fbpx

Islamska država spodbuja svoje ovčke h krajam in ropom nevernikov

Foto: epa

Islamska država v najnovejši izdaji revije Rumiyah spodbuja vernike h krajam in ropom, z namenom, da bi tako pomagali pri financiranju denarno vedno bolj izčrpane teroristične organizacije. Pri tem so navedli tudi morebitne tarče, in sicer so predlagali rop oklepnega vozila, ki prevaža denar ali trgovine z elektroniko. 

V članku muslimanom razlagajo, da je premoženje nevernika kot halal, ki bi ga musliman moral vzeti, dokler petino pridobljene vsote preda kalifatu.

Kar 20 odstotkov naj bi namenili Islamski državi
Med drugim je v članku mogoče prebrati, da je za muslimane dopustno prelivanja krvi in odvzem žrtvinega premoženja, dokler ta ne sprejme islama. Poleg tega navajajo, da je treba od ukradenega bogastva 20 odstotkov denarja nameniti vladarju kalifata, v primeru umora nevernika, ki ga je treba dokazati, pa je mogoče obdržati celoten izkupiček, ki ga umorjeni poseduje (oblačila, nakit, orožje, osebni avto itd.).

Foto: iStock

Tu pa po poročanju PJ Media obstaja še ena vrzel: Tisti, ki ubije nevernika v temni ali ozki ulici, medtem ko nihče drug ni zraven, ne potrebuje nikakršnega dokaza za to, da se polasti njegovih osebnih stvari. Če pa se s pomočjo prevare polasti lastnine nevernika, ne pa s pomočjo umora, tako pridobljenih predmetov ne sme v celoti obdržati, temveč mora plen ustrezno razdeliti.

Teroristična skupina tako očitno še naprej vztraja pri taktiki napada na nevernike, in sicer tako, da jih ubija in jim odvzema premoženje, saj ni skrivnost, da ima vedno večje težave s financiranjem svojih dejavnosti.

N. Ž.