Italijanski minister Salvini se je odzval na besede Šarca: “Ne verjamem, da je otrok, ki ga je ubila nacistična roka, drugačen od otroka, ki ga je ubila roka komunista!”

Foto: epa

Italijanski notranji minister Matteo Salvini je dejal, da ne razume, zakaj je slovenski premier Marjan Šarec protestiral proti njegovim izjavam. “Ne verjamem, da je otrok, ki ga je ubila nacistična roka, drugačen od otroka, ki ga je ubila roka komunista,” je dejal v ponedeljek zvečer na italijanski televiziji, poroča tiskovna agencija Ansa.

Matteo Salvini, ki je tudi podpredsednik italijanske vlade, se je v nedeljo v Bazovici udeležil slovesnosti ob italijanskem dnevu spomina na žrtve fojb in eksodus Italijanov iz Istre, Reke in Dalmacije. Ob tem je preko Twitterja sporočil, da je prišel v Bazovico, da bi počastil tisoče rojakov, ki so jih komunisti mučili, pobili in večkrat še žive vrgli v brezna. “Kaj je bila njihova krivda? To, da so bili Italijani. Kdor zanika, dvakrat ubije. Mi ne pozabimo,” je še zapisal.

Premier Marjan Šarec je v odzivu na dogajanje v Bazovici na Twitterju zapisal, da je bil fašizem dejstvo “in imel je za cilj uničenje slovenskega naroda“. Kot je še spomnil v tvitu, je v soboto govoril o želji po potvarjanju zgodovine v Sloveniji. “Enako se dogaja na italijanski strani meje. Žal s strani vidnih politikov, celo EU funkcionarjev,” je dodal.

Antonio Tajani (Foto: epa)

Slovesnosti v Bazovici se je udeležil tudi predsednik Evropskega parlamenta Antonio Tajani, ki je izjavil, da je tiste, ki zanikajo pojav fojb in eksodusa, premagala zgodovina in da je tisti, kdor zanika ta pojav, sostorilec tistega, kar se je zgodilo. Ob tem je dodal, da naj “živi Trst, naj živi italijanska Istra, naj živi italijanska Dalmacija”. Tajani je sicer v ponedeljek izrazil obžalovanje, češ da so bile njegove izjave narobe razumljene, še poroča STA.

C. Š.

 • Boco

  Nasa levica, to je trenutna oblast, pac ne prizna oziroma si noce priznati, da so komunisticni zlocini isto kot fasisticni oziroma nacisticni. Jim je Salvini nalil cistega vina. Podobno kot jim je srbski politik ko se je jekaj repencil oni Kardeljev vnuk in jim pel moralne levite.
  Dokler imajo primorci napis Nas Tito na Sabotinu, nimamo italijanom kaj ocitat. Najprej je treba pomesti pred svojim pragom pravi star slovenski pregovor.

  • goldhorn

   Goriška nima samo Sabotina. Ta napis “krasi” še dva hriba v bližini…..

   • pajot

    Če se prav spomnim,so ga nad Branikom zabetonirali. Lahko,da je imel prste vmes Betonelli.

    • Steiermark

     Verjetno res, je prispeval “bio beton”, za “čistejše okolje”!

  • zokispoki

   To ni levica, to je skrajna levica !

   • samsara

    Psiholevica.

  • Steiermark

   Pa še nečesa nesmemo pozabiti, kar so Nacisti ali fašisti pobili, je bilo vseizvedeno po “pravilih” – ljudje so bili obsojeni in nato justificirani. Med njimi ni bilo otrok, to kar so počeli banditi z rdečo zvezdo, ki so brez “predhodne obsodbe” – po zakonodaji, obsodili ter poklali, razrezali na koščke, posmrtno izropali in razlastili svoje žrtve ter klali ali kako drugače ubijali, vse, tudi dojenčke, majhne otroke, mlade mamice, noseče, in vse, kar bi jih lahko, kdajkoli obsodilo za njihova zločinska dejanja! Torej so bandditi zagrešili veliko hujše zločine, pa še nad “svojimi” ljudmi!

   • macon

    Naciji so pobijali tudi judovske otroke, SS pa je pobijal po dolgem in počez tudi ženske in otroke, predvsem na okupiranih ozemljih pod vojaško oblastjo v Sovjetski zvezi.

    Pri nacistih se nisi imel kaj prida bati, če si bil Nemec in si jim vsaj molčal, pri komunistih pa nikoli ni bilo povsem jasno, kaj jim bo šinilo v glavo, ker so samovoljno določali namene v glavah in si se rodil v njim motečem sloju (bogati kmetje, obrtniki, inteligenca).

    • Steiermark

     In kako so izgledali tilepoboji nacijevin SS-ovcev,po dolgemin počez, tudižensk in otrok? Morda so jih zamešali s komunističnim klanjem, kjer jude in cigane,z majhnimi otroci vred poklali…..in to šele po vojni! Prav na Štajerskem, so komunistični jugomorilci klali šele po vojni in sicer so poklali večinnoma žide (zaradi bogastva, ki so ga le ti imeli) , ter ostale premožne, z otroci vred, danebi po pomoti ostal kakšen “potomec”, ki bi lahko dedoval njim odvzeto….

 • PLavi-mil

  Tako se govori, umor je umor.

 • Nata

  Ooooooooooo, kako smo občutljivi, ko gre za lastne rite, a ne ??

  Saj vendar ni smel biti tiho . Takoj bi ga po buči !
  Si pa veliko upa. In tu se vidi njegova ” cena “. . . . . . . preklemano majhna je !!
  Kaj pravite, bo okregal tudi današnje komuniste, ki tudi uničujejo slovenski narod ?
  Bo morda kaj čivknil o domačih ” fašistih ” ? O tistih, ki nas kar naprej zmerjajo s tem izrazom ? Nič ? Seveda ne. Saj mu ravno oni štango držijo. . .

 • pajot

  Serpentinšek,naj te spomnim,da niso samo fašisti in nacisti hoteli uničit slovenski narod. Tudi komunisti so ga. O tem pričajo hude jame z deset tisočimi žrtvami. Sicer pa ti to dobro veš,samo zinit si ne upaš,ker bi bil v tem primeru ob čudovito sinekuro.

  • zokispoki

   Natancno tako !

  • Olga101

   Komunisti so ga uničevali še vse do osvoboditve 91:

   – na mejah južnjaški kadri kot cariniki in policaji,
   – dodana vrednost je šla na jug,
   – skupna jedra v šolstvu,
   – srbski jezik v JLA,
   – direktorji firm v veliki meri Srbi, Hrvati, …,
   – stanovanja so na razpisih v glavnem dobivali priseljenci iz juga …

   Pa še bi lahko naštevala …

 • ZatonMesecnikov

  #Ne verjamem, da je otrok, ki ga je ubila nacistična roka, drugačen od otroka, ki ga je ubila roka komunista!”#

  Točno tako. Notranja Ofenziva Slovenskih Levičarjev v navezi s silami kontinuitete in progresa ter paravladnimi pravovernimi inštitucijami ala ZZB, je pljusknila čez meje. Tam pa jih bodo za ušesa. Oziroma se bodo osmešili.

  Čez mejo odpade namreč slavni izrek Polmeseca, ki tukaj velja (vsaj obsodil ga ni nihče) in ga parafriziram: Če ubije desničar, je to umor, če ubije Levičar to stori v obrambi civilizacijskih pridobitev.

 • šmentanamuha

  Kako preprosto se da povedati resnico.

 • šmentanamuha

  Povolilno mučkanje se je končalo in zdaj se je pričela velika igra. Šarec pa z vsakim svojim nastopom dokazuje samo, da ne šteka, da to ni več domač peskovnik, v katerem veljajo enostranska pravila. Bratuškova je bila kot predsednica vlade daleč nad nivojem Cmerarja in tega Harlekina Šarca, kar so opazili tudi v Bruslu, zato so jo domači politični povzpetniki morali uničiti. Šarec ni niti druga liga, ampak tretja.

 • Franc Šink

  Bolje da bi bila Dalmacija Italijanska kot pa hrvaška.

  • Franc Šink

   Komunisti vedno zanikajo vse.Tudi poboje.Požige in še kaj.

  • Steiermark

   Bo treb “vprašati” Dallmatince ali bolj pripadajo Italjanom ali Hrvatom….

   • Franc Šink

    Zanimivo vprašanje. Podobno kot v nekih delih Štajerske. Vsaj kar se tiče Avstrije. In Gorenjske Tudi.

