Islamizacija kot izziv ali usoda Zahodne Evrope?

Iz širše znanih razlogov (staranje in izumiranje evropskih narodov, potreba po tuji delovni sili, odvisnost evropskega gospodarstva od arabske nafte in kapitala, eksplozija rodnosti v muslimanskem svetu v preteklih desetletjih idr.) je v teku neustavljiv proces postopne islamizacije Zahodne Evrope.

Pri tem smo priča pospešenemu uvozu manjkajočih delavcev iz edinega sosednega, muslimanskega bazena s presežkom delovne sile.

Število muslimanskih priseljencev hitro narašča
Delež muslimanov v skupnem številu prebivalcev Zahodne Evrope se namreč v posameznih državah že danes giblje med 5 in 9 odstotkov. Pri dosedanjem intenzivnem trendu priseljevanja pa bi naj po projekcijah študije italijanske revije Limes (1/2018), ki šteje za neuradno glasilo italijanskega zunanjega ministrstva, v letu 2050 znašal že 15 do 30 odstotkov. Vzhodni Evropi je bilo to iz znanih zgodovinskih in gospodarskih razlogov do zdaj prizaneseno (komunistični režimi, gospodarska stagnacija, nadomeščanje delovne sile iz bližnjih evropskih držav idr.), saj predstavljajo muslimani, pretežno staroselci iz vzhodnoevropskih držav, manj kot 0,5 odstotka prebivalstva in bi naj po projekciji to tako ostalo tudi v letu 2050.

Pri tem je treba poudariti, da gre za muslimane, ki so sprejeli evropski način življenja in se nekonfliktno integrirali v evropsko družbo. Pa tudi sicer Vzhodna Evropa zavestno zapira vrata novemu kaotičnemu priseljevanju iz muslimanskega sveta. Optimistične napovedi, da bodo muslimani v Evropi ostali manjšina, ker se rodnost muslimanskih žensk z rastjo standarda zmanjšuje že v razvitih arabskih državah kot tudi pri priseljencih v Evropi in naj bi v povprečju padla na okrog 3 otroke na žensko, ne vzdržijo resne presoje. Kajti naraščajoče pomanjkanje delovne sile bomo morali še naprej nadomeščati iz bližnjega muslimanskega sveta s presežkom delavcev. Napovedani prvi ukrepi za povečanje rodnosti v Evropi (Orbán, Putin, Ursula von der Leyen idr.) kratkoročno še ne prinašajo rešitve, saj naj bi bilo po mnenju stroke za vrnitev rodnosti npr. z 1,3 otroka na žensko (Nemčija) na 2,1 otroka, kar še zagotavlja stabilnost prebivalstva, potrebnih nič manj kot 80 let. Rodnost v nekaterih evropskih državah pa je ta čas še na nižji stopnji, npr. v Italiji 1,2, Grčiji in Španiji pa celo 1,1 otroka na žensko (v Sloveniji 1,5). Polega tega pa tem ukrepom silovito nasprotuje močna evropska levica, ki se je npr. z vsemi topovi spravila nad Ursulo von der Leyen, ko je napovedala ustanovitev resorja “za evropski način življenja”, ki naj bi se ukvarjal tudi z demografskimi izzivi.

Prizadevanja za integracijo muslimanskih priseljencev
Nekateri avtorji navedene študije pa optimistično opozarjajo, da je bila sposobnost integriranja migrantov od nekdaj značilna za Evropo. Pri tem navajajo Rimski imperij, kasnejši vdor in asimilacijo oz. integracijo številnih ljudstev s severa in z vzhoda v Srednjo Evropo in menijo, da se pač z muslimani izziv zgodovinsko ponavlja v spremenjenih okoliščinah. Vendar je danes že na dlani, da je poskus asimilacije muslimanov s kakšno skromno izjemo propadel, med drugim zato, ker ima islam vgrajene strašne varovalke pri obrambi lastne vere. To so npr. fatva ali zagrožena smrtna kazen za odpadnike ali prestopnike v drugo vero. Celo za kritike islama, kot so bili npr. surovi poboji uredništva francoskega satiričnega časopisa Charlie Hebdo ali pa izrečena fatva nad muslimanskim pisateljem Salmanom Rushdijem zaradi njegove kritike islama v knjigi Satanski stihi, zaradi česar se je moral zateči pod policijsko zaščito. Poleg tega se musliman lahko poroči z nevernico, vendar morajo otroci postati muslimani, muslimanka pa se ne sme poročiti z nevernikom ipd.

