Islamistom po svetu ni všeč kako v Evropi ravnajo z muslimani! Evropske voditelje obtožujejo islamofobije in jih primerjajo z nacisti!

Muslimani v Franciji (Foto: EPA)

Vse več voditeljev islamskih držav po svetu je nezadovoljnih z voditelji držav na Zahodu – predvsem s francoskim predsednikom Emmanuelom Macronom – zaradi zaostrene retorike do muslimanov, ki terorizirajo po Evropi, namesto, da bi se normalizirali in prilagodili Zahodnemu načinu življenja. Zaradi tega islamisti po svetu Evropejce označujejo s fašisti in jih primerjajo z nacionalsocialisti. Če je muslimanom res tako hudo v Evropi, bi bilo bolje, da čim prej odidejo nazaj v svoje domovine po Afriki in Aziji, saj ni nikomur v interesu, da bi prišlo do drugega holokavsta. To bi bilo naravnost grozljivo.

Francoski predsednik Emmanuel Macron se je po trditvah pakistanskega premierja Imrana Khana “odločil spodbujati islamofobijo in napadati islam, namesto, da bi preganjal teroriste, ki povzročajo nasilje, pa naj bodo muslimani, beli supremacisti ali nacistični ideologi.” Khan je ob tem ustanovitelja in izvršnega direktorja Facebooka Marka Zuckerberga pozval naj prepove “islamofobno” vsebino na socialnem omrežju.

Oglasili so se tudi v Savdski Arabiji in Iranu. S Savdskega zunanjega ministrstva so sporočili, da zavračajo “vsakršen poskus povezovanja islama in terorizma,” medtem ko so karikature Charlie Hebdo, ki prikazujejo preroka Mohameda označili za “žaljive”.

Iranski zunanji minister Javad Zarif je izpostavil, da so “muslimani glavna žrtev kulta sovraštva, ki ga napajajo kolonialni režimi in izvažajo njihovi klienti.” Zarif je ob tem po poročanju RT dodal: “Žaliti 1,9 milijarde muslimanov in tistega kar jim je sveto, zaradi nagnusnih zločinov takih ekstremistov je oportunistična zloraba svobode govora. To zgolj podžiga ekstremizem.”

Zavračajo kakršnokoli povezavo med islamom in terorizmom
Nad nadaljnjim francoskim prikazovanjem karikatur Charlie Hebdo, ki brijejo norce iz krščanstva, judaizma in islama je negodoval tudi maroški zunanji minister Nasser Bourita, ki meni, da dejanje Francozov odraža “nezrelost storilcev in potrjuje, da se svoboda nekaterih konča tam kjer se začnejo svoboda in prepričanja drugih.”

A tako trditve Khana kot Bourite zbledijo v primerjavi z besedami turškega predsednika Recepa Tayyipa Erdogana, ki je Macrona in ostale evropske voditelje po poročanju RT označil za fašiste in islamofobe, ki preganjajo muslimane.

Status muslimanov po trditvah Erdogana primerljiv s pregonom judov pred 2. svetovno vojno
“Muslimani so podvrženi pregonu podobnem tistemu, ki so ga izkusili judje pred drugo svetovno vojno,” je sporočil Erdogan v odziv na zaostrovanje obravnave radikalnih islamističnih organizacij in mošej potem, ko je 18-letni čečenski migrant Abdoulah Anzorov, zaradi fatve, ki je bila izdana po prikazovanju karikatur preroka Mohameda na srednji šoli, v sklopu učne ure o svobodi govora, učitelju Samuelu Patyju 16. oktobra 2020 sredi Pariza odrobil glavo.

“Evropski politiki morajo reči stop kampanji sovraštva, ki jo vodi Macron,” je zahteval Erdogan, preden je svoj žolč usmeril še na nemško kanclerko Angelo Merkel in izrazil dvom v versko svobodo v Nemčiji glede na to, da je policija nedavno izvedla racijo v eni od berlinskih mošej.

Glede na to, da je status muslimanov v Evropi po mnenju Erdogana primerljiv s položajem Judov pred drugo svetovno vojno, bi bilo res najboljše, če muslimani sami zapustijo Evropo dokler je še čas. Nihče si namreč ne želi drugega holokavsta, glede na to, da naj bi po podatkih Statista iz leta 2016 v EU živelo skoraj 26 milijonov muslimanov. Samo v Sloveniji jih je po oceni Statista okoli 80 tisoč.

Ivan Šokić