    • Steiermark

     Nas Štajercev nikoli niso vprašali, kje in s kom želimo živeti ter se družiti – enostavno so nam 1918 leta odvzeli vse pravice, avtohtonega nemškega štajerskega naroda, prepovedali oz. preprečili plebiscit – ker so se zavedali, da Štajerci nikoli in nikdar nebi glasovali za jugodrhalsko oblast, ki nam jo je namenil zboljeni maister, ko nas je s srbijanci okupiral in nas napravil za brezpraven narod, ki je bil izgnan in na vse načine preprečen v svoji pripadnosti…… na naše mesto so pa privlekli neuke čiče in turške hlapce – srbe! No, in danes, nam ti turški hlapci tudi gospodujejo, ter nas naprej ugonabljajo, posebaj sramotno v Mariboru, kjer so nam nastavili srbskega ludožerca – podobnega opankarju “u ljubljani”!

     • sloven

      ma kaj bo tebe kdo vprasal za trditve kot so o avtohtonem nemskem stajerskem narodu si zasluzis samo terapije v kaksni psihiatricni ustanovi. dajva pocasi ni stajerskega naroda so slovenci a bo slo

   • Andrej

    Načeloma prebivalec, staroselec, Dalmacije pravi, da je Dalmatinec.

  • Uroš Palhartinger

   Dalmacija je bila avstrijsko ozemlje do decembra 1918…

   • Franc Šink

    No vidiš !

 • Franjo Trojner

  Ma to je res bolano, komunusti in fašisti se še v dvaindvajstem stoletju prerekajo kateri krvavi umori so bili bolj grozni.
  Civiliste z obeh strani meja, tudi nemočne otroke, starke, starce, dekleta in mladce so na grozovit način morili oboji, naši komunisti še po vojni, zato imajo oboji krvave roke in so njihova dejanja vsega obsojanja, prezira vredna. Sicer pa ravno dekleracija komisije sveta EU, ki izenačuje in obsoja vse tri totalitarizme fašizem, komunizem in nacizem govori točno o tej temi, ki znova buri duhove. Sedaj ima predsednik vlade Šarec, če v srcu res misli iskreno in je celo katolik, kot o sebi rad javno razlaga sam, najlepšo priližnost, da njegova vlada/koalicija, ki ima absolutno oblast in s tem škarje in platno v roki, z svojo mogočno koalicijsko glasovalno mašinerijo, v parlamentu mimogrede sprejme, potrdi resolucijo komisije sveta EU, ki izenačuje in obsoja vse tri totalitarizme fašizem, komunizem in nacizem! Pa Šarec predsednik leve vlade/koalicije , pa tudi katolik, kot o sebi rad javno pravi sam, tega NE BO nikoli storil! Zakaj? Ker sprejemu, potrditvi Havlove /EU resolucije, ki izenačuje in obsoja vse tri totalitarizme tudi v našem parlamentu javno nasprotuje sam tovariš Kučan!
  Tolko o tem, kdo non stop iskrivlja pol preteklo zgodovino v naši državi in kdo vse ni pripravljen obsoditi divjanja komunizma med in po vojni na naših tleh in zunaj naših zdajšnih meja. Tako se pač dogaja, če državo še v demokraciji vodi biši, zamrznjeni šef komunistične partije in ne demokrat tipa g. Vaclava Havla ali g. Pučnika.

 • totex39

  Kako ni sram tak odziv naše vlade, ki bi morali prej vse očistiti pred svojim pragom, preden vidi samo drugje.

 • rubec

  Bravo Šarec. Zdaj je treba še od italijanskega benda Queen zahtevat odškodnino, ker so v filmu Bohemian rhapsody uporabili komad Radio Ga-Ga, ki je to vsi vemo, v lasti prav naše rtv ljubljana.

 • Stajerka

  …lewaki NE delajte zgage…..koliko je znano je Slovenija EDINA članica EU, ki NI obsodila zločinov KOMUNIZMA in NJIHOVIH AKTERJEV…..da o vašem maširanju z zvezdami in agresorskimi zastavami ne govorimo…..
  UTIHNITE, ker se bo vaše gobcanje in procesiranje vrnilo kot bumerang, ki je v obratu smeri dobil še dodatno hitrost!
  Salvini NI priplaval po župi, kot tudi večina Evropejcev NE!

 • Claudio Moro

  SALVINI IMA PRAV!!!! PREKLETI KOMUNISTI!!!!

 • Stajerka

  V medijih, ki že 2 dni napihujejo in netijo sovraštvo, NITI 1 ČRKE o tej izjavi!

  Podn od podna pod podnom…..

  • Olga101

   Še huje: kevder od kevdra pod kevdrom!

 • totex39

  Naš izziv Salviniju je bil tudi zaradi tega tak, ker je komuniste in naciste dal v isti koš, kar komunisti ne morejo prežvečiti in to je to!
  Končno jim je dal vedeti kam spadajo.

 • SIMON ROZIC

  Ni razlike med morilci; žrtve so tiste, ki govorijo iz preranih grobov
  zaradi fanatizma in idiotizma ! Komunizem in fašizem sta strahoti
  človečnosti in prosim vsemogočnega, da se zaradi ekstremnih bebcev
  ki se pojavljajo v naši bližini, celo v vladi, ne ponovita !

 • Hunyađi

  Vsi zločini so za obsodit. Naša zunanja politika bi morala bit enotna. Slovenci smo hlapčevske pizde Italiji, Avstriji, Mađarski, Hrvaški….

  • pajot

   …in slovenskim boljševikom.

  • ZatonMesecnikov

   namesto na Salvinija, so se pa spravili na Ivana janeza…..

   • Hunyađi

    Sam si je kriv vsak kar gobcas to misli. On se spravla na Šarca. Zdaj se bova šla spet kaj bilo prej kura ali jajce ali petelin.
    Namesto, da bi držal skupaj pri v zunanji politiki..

    • ZatonMesecnikov

     je tako težko priznati, da so vojaki z rdečo zvezd na kapah polnili fojbe?

     samo v tem je keč….

     • Hunyađi

      Ne sprašuješ na pravem naslovu. Jaz ne branim Šarca niti ne zagovarjam Janše.
      Kar je moja moč je objektivni pogled na situacijo.

     • ZatonMesecnikov

      Kot Poncij Pilat. Sami se zmenite….

     • Hunyađi

      Niti me ne zanima kdo se ima za zment.

     • ZatonMesecnikov

      Tudi poncij Pilat ni specifično rekel kdo….

     • Hunyađi

      Zate je Janez Poncius, ti ga voliš in mu plačuješ davke.

     • ZatonMesecnikov

      Raje njemu, kot Fajonki….

     • Hunyađi

      Vsak izgivor je dober, če je še tako slab.

     • ZatonMesecnikov

      Aha, “neuvrščen”.

     • Hunyađi

      Jebe se mi zate, Janšo in Šarca. Po domač povedan.

     • ZatonMesecnikov

      Itak to vsakič poveš. pa zapadeš v depresijo…

     • Hunyađi

      Mene ne more nič v depresijo spravit.

  • freedomfighter

   Lepo povedano…si predstavljas da bi imel mehiski predsednik govor kjer bi rekel zivela mehiska arizona in california…mislis da bi bil trumpek navdusen tako kot so nekateri slovenci nad tem da si nekdo lasti nase ozemlje

   • Dragan Krstič

    Jest s zmerom čudim ko grem v Koper ali Piran zakaj hudiča so slovenski arhitekti tako posnemali italijanske arhitkturne umetnike. Pa se vedno vprašam takoj zatem kaj pa če niso Italijani plagirali naše, hahaha. Freedomfrighter in Hyundai vidva sta glavci in pol..

    • Steiermark

     *********************

   • pajot

    ntič: Istra in Dalmacija sta zaenkrat še hrvaški.

 • rubec

  Če bi šarec kaj obvladal zgodovino, bi od italijanov zahteval mesto Verona. Primičeva Julija je namreč od tam. Ali pa vsaj tisti gank naj dajo nazaj.

  • pajot

   Lahko bi zahteval tudi Alfa Romeo,če bi ga bilo kaj v hlačah. Julija brez Romea je kot kućan brez pokojnine.

   • rubec

    hehe

   • Peter

    Dobro sta tole speljala, no.

  • Vesuvius Vesuvius

   Ne polagaj jim v usta, da ne bodo zahtevali Novo mesto, kjer je njeno zadnje počivališče.

