Iranska dekleta bodo še bolj trpela! Z novo sprejetim zakonom se lahko poročijo s 13. leti, tudi z očimom!

Foto: Twitter

Ali si želite, da bi se vaša hčerka poročila že pri 13 letih z dovoljenjem očeta? Prav takšen zakon so sprejeli v Iranu. A da je tragedija še večja, se lahko oče poroči s svojo mladoletno posvojeno hčerko. Aktivisti za človekove pravice v Iranu so se že odzvali, da tega ne bodo dopustili.

Medtem ko se vrhovni iranski politiki udeležujejo generalnega zasedanja Generalne skupščine Združenih narodov, so njihovi “iranski predstavniki ljudstva” zopet sprejeli šokanten zakon. Tako se lahko ponovno mlada iranska dekleta poročijo že s svojimi 13 leti, če jim to dovoli njihov oče. Med drugim v zakonu grozljivo piše, da se lahko oče poroči s svojo posvojeno hčerko, ko dopolni 13 let!

Po poročanju portala Theyuth.in je bilo v Iranu v letu 2010 42.0000 otrok, poročenih v starosti med 10 in 14 let, je objavil iranski novičarski portal Tabnak. Sledi še nov šokanten podatek: da je v Teheranu poročenih najmanj 75 otrok, ki so stari manj kot 10 let. Nasprotniki in borci za človekove pravice v Iranu opozarjajo, da so iranske oblasti legalizirale  pedofilijo.

Foto: epa

Legalizirana pedofilija, opozarjajo aktivisti za človekove pravice
Ena izmed njih je tudi odvetnica za človekove pravice Shadi Sadr, ki ima v Londonu sedež človekoljubne organizacije Pravica za Iran. “To je legalizirana pedofilija. Poroka s svojim posvojenim otrokom ni del iranske kulture. Iranske oblasti so uzakonile incest. Če bo moški imel spolne odnose s svojo posvojeno hčerko, je to posilstvo,” zaključuje Sadrova. Ne glede na vse še vedno obstaja upanje, da novega zakona ne bo sprejel vrhovni svet, ki se bo odločal po končanem zasedanju Združenih narodov.

Luka Perš

 • PLavi-mil

  In te pedofile naši levičarji uvažajo, Fajonka se lahko samo smeji, nima hčere.

  • Steiermark

   Tem pedofilom pridejo prav, predvsem mali fantki, ne samo punčke, ki ji uvrstijo, šele za kozami….

 • mona lisa

  In ta drek hodi k nam. Vlada pa nič.

  • kalavnik

   Iranci ne hodijo k nam, k nam hodijo Suni muslimani, torej afgani, pakiji in ostala severno afriska ter centralno afriska plemena, nigerija, cad, somalija, jemen in ostala golazen.
   Iran-torej Perzija, je bila zelo napredna in svobodomiselna drzava pod taktirko Pahlavija. Vse se je spremenilo s prihodom Homeinija, ki je dobil blagoslov od verske manjsine, ki je takrat nadvladala vecino normalnih perzijcev. Tako je tudi danes. Tam, jer zivim, poznam veliko Irancev, izjemno naprednih ljudi za razliko od predvsem suni muslimanov, ki so resnicna katastrofa…

 • Steiermark

  Islam bazira na pedofiliji, po vzoru, mohameda! Sedaj to hočejo uveljaviti tudi v Evropi, kot npr. na Š vedskem……

 • xtc

  Za SLO levake je islamistični teokrattski ŠIItski Iran,ki zatira ženske,jih muči zaradi vere in uzakonjuje pedofilijo -demokratična in normalna država-še en dokaz ,da so SLO in drugi levaki navadni iztirjenci,ki očitno želijo uzakoniti tudi pedofilijo.

 • xtc

  Osebno bi hipokritskim SLo in drugim levakom pobral mladoletne hčerke in jih dal omožiti z njih prijatelji iz Irana,Pakistana,Afganistana,Palestine,Iraka in še kje z Afrike in bi jih nato povprašal kako so srečni z novimi zeti.Skratka iztirjenost ,da ji ni primere in dvoličnost.

 • tramal

  Muslimi so sami pedofili,tako kot komunisti.

  • Steiermark

   Če pa obojim to “narekuje” njihova vera….

 • Olga101

  Zaskrbljujoče je, da to divjaško – pedofilsko ideologijo uvažajo levičarji v Evropo!

 • šmentanamuha

  Zanimalo bi nas mnenje Tanje Fajon v zvezi s tem.

  • kalavnik

   Rekla bi, da posamezniki ne odtehtajo vecine.

 • Andrej

  Mi z muslimansko kulturo ne gremo skupaj. Smo nekompatibilni. Glede na to, da nam jo trenutna vlada uvaža ni druge razlage, kot da gre za ZLOBNE namene.

 • kalavnik

  In mimogrede, Iranke so, vsaj zame, najlepse in naj seksi zenske na svetu. Jih poznam kar nekaj…