Zato pride v poštev samo še poskus ustvarjanja nekonfliktne integracije oz. večkulturne skupnosti (multikulturalizem), ki se ta čas na veliko promovira. Vendar pa gre pri tem za dolgotrajen in težaven proces, katerega izid je negotov. Nekatere vidne izobražene osebnosti med priseljenci trdijo celo, da bi morala postati Evropa poligon za demokratično prevzgojo priseljencev, kar naj se v nekaterih muslimanskih državah doslej že zgodilo, in pri tem navajajo npr. Indonezijo, severozahodno Afriko idr. Tudi sicer se začenjajo med evropskimi muslimani formirati združenja z namenom ustvarjanja dialoga z avtohtonim prebivalstvom tako v okviru molitvenih prostorov pa skupin, ki ohranjajo povezanost z izvornimi državami, in organizacij, ki so jih ustanovili oblastni organi držav gostiteljic, kajti doslej naj bi bilo pomanjkanje organiziranosti na strani evropskih muslimanov velika ovira za dialog z njimi. Muslimani namreč nimajo ne svojega papeža ne svojih škofov, ki bi jih predstavljali. Edina referenčna točka so bili doslej lokalni imami, pogosto skromne izobrazbe in povezani predvsem s svojimi izvornimi državami.

Grožnja radikalizacije evropskih muslimanov
Vendar pa se ob navedenih hvalevrednih prizadevanjih za integracijo hkrati krepi tudi radikalizacija islama v Evropi in po svetu nasploh, ki skuša prodirati v vse pore življenja in povzroča nevarne konfliktne situacije. Iz navedene študije v reviji Limes zvemo npr., da v Franciji kot državi z največjo koncentracijo muslimanov v Evropi mnoge medicinske sestre muslimanske veroizpovedi odklanjajo negovanje moških pacientov. Drugič, očetje, bratje ali soprogi muslimanskih pacientk ne dovolijo, da bi jih zdravili moški zdravniki, in prihaja pri tem celo do fizičnih obračunov. Združenje bolnišnic Francije je na podlagi raziskave iz leta 2015 ugotovilo, da so bili ti incidenti kar v eni tretjini od 172 anketiranih zdravstvenih ustanov. V šolah, bolnišnicah, delavskih menzah ipd. zahtevajo muslimani zase ločeno hrano halal, to je hrano, pripravljeno po njihovih verskih predpisih. Posamezna podjetja za pomoč na domu ugotavljajo, da se njihovi muslimanski delavci upirajo kupovati strankam alkohol in svinjsko meso. Neko gradbeno podjetje pa je doživelo stavko pri pripravah na graditev mostu v Izraelu itn. Odgovorni v navedenih organizacijah so nemočni, saj zakon ostro sankcionira diskriminacijo muslimanov pri sprejemanju ali odpuščanju delavcev. Radikalizacija se vse bolj širi tudi na podeželje, od koder se je npr. pridružilo Islamski državi na desetine in desetine džihadističnih borcev. Veliko kandidatov za borce je bilo tudi aretiranih, pri čemer je bilo ugotovljeno, da so bili to pretežno izobraženi ljudje, integrirani v francosko družbo, ter prejemniki finančnih in drugih družbenih ugodnosti.