  • Jefferson Vendski

   Kva ti pa bo gank. A nimaš kam dat phalnega sthoja?

 • if

  Šarec zagovarja svoj nazor, ki je kolaboriral z nacistom in fašistom v času, ko je ta napadal KJU in Slovenijo znotraj nje.
  Šarec&Njegovi so neobjektivni ljudje brez zgodovinskega znanja in razumevanja.
  Šarec je diletant in demokraciji nevaren človek, ker je kolaborant z neokomunističnim zlom!

 • Beli Sneg

  Da zgodovino potvarja sam Marjan Šarec, je Janša napisal na Twitterju:
  “Je očiten primer, ko ena skrajnost hrani drugo. Fašizem je bil dejstvo,
  njegovi okrutni zločini razkrinkani. Mussolinija so Italijani sami
  obesili. Slovenski komunisti pa so v nekaj mesecih pobili več Slovencev
  kot fašisti v 20 letih,” je poudaril.

  In potem so se usuli na vseh portalih po JJ, da je JJ bil tudi komunist. Ja
  seveda je bil. Verjetno je metal v brezna??? Rojen je bil 1960 nakladači
  plačani. Komunisti so uspešno prali glave od pionirčkov naprej. V
  tistih letih pojma nismo imeli koliko domačih nič krivih civilistov,
  domobrancev, partizanov so po vojni pospravili v brezna. In seveda smo
  imeli “svobodo govora”. JJ je bil heroj, da se je v 80-tih komunistom
  uprl. Zgodovina bo njega zapisala kot heroja vsi ostali, ki jim
  Slovenija ni bila intimna opcija, bodo zapisani kot izdajalci. Tudi
  tisti ki še danes častite največje klavce komuniste.

  • Dragan Krstič

   Za eno leto si ga pomladil. Ti bo dal za pijačo.

   • Beli Sneg

    Ni se mi dalo preverjat podatkov, vedel sem da je tam, tam….

 • macon

  Salvini ima prav: fašisti in komunisti so enako sranje.

 • Gavtroža

  Slovenski komunisti so pobili več Slovencev kot fašisti v 20 letih . TO JE RESNICA , pa kaj ko Slovenci še danes ne razumejo tega.
  Leta 45 smo otroci naše družine 2 meseca nosili oblekice in čeveljčke od zaklanih Banatskih Nemcev. sam človek ki je to počel mi je povedal kako so jih klali . Danes pa ti nasledniki herojev so največji Slovenski heroji.
  Res je , ko je mama zvedela od kot izhajajo smo morali se sleči in pri molitvi jih je mama požgala v peči
  tam od koder so oblekce prišle k nam so pobili , zaklali po navedbah učividce 6500 otrok , žena in starčkov.

  • ZatonMesecnikov

   Pobili so natanko 4. Italijani v teh 20 letih. Bazoviške žrtve.

 • Peter

  Ozemeljske težnje, dejte ga srat, no. Kdo še pada na te finte. Vprašte ljudi ali bi bili raje v Italiji s 1000 euri penzije ali v scjalistični vukojebini s 400 penzije, no.
  Pa še v socjalističnem raju se jim je smejal okol glave, ker so mel maloobmejne, pa so lohk švercal…

  • freedomfighter

   A lahko potem razlozis besede zivela italjanska istra in dalmacija…a mi lahko poves kateri del dalmacije je italjanski ali pa kateri del slovenije

   • Dragan Krstič

    Škoda ker je šla habsburška monarhija po gobe. Če bi še obstajala bi imeli mi od trsta do Opatije vse pod sabo.

   • Peter

    Zakaj? Je tebi jasno, da lahko v enem govoru najdeš stvari, s katerimi se strinjaš in stvari, s katerimi se ne strinjaš? Za opranoglavčka nekoliko preveč?

 • Silos

  Bravo! Vsaj eden,ki jim je nalil čistega vina.

 • Andrej

  Šarec je morda tudi pri zgodovini imel popravca. Pa nima zveze, ker on tako ali tako ne govori svojega, ampak, kar mu Murgle in Mesec ukažeta.

 • Peter

  Šarac, ne ostane ti drugega, kot da napoveš vojno Italiji. Odred jurišnih surfarjev je že v pripravljenosti, Triglav pa smo že privlekli do Bohinja,skor, kordiš je obleku boksarce, sam še šnernci mankajo solđerjem, pa smo redi tu fajt. Boste vi nam kle sral, špagetarji.
  Smrt fašizmu…svoboda pizzi.

  • Dragan Krstič

   Ali bolje našeg nemamo.

  • pajot

   ne zajebavaj se…da ne bomo pol mel še ene Dražgoše…

   • Peter

    Golaš je golaš, sploh čeje džabe, no.

 • von Rhein

  Stavek,ki ga je izrekel Salvini vsebuje preveč intelekta,da bi lahko vaški glumač razumel kaj sporoča.

  • sloven

   intelekta zal tega makaronarji nimajo imajo pa v genih laz, hinavscino in strahopetnost

 • xtc

  Bravo Salvini,komunističnim morilcem je le nalil čistega vina ob njihovem lažnivem sprenevedanju in podtikanju in lažnem moraliziranju.

  • freedomfighter

   Res je nalil cistega vina ja.. da si italija lasti celo sredozemlje…cudno da ni rekel zivela italjanska grcija…fuj govno fasisticno

   • Peter

    Pomiri se, neumno izpadeš s svojim neselektivnim pizdenjem,no.

 • Olga101

  Komunisti ne morejo razumeti, da je zločin zločin, ne glede na to, ali so ga izvršili komunisti, fašisti, nacisti ali Islamisti! Tovariš rdecezvezdaš Šarec, s svojim delovanjem podpirate zločin in zlocince in ste torej posredno odgovoren!

 • Amerikanc

  Salvini je pameten, razgledan in deloven človek, ki se bori proti italijanski gradbeni mafiji, za Italijo brez dodatnih migrantov (so jih itak pokasirali največ in jih še), je pa tudi senzibilen človek, ki ne kaže kakšnih posebnih pretenzij po tujih ozemljih. Niso pa mu všeč slovenski komunisti, ki tvorijo osamljeni otoček sredi EU in delajo zgago, kjerkoli se pojavijo.

 • freedomfighter

  Hahaha smesno kako zagocarjate cloveka ki trdi da je meja med itakijo in slovenijo na vrhniki…res ste pravi patrioti ki zagovarjajo fasisticnega okupatorja na.nasi zemlji…kako lahko narobe razumemo izraz naj zivi italjanska istra in dalmacija…a vi veste da dalmacija in istra nista italjanske

  • Peter

   Imaš kartek stik? Ti kdo stoji na kablu? Zagovarjamo stavek, da otrok, ki ga je ubil fašist ni nič bolj revež, kot tisti, ki ga je ubil komunist. Vse ostalo je plod tvoje opranoglave miselnosti, no.

   • freedomfighter

    Kaj ima stavek zivela italjanska istra in dalmacija s pobijanjem otrok…to kar je povedal o otrocih je res kar je povedal o italjanskih teznjah po nasem in hrvaskem teritoriju pa ni sprejemljivo…ti zagovarjas en stavek med tem pa spregledas drugega…zgleda imas ti kratek stik ali pa selektivni spomin…jaz komentiram tisti del s katerim se ne strijam…komentirati da se strinjam nima smisla

    • Peter

     Ja. Točno to pravim tudi sam, ni pa mi jasno, zakaj očitaš, da se strinjamo z ozemeljskimi težnjami, če se strinjamo v obsodbi pobijanj. Taki kot si ti, so smodnik na kapslnih režima. Skočijo v zrak in so pripravljeni poslat druge v marš (sami seveda ne bi šli) na ene druge…. kot sem ti rekel, pomiri se, s svojim neselektivnim pizdenjem izpadeš neumno, no.

     • freedomfighter

      Kaj ne smem se pizdit da je nekdo polovico slovenske drzave oznacil za svojo…pa glede na to da se ne pritozujes nad teznjami tujega naroda po nasem ozemlju mi je rahlo zaskrbujoce…

     • Peter

      Nič ti ne skrbi, jaz vedno zagovarjam odločanje ljudi, ne partij.
      Pa še to, tebe ne bi nič skrbelo, če bi na svoji vzhodni meji iz dneva v dan spremljal povzdigovanje in malikovanje nekih časov, ki so baje že minili?

