Salvini skoraj prepolovil višino migrantske žepnine, italijanski davkoplačevalci bodo v enem letu prihranili skoraj pol milijarde evrov!

Italijanski notranji minister Matteo Salvini (vir: twitter)

Priljubljeni italijanski minister za notranje zadeve Matteo Salvini je napovedal znižanje žepnine za migrante z zdajšnjih 35 evrov na 19 evrov dnevno, kar je med nižjimi zneski v Zahodni Evropi. Davkoplačevalci pa se ne veselijo le zmanjšanja velikodušne žepnine, pač pa tudi zmanjšanja števila nelegalnih migrantov, ki je sledilo Salvinijevim ukrepom.

Priljubljeni italijanski minister za notranje zadeve in vodja stranke Liga Matteo Salvini je napovedal znižanje dnevne žepnine migrantov s 35 evrov dnevno na 19 evrov dnevno, s čimer bodo italijanski davkoplačevalci v letu 2019 privarčevali kar 400 milijonov evrov, v letu 2020 se bo prihranek povišal na 500 milijonov evrov, v vseh naslednjih letih pa bo prihranek znašal kar 600 milijonov evrov. V okviru dekreta glede mej in varnosti, ki je bil izdan septembra, bo italijanska vlada poleg omenjenih ukrepov ukinila tudi dovoljenja za bivanje iz humanitarnih razlogov, še poroča portal Voice of Europe.

Dodatne prihranke pa si italijanski davkoplačevalci obetajo tudi z znižanjem števila migrantov, Salvini je za ladje nevladnih organizacij namreč zaprl italijanska pristanišča, saj so nevladne organizacije pogosto nelegalne migrante pobirale že kar ob libijski obali in s tem pomagale tihotapcem pri njihovem donosnem poslu. Prav tako je Italija pričela z množičnimi deportacijami nelegalnih migrantov – posledično tako celotna vlada, ki jo vodi Giuseppe Conte, uživa veliko priljubljenost, prav tako pa Salvinijeva Liga iz meseca v mesec beleži nove rekorde v podpori.

Italijanski premier Giuseppe Conte in podpredsednik vlade ter notranji minister Matteo Salvini. (Foto: epa)

Bruselj povsem neutemeljeno straši javnost pred nevzdržnostjo italijanskih financ
Medtem pa politične elite v Bruslju, ki jih je strah za položaje, povsem neutemeljeno skušajo strašiti evropsko in italijansko javnost pred domnevno nevzdržnostjo proračuna italijanske vlade. Kljub temu, da bo program državljanskega dohodka, pri katerem je vztrajal Luigi di Maio iz koalicijskega Gibanja petih zvezd, davkoplačevalce stal 7 milijard evrov, enotna davčna stopnja po predlogu Lige pa bo proračun direktno prikrajšala še za dve milijardi evrov, se pričakuje, da bodo novi ukrepi spodbudili potrošnjo, enotna davčna stopnja pa še posebej ekonomsko aktivnost ter gospodarsko rast, in na ta način se bo v proračun nateklo več davkov iz drugih naslovov. Ne samo, da niso nezanemarljivi, ogromni denarni prihranki na račun omejevanja nelegalnih migracij in povečanje varnosti bodo dodatno utrdili italijansko gospodarstvo.

Afriški ilegalni migranti skušajo priti v Španijo (Vir: Twitter)

Španija uničuje javne finance
Nasproten primer pa je Španija, kjer so migranti s pomočjo levičarske vlade v le nekaj mesecih uspeli spraviti javne finance na kolena; ilegalci imajo tam zagotovljena brezplačna stanovanja, brezplačno zdravstveno oskrbo in velikodušne socialne pomoči, vlada pa jim želi podeliti celo volilno pravico. Kljub temu pa proračun Španije ustreza merilom iz Bruslja, španska vlada namreč stalno povišuje davke in s tem pokriva stroške nelegalnih migrantov in drugih škodljivih ideoloških ukrepov, kot je na primer enormno poviševanje minimalne plače, ki bo številne delavce iz manj produktivnih dejavnosti enostavno postavilo na cesto.

J. Ž.

 • skorpijon93

  na češkem ni muslimanov, ni migrantov, ni jugovine, so pa sprejeli na tisoče ukrajinskih beguncev a ne moških

  • Olga2345

   Pravilno!

