fbpx

Italijanski guverner svari: Bolnišnice kmalu ne bodo mogle pomagati pacientom s koronavirusom

Guverner Lombardije Attilio Fontana (foto: EPA)

Guverner Lombardije Attilio Fontana opozarja italijanske državljane naj “ostanejo doma”, saj bolnišnice “ne bodo mogle več pomagati tistim, ki zbolijo” za Covid-19. To je bil vljuden poziv. Če pa 40 odstotkov Lombardijcev, ki se še vedno sprehajajo v javnosti navkljub uvedbi karantene in ukazu, da ostanejo doma, tega poziva ne bodo uslišali, bodo sledile tudi bolj agresivne metode prepričevanja.

“Na žalost se število okužb ne manjša, še naprej narašča,” je povedal guverner Lombardije Attilio Fontana. “V kratkem ne bomo več mogli pomagati tistim, ki zbolijo.”

Lombardija je italijanska provinca, ki jo je epidemija Covid-19 najhuje prizadela. Fontana pa svari, da bodo vladni ukrepi za zajezitev epidemije koronavirusa iz Wuhana, kakor piše Breitbart, “vse bolj agresivni”.

Če ne gre zlepa, bo šlo zgrda
“Prijatelji, to vam pravim na lep način, a čez čas bomo ubrali drug ton, ker če tega ne boste doumeli na lep način, potem moramo biti nekoliko agresivni, da boste razumeli,” ni okolišil Fontana. Če to pomeni, da bomo v kratkem lahko videli italijanske policiste, vojake in karabinjere, kako po zgledu kitajskih kolegov vdirajo v domove in s seboj vlačijo okužene, bo pokazal čas.

ATTILIO FONTANA, AGGIORNAMENTI DALLA LOMBARDIA (18.03.2020)

#Fontana: "Purtroppo i numeri del contagio non si riducono, continuano ad essere alti. Fra poco non saremo più nelle condizioni di dare una risposta a chi si ammala. Amici, io lo sto dicendo in modo educato, ma fra un po' bisognerà cambiare il tono perché se non la capite con le buone bisogna essere un po' più aggressivi anche nel farvela capire. Non vi stiamo chiedendo un sacrificio così "tanto per", ma per salvare delle vite umane".

Gepostet von Lega – Salvini Premier am Mittwoch, 18. März 2020

“Vsakič, ko zapustite dom, ogrožate sebe in druge,” je opozoril Fontana. Provincialna oblast je od mobilnih operaterjev po poročanju La Repubblice že zahtevala, da nadzorujejo premike državljanov, ki potujejo dlje od 300 metrov.

Podatki kažejo, da se okoli 40 odstotkov vseh Lombardijcev še vedno giblje na razdalji preko 300 metrov, navkljub strogi karanteni in ukazu s strani oblasti, naj ne zapuščajo domov.

Ivan Šokić