fbpx

Italija v šoku: karabinjeri preprečili teroristični napad Senegalca, ki je ugrabil avtobus z 51 šolarji in jih želel zažgati!

Teroristični napad v Italiji. (Foto: Twitter)

Senegalski migrant je v Italiji ugrabil avtobus in nameraval zažgati 51 otrok, ki so se takrat nahajali na njem. K sreči so policisti predrzen napad pravočasno ustavili, italijanski državni tožilec uspeh celo primerja s čudežem.

Italijanski policisti so danes lahko ponosni, da so v bližini Milana rešili 51 otrok, ki jih je ugrabil senegalski voznik avtobusa. Ta je imel še drznejše načrte, saj je želel avtobus z otroci vred tudi zažgati.

To je čudež, lahko bi prišlo do tragičnega pokola
Kot poročajo italijanski mediji, je senegalski voznik Ousseynou Sy storil teroristično dejanje, ker ima dovolj mrtvih migrantov v Sredozemskem morju. “Umrli boste,” je kričal in “dovolj je smrti v Sredozemskem morju.” Pri ugrabitvi mu je uspelo zažgati avtobus, vendar k sreči nihče od mladostnikov ni bil poškodovan. Nekateri izmed njih so utrpeli manjše poškodbe in so bili odpeljani v bolnico.

To je bil čudež, lahko je prišlo do pokola, karabinjeri so bili izjemni, ker so ga blokirali in rešili vse otroke,” je dejal milanski tožilec Francesco Greco.

C. Š.