Iranski opozicijski medij poročal o aktivnostih iranskih vohunov v Sloveniji

Foto: iStock

Iranska spletna stran People’s Mojahedin Organization of Iran je objavila novico o delovanju iranskih agentov v Sloveniji, kar je potrdila slovenska Komisija za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb.

Iranska spletna stran People’s Mojahedin Organization of Iran je objavila novico o delovanju iranskih agentov v Sloveniji, kar je v torek potrdila slovenska Komisija za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb. Sklic komisije je sprožila aretacija desetih domnevnih iranskih vohunov v Nemčiji.

(Foto: iStock)

Na iranski spletni strani so zapisali, da so slovenske tajne službe potrdile aktivnosti iranskih vohunov v Sloveniji in drugod po EU.

C. Š.

 • stajerc5

  Dobri smo, ni kaj! Se malo, se par malih ali velikih svinjarij, pa nas ne bodo vec zamenjevali z Slovasko…

 • Felix Langus

  Jasno, da imamo vohune. Tudi udbo vohuni še kako delujejo. Nadzorujejo predvsem ljudi, ki so nagnjeni k protestom. Zbor za republiko, Vztrajnike, ljudi, blizu esds… Namesto, da bi nadzorovali muslimansko skupnost na Jesenicah, ki je leglo muđahedinov!

  Iran sem prevozil v maju 2012 z motorjem, zelo prijetna klima za motoristično potovanje. Cestne povezave v Iranu niso problematične (niti pri prečkanju slane puščave Kavir). Bencina dovolj po ceni cca. 1$=16l osvinčenega. Menjava dolarjev najboljša v bankah. Na meji nobenih težav, le čas rabiš, ker si tudi uradniki včasih ob obveznem čaju, zaželijo pogovora. Za vizo potrebno na Dunaj (5-6 tednov). Ljudje prijazni, tako, da proti Irancem ni kaj reči. Zelo ustrežljivi so in radi pomagajo. Vsi bi se pogovarjali (večina v kvazi angleščini).

  • samotoje

   Ker so Iranci prijazni(vi veri najs pijpl, vi kil for fri), se ti verjetno ne dozdeva, da bi bil Iran lahko oz. je še kako vpet v terorizem in načrtno islamizacijo Evrope ? In da so jeseniški in ljubljanski in še kakšni džihadisti samo pljunek v morje veliko bolj nevarnega džihada? Ti raje bodi turist.

   • Felix Langus

    Jaz sem turist in ne agent. Na potovanju se mi je pokvaril motor in pač nisem imel problema, ravno zaradi prijaznosti in odprtosti ljudi. Rad potujem z motorjem in veliko sem že prevozil.

  • tzt

   Vizo zdej dobiš v Ljubljani na Iranskem veleposlaništvu. Obrazec, slika in denar. Za svoje vozilo obvezen karnet.

   • Felix Langus

    Živjo, to pa vem, da sedaj dobiš tudi tu hvala.

    • tzt

     Z enakim prevoznim sredstvom tudi sam šibam naokol. V Iranu še nisem bil. Med ostalim pa 2x po zahodnem delu Afrike in doli v Namibiji.

     • Felix Langus

      Za seboj imam dve motoristični potovanji. Prvo je do Irana v dvoje, drugo do Vladivostoka (sam). Želim si podrobno ogledat še severno Afriko.

      Vozil nisem enduro, ampak BMW potovalni motor. Ampak lahko ti povem, da se ni ravno izkazal. Prvič (bil je nov) so samo razpadli razni estetski pripomočki (brzinomer, blatniki,…). No, vse je vredno, da se človek prepusti temu užitku potovalnemu. Lp

     • tzt

      Meni je moj GSA delal brezhibno. Tudi po Visokem Atlasu, Antiatlasu in čez zahodni del Saharske puščave. V Namibiji sem rental Yamaho xt-660. Tako, da bo naslednji motor za taka potovanja nova Husqvarna 701. V planu je peljati do Magadana po zahodnem BAM in poletnem ROB. Če bo zadosti denarja in mesec dni časa, pa pade Tibet in Karakorum hwy.

     • Felix Langus

      Oooo, lepa potovanja imaš. BRAVO! :-)
      No, sproti se učim. Zgornja dva potovanja so bila res taka, da znajdi se. Sem pa vozil tudi v skupini. Za prvi maj lani sem prišel s skupino še 3 motoristov prišel domov iz Grčije, Albanije, Črne Gore, Hrvaške in en fečk Bosne.

      Potrebuješ 6 dni in manj kot 200€, če ti motor ne troši bencina kot kakšen tank.

