fbpx

Islamisti napadali tudi drugod: Rusi ubili 16-letnega terorista, ki je z nožem in molotovko v rokah napadel policijsko postajo in kričal “Alah je velik!”

16-letni islamisitični terorist Vitalij Antipov je bil ubil med terorističnim napadom na policijsko postajo v Kukmorju v Rusiji (vir: Twitter)

Ruski policisti so ubili 16-letnega terorista, ki je z molotovko napadel policijsko postajo v Tatarstanu in zabodel enega od policistov. Pri svojem dejanju, na Mohamedov rojstni dan, je džihadist kričal “Alah je velik!”. Preiskovalci so sprožili preiskavo v zvezi s poskusom terorističnega dejanja in ogrožanja življenja policista.

16-letni terorist oborožen z nožem in molotovko je v četrtek, 29. oktobra 2020 napadel policijsko postajo v mestu Kukmor v Tatarstanu, kjer večino prebivalcev predstavljajo muslimani. Po navedbah FranceNews24 naj bi šlo za Vitalija Antipova.

Pred samim napadom naj bi Antipov na spletu izpovedal svojo vero v islam. Džihadist je v svojem nočnem napadu z molotovko kričal “Alah je velik!”. Ko ga je ruski policist pred policijsko postajo poskusil aretirati, ga je islamist najmanj trikrat zabodel z nožem.

Preden ga je drug policist ubil, je po poročanju Daily Mail večkrat ustrelil v zrak, kar pa džihadista ni ustavilo. Terorist je na kraju dogodka izkrvavel še preden so prišli reševalci. Ranjeni policist je bil prepeljan v bolnišnico, njegovo življenje pa naj ne bi bilo ogroženo.

Mesto Kukmor v zvezni republiki Tatarstan v Rusiji, kjer je prišlo do terorističnega panada 16-letnega džihadista Vitalyja Antipova. (foto: Google Maps)

Preiskovalci so že odprli preiskavo v zvezi s poskusom terorističnega dejanja in poseganja po življenju policista. Kot smo poročali na Nova24TV, so se v četrtek 29. oktobra 2020 zvrstili še trije islamistični teroristični napadi, katerih tarče so bili Francozi. Enega od teroristov je oblastem uspelo ustaviti, medtem ko je džihadist v Nici v katoliški cerkvi obglavil več ljudi še večje število vernikov pa ranil.

Ivan Šokić