Obeta se nastanek vzporednih družb
Iz revije Limes tudi zvemo, da se v Franciji avtohtono prebivalstvo organizira in oborožuje, česar pa oblasti ne morejo ustaviti. Skokovito npr. narašča število ljudi z lovsko licenco, ki pa ne hodijo na lov, ampak jim je bil cilj le, da pridejo do orožja. Formirajo se tudi skupine Voisins Vigilants Solidaires (Budni in solidarni sosedje), ki niso oboroženi, a se povezujejo med seboj in s policijo zaradi obveščanja o dogajanju na terenu, predvsem na Azurni obali, ob belgijski meji in na obrobju velikih mest, kjer je koncentracija muslimanov največja. Od leta 2012, ko so se te skupine pojavile, pa do leta 2016 se je vanje vključilo že okrog 250 tisoč družin. Končno so oblasti zgradile neprebojno stekleno barikado okrog Eiflovega stolpa, visoko 3 m in vredno okrog 20 milijonov evrov, da bi s tem zmanjšale nevarnost oboroženih napadov na obiskovalce stolpa. Hkrati pa se je velika množica migrantov, predvsem tistih z Bližnjega vzhoda, oprijela džihadistične ideologije in s svojimi terorističnimi dejanji, posilstvi ipd. skrajno zastrupila ozračje na stari celini. Ob vsem navedenem mnogi dvomijo, da bi bili res na pragu nove uspešne integracije priseljencev v Evropo.

Kritični opazovalci celo napovedujejo, da bi lahko prišlo do delitve teritorija in nastanek dveh vzporednih, med seboj nespravljivih družb, vsake s svojo kulturo, z zakoni in načinom življenja. Ena od avtoric navedene študije (Michele Tribalat) se celo sprašuje, “ali je slepilo multikulturalizma, ki se mu predajajo francoske in evropske elite, sploh rezultat nekega intelektualnega oz. civilizacijskega spoznanja ali razvoja ali pa izhaja iz fatalizma (vdanosti v usodo) pred težavami v zvezi z integracijo prišlekov”. Opozarja tudi na dejstvo, da je ta multikulturnost zamišljena izkrivljeno, to je na ta način, da si avtohtoni prebivalci ne morejo privoščiti razkošja, da bi javno razkazovali in negovali svoje narodne in verske značilnosti, ker bi to lahko izpadlo kot diskriminacija prišlekov. Ljudje si to razlagajo, da so tako nekatere identitete bolj legitimne od drugih in nad drugimi, kar lahko rojeva samo konflikte. Tako je izid izziva, ki ga ta čas prinaša islam na staro celino, negotov in z njim tudi usoda Zahodne Evrope.

Milan Gregorič

 • Antonius

  Evropska politika je s šerijatarji zavozila, ker si domišlja, da bodo šerijatarje zgolj z mirnim prepričevanjem v evropsko okolje multikulturno integrirali.
  Dogajanje na švedskem je evidenten primer, kaj se že v bližnji prihodnosti obeta zahodni Evropi.
  Eskaliralo bo rasno in versko nasilje, tekla bo kri.

 • Olga101

  Zahtevamo prepoved islama!

 • Boco

  Glavni podporniki migrantov v Slovenijo so na levi politicni opciji, predvsem SD. Na drugi strani nas s partizanskih proslav preprecijuje o njihovem domoljubju. Pred nekaj tedni smo imeli Drazgose, zdaj nam hocejo prodat da osamosvojitve ne bi bilo brez odhoda Kucana in pajdasev s komunisricnega kongresa.
  Laž na laž, to so izdajalci ne pa domoljubi.

  • Ivan Ivanovič

   Komunisti, ki so na hrbtih partizanov izvedli revolucijo in jih s tem v bistvu zlorabili, so se borili za Sovjetsko zvezo, da bi Slovenija in Jugoslavija postali del sovjetskega imperija.

   • pajot

    “Slovenija junaška,
    sovjetska bodeš ti.”
    Odlomek iz neke partizanarske pesmi med okupacijo.

