fbpx

Italijanski dnevnik Corriere della Sera: Golob je blizu Jankovića, ki simpatizira s Putinom

Zmaga Roberta Goloba je v tujini vzbudila precej pozornosti. Tujo javnost vznemirja, da so Golob in ljudje okoli njega naklonjeni Rusiji.

Italijanski dnevnik Corriere della Sera opozarja, da je zmagovalec volitev Robert Golob “blizu ljubljanskega župana Jankovića, ki simpatizira s Putinom”.

Nemški dnevnik piše, da je z veliko razliko zmagal Golob, “ki združuje značilnosti hipijev, jupijev in privržencev zelene agende”. Poudarja, da je pri njegovi zmagi ključno vlogo odigrala “želja po maščevanju«”, ker mu Janševa vlada ni podaljšala pogodbe za vodenje državnega energetskega podjetja GEN-I.

Ruska tiskovna agencija REGNUM poroča, da “za stranko Goloba na eni strani stojijo nevladne organizacije in Sorosova fundacija, na drugi strani pa nekdanji komunisti”.

Eden največjih poljskih informativnih portalov Polityce poroča, da je Evropska ljudska stranka zaskrbljena zaradi morebitnega vmešavanja Rusije v slovenske volitve. Te trditve so se podkrepile, ko je bilo objavljeno, da je poslovnež Dejan Jefim povezan z Golobom in njegovim političnim mentorjem Zoranom Jankovićem, ljubljanskim županom, Jefim je napovedal, da bo financiral brezplačne vožnje s taksijem na volišča v prestolnici, ki je glavna trdnjava Golobovega Gibanja Svoboda. Jefim je nekdanji uslužbenec ruskega podjetja Yandex in lastnik podjetja, ki obvladuje okoli 80 odstotkov trga taksijev, piše portal Polityce.

Peter Truden