Islamski teroristi v Kamerunu do tal požgali krščansko cerkev, ukradli okrog 200 koz in ovac ter zaklali enega vola!

Foto: Facebook

Tolpa okrog 100 pripadnikov islamske teroristične skupine Boko Haram je vdrla v cerkev na skrajnem severu Kameruna. Po poročanju lokalnih medijev gre za lokalno cerkev Zveze evangeličanskih cerkva v vasi Krawa Mafa, ki so jo napadalci oskrunili in zažgali do tal.

V noči s 14. na 15. september so skrajneži prav tako ukradli približno 200 koz in ovac ter zaklali enega vola. Čeprav je kamerunska vojska vedela za napad, ni ukrepala zaradi prevelikega števila napadalcev.

Na tem obmejnem območju, kjer se je zgodil napad, je prišlo do naraščanja števila džihadističnih dejavnosti, saj lokalne varnostne sile nimajo dovolj osebja, ki bi umirjalo situacijo. Nacionalna vlada je bila pozvana k ukrepanju, saj je več kot nujno sprejetje potrebnih ukrepov za odpravo primanjkljaja.

Ugrabitev katoliških duhovnikov je postala razširjena praksa v dveh zahodnih regijah Kameruna, odkar je leta 2017 izbruhnil oborožen spopad, ki je privedel do več sto smrtnih žrtev. Samo prejšnji mesec so v vasi Ibal na anglofonskem območju severozahoda države ugrabili dva katoliška duhovnika. “Oče Franklin Banadzem Dindzee in oče Patrick Atang sta bila ugrabljena ob cesti Ibal-Jikejem na poti proti mestecu Oku v severozahodni regiji,” so zapisali v izjavi lokalne Katoliške cerkve, ki je obenem ugrabitelje pozvala, naj duhovnika izpustijo nepoškodovana.

Foto: iStock

Akcije preusmerjene iz Nigerije
Do ugrabitve je prišlo 15. avgusta, na katoliški praznik Marijinega vnebovzetja, isti dan je kumboški škof George Nkuo javno obsodil grozodejstva, ki so bila storjena na tem območju, in kristjane pozval, naj molijo za mir za severozahodne in jugozahodne regije v državi. Amnesty International je konec leta 2017 poročal, da je Boko Haram svoje operacije preusmeril iz Nigerije v Kamerun, kar pa je povzročilo naraščanje islamističnih terorističnih napadov v Kamerunu.

Hana Murn

 • Andrej

  Včasih so domačini to reševali s preprostimi puščicami. Še prej so jih pomočili v neko mešanico, ki je silno učinkovita. A so vse iztrebili? Morda zveni žalostno, ampak Islam se izganja točno s takimi puščicami.

 • Jožefa Benko

  ti islamisti so prevzeli vrednote NOB,ki so v SLO bile po vojni zelo cenjene,.

 • Unikatna

  Najprej bodo požgali vse tam kar je krščansko, potem bo na vrsti Evropa!

 • janko

  Islam in komunizem morata izginiti s sveta.

 • cosmosjasnovidec

  Tukaj mi tudi ni jasno,če so cerkve krščanske bi naj vzrejali svinjetino katere vsi musliči nočejo uživati vsaj ne v javnosti.
  ——————————————————————————————–
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec
  —————————————————————————————-

 • Ivan Ivanovič

  Papež bo poklical Serpentinška za nasvet, kaj storiti. Serpentinšek pa bo polical svojega botra Kučana. Odgovor bo nekako tak: Če tam v Afriki skrunijo in sežigajo cerkve, je to božja volja. Čimprej moramo spet začeti to delati tudi sami.

 • GverilaStyle

  220 koz in ovac so vzeli……orgije bodo, senica je že karto za tja kupu!!!