 • KAPIBARA

  Moda se ponavlja..
  Zgodovina se bo na področju vere- ponovila…

 • Andrej

  Kdor meni, da je islamizacija Evrope izziv, naj gre izzivat v islamske dežele. V EU je islamizacija = invazija. Tistega, ki trdi, da mladi muslimani tukaj iščejo delo bi morali prijaviti na sodišče zaradi dokazano lažne propagande.

 • RATATA

  Islamizacija bo usoda, če se ne odfuka pokvarjenih zlikovcev z odločevalskih položajev takoj! Lahko tudi prec.

 • Unikatna

  Evropski politiki so slepci ali pa bebci. Pri tem ima veliko vlogo tudi org. ZN in vemo, da v tej organizaciji prevladujejo islamske države.

  • RATATA

   Pokvarijeni so in skrbijo za lastne riti, saj so za glasovanja in propagiranja plačani.

 • RATATA

  Čudno si zamišljajo te prihode in res ni prav, da so nas obvezali vse financirat!
  Meni to ne paše, saj še za vse svoje nismo poskrbeli. Vrstni red je pomemben, kot pri bradi npr.
  Priviligirati neko raso se ne sme in je nevarno(!!) …..
  Zapovedane so zelo nevarne reči in me res zanima, kako so si zamislili vso to priviligiranje temnopoltih v Evropi…, kot je npr. uvajanje sovraštva kot kaznivega dejanja in kako mislijo to čustvo – sovraštvo dokazati,,,,
  in zakaj naj bi kar naenkrat v Evropi imela prednost pri zaposlitvah in nastopih na TV in v reklamah temna barva polti (???) ….,
  zakaj bi tudi evropske države spodbujale in celo financirale politično delovanje temnopoltih (???) ….
  …. in ravno to je zdaj zapisano v Resolucija Evropskega parlamenta o temeljnih pravicah ljudi afriškega porekla v Evropi
  (2018/2899 (RSP))
  saj ta …:
  11. poziva države članice, naj razvijejo nacionalne strategije za boj proti rasizmu, ki bodo obravnavale primerjalni položaj ljudi afriškega porekla na področjih, kot so izobraževanje, stanovanja, zdravstvo, zaposlovanje, policijska služba, socialne storitve, pravosodni sistem ter politična udeležba in zastopanje, in spodbujati sodelovanje ljudi afriškega porekla v televizijskih programih in drugih medijih, da se ustrezno odpravi njihovo pomanjkanje zastopanosti, pa tudi pomanjkanje vzornikov za otroke afriškega porekla;

  12. poudarja pomembno vlogo organizacij civilne družbe v boju proti rasizmu in diskriminaciji ter poziva k povečanju finančne podpore tematskim organizacijam na evropski, nacionalni in lokalni ravni;

  13. poziva Komisijo, naj v svoje sedanje programe financiranja in v naslednjem večletnem obdobju vključi poudarek na ljudi afriškega porekla;

  16. poziva države članice, naj se učinkovito odzovejo na zločine iz sovraštva, vključno s preiskovanjem motiviranosti pristranskosti za kazniva dejanja, ki temeljijo na rasni, nacionalni ali etnični pripadnosti, in zagotovijo, da se kazniva dejanja sovraštva nad ljudmi afriškega porekla beležijo, preiskujejo, preganjajo in sankcionirajo ;

  20. poziva države članice, naj odraslim in otrokom afriškega porekla omogočijo enak dostop do kakovostnega izobraževanja in oskrbe brez diskriminacije in segregacije ter po potrebi zagotovijo ustrezne ukrepe za podporo učenju; spodbuja države članice, naj zgodovina ljudi afriškega porekla postane del njihovih učnih načrtov in predstavi celovito perspektivo o kolonializmu in suženjstvu, ki priznava njihove zgodovinske in sodobne škodljive učinke na ljudi afriškega porekla ter zagotovi, da so učitelji ustrezno usposobljeni za to nalogo in ustrezno opremljeni obravnavati raznolikost v učilnici;

  21. poziva institucije EU in države članice, naj spodbujajo in podpirajo pobude za zaposlovanje, podjetništvo in gospodarsko krepitev za ljudi afriškega porekla, da se spopadejo s povprečnimi stopnjami brezposelnosti in diskriminacijo na trgu dela, s katero se soočajo;

