fbpx

Islamska država v Mosulu usmrtila moškega, ker je gej, LGBT skupnost pa vztrajno brani prisotnost migrantov v Evropi

Foto: Twitter

Nemška politika odprtih vrat je v Evropo spustila kup migrantov, ki nimajo nikakršnega spoštovanja do evropske kulture, zaradi nedoslednega upoštevanja varovanja meje Schengna je teroristična organizacija Islamska država v migrantski val brez težav infiltrirala svoje pripadnike. Glede na to, da v LGBT skupnosti vlada velika naklonjenost do migrantov, ki so v Evropo prinesli porast posilstev in kriminalitete, jo lahko zagotovo zbode v oči nedavni primer, ko so islamski skrajneži v Mosulu vrgli moškega z zavezanimi očmi s strehe, ker naj bi bil gej.  

Šokantne slike so razkrile, kako je fanatik zaporniku, ki je bil star med 20 in 30 let, bral obtožnico, potem pa so ga vrgli z vrha stavbe v obleganem iraškem mestu. Dogodek je spremljala množica ljudi, poroča britanski Daily Mail.

Homoseksualnost je kaznovana s smrtjo
Za vladavino teroristične skupine je značilno, da kaznuje homoseksualnost s smrtno obsodbo, prav tako pa je značilno tudi, da javnemu branju obtožnice in usmrtitvi prisostvuje množica ljudi. V tem konkretnem primeru ni bilo nič drugače. Fotografije prikazujejo truplo v mlaki krvi.

Foto: Twitter

Foto: Twitter

Čeprav so iraške sile v zadnjih štiriindvajsetih urah prodrle v več predelov, ki so v Mosulu pod vladavino Islamske države, je do umora vseeno prišlo. Eden izmed vojaških uradnikov je razkril, da so premiki na jugovzhodnem delu mesta upočasnjeni, saj je teroristična skupina uporabila civiliste kot krinko. Združeni narodi poročajo, da se je zaradi okrepljenih bojev v zadnjih dveh tednih v bolnišnici povečalo število civilnih žrtev.

Prodiranje zaveznikov doseglo nov zagon
Prodiranje elitnih sil na vzhodu in severovzhodu mesta je od začetka leta doseglo nov zagon, saj so sile pod vodstvom ZDA prvič dosegle reko Tigris, ki razpolavlja mesto. Tiskovni predstavnik 16. divizije iraške vojske, Abbas al-Azawi, je povedal, da so zavezniške sile včeraj prodrle v okraj Hadba, kjer trenutno potekajo bitke.

Po besedah al-Azawija naj bi Islamska država na bojišče že razporedila samomorilske napadalce. Ponovno zavzetje Mosula po več kot dve leti trajajoči vladavini Islamske države bi najverjetneje pomenilo konec  samooklicanega kalifata, ki se razprostira na področju Iraka in Sirije.

 N. Ž.