fbpx

Islamistični terorist ne kaže nobenega obžalovanja, tožilce, porotnike, sodnika in svojega odvetnika je označil za nevernike

Ahmad Khan Rahimi (vir: twitter)

Obsojeni terorist Ahmad Khan Rahimi, ki je odgovoren za bombne napade v New Yorku in New Jerseyju v 2016, se je po navedbah zveznih tožilcev izkazal za nepoboljšljivega tudi v zaporu, kjer poskuša svoje sojetnike radikalizirati. Tožilce, porotnike, sodnika in svojega odvetnika je označil za nevernike, ki ga ne morejo nikoli razumeti. Zvezni tožilci zahtevajo dosmrtno ječo.

“Moj sodnik je nevernik, moj odvetnik je nevernik, moj tožilec je nevernik in v moji poroti so sami neverniki,” je zapisal Rahimi v pismu svojemu prijatelju. Medtem, ko je v zaporu čakal na kazen za svoje zločine, je poskušal “radikalizirati svoje sojetnike in je podcenjeval resnost [terorističnih] napadov”, ki jih je zagrešil, so po poročanju Jihad Watcha zapisali zvezni tožilci v spisih, ki so jih predložili sodišču na Manhattnu.

Rahimi naj bi v času pripora s svojimi sojetniki delil tudi dele dokaznega gradiva. “Njegovo vedenje odraža popoln manko spoštovanja do zakona in nakazuje, da ni bil odvrnjen, temveč še dodatno spodbujen” k nadaljnjim džihadističnim terorističnim napadom, zaradi česar so zahtevali dosmrtno kazen.

Pride čas, ko je treba bobu reči bob
V nasprotju z ameriškimi zveznimi tožilci pri Jihad Watchu niso ovinkarili. Tako so zapisali: “Kaj pa so tožilci pričakovali? Če bi vedeli karkoli o islamu, bi vedeli, da Rahimi res nima nikakršnega spoštovanja do nečesa, kar vidi kot od človeka ustvarjeno, saj gre za nevernikov zakon, ki je v nasprotju s tistim,  za katerega misli, da je božji zakon, tj. šeriat. Nedvomno domnevajo, da je narobe razumel nauk islama, in se praskajo po glavi, zakaj neki nima nikakršnega spoštovanja do zakona.”

Ivan Šokić