  22. poziva države članice, naj se spopadejo z diskriminacijo oseb afriškega porekla na stanovanjskem trgu in sprejmejo konkretne ukrepe za odpravo neenakosti pri dostopu do stanovanj ter za zagotovitev ustreznega stanovanja;

  23. poziva Komisijo in države članice, naj ob upoštevanju obstoječe zakonodaje in prakse zagotovijo varne in zakonite poti za vstop migrantov, beguncev in prosilcev za azil v EU;

  25. poziva evropske institucije, naj sprejmejo strategijo za raznolikost in vključenost delovne sile, ki bo oblikovala strateški načrt za sodelovanje etničnih in rasnih manjšin v njihovi delovni sili, ki dopolnjuje obstoječa prizadevanja v ta namen;

  26. poziva evropske stranke in politične fundacije ter parlamente na vseh ravneh v EU, naj podprejo in razvijejo pobude za spodbujanje politične udeležbe afriškega porekla;
  VIR: EU PARLAMENT
  http://www.europarl.europa.eu/doceo/document/B-8-2019-0212_EN.html

 • xtc

  Ne rečem ,da ogromno stvari,ki jih je avtor zapisal ne držijo.
  Seveda pa se avtor spreneveda glede zadeve ,politiki pa so itak -sploh EU navadni idioti.
  Realnost za Evropo je zelo enostavna;več bo muslimanov bolj se bodo radikalizirali in terorizirali okolico,nebo nobenega novega čudovitega multikulti sveta niti ne dveh paralelnih svetov v sobivanju,konec zgodbe je vojna do izbrisa ene od strani z izdajalci na drugi strani ali obratno nikakršnega izizva ni saj se islam noče podrejati,pač pa hoče zasužnjevati in vladati tu pa je konflikt neizbežen.
  Sanje o sobivanju so samo blodnje in nič več kar se bo kmalu pokazalo oz se kaže saj bodo konflikti in napetosti vse močnejši in pogostejši.

 • Franci Pušenjak

  Vsekakor je ta tema resno vprašanje današnje generacije, ki še uživa pridobitve evropske družbe. Vse se enkrat konča in verjetno se bo končala tudi evropska civilizacija? Ob tem dejstvu, pa imamo opravka z dvema močnima trigerjema: prvi je popolnoma nesposobna EU politika, ki ne razbere položaja, ne zmore kreativne in obrambne politike EU. Drugi pa je vdor in migracije prišlekov, ki v ta prostor prihajajo pobirat materialne sadove evropskih socialnih pridobitev, nikakor pa ne prihajajo ker bi jih zanimala evropska kultura in vrednote in da bi se v to integrirali! Švicarji imajo jasno politiko koncentracije tujih kultur v prostoru, ki naj ne bi presegal 4%?? kolikor mi je znano! S tem je kvantiteta omejena in ohranja kakovost. Ko gre to čez, tja čez 20, 30 in več % nastane problem. Ti prehodi bodo krvavi, trk kultur je neizbežen, kdo bo zmagovalec v tem je tudi jasno! Ustvarila se bo nova rasa gospodarjev in evropejci bodo delali za nove gospodarje. Evropejci ne bomo nikoli uživali dobrobiti tuje delovne sile, kot zmotno mislijo levičarji, mi bomo delovna sila za raso gospodarjev!! Vse pa se bo zaključilo v bedi in razsulu, tako kot je to v muslimanskem svetu, kjer ni nafte!!

