fbpx

Islam – religija miru, ki slavi in spodbuja k pobijanju sovražnikov

Foto: Youtube

Direktor Jihadi Watch in poznavalec radikalnega islama namerava v avgustu objaviti knjigo, v kateri raziskuje zgodovinski razvoj džihada. Iz zgodovinskih virov je po njegovih trditvah razvidno, da je za pripadnike islama največja čast bojevanje proti sovražnikom njihove vere.

Robert Spencer v svoji novi knjigi The History of Jihad predstavi celovit pregled verskega fanatizma v islamu, ki sega vse od Evrope pa do Indije, Afrike ter drugod. V svojem delu se navezuje na zgodovinska pričevanja, ki so nastala skozi stoletja, vse od časov preroka Mohameda naprej.

Direktor Jihadi Watch Robert Spencer (vir: twitter)

Spencer tako spomni na zapise perzijskega biografa iz petnajstega stoletja Sharafa ad-Din Ali Yazdija, ki je o mongolskemu muslimanskemu bojevniku Tamerlanu zapisal naslednje: “Koran pravi, da je največja čast, ki jo lahko mož doseže, da se sam bori v vojni proti sovražnikom njegove religije. Mohamed po tradiciji islamskih poznavalcev svetuje isto stvar: zato si je veliki Temur vedno prizadeval, da bi iztrebil nevernike, kakor tudi pridobil slavo, da bi ga poznali po njegovi veličini in njegovih zavojevanjih.”

I. Š.