      1. dan iz Slovenije do Benetk in s trajektom na sever Grčije v 24-ih urah za 40€ motor + šofer, če greš v paru stane cca. 70€ – občasno preverjam cene kart in še kar veljajo te smešno nizke cene transporta
      2. dan pristanek v Igoumenitsi in čez mejo v Albanijo, kjer ni kampov, so pa prijazni ljudje, ki te z veseljem sprejmejo medse – koderkoli in se lahko vkampiraš na njihovi travi ob morju
      3. dan šibanje čez Albanijo ob morju, nekaj mest (Vlore, Drač, Tirana) in čez Škoder v Montenegro
      4. in 5. dan Montenegro je itak raj (Ulcinj, Bar, Skadarsko jezero, Podgorica, Cetinje, Budva, Boka Kotorska, Herceg Novi, jami,)
      6. dan cela Jadranska magistrala lepo počasi domov, polno uživancije in zajebancijevna dobrih Hrvaških cestah

      Mene osebno je stalo 175€, šlo pa je nekako takole:
      – trajekt 40
      – bencin za 2.000km
      – jedel sem župce, kakšen sendvič, kakšne špagete, v Albaniji zunaj, saj je praktično vsa hrana za 1€
      – na Hrvaškem obvezno ribca, vendar v lastni režiji
      – Montenegro kampi stanejo 5-7€ Hrvaška nekoliko več

      Izračun sem naredil v nulo točen, ker me je zanimalo, kako je možno, da je bilo tako poceni, tako, da je v poračunu vštet npr. tudi Mobitel tujina.

     • tzt

      Jst te furce do 4.000 km sploh ne štejem. To kar si naštel sem prevozil počez in podolgem že večkrat. V Albaniji sem bil prvič 2005 in prešibal vse jebine od Theta do Peremeta. Razen Lurskih jezer. Najraj grem na pot solo. Nobeden ne serje, utruja in pametuje. Imel 1x obupne težave z enim v Maroku. Do Magadana sigurno ne bom šel sam. Zamudil sem južno Libijo in južno Alžirijo. Zato sem zavil v Mavretanski del Sahare vse do centra Guelb er Rishat kraterja. Par dni za mojim obiskom tega dela so v Timbuktuju, ca. 200 km bolj vzhodno v Maliju ubili enega Nemca in ugrabili tri Evropejce. Ta zadnjega so izpustili nedolgo nazaj. V ujetništvu je bil skoraj 6 let.

 • tarantela

  In kaj in kje vohunijo? Kako se dela potica ali cmari šmorn?

  • RATATA

   Vaše glivice lahko izginejo v 3 dneh

 • Caetano

  Ce bi bila nasa obv. sluzba kaj vredna bi islamisticne vohune polovila.

  • xtc

   Svoje brate po kraji?

 • Rotar Jakob

  zato je cmerar zahteval odložitev prodaje nlb v bruslju!

 • xtc

  Tule se vse bolj zabijajo žeblji v krsto slovenskih levakov in njihove upe o neprodaji NLB.
  Čedalje bolj v d****** lezejo.

 • Božobožo

  Da ni to bosanka ki je Janši posodila pol miljona evrčkov?

  • RATATA

   Da je?

  • Steiermark

   če se ne motim, je ta bosanka “posodila” tudi tvojemu cmeravcu, pa bivšemu direkturju kurje farme, denar so pa nosili v torbah, tudi njegovi sorodniki, žena, sin itd…….. braća po ropanju! In še to, bozobozo, o njih in njihovih robotah pa ni nihče nič povedal oz. “seznanjal Slovencev!

  • Peter

   Je.
   Samo katera? Zgoraj ne omenjajo nobene?
   Naš boš ti božobožo zaupal ime, ti očitno obvladaš sceno, no?

 • xtc

  Žalostno je to ,da narod naravno ne ukrepa zpper druščino ,ki se brati in podpira teroriste,ki bodo jutri pobijali njihove otroke,vnuke in njih.

  • Burek Burecki

   Za spremembo od vasih ameriskih prijateljev so iranci pobili dosti vec teroristov v siriji medtem ko vasi bratje financirajo, oborozujejo in trenirajo teroriste. In kdo ze podpira teroriste?

 • Iranski opozicijski medij … se sklicuje na Slovenian Press Agency

  “Intel commission debates operation of Iranian spies in Slovenia
  Slovenian Press Agency- Ljubljana, Slovenia- 30 January 2018 – The Commission for Oversight of Intelligence and Security Services in Slovenia debated on Tuesday the operation of Iranian secret services in the EU in the aftermath of the arrest of ten suspected Iranian spies in Germany.

  Slovenian intelligence agencies confirmed Iranian spies had been active in Slovenia.”

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!