 • RATATA

  Kako islamizem in judovstvo povezati …. bi se kdo vprašal … ?? ja povezuje ju denar.
  Nekaj izpred dobrih dveh let, ki govori o financiranju rdečega terorja (boljševiške revolucije v carski Rusiji)… in ugotovitev, da ti isti danes financirajo tudi islamizacijo Evrope …
  ##
  Prijateljstvo in tesne vezi med boljševiki in Židi so še starejšega datuma. Za uvod se samo za trenutek ustavimo pri Marxu. Karl Marx, ideolog komunizma, najbrž najbolj zlobne ideologije v zgodovini, je bil vzgajan v judovstvu. Starša sta pobegnila pred antisemitizmom, Karlov dedek je bil židovski rabin z imenom Mordecai. Na Marxa je najbolj vplival Moses Hess, francoski židovski filozof, ki mu je omogočil, da je Rheinische Zeitung uporabil za levičarsko platformo. Hess je bil tudi tisti, ki je v komunista spreobračal Friedricha Engelsa, bogatega tekstilnega magnata, ki je kasneje financiral Karla Marxa iz dobičkov, ki jih je ustvaril v Nemčiji in Veliki Britaniji.

  Marksizem se je dokaj hitro razširil po Evropi in pljusknil tudi prek luže, kjer so ga Židje, ki so se v 19. stoletju iz Rusije množično selili v Zahodno in Vzhodno Evropo ter ZDA, vzeli za svojega in prek njega uresničevali svoje interese. Komentator je v The Jewish Chronicle (najstarejši židovski časopis na svetu) zapisal, da je razlog, zakaj Židje sprejemajo boljševizem, v tem, da so »ideali boljševizma v mnogih točkah usklajeni z najboljšimi ideali judovstva«. Tudi zato so Židje financirali boljševike in jih podpirali. Ko so denimo boljševiki spomladi 1917 v Carnegie Hall v New Yorku slavili odstopno izjavo Nikolaja II. Ruskega, carja Rusije, kralja Poljske in princa Finske, so dobili telegram podpore od Jacoba Schiffa, bogatega židovskega poslovneža, ki je vodil investicijsko banko Kuhn, Loeb & Co. Ta banka je bila ena od ustanoviteljic ameriške centralne banke (FED), ki je nastala tako, da so židovski bančniki izpodrinili bogate industrialce, ki so nasprotovali centralni banki (o tem sem pisal TUKAJ). Telegram je objavil New York Times, Schiff pa je skušal zanikati svojo vpletenost, a je njegov vnuk John trideset let kasneje v New York Journalu (3. februar 1949) razkril, da je Jacob Schiff za boljševiško revolucijo namenil 20 milijonov dolarjev. In prav Schiff je leta 1905 že financiral Japonce v vojni proti carski Rusiji, istega leta so židovski bankirji financirali rusko revolucijo, ki ni bila uspešna.

  V Evropi je bil eden glavnih financerjev boljševikov Olof Ashberg iz Stockholma, Žid, ki se je še po 2. svetovni vojni v Švici sestajal z Rusi. Diplomatski krogi v Švici so ga opisovali kot »sovjetskega bankirja«, ki je leta 1917 z izdatnimi denarnimi sredstvi Trockemu in Leninu (slednji je veljal za Rusa, a je imel nemške, ruske, židovske in mongolske korenine, njegova žena Nedežda pa naj bi bila Židinja, saj je njena družina kot družinski pogovorni jezik uporabljala jidiš, se pravi nemščino s hebrejskimi koreninami) pomagal izpeljati oktobrsko revolucijo. Takih židovskih bankirjev in poslovnežev, ki so financirali boljševike, je bilo še ve, a o njih kdaj drugič.

  Kakorkoli, kmalu po židovskemu slavju v New Yorku je nazaj v Rusijo odpotoval Lev Trocki (v ZDA je pisal za Novy Mir, ki ga je Times kasneje označil za židovski časopis), ki je kasneje postal eden ključnih oblastnikov. Po njegovi zaslugi je rdeča zvezda najprej postala simbol Rdeče armade, kasneje pa komunizma. Med zgodovinarji krožita dve teoriji, kako je prišlo do tega. Po prvi peterokraka zvezda predstavlja pet prstov delavca, po drugi pa naj bi Trocki skušal najti simbol, ki spominja na davidovo zvezdo. Še najbližje heksagramu je bil pentagram.