     • freedomfighter

      Odlocanje ljudi…kaksno da so nam italjani okupirali del drzave…ne razumem…zalostno da jaz kot liberalec zagovarjam slovence med tem ko slovenski nacionalisti zagovarjate italjane…narobe svet…pa ce sem te prav razumel ti trdis da je duce okupiral del slovenije zaradi strahu pred partizani…najbrz jebtudi grcijo albanijo egipt…to so vse napadli zaradi strahu a ne

     • Peter

      Glej, greva od začetka. Priletel si sem in pizdil, da zagovarjamo talijanske težnje po naših ozemljih. Ok, vzemi si 5 ali 10 minut, kolikor rabiš, in mi nalepi nazaj dele članka ali komentarjev, kibodo potrdili to tvoje pizdenje.
      Potem se bova pogovarjala naprej, prav?

     • freedomfighter

      To da se kot nacionalisti ne pritozujete je zaskrbljujoce…kako da vsi na tem forumu ne norite…si predstavljas da bi srbi rekli zivela srbska primorska…a bi bili tudi tako ponizno tiho in branili izjave

     • Peter

      Kdo pa ti je povedal, da sem jaz nacionalist? Še eno od tvojih sklepanj na podlagi…česa že? Lej, smešen si, nimaš argumentov, splošne zadeve spravljaš na osebni nivo, kadar tebi ustreza…skrtatka, nisi kredibilen sogovornik.

     • freedomfighter

      Bom tako rekel…kako se ti kot slovencu izjava zivela italjanska istra in dalmacija ne zdi problematicna in ali bi bil tako spravljiv ce bi srbski politik dejal zivela srbska ljubljana in zagreb…povej kaj je se potrebno argumentirati in ne bodi eden tistih ki ne zna odgovoriti na enostavno vprasanje

     • Peter

      Bla bla bla. Si domoljub ali si komunjara?

     • freedomfighter

      Odvisno kaj zate pomeni domoljub…komunist sigurno ne…drugace pa neumno vprasanje ker se niti slovenski komunist niti slovenski domoljub nebi navdusevala nad tem da si nekdo lasti nase ozemlje…sploh ne vem kdo bi se razen italjani ki zivijo v sloveniji…na zalost vidim da si ti eden teh nasih zlahtnih desnicarjev ki bi prodal celo slovenijo samo da bi lahko govoril kako grozni so komunisti…pa dodam se bla bla bla…ni vsako vprasanje in dogodek vezan na to a je nekdo komunist ali ne…mislis da se italjanski komunisti pritozujejo nad zivela italjanska istra in dalmacija…to ste le nekateri slovenci navduseni ko si nekdo lasti del nase drzava…pa dal si klasicen argument bedaka in te citiram…bla bla bla to je bil tvoj argument hahah

     • Peter

      Prav nobene pomoči ne rabim, da ti povem, da si smešen.

     • freedomfighter

      Hahaha se mi je zdelo ja ti si od mene zahteval argumente jaz sem ti jih napisal potem si pa ti odgovorol na klasicen nacin bedaka…izmikas se na najenostavnejse vprasanje ceprav ne vem zakaj.. a ste eni ljudje tako brez hrbtenice ali ste pa tako bebasti da pac ne znate odgovarjati…pa se enkrat bedak kaj ima vprasanje ali sem komunist ali domoljub s stavkom zivela italjanska istra in dalmacija??? Pa vem da za kretene sem smesen ker odgovorim na vprasanje z argumenti ne kratkimi brez pomenskimi stavki

     • Peter

      Umiri se malo, da te ne bo razneslo, no

     • freedomfighter

      Hahaha jaz se cisto nic ne razburjam ampak se izredno zabavam ko vidim tvoje izmikanje vprasanjem…se enkrat ti i.mi napisal naj argumentiram svoj odgovor ko sem to naredil in od tebe zahteval argumentiran odgovor sem dobil tvojo debilnost brez odgovpra…mislim da je to ze tretja ali cetrta debata kjer ti namesto z argumenti debatiras s stavki kot je prejsni…zakaj si mi sploh zadal vprasanje ce se ne znas pogovarjati…ves na tak nacin kot se ti pogovarjas ne izpades pameten ali zabaven ampak neumen in primitiven…kar je pa zgleda tvoja znacilnost opica nevzgojema

     • Peter

      Še kar noriš? Da se ti ljubi, no.

     • freedomfighter

      Hahaha norim vidim da niti pomena te besede ne razumes? A mi lahko odgovoris na tole vprasanje…zakaj si mi dal vprasanje in zelel od mene argumente ce sam nisi sposoben tega? Je pa lepo ko sem.te spet pojedel v debati da ti namesto argumentov pises svoje kratke debilne nesmiselne stavke ki nimajo veze z temo…bla bla bla ali kako si ze rekel…ko se naucis debatirati ali pa vsaj bontona se mi javi do takrat pa ne vec komentirati mojih komentarjev ker teh debilnih izjav ne potrebujem…zdaj pa preden kaj napises si preberi tvoje komentarje meni in razmisli kaj je njihov namen…da izpades kreten ali da mene zabavas…je pa tako jaz nikoli ne popustim ce vem da imam prav in v tej debati sem te pojedel

     • Peter

      Da tebe zajebavam.
      Pa srečno hodi, no.

     • Peter

      Po 20 minutah odgovora, pričakovano, ni.
      Fridamfajter, ju ar fejk.

  • Peter

   In glej, za razliko od tebe, ki trdiš, da zagovarjamo človeka….ne, zagovarjamo eno od njegovih trditev, z drugimi pa se ne strinjamo. Za opranoglavčka preveč, kajne?

  • Beli Sneg

   Koliko je pa dalmacija in istra slovenska? Ali ste še vedno v jugovini. Še tisto malo Piranskega zaliva nam Hrvati osporavajo.

   • freedomfighter

    Ja ce recem da si lastijo dle slovenskega ozemlja ne morem pozabiti da si tudi del hrvaskega…pac enaka merila ne morem se pritozevati samo cez del ki se tice slovenije…bi bilo grdo in neumno

  • Peter

   Pa še za konec, ti je bil všeč film Trst je naš, no?

   • freedomfighter

    Trst ni nas nikoli ni bil in nikoli ne bo…pa ce hocemo slovenci nekomu vzeti zemljo je to njihov problem ne nas…kaj a naj jaz branim italjane ali slovence

    • ZatonMesecnikov

     Po nekaterih poročilih iz Juga, ga kardelj ni hotel. Je dejal, češ kakšna država bo pa to, če bo imel pol milijonsko italijansko manjšino….

     • freedomfighter

      Pa kaj mene briga kardelj on je komunisticni zlocinec…teba te na temu forumu zgledajo takole…poglej italjanski minister je dal del slovenskega ozemlja za italjanskega…in odgovor…kardelj se je odrekel trstu…a se vi zajebavate

     • ZatonMesecnikov

      Italijanski je dal Dalmacijo in Istro. ne vem kaj vi skačete zaradi tega v luft.

     • freedomfighter

      Povej kateri del dalmacije je italjanski

     • ZatonMesecnikov

      In kaj imaš ti z Dalmacijo?

     • freedomfighter

      Ne razumem zakaj je to pomembno. Kaj so imeli pa britanci in francozi s poljaki

     • ZatonMesecnikov

      Ti bi se če prav razumem bodel z Italijani za hrvaško dalmacijo?

     • freedomfighter

      Ja z vsakim ki si lasti del tuje drzave…sploh ce je to nasa sosedna drzava…pa sploh ce je se je ta drzava v zadnjem stoletju sla kaksno agresivno vojno…ne vem kaj sploh debatirava a ozemeljska celovitost in podobne stvari so nepomembna stvar

     • ZatonMesecnikov

      Praviš da globoko obsojaš Avstrijske tenzije po Južni Tirolski? Pa Kitajske tenzije po Sparkley island in Tajvanu?

      In ruske po krimu in Donbasu?

     • bi jo

      ej stari, brez veze. to so rojeni izdajalci, ki imajo izdajo v genih. izdajalci, kreteni in provokatorji. vse za vero, kristusa in janeza….

    • Peter

     Ja, ampak pri nas snemamo filme s takim naslovom, pa si ti miren. En špagetar neki reče, pa skačeš u luft. Bodi đek, skači u luft ob vsakih ozemeljskih pretenzijah in nehaj se delati neumenga, no.