 • Dostmamrecesijeinpičkarije

  Pr nas ma pa vsak migrant “višjo plačo” kot delavec, ki pošteno in trdo dela. U3PM naj gre vse.

  • RATATA

   Še u več pizd matrnih naj gre vse!

   • Olga2345

    Kučan naj pa kufre nese!

    • RATATA

     kiićana naj pa en u kufru nese ja.

   • Monica Lewinsky

    Za moje pojme gre lahko tudi u kurac!

 • karpelec

  Oh, kako bi bilo luštno, da bi se v Butalah še našel butalski Salvini.

 • xtc

  Španija bo sleje kot preje zopet dobila Franca in ta bo moral naloge opraviti pravilneje kot oni od 36 do 39,če bo hotel rešiti državo pred kolapsom in totalno vojno.

 • THOR

  sami ste krivi,da imajo vsi ,od južnjakov do Alahovih uvožencev več pravic kotvi-mi !!!!!!!!DRŽTE GOBCE IN PRIMITE KOCKE IN SVINC !!!! AJA STE SE POKAKAL ,PEDRI !!!SRAMOTA VSEH NARODOV NA SVETU !!! KAMNIŠKI DEBILIU PA DOBIJO ŠE ISISA žavbićića !!!! NAMESTO , DA BI VSO TO GOLAZEN POKOPALI PA APNO ČEZ !!!!! ZIG HEIL!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Olga2345

   Komunisti=Islamisti=nacisti=fašisti!

 • Olga2345

  Bravo Salvini!

 • Olga2345

  Serpentinskova “inteligenca” je iznašla nov inovativen finančni model: financiranje divjakov je PRIHODEK, saj vsak dan nezakonito prihajajo, financiranje davkoplačevalcev je ODHODEK, saj bodo vsak čas vsi odšli iz Slovenije! V Bruslju ploskajo!

 • samsara

  Nekoliko, a ne preveč, izven konteksta, pa naj bo kot pohvala in spodbuda Novi24TV pri njenem poslanstvu odstiranja in ščitenja resnice.
  Tole povezavo je včeraj na Breitbartu prilepil komentator, Anglež, pod nickom Wasp.
  https://europe.infowars.com/un-mastercard-supplying-migrants-with-prepaid-bank-cards/

 • tramal

  Bravo Salvini .A bom le jaz kaj takega dočakal v Sloveniji.Verjetno bom moral živeti petsto let.

  • Mato

   Kdor caka docaka. 500 let je realna st.

 • Domoljub

  Zakaj je pa ne upa na nic? Strici? Soros? Tanja Fajon?

 • Silos

  Naš minister bi moral iti malce na izobraževanje k Italijanu

  • Janez Novak

   Zakaj že na izobraževanje, pri nas dobijo na mesec 18€ mislim, da bi italjan moral k nam na usposabljanje.

 • Yolbe

  19€ žepnine dnevno???? Plus hrana, obleka, stanovanje? Pa kdo je tle prtegnjen?

 • Mihilus

  Pri tej zgodbi je zanimivo to, da so EU birokrati od Salvinija zahtevali, da zmanjša proračunski primankljaj on pa je to storil tako, da je vzel sicer nedotakljivim migrantom. Bravo!

 • Van Der Waals

  35 EVROV DNEVNO A SO FUKNJENI ZA ILEGALCE!!! NAJ JIM ZNIŽA NA 2 EVRA DNEVNO!!!! AL PA 0,5 ŠE BOLJŠE!!!

 • KAPIBARA

  19 x 31= 589
  Jest s hčero vred, pa z 780 pridem čez mesec, pa VSE PLAČAM, samo stanovanje je lastniško :-( :-(

 • Andrej

  Ponudit bi jim morali delo v Fiatu. Tisti, ki ne bi dosegal norme, izgubi vse pravice in marš ven.

 • gabrijelobid

  Kljub temu,da je znižal dnevno žepnino imajo tile migranti napram mene luksus.Prej so dobivali 900 evrom mesečno zraven zastonj bivališče sedaj pa jim znese 570 evrov kar je 40 evrov več od moje penzije zato pa sem moral delati 40 let.Me prav zanima koliko dobijo pri nas??Vse to pa plačujemo mi,ki se komaj prebijamo iz meseca v mesec.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!