ISW: Rusi beležijo velikanske izgube

Pripadnik milice samooklicane Doneške republike v bližni Avdijivke, julij 2022. (Foto: epa)

Ameriški inštitut za vojne študije ISW je sporočil, da ruska stran beleži velikanske izgube na območju Avdijivke, a kljub temu tja pošilja okrepitve. Nedavni poskus ruskega prodora se je sicer izjalovil. 

Rusi na območje Avdijivke pošiljajo okrepitve in to kljub resnim težavam, s katerimi se na območju soočajo. Informacijo je sporočil Inštitut za vojne študije (ISW). Območje Avdijivke je sicer zelo dobro utrjeno. 19. in 20. oktobra se je zgodil zadnji ruski napad, ki pa ni prinesel večjega uspeha in ni prišlo do večjih sprememb frontne črte. Ameriški inštitut se pri ugotovitvah naslanja na ruske vire, poroča Polska Agencja Prasowa.

Vse kaže na to, da so Rusi vzeli vnovičen premor, potem ko je bil njihov prodor neuspešen in je prinesel večje izgube. Težave ruske strani so zaradi utrjenih ukrajinskih pozicij zelo podobne tistim z začetka ukrajinske ofenzive junija letos. Ni še jasno, ali bodo Rusi uspeli rešiti začetne težave pri prodoru, kot so jih ukrajinske sile. Pojavljajo se tudi informacije o manjšem napredku okupatorskih sil v smeri naselja Prvomajske.

Domen Mezeg