fbpx

Italija: Šest nigerijskih migrantov spoznanih za krive skupinskega posilstva 25-letnice

Ilegalni migranti v Italiji (foto: EPA)

V Italiji so šest nigerijskih migrantov spoznali za krive skupinskega posilstva 25-letnice v azilnem centru Cara na jugu Italije v mestu Bari, ki se je zgodilo leta 2017. 38-letni Olatunde Opaleye, 22-letni Uche Oliver, 26-letni Henry Sule, 22-letni Semiu Oguntade, 23-letni Emmanuel Ohenhen in 35-letni Otaniyen Sunday so bili spoznani za krive skupinskega posilstva v azilnem centru Cara na jugu Italije.

Italijanski policisti so skupaj s tožilstvom odkrili, da je skupina nigerijskih migrantov 25-letnico posiljevala že med potovanjem v Libiji in ponovno, ko so prispeli v Italijo.

Grozili, da jo bodo ubili

Nigerijski migranti so svoji žrtvi grozili, da jo bodo ubili, v kolikor ne sledi njihovim ukazom. Obsojeni so bili na med pet in devet let dolge zaporne kazni.

Nekateri izmed storilcev naj bi bili po prepričanju preiskovalcev, kakor poroča Voice of Europe, del nigerijskega mafijskega klana, ki je deloval iz azilnega centra Cara v mestu Bari. Skupina naj bi se ukvarjala s trgovino z belim blagom ter nelegalno prostitucijo.

Del nigerijske mafije

25-letna žrtev je preiskovalcem zaupala, da so storilci v azilnem domu ustvarili vzdušje terorja, s čimer so ohranjali nadvlado nad ostalimi.

38-letni vodja skupine Opaleye je bil obsojen na devet let zapora, ostalih pet na pet let zaporne kazni. Sodnik je ravno tako dosodil odškodnino žrtvi posilstva, ki sicer zdaj prebiva v zaščitenem poslopju.

Ivan Šokić