  Pravo ime Trockega je bilo Lev Davidovich Bronstein, po prihodu nazaj v Rusijo je postal najpomembnejši komisar, desna roka Lenina, ki je najbolj pripomogla, da so boljševiki oktobra 1917 v Moskvi in Peterburgu zrušili kratkotrajno demokratično izvoljeno vlado, ki je nastopila po odstopu carja Nikolaja (april – oktober 1917). Tudi zato so takratni kronisti iz Rusije poročali, da ni šlo za delavski upor oziroma ruski državni udar, ampak da je bila oktobrska revolucija pravzaprav židovski državni udar.

  Guardianova (takrat se je časopis imenoval še Manchester Guardian in je bil za razliko od danes še verodostojen) dopisnica iz Moskve Ariadne Tyrkova Williams je zapisala: »V sovjetski republiki so vsi odbori in komisariati napolnjeni z Židi.« Winston Churchill, ki je pisal za Illustrated Sunday Herald, je 8. februarja 1920 zapisal: »Z izjemo Lenina je večina vodilnih oseb Židov. Poleg tega glavni navdih in gonilna moč prihajata od judovskih voditeljev.« A najpopolnejši opis rasnega ozadja članov boljševistične oblasti je dal Robert Wilton, dopisnik Timesa iz Rusije. Leta 1920 je v francoščini izdal knjigo Les derniers jours des Romanov, v kateri je objavil seznam članov centralnega komiteja komunistov, ljudskih komisarjev, izvršilnega odbora boljševikov in članov komisije za izredne razmere. Se pravi seznam tistih, ki so imeli v rokah oblast. Iz seznamov je razvidno, da je bila več kot polovica članov centralnega komiteja Židov, tudi več kot polovica članov sveta ljudskih komisarjev je bila Židov. Wilton, ki ga še danes obtožujejo antisemitizma, je pet let po objavi knjige umrl, uradni vzrok smrti je bil rak.

  Podobno kot Tyrkova in Wilton so v svoje matične države poročali tudi drugi dopisniki in diplomati. William Oudendyk, nizozemski konzul v Sankt Peterburgu, je v zahodno Evropo poslal depešo, v kateri je zapisal, da »boljševizem organizirajo in izvajajo Židje«. Njegovo poročilo je bilo aprila 1919 vključeno »belo knjigo o Rusiji« oziroma v Zbirko poročil o Rusiji I., a je bilo hitro umaknjeno. Stotnik Montgomery Schuyler (G2 Intelligence), ki je bil operativec ameriških sil v Sankt Peterburgu, je zapisal: »Boljševistično gibanje je bilo že od samega začetka vodeno in pod nadzorom najmočnejših ruskih Židov.« Ta zapis hrani državni arhiv ZDA, kjer sta tudi dva telegrama. Prvi je od konzula Summersa (2. maj 1918) iz Moskve, ki navaja: »Židje prevladujejo v lokalni sovjetski vladi, protižidovsko razpoloženje med ljudmi narašča.« Drugi telegram je poslal Caldwell, konzul v Vladivostoku (5. julij 1918). Zapisal je: »Petdeset odstotkov sovjetske vlade v vsakem mestu sestavljajo Židje najhujše vrste«.
  … itd.
  ##
  https://kavarnahayek.wordpress.com/2017/10/24/100-let-oktobrske-revolucije-kdo-je-financiral-in-vodil-rdeci-teror/

  • Ivan Ivanovič

   Ratata, vse kar si napisal, vključno z viri, bodo kritiki zavrnili z eno samo besedo: antisemitizem. Morda bodo dodali še: Teorija zarote! in odmahnili z roko.
   Dejstva ne štejejo nič. Šteje njihova re-interpretacija.

   • RATATA

    Vem Ivan, toda dejstva je treba povedat, čeprav je večina folka tako zelo polenjenega, da se mu niti pomisliti ne da.
    Pomembno je, da ne zanikamo holokavsa, kar bi bilo kaznivo dejanje…. patake..

