fbpx

Italijanski medij razkril šokantne podatke: Kar 60 odstotkov migrantov, ki prejemajo italijanske pokojnine, nima niti enega dneva delovne dobe!

Foto: epa

Italijanski medij Il Giornale je razkril šokantno vest, da kar 60 odstotkov migrantov, ki prejemamo italijanske pokojnine, nima niti enega dneva delovne dobe.

Italijanski medij Il Giornale je razkril šokantne podatke. Med več kot 96 tisoč migranti jih po podatkih italijanskega nacionalnega inštituta za socialno varnost kar 60 tisoč ni bilo zaposlenih niti en samcat delovni dan, prav tako niso v pokojninske ali socialne sklade vplačali enega evra.

Delo zanje ni vrednota, raje koristijo socialne in pokojninske privilegije
Poveden je tudi podatek, da italijanska socialna politika preživlja kar dva milijona tujcev. Po zadnjih statističnih podatkih je trenutno zgolj 1,7 milijona več zaposlenih od upokojencev. Kot navaja nacionalni inštitut za socialno varnost, so v letu 2017 izplačevali pokojnine 96.743 tujcem – nedržavljanom EU -, od teh pa jih 60 tisoč ni nikoli vplačevalo v pokojninsko blagajno.

Fotografija je simbolična. (Foto: STA)

Italijanski Il Giornale je razkril, da je večina migrantov pristala na plečih davkoplačevalcev zato, ker italijanska zakonodaja dovoljuje, da lahko migranti v državo pripeljejo tudi svoje družinske člane. To veriženje je na koncu pripeljalo do skorajšnjega zloma socialnega in pokojninskega sistema, hkrati pa so ovržene levičarske ideje o uvozu delovne sile iz drugih držav, ki bi rešila italijansko industrijo, saj je znano, da večina njih ni zaposljiva.

C. Š.