fbpx

[Video] Iranski protestniki v Teheranu protestirali proti državnemu režimu po sestrelitvi ukrajinskega letala – Nezakonito so oblasti tudi aretirale britanskega veleposlanika

Britanski veleposlanik Rob Macaire v razgovoru s iransko državno medijsko agencijo. (Foto: Youtube)

Britanski veleposlanik Rob Macaire v razgovoru s iransko državno medijsko agencijo. (Foto: Youtube)

Iranski protestniki so se odpravili na teheranske ulice in protestirali proti iranskemu režimu. Vzrok pa sestrelitev ukrajinskega letala iranskih oblasti ob nedavnem napadu na vojaško bazo v iraškem Erbilu. Nov škandal pa so si iranske oblasti privoščile, ko so za nekaj ur nezakonito pridržale veleposlanika Velike Britanije Roba Macaira.

Nov škandal pa so si privoščili iranske oblasti, ko so za nekaj ur pridržale veleposlanika Velike Britanje Rob Macaire. ” Hvala za vse dobre želje. Potrjujem, da se nisem udeležil nobenih demonstracij. Odšel sem na dogodek, da se poklonim žrtvam letala PS 752. Normalno, da sem izkazal spoštovanje, saj so bili med žrtvami britanski državljani,” je povedal britanski veleposlanik Macaire v Iranu.

https://twitter.com/Max970/status/1216273600715665408

V nadaljevanju piše, da je hotel zapustiti območje, ko je nekdo od iranskih varnostnih organov začel zapovedovati, da se mora množica zapustiti prizorišče. Med množico so iranske oblasti ujele tudi Macaire. “Pridržali so me za eno uro in pol. Aretacija diplomatov v kateri koli državi je nezakonita,” zaključuje svoje razočaranje britanski veleposlanik v Iranu Rob Macaire.

Uradni London je že poslal protestno noto
Uradni London se je že odzval na nedopustno potezo iranskih oblasti. Dogajanje v Iranu spremljajo tudi v Združenih državah Amerike. Zadnji protesti, ki so se zgodili v Iranu v lanskem letu, so jih teokratske iranske oblasti krvavo zatrle. Umrlo je najmanj 300 iranskih državljanov. Odgovoren za njihovo smrt pa nihče drug kot umrli iranski državni terorist, general Kasem Sulejmani.

Luka Perš