    • Ivan Ivanovič

     Če si bral Protokole sionskih modrecev, je tam obrazložena filozofija vladanja teh “modrecev”, ki vodijo Zahod. Uradno gre za fake dokument, toda realnost in protokoli se presentljivo dobro prekrivajo od njihovega nastanka do danes…

     • RATATA

      Poenostavljeno rečeno je fejk, da so Protokoli fejk…
      Težko se je ne sekirati!! A se bo treba v to prisiliti kljub temu, da nam manjka pokvarjenosti.

 • Boy

  Imeli bomo javno nedotakljivo podzemlje, ki so ga že zasedli musliji. Imamo demokratično podzemlje, ki ga posedujejo rdeči. In rajo, ki dela za vse!

  Naši vladi se še sanja ne, da želijo musliji prevzeti celotno oblast. In jo tudi bojo, če se ne bomo kmalu zbrali in se uprli; najprej naši vladi, takoj za tem pa najbolj invazivni človeški vrsti.

 • Ivan Ivanovič

  Zanimivo, da komaj kdo zna povezati podatke in iz njih izluščiti sliko, kaj se pravzaprav dogaja v Evropi. Vsakomur je jasno, da bi EU lahko ustavila ilegalne migracije, vendar ne le, da tega ne naredi, temveč jih na vse načine spodbuja, ilegalni migranti pa so deležni ugodnosti, o katerih staroselci lahko samo sanjajo. Ne gre za noben uvoz prepotrebne delovne sile, saj je tudi v EU veliko brezposlenih. Poleg tega so ilegalci večinoma brez poklica in ciljajo zgolj na visoko socialno pomoč, ki so je deležni v razvitejših evropskih državah.
  Cilj Bruslja oziroma evro-ameriških globalistov je odprava evropskih (in drugih narodov) in oblikovanje unitarne, anacionalne superdržave – Združenih držav Evrope, kjer bodo sedanje nacionalne države le še lokalne administrativne enote brez suverenosti. Zato spodbujajo migracije v Evropo. Nadaljnji cilj orientalizacije Evrope je v tem, da bodo s tem omogočene nadaljnje integracije med Evropo ter Afriko in Azijo. Gre za epohalen socialno-inženirski eksperiment, ki ga vodi evro-amerška korporatokracija s finančno oligarhijo na čelu, ki je trdo jedro globalistov. Njihov cilj je Svetovna država z enotnim globalnim trgom, svetovno vlado (zametek OZN). svetovno vojsko (zametek Nato) in svetovno valuto (zametek dolar), ki bo po zgledu dolarja zasebna last peščice najbogatejših zemljanov. Gre za fašiglobalističen načrt zasužnjenja človeštva. Seveda je do Svetovne države še daleč, toda Evropa že krepko občuti fašiglobalistično politiko, saj gre dobesedno za izvajanje kulturocida in etnocida nad evropskim prebivalstvom, ki v perspektivi vodi v genocid.
  Ne gre za nobeno neizbežno evropsko usodo, temveč gre za načrtno fašiglobalistično politiko, ki ima svoje nosilce, financerje in izvajalce v Evropi.

 • skorpijon93

  češka republika je velik zgled za slovenijo, evra nimajo, muslimanov na češkem je le okoli 0.2 % delež, stopnja brezposelnosti najnižja v eu, stopnja tveganja revščine 9,6 %, nizki javni dolg, bravo češka ! Slovenija zgleduj se

 • skorpijon93

  delež muslimanov v Sloveniji po podatkih leta 2016 znaša 3,6 %, še leta 1991 pa 1,5 %, leta 2016 še vedno veliko manj kot na zahodu

 • macon

  Družbe, ki niso dovolj vitalne, požrejo vitalnejše, čeprav lahko tudi bolj zaostale. To se dogaja že vso zgodovino.

 • Tomažekmalitomažek

  Come on, ce bi slucajno nastala nekaksna enklava, ne bo dolgo zivela, ker bo v njej prisli do drzavljanske vojne.