fbpx

V Veliki Britaniji odmeva: Tolpa Romunov neusmiljeno večkrat posilila komaj 12-letno deklico!

Foto: Facebook

Komaj 12-letna deklica je bila v Manchesterju večkrat zaporedoma posiljena, potem ko so jo na piko vzeli pripadniki tolpe Romunov. Preko Facebooka so ti nagovarjali številna dekleta, ki so iskale prijatelje in jih bombardirali s sporočili, s katerimi so jih nagovarjali k spolnim odnosom.

Pri nagovarjanju k spolnim odnosom sta sodelovala brata 18-letni Sebastian Baltatu in 22-letni Ilie Daniel Baltatu in bratranca 20-letni Parizian Calin in 20-letni Adrian Calin. Četverica je bila obsojena na več kot 25 let zaporne kazni.

Izbirali ranljive deklice
Ena izmed žrtev je na sodišču povedala, da živi v sirotišnici, druga pa da živi pri rejnikih. Kot kaže sta bili obe žrtvi izbrani, ker sta iskali ljudi, ki bi jima bi bili blizu. “Ni besed, ki bi lahko opisale, kaj sem dala skozi. Takrat nisem razumela, čemu se je to zgodilo. Moja tesnoba se je stopnjevala in sovražila sem,  da sem ostala prepuščena sama sebi. Sedaj se morem niti do trgovine na vogalu, da ne bi počutila zaskrbljeno in prestrašeno. Vpliv, ki ga je imelo to na moje življenje, je neverjeten,” je povedala ena izmed žrtev.

Druga žrtev je zlorabo s strani tolpe opisala kot najhujše obdobje svojega življenja in dodala, da so jo moški povsem izkoristili. “Kar slabo mi je, ko pomislim, kaj so počeli ti ljudje. Menim, da je še več žrtev za katere sploh ne vemo, da obstajajo.” Sodnica Suzanne Goddard je njihovo vedenje opisala kot grozno in poudarila, da so se moški dobro zavedali, kaj počnejo in da se je spolno prestopništvo v skupini normaliziralo. Povedala je, da je vsaka žrtev pokazala veliko poguma, ko se je odločila spregovoriti. Ko človek pomisli, kakšno otroštvo imajo dekleta za sabo, postane povsem jasno, čemu iščejo prijateljstvo.

Foto: iStock

Žrtev, ki je bila v času zlorabe stara 12 let, je policiji povedala, da jo je Sebastian posilil v parku Crowcroft v Manchestru, pred tem pa jo je večkrat posilil Parizian. Parizian jo je odpeljal v bordel, kjer jo je pozival k spolnim odnosom. Ob eni izmed priložnosti je ta imel z njo spolne odnose v parku, nato pa je k njej poslal drugega moškega s katerim je ta morala imeti oralni spolni odnos. Ko je v svoji hiši od nje zahteval, da ima z njim spolni odnos, je ta njegov poziv zavrnila, nato pa je ta v sobo poslal Romuna, s katerim je morala imeti oralni spolni odnos.

Dekleta, ki jih je tolpa izbirala na piko, so ranljive, saj imajo za seboj težavno otroštvo. Sodnica je izpostavila, da če bi ta dekleta kdo želel spoznati, bi njihovo ranljivost spoznal nemudoma. Ob tem je izpostavila, da so bili vsi obtoženi člani romunske skupnosti v Manchestru. Med sojenjem je bilo na sodišču  prisotnih veliko družinskih članov in prijateljev obtoženih. Daleč od tega, da so prijeli že vse vpletene v zadevi, nekateri tolpaši so namreč pred roko pravice pobegnili v tujino, poroča britanski Daily Mail.

Hana Murn