    • sloven

     trst je nas kot celovec, beljak, gorica, videm ….

     • freedomfighter

      Je ne…veliko imamo od tega da upijete trst je nas…kot da bi jaz sedel pred sosedovo hiso in ljudem razlagal ta hisa je moja…

     • sloven

      Ne to je tako kot bi se sosed vselil v tvojo hiso ti bi pa to z leti sprejel

  • pajot

   Sam prašam: a Vrhnika spada pod Istro?

   • xtc

    A je spet kak nor levak nazaj?
    kateri?
    Kaže mi “This user is blocked”,

   • marta

    Ne. Meja z Italijo je potekala pri Planini.

  • ZatonMesecnikov

   Meja ni bila na Vrhniki. Italijani so se ustavili na z Angleži dogovorjeni liniji pred Vrhniko. Garant tega dogovora je pa Velika Britanija. Oziroma mirovna pogodba po Prvi svetovni vojni.

   Zato bi jaz bil na tvojem mestu tiho, fridomfajter, pa se lepo opravičil Italijanom za pobite v Fojbah, ki so jih pobili vojaki z Rdečo zvezdo na kapah. Ker lahko Angleže spomnijo na njihovo pogodbo in garancije.

   Slovenija pa itak zaveznikov nima….

   • freedomfighter

    Kaj ti si zmesan…opravicujem naj se nekomu ki je bil agresor in je poskusal okupirati polovico nase drzave…zanimiiv ste vi nacionalsti ki branite krajo slovenske zemlje…zanimivo…sploh vas ne razumem desnicarjev ima ze se za patriote hrati pa zagovarjate okupacijo slovenije…bolano

    • ZatonMesecnikov

     Praviš, da so južni Tirolci še vedno okupirani? Upaš to povedati Italijanom? ker so po isti pogodbi danes v Italiji….

     • freedomfighter

      Briga me za itjane ker nisem italjan…a slovenski nacionalisti se bojujete za italjane…pravi patrioti

     • ZatonMesecnikov

      takrat je bil predmet pogodbe Avstrijsko ozemlje. za slovence nihče ni vedel. narodna romantika se je prebudila šele v najnovejših časih….na portalih.

      poleg tega če te prav razumem ubit od fašista je “bolj” ubit kot ubit od komunista? ker ta od komunista je bil pravično ubit, pa čeprav nedolžen.

      zato se gre, ne vpletaj sedaj tukaj “našizma” pa narodne romantike valentina Vodnika….

     • freedomfighter

      Pa clovek kaj mene briga kdo je komu kaj dal…a si slovenec ali ne…a bos zagovarjal italjansko okupacijo ali ne…

     • ZatonMesecnikov

      Tisto v letih 1920-1941 NI bila okupacija. Po vseh mednarodnopravnih merilih ne. Zato ne nabijaj. Kraljevina je podpisala takšno stanje in se s tem strinjala.

      Tisti naslednji 2 leti, se je pa dalo preživeti. konec koncev Komunistov pa socializma ne bi bilo danes tukaj, če ne bi bilo tistih dveh let 1941-43.

     • marta

      Kaj usodnega pa se je dogajalo tisti dve leti ?

     • ZatonMesecnikov

      Začela se je komunistična Revolucija na Dolenjskem, zaradi nje je posledično prišlo do represalij nad prebivalstvom. Ter internacij.

      Drugače se pa šušlja, da je kar nekaj Ljubljančanov po vojni nosilo genske zapise iz Sicilije, Neaplja, Rima….

     • Peter

      Smo prišli do bistva tvojega problema… Te boli, ker se desničarji deklarirajo, in to upravičeno, za domoljube? Kar naj te, vi pa uvažajte tazapečene, no.

     • sloven

      ha ha seveda so okupirani makaronarski ritoliznik kot nasa koroska, stajerska, porabje in na zahodu ozemlje skoraj do benetk.

     • ZatonMesecnikov

      Zakaj vedno samo zahod pa sever? na jugu so slovenski kajkavci živeli do Zemuna. Zakaj se nič za njih ne oglašaš? pa madžarizirane panonske Slovence?

      daj še malo tja skoči v boj…

     • sloven

      Drzi na vseh straneh so nas ropali

 • Terminator

  Komunisti,jebo vam pas mater!

 • marker

  Dober komentar z enega portala
  74 let po 2. svetovni vojni, 100 let po 1. svetovni vojni, vnuki in pravnuki obujajo strasti svojih prednikov. To bo zagotovo prineslo bogate sadove. Danes govoriti o spravi med dediči enih in drugih je bolj podobno iskanju razloga za pretep. Ni važno kaj je vzrok, glavno, da se prepiramo in tepemo. Italija je drugi najpomembnejši trgovinski partner, Italijani k nam rinejo na dopust, mi se bomo pa prepirali o reviziji zgodovine. Jasno, da ima vsaka država svoj pogled na svet. Pa malo zdrave pameti prosim za vse udeležene!

 • garfi

  POZOR NSI ŠE NAPREJ KOLABORIRA S KOMUNAJZLI
  na njihovi rtv vrtovec in petrel napadata Salvinija

  • Dragan Krstič

   garfi, Peterle je politično truplo na desnici zato išče glasove na levici samo tam jih tudi ne bo dobil.

   • garfi

    mislim, da je zombi in lepo sodeluje z udbopartijo

    • pesjanar

     Zdaj še ima Petrle čas ko pa mu bo” zagustilo”bo nevarno zbolel,dvakrat je premagal raka ni hudič da ga ne bo še v tretje,saj mu stolček v EU parlamentu deluje izredno zdravilno in terapeutsko.

     • garfi

      tudi Evropo uničujejo
      in €U vse bolj smrdi po totalitarni jugoslaviji

 • Peter

  Še novinar hanzitv je pogruntal, da gre za izjavo za notranjepolitične namene. Le kdo bi bolj vedel, kot mi, da v časih krize rabiš vanjskega neprijatelja. Fridamfajterji bi pa kar že jurišali proti Trstu. Btw, ko boš že tam, kupi mi ene Rifle kavbojke, v spomin na stare dobre čase, no.

  • Dragan Krstič

   Jaz se bojim da bo Šarec ukazal izgon italijanskih diplomatov inkonzularnega osebja v >Kopru. Če se bo kriza še stopnjevala in bo manj italijanov na obali bodo še kraljice noči morale po socialno pomoč in na Karitas.

   • Peter

    Ja, talijani itak najemajo vilo, ki so jo, iz ostankov cankarevog doma, zgradili za naše, banda špagetarska, no.

 • ZatonMesecnikov

  Kaj če je pa mislil Tajani na Rimsko Histrio in Dalmatijo? Dalmacija je takrat obsegala Bosno in šele v Slavoniji mejila na Panonijo…

 • marta

  Zgodovinska dejstva so lahko samo ena in enaka na obeh straneh meje. Državna meja dejstev ne more spreminjati, lahko pa jih spreminjajo nepošteni ljudje, ampak takšni ljudje se ne morejo kititi z nazivom zgodovinar.

  • Peter

   Na žalost jih imamo na naši strani kar nekaj. “Zgodovinarjev”. Če že pometamo, pometimo najprej pred svojim pragom, no.

 • Skrajno Desni

  Celi svet se poščije na to komunistično Slovenijo.

 • črnaovca

  Salvini je to lepo povedal le da je pozabil na svoje fašiste ki so mu vzor kot nekaterim našim ta beli. Škoda

  • Dragan Krstič

   razloži kaj ti smatraš pod “ta beli”. A ste vi ta črni?

   • cosmosjasnovidec

    So večina dvakrat zapečeni čistokrven pa ni nobeden,ker so vsi mešanica balkancev vseh sort saj se parijo kar počez kot podgane.
    ——————————————————————————————–
    Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
    DR.Cosmosjasnovidec
    —————————————————————————————-

 • Zora

  Super takšni članki veliko povedo kdo je domoljub in kdo vedno podpre tujca. Tisti ki imajo oči, vidijo.

  • Dragan Krstič

   Zora tale tvoja misel je pa za bob leta. Tisti, ki imajo oči vidijo, uauuu veš da tega nisem vedel. A ti je to kakšen levi mislec povedal, mogoče Peinkicher?

  • dob

   Tujci so jugoslovenarji. Okupatorji! In so zasedli parlament.
   To precej pove o tebi, da tega ne omenjaš in ti ni mar. Pove, da si na strani okupatorja in si kolaborant!

   • Zora

    Moje sožalje.

    • dob

     … je rekel esesovec družini Ane Frank, in tožilec obsojenim na smrt na dachavskih procesih!

 • Dragan Krstič

  Žal mi je da Janša ni povabil v SDS Boštjana M. Zupančiča. Ta bi v današnjih časih ta rdečim dal tinte pit v parlamentu.

 • Marcos Kače

  Super Nora24, kar naprej častite Orbane, Salvinije in podobne populistične nacionaliste, super sosedje. Do kod lahko pridete? Da bi Primorska tako ali tako morala pripadati Italiji? Da raje kot vlada levice, Italianska okupacija?

  • if

   Ne maramo okupacije Levice in ne levice!
   Ta par je Sloveniji povzročil super škodo “škodo na petnajsto”, če škodo definiramo kot negativne posledice italijanske okupacije.

   • Marcos Kače

    Sakrakzem? Ali misliš resno? A prav razumem? Praviš da bi raje videl italiansko okupacijo, kot trenutno vlado?

    • if

     Ne, to vi retorično projicirate meni.
     Trdim, kar sem napisal.

     • bi jo

      osel kronani

    • dob

     Mi nimamo vlade, mi imamo okupacijsko jugoslovenarsko oblast, ki ne spoštuje Ustave!

     • Marcos Kače

      Kako je moralo boleti, ko si videl, da JJ ni zmogel sestaviti vlade.

     • dob

      Niti ne. Meni je Janša premalo janša! Že kar en lep čas!
      Zato nisem nikoli bil v njegovi stranki.
      Jaz se z diktaturo ne pogovarjam! Janša se.
      Jaz ne iščem srednje poti z morilci, ne zanima me sprava s kriminalci. V pravni državi so kriminalci v zaporu, ne pa v parlamentu!
      Kdo pameten pa se spravlja z zločinci, lopovi, morilci, zagovorniki umorov???

      Moja “stranka” je pravni red in vladavina prava v državi! Ta stranka pri nas niti ne nastopa na volitvah, nihče je ne zagovarja, nihče promovira. Nihče je ne mara, nihče je ne zastopa, nihče je noče (očitno!), ker nikomur nič ne pomeni.

      Samo meni. Meni pomeni VSE!

  • dob

   Skini se, budalo! Kaj pa ta možnost, da v državi zavlada Pravni red?
   Na to nisi niti pomislil, kajne?

   • Marcos Kače

    Kako bi zgledalo, če bi povedal raje kaj pametnega?

 • Anton

  bravooo Salvini

  sarkazem press

 • Iztok Pušnik

  Ko sem prebral Salvinijevo izjavo, sem koj izluščil nespodobno bistvo. Salvini je v izjavi sicer ciljal na komuniste, toda, ko je omenil, da je bila žrtev edina krivda to, da so bili Italjani, je dejansko pokazal na rablje iz vrst jugoslovanskih komunistov. Dovolim si špekulirat, da je imel v mislih tudi eksekutorje komuniste iz vrst Slovencev. Ker pa vem, da je bila na tistem območju takrat aktivna tudi KPI, sumim, da so za morijo v Bazovici, v veliki meri odgovorni komunisti Italijani. Italijanski komunisti so imeli spiske, kdo je bil njim nasprotnik v času trajanja WWII. Če so recimo, te spiske dali takrat izbranim enotam JA, potlej so sokrivi. Morebiti so na zločin tudi računali, saj enote JA, italijanskih fašistov niso poznale. Žrtvam ni pisalo na čelu, da so kdaj bili simpatizirali s fašističnim režimom.

  • ZatonMesecnikov

   #v veliki meri odgovorni komunisti Italijani.#

   narobe iztok. Fojbe so značilne za operativne cone JA leta 1941-1945. Na območjih dejstev Italijanskih garibaldincev ni množičnih pobojev. So bili pa posamezni ekscesi, za kar so pozneje italijanski organi pregona ukrepali. In kar nekaj garibaldincev je zbežalo v jugoslavijo. Juriji naprimer.

   Poleg tega Salvini ni rekel o nacionalnosti, temveč o vojakih z rdečo zvezdo na kapah. Čisto simpl. Komunistični partizani, vodeni s strani Moskve. Komunitzem je internacionalen Iztok.

   • Iztok Pušnik

    Se norčuješ???

    “Kaj je bila njihova krivda? To, da so bili Italijani. Kdor zanika, dvakrat ubije. Mi ne pozabimo,” je še zapisal.

    • ZatonMesecnikov

     kaj morebiti ni bilo etničnega čiščenja Iztok v tistih časih? kje so ezuli, kje so staroavstrijci?

     • Iztok Pušnik

      Kdo je začel z etničnim čiščenjem??? Slovenci??? Slovence so etnično čistili tako Nemci, Italijani, kakor tudi Hrvati.

     • ZatonMesecnikov

      Vkomponjiranje nekoga v državo drugega ni etnično čiščenje, Iztok. Če ima vse pravice enake, kot jih imajo državljani te države. Zahod tega ne dojema kot etnično čiščenje.

 • sodnikisozločinci

  Italijanski minister Salvini se je odzval na besede Šarca: “Ne verjamem, da je otrok, ki ga je ubila nacistična roka, drugačen od otroka, ki ga je ubila roka komunista!”

  Šarec tega ne razume.

  • Iztok Pušnik

   Prebral sem Šarčev tvit. Šarec je ciljal točno na to, kar sem spodaj razmišljal. Slovenci smo pod fašizmom bili zapisani “smrti”, ker smo bili Slovenci. Ne pa zato, ker jih je nekaj tam živečih Slovencev, bilo simpatizerjev KP.

   • ZatonMesecnikov

    Tudi Škoti so zapisani smrti pod Angleži, Iztok. Pa nihče ne vpije o genocidu.

    kaj bi dal, da stopiš na govornico EU parlamenta, pa začneš s tezo o genocidu in smrti zapisanim Slovencem pod Italijani.

    Pa da cela dvorana bruhne v smeh.

    • Iztok Pušnik

     Di fronte a una razza come la slava, inferiore e barbara, non si deve seguire la politica che da lo zuccherino ma quella del bastone.

     Benito Mussolini v Pulju, leta 1920

     • ZatonMesecnikov

      Pač socialistični levičar Mussolini. Tudi v Jugi so bili albanci državljani drugega reda…

     • Iztok Pušnik

      Kakor danes Salvini in Taiani… predvidevam.

      The memory of the killings has also been controversial within Italy.

      In the decades after the war, Italy’s attempts to turn the page on its Fascist history, and the crimes committed by its own forces in Yugoslavia, meant that the foibe massacres were largely commemorated only by the far-right.

     • ZatonMesecnikov

      To čitaš neko šunt literaturo Iztok.

      Članek namiguje na upravičenost polnjenja fojb zaradi fašističnih zločinov med 2 letno okupacijo.

      Obstajata dve trditvi, ki jima pač ne moreš oporekati;

      1. Fojbe so polnili vojaki z rdečo zvezdo na kapah.
      2. Fojbe so se polnile v conah dejstvovanja komunistične JA. In ne bi se polnile, če bi te cone bile v operativnem območju Novozelandcev.

      Pokaži mi Fojbo, ki se je napolnila ko so bili tam Novozelandci. Čisto simpl Iztok.

      Gre se zato, kot želite tudi drugje prikazati v Sloveniji. Da je bilo polnjenje Fojb upravičeno. In želite danes to prikazovati kot domoljubno dejanje. Ki se tiče vsega Slovenstva.

      Narobe Iztok!

     • Iztok Pušnik

      Niti z eno besedo nisem upravičeval morije. Trdim, da v fojbah umorjeni niso bili umorjeni zato, ker so bili Italijani. Na to pa namigujeta, tako Tajani, kakor Salvini. Verjetno se jima toži po uspehu KPI, ki je v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja dosegala v Italiji več kot 30%… Tudi partizani, pripadniki KPI, so se kitili z rdečimi zvezdami na pokrivalih. Tega dejstva se niti Tajani, niti Salvini ne dotakneta. Po kapitulaciji Italije, 1943, se je mnogo fašistov priključilo nemškim enotam, ki so zasedle ta področja. Odpor partizanov italijanske narodnosti pa se s tem ni končal.

     • ZatonMesecnikov

      #Niti z eno besedo nisem upravičeval morije. Trdim, da v fojbah umorjeni niso bili umorjeni zato, ker so bili Italijani.#

      In? Zakaj pa so bili? Povejte torej vzroke Salviniju, zakaj so bili? Kolaboranti in Izdajalci, kot pri nas? Bo to šlo skozi pri Salviniju?

      #Tudi partizani, pripadniki KPI, so se kitili z rdečimi zvezdami na
      pokrivalih. Tega dejstva se niti Tajani, niti Salvini ne dotakneta.#

      pač sovjeti sveta, tako kot pri nas…

      #Po kapitulaciji Italije, 1943, se je mnogo fašistov priključilo nemškim enotam, ki so zasedle ta področja.#

      vsak je zbral svojo stran. Komunisti proti Antikomunistom.

      #Odpor partizanov italijanske narodnosti pa se s tem ni končal.#

      Z jugoslovanske strani meje še zdaleč ne. pa še danes skačejo z italijanskimi zastavami z rdečo zvezdo po primorskem…

     • Iztok Pušnik

      Odgovorim ti samo na prvo “čudenje”. Pravkar sem prebral aktualni intervju z italijanskim zgodovinarjem. Naj se Salvini obrne na njega.

      Italijanski zgodovinar Raoul Pupo o izjavah v Bazovici: “Bolje, da ne povem ničesar več”

      ———–

      Spet se je pojavila besedna zveza “etnično čiščenje”. Je v primeru fojb umestna?

      “O etničnem čiščenju ne moremo govoriti. Del italijanske skupnosti na vzhodnem Jadranu ni bil avtohton. Mnogi so postali Italijani po asimilaciji. Poglejte priimke mnogih iredentistov: Oberdan, Slataper, Stuparich, Xydias … To razlagam dvajset let, a brez uspeha.”

      ———–

      Raoul Pupo (Trieste, 1952) è uno storico italiano, professore di Storia Contemporanea all’Università di Trieste[1] ed è uno dei massimi conoscitori del fenomeno delle foibe e dell’Esodo giuliano-dalmata.

     • ZatonMesecnikov

      #Mnogi so postali Italijani po asimilaciji. Poglejte priimke mnogih iredentistov: Oberdan, Slataper, Stuparich, Xydias#

      Pozabil je tale tvoj profesor na Maura Orbinija (Sorbini), pa Fausta Verancio (Fausto Vrančič), pa še množico njih. Ampak to je bila njihova intimna odločitev.

      tako kot je bila intimna odločitev Đurota, da je postal Slovenac.

      Še enkrat te vprašam, zakaj so jih pa rdečezvezdaši metali v Fojbe? Izdajalci in Kolaboranti, kot pri nas?

     • Iztok Pušnik

      Verjamem zgodovinarju Pupu. Drugo pa me ne zanima. Ob nič drugega se tudi obregnil nisem.

     • ZatonMesecnikov

      To je Pupo pisal leta 1952, če prav razumem…

     • Iztok Pušnik

      Ne, rodil se je 1952. Pet let je starejši od mene. Izjava je pa od včeraj, objavljena danes. Za druge podrobnosti se po oglasi Janezu iz Komende. Mislim, da je zgodovinar njegov letnik.

     • ZatonMesecnikov

      Če eksodus Ezulov ni bil etnično čiščenje, kaj pa potem ta pojem sploh pomeni? Etnično čiščenje?

      kaj pa sploh hoče Pupo povedati? Vse to območje je bilo narodnostno mešano, že od pamtiveka. Stari Benečani so imeli pregovor;

      Quattro stanze ed un salon, xe la casa de un schiavon..

      In osebno zelo verjamem, da je v nekem trenutku v letu 1945 ob prihodu nekih enot iz juga vsak italijan avtomatsko veljal za fašista. In iz tega naslova končal v Fojbah. Že če je italijansko spregovoril. Slišal sem pričo, osebno, da so enote iz Juga, ki so prišle na sever Slovenije bile povsem prepričane, da so prišle v Nemčijo. In da imajo opravka z Nemci.

      Kako se na jugu dela s premaganimi sovražniki, smo pa videli nedavno.

  • dob

   Še marsikdo tega ne razume.
   Komunisti imajo genocid vpisan v svoj Manifest! Zanje je pobijanje dolžnost. Otroci-starci-sodržavljani vseeno! Potrebno je pobiti 10% prebivalstva, da režim funkcionira.
   Funkcionira pa na strahu.

   To tudi zdaj počnejo. Zato zagovarjajo umore. Umor zanje sploh ni zločin, tem več kratkomalo revolucija. In v revoluciji je to zapovedano: kraja, ropanje, laganje, pobijanje….

   Zato komunistični morilci in komunistični zločini izvedeni po vojni kot pogrom brez pravne obravnave obdolženih za izdajo, ki sploh niso bili obdolženi in jim nič ni bilo dokazano, ker se je izvajala revolucija in se ni gledalo na to ali je kolaborant z Nemci, ampak se je gledalo na to ali je antikomunist ali pa ni dovolj komunist. Dovolj je bilo to, da niso hoteli komunizma – in se jih je pobilo! Po končani vojni, brez sodišč, brez obravnave, brez možnosti zagovora, pritožbe…
   To je po vseh merilih zločin.
   Razen po naših, komunističnih, slovenskih!
   In ta pravila upošteva (samo ta!) bavconsko sodišče.
   Kdor pa zahteva delujoč pravni red, ki bo procesiral kraje v NLB in pranje denarja – ta je pa fašist! Ksenofob, homofob, fojbofob… skratka jaz!

   V pravnem sistemu pravo ugotavlja odgovornost. V komunizmu – naščuvana rulja! Naščuva jo kučan. In to tudi dela.

 • sodnikisozločinci

  Šarec je retardirano Kučanovo kljuse.

  • Hribouc

   Narobe.

   ni kljuse.
   Pudeljček.

 • Skrajno Desni

  Če bi se Slovenija še enkrat osamosvajala nas ne prizna niti Venezuelski Madurin narko kartel, le kdo hoče imet stike s takimi političnimi idioti, ki se šopirijo lažejo in kradejo 25 let.

  • Iztok Pušnik

   Kje ima podlago ta smela trditev?? V Salvinijem čudenju nad tvitom Šarca???

   • if

    V splošnih dejstvih, ki jih navaja Skrajno Desni.

    Dodajam konkretna dejstva.
    Vlada Šarca oblastuje od 13. 9. 2018, glavna funkcija njenega “black boxa” vhode pretvarja v izhodne škandale Bandelli, Prešiček, Škoberne, LebenMaketa&Njegovi, načrtuje večjo dolgoročeno delitev kot je realno pričakovati …

    • Iztok Pušnik

     Torej, če prav razumem, je 25 let zdaj zreducirano na nekaj mesecev. Salvini, ki je mandat nastopil julija lani, pa je kronski dokaz.

     • if

      Ne. Navedeno stanje je le nadaljevanje petindvajsetletne produkcije problemov.

     • Iztok Pušnik

      Že že, toda v tem članku je tema… Salvini in fojbe. Splošno znano pa je, da so se fojbe na politični sceni pojavile šele po letu 2001. To pa zato, ker je v Italiji veljalo…

      Jahrzehntelang waren in Italien die Massaker mit einem Tabu belegt und
      wurden in der öffentlichen Meinung wie auch im Schulunterricht
      ausgegrenzt. Seit 2001 finden die Foibe-Massaker immer mehr Beachtung in der
      öffentlichen Diskussion. Auf Initiative der aus dem neofaschistischen MSI hervorgegangenen Alleanza Nazionale wurde zur Zeit der Regierung Berlusconi ein Gedenktag eingeführt…

      ———-
      Vir: Nemška Wikipedia

 • Hribouc

  Prime me, da bi se drl na vse grlo doli s Sabotina proti Italiji in proti Ljubljani!

  ŽANJETE, KAR STE SEJALI IN ŠE SEJETE, DREKABRBCI ! Za Resnico gre! Pa ste jo
  oboji napacali in zalili s krvjo nedolžnih, jo zvaljali v blato in jo pokozlali!

  ZDAJ PA BI SE RADI O TEM KDO JE POŠTEN? Ne bo šlo! Zakaj ne? Poglejmo malo naokoli :

  Levuharji te dni pišejo o neki izjavi neke skupne komisije Italija-Slovenija?
  Ne bom je bral.
  Prepričan sem, da ne rešuje ničesar, ker ne priča Resnice.
  Kateri predsedniki so tisto komisijo sklamfali skupaj samo, da bo volk sit in dve jalovi kozi celi , se sploh ne splača okolišiti.Leporečenje na visokih višinah brez haska!

  POGLEJMI V SRCE POŠASTI KOLABORACIJE FAŠIZMA IN KOMUNIZMA, SAMO MALO, PROSIM :

  – 1 –

  KOMUNISTI SO ZAČELI Z IZDAJSTVO NAD BRATI IN SESTRAMI!
  ZGODOVINSKO NESPORNO JE, DA JE ITALIJANOM IZDANI DANILO ZELEN, VODJA TIGRA PRVA KOMUNISTIČNA ŽRTEV NOB OF Revolucije na slovenskem,Kravanja prvi ranjenec in Majnik Tone prvi
  ubežnik italijanskim fašistom, kasneje v partizanih žrtev umora komisarjev OF.

  13.MAJ 1941 je dan partizansko komunistuične slovenske izdaje in uboja komunistov v čisti kolaboraciji z okupatorjem Italijanom.
  27.April je zlagani, lažni dan upora okupatorju.

  PRAVILNO JE DAN UPORA OKUPATORJU IN FAŠIZMU : 13.MAJ , KI RAZGALJA SATANSKO KOLABORACIJO DVEH POŠASTI !

  —————————————————————————————————-

  – 2 –

  Umor Ivana Brica, samo en primer zločina komunistov na Primorskem, prosim – ki je preživel 1.vojno v Galiciji na ruski fronti, preživel fašistično nasilje med vojnama in bil ubit vpričo dveh svojih otrok
  med košnjo travnika; partizanski morilec se je otrokoma režal … preberite v knjigi z dokumentarnimi fotografijami in zemljevidi, tudi foto v glavo dvakrat z dum-dumko ustreljenega Brica !

  PRIMORSKA JOKA DEBELE SOLZE IN JIH ŠE SKRIVA !Koliko časa še? Primorci nimate jajc ?

  Melodija pesmi Vstala primorska ! –
  – komunisti jo ukradejo svobodnim Primorcem in TIGRU, da jo zdaj pokvarjeno veselo in brezsramno pojejo v svojem besedilu na levuharskih satanističnih proslavah!

  POKOL PARTIZANOV TRNOVSKE REPUBLIKE

  Bebler in njegovi neodgovorni norci po kapitulaciji Italije mobilizirajo Primorske fante in može in očete in
  ustvarijo frontno linijo proti Švabom v Gorici in se gredo svobodno ozelje z pomanjkljivo oboroženimi, neukimi in netreniranimi ter lačnimi Primorci – rezultat pogroma in lova Švabov na Partizane je 3.500 mrtvih ! Zakaj in za koga? Za Primorsko? Za Slovenijo?

  NE. ZA PARTIJO ! Nihče ni odgovarjal za pokol!

  NARODNI HEROJ, JANKO PREMRL VOJKO

  Je v boju “ranjen” od Italjanov, Narod in sorodniki pa vedo, da so ga komisarji v hrbet – sedem dni ga nosijo do bolnice, seveda v napačno smer in v agoniji umre! Posmrtno ga vpišejo v Partijo! Res prasci satanistični.
  ——————————————————————————————————-

  – 3 –

  Generelna veleizdaja ciljev NOB Slovenije -pakt z italijanskimi Fašisti 41-45

  Samo generalka iz komunistične veleizdaje Naroda:

  Nobenemu italijanskemu zločinskemu fašistu se ni sodilo za zločine v Sloveniji / desettisoči trpečih !

  A je čudno, da so slovenski komunisti/Partizani Oktobra 1943 iz požgane in pobite Slovenije, ki so jo zmasakrirali kurčeviti Lahi, pol komunisti / pol fašisti SPUSTILI BREZ KAZNOVANJA VSE ITALIJANE, TUDI GRAZIOLIJA in gen.ROATO , ker so Partizanom kolaborantsko pomagali zmasakrirati Vaške
  straže Dolenjske in Notranjske z vojaštvom in z težkim orožjem?

  PRASCI KOMUNISTI,FAŠISTI, VSI ČISTO ISTI, EDEN HUJŠI KO DRUGI!

  Kaj bi se radi zdaj zgražali nad neverodostojnimi Lahi ? Levuharji – točno veste kakšni so-nič boljši od vas samih – saj ste jih učili v potankosti kako se kršijo vsa pravila in vse vrednote !

  Smrt zločinskima, in Komunizmu in Fašizmu !

  • freedomfighter

   Kaj imajo komunisti z izjavo zivela italjanska istra in dalmacija…a sta morda istra in dalmacija komunisticne drzave?

   • Hribouc

    Hojla, mojster! IZVOLI ODGOVOR :

    Govorim in pišem o sila grobih enostavnostih, ki jih obe strani načrtno skrivata kot kača svoje tace, zamegljujeta in lepšata zadevice, ki pa ne bodo ostale skrite za vedno. Prasci so kolaborirali, delali z figami v žepih in drug drugemu delali krvave usluge.
    Te usluge slov.komunistov Italijanskim perverznim fukačem kurjim tatovom – a veš o čem govorim?- so koštale tisoče Slovenk in Slovencev življenja!
    Mojemu fotru so zažgali bajto, soproginim staršem isto-zaradi partizanske načrtne usrane provokacije – trpeli so v taborišču neopisljive grozote in to od obeh, ki so kolaborirali med seboj, pizda jim komunistična in fašistična! Ne me jebat!

    A veš kaj piše na spomenikih postreljenim talcem opo Notranjski in Dolenjski?

    ŽRTVAM FAŠIZMA !
    Partizani so spustili dolg rafal po koloni Italijanov in zbežali v gozdove.
    Lahi so besni pridrli v vas v kateri so še včeraj popivali z domačini in lovili zdrele punce – tega partijci niso mogli gledati !
    In gorele so bajte, kozolci, hlevi, streljali so živino, dediščina prednikov garačev je šla v kurac, partizani so se od daleč režali iz gozda in privoščili vaščanom – s tem so se hvalčili kasneja!
    NISO UDARILI PO ITALI)JANIH, KI SO STRELJALI NEDOLŽNE LJUDI: NIKOLI !
    Zdaj pa je na spomeniku z imeni pobitih RDEČA KURČEVA SVINJSKA KRVAVA ZVEZDA! PIZDE FUKNJENE!

    In še to: NIKJER, V NOBENI VASI NI SPOMENIKA NA KATEREM BI PISALO:
    Kurčevi italijani so požgali vas, postrelili talce in živali, preživele pa odpeljali v internacijo, kjer jih je pocrkalo od lakote še toliko in toliko…!

    Pa veš zakaj ?
    KER BI KOMUNISTI MORALI OPOJASNITI ZAKAJ SO ITALIJANI POPIZDILI!

    Raje na čisto drugem hribu stoji še spomenik na katerm piše, da so partizani vodili težko borbo z Italijani tega in tegta dne…!

    VSI VEMO, DA JE SVINJSKA LAŽ, DA SO SPUSTLIL RAFAL IN SPIZDILI !
    Jebem jim mater, bandi taki svojati, ki se je režala Ittalijanom, ki so pobijali – saj so preživeli pribežali v partizanske vrste, ker niso imeli več kam!
    V TEM JE ČAROVNIJA ZLO IN LAŽI SLOVENSKE NOB OF REVOLUCIJE !
    Dokazov na tisoče!

    ————————————————————————

    Moje sporočilo govori o dolgoletni kolaboraciji slovenskih komunjarov z italijanskim fašisti & komunisti, 1941-1943 in kasneje samo med komunisti obeh držav, ki še vztrajno traja!

    Dva hudiča se morata zmenit in spucat svinjarijo med njima enkrat za vselej,ker se to nikoli ni zgodilo in se ne bo, bodo vedno eni in drugi kot mačka okoli vrele kaše, v odvisnosti od trenutnih razmer, kar je vredno samo obsojanja že od nekdaj – tisti, ki smo in še vedno nosimo žive posledice ital. fašizma & komunizma in partizanskega komunizma na svojih telesigh in dušah in na karierah to prekleto dobro vemo in imamo svoje mišljenje in svoje zahteve do prascev na obeh straneh – nič drugega ne sporočam!
    ——————————————-
    Da Istra in Dalmacija pripadata Hrvatom in Slovencem in nikoli zavojevalski beneški republiki in nikoli kakršnikoli Italiji , pa je jasno kot beli dan, zