Italija: Šest nigerijskih migrantov spoznanih za krive skupinskega posilstva 25-letnice

Ilegalni migranti v Italiji (foto: EPA)

V Italiji so šest nigerijskih migrantov spoznali za krive skupinskega posilstva 25-letnice v azilnem centru Cara na jugu Italije v mestu Bari, ki se je zgodilo leta 2017. 38-letni Olatunde Opaleye, 22-letni Uche Oliver, 26-letni Henry Sule, 22-letni Semiu Oguntade, 23-letni Emmanuel Ohenhen in 35-letni Otaniyen Sunday so bili spoznani za krive skupinskega posilstva v azilnem centru Cara na jugu Italije.

Italijanski policisti so skupaj s tožilstvom odkrili, da je skupina nigerijskih migrantov 25-letnico posiljevala že med potovanjem v Libiji in ponovno, ko so prispeli v Italijo.

Grozili, da jo bodo ubili

Nigerijski migranti so svoji žrtvi grozili, da jo bodo ubili, v kolikor ne sledi njihovim ukazom. Obsojeni so bili na med pet in devet let dolge zaporne kazni.

Nekateri izmed storilcev naj bi bili po prepričanju preiskovalcev, kakor poroča Voice of Europe, del nigerijskega mafijskega klana, ki je deloval iz azilnega centra Cara v mestu Bari. Skupina naj bi se ukvarjala s trgovino z belim blagom ter nelegalno prostitucijo.

Del nigerijske mafije

25-letna žrtev je preiskovalcem zaupala, da so storilci v azilnem domu ustvarili vzdušje terorja, s čimer so ohranjali nadvlado nad ostalimi.

38-letni vodja skupine Opaleye je bil obsojen na devet let zapora, ostalih pet na pet let zaporne kazni. Sodnik je ravno tako dosodil odškodnino žrtvi posilstva, ki sicer zdaj prebiva v zaščitenem poslopju.

Ivan Šokić

 • Common Sense

  Premalo.

  • MesecnikPajac

   Kazen bi jih poslal prestajat v Guantanamo.

 • samsara

  “Sodnik je ravno tako dosodil odškodnino žrtvi posilstva, ki sicer zdaj prebiva v zaščitenem poslopju.”

  Ki jo bodo plačali italijanski davkoplačevalci.
  Vsaj del odškodnine, ki se nanaša na čas posiljevanja še izven Italije, bi morali s svojim delom in zaslužkom, če ne drugače pa prisilno, plačati posiljevalci sami.
  Del “obogatitve in oplemenitenja” Italije, tako “zaostale in kronično nerazvite”, iščoč rešitve s strani tujerodnih, tokrat afriških plemeniteljev iz visoko razvite Nigerije.
  Zlomka, omenjeni so zgleda razumeli svojo vlogo kot vlogo plemenilcev in so vadili že na poti, da bi na cilju bili še bolj v formi v interakciji z avtohtonimi.

 • SilverWolf

  In te nerazvite neandertalske pokveke so kulturna obogatitev? Doma še na WC srat ne znajo it tu pa naj bi olepšali našo kulturo.

 • All Bot

  to ti je pa kulturna oogatitev

 • Novakec1

  Vprašat se je treba o zdravi pameti sodstva v zblojeni €U, aja, pa o zakonodaji tudi.

 • traktor

  Upam, da se najde kdo, ki uzakoni za posiljevalce, poleg zapora še kemično kastracijo. Za tele bi bila kastracija lahko halal.

  • Steiermark

   ja, in to “skopljenje” brez anestezije…..

 • maček ivan

  A ni zdaj ravno čas za obešanje obeskov na drevesa?

  • Steiermark

   Okraskov in ne iztrebkov….

 • Antonius

  Divja, nevzgojena golazen, brez najmanjšega občutka spoštovanja in ljubezni do sočloveka.
  Spolne posiljevalce bi morala po zakonu kulturnega sveta doleteti obvezna skopitev. Skopljen *organ* bi potem imeli samo še za praznjenje mehurja.

  • Steiermark

   Tega pa res nemorejo dovoliti soroševsko rotschildovi zmeneti, ker se potem nebi mogla uresničiti njihova želja, da naredijo Evropo črno (ker jih normalne belke niti povohale nebi, zato tudi posiljujejo)

 • xtc

  Kak arest?
  Gauge in pol ure brcanja in konc.

 • sodnikisozločinci

  Kaznovani so torej Italijani, ki bodo plačevali njihovo bivanje v zaporu in pozneje, ko bodo izpuščeni, še socialne podpore, ker bi bil izgon kršenje njihovih “človekovih pravic”. Temu se učeno reče pravna država. Zdaj pa moram na delo, da bojo lahko dobile dojilje psov, sirijski brivci, … denar, “ki jim pripada”.

 • Andrej

  Ti tipi se v zaporu ne bodo popolnoma nič naučili, ampak še večje sovraštvo kuhali. Za take ni druge kot kako leto prisilnega dela, da povrnejo stroške, potem pa dokončen izgon brez možnosti vrnitve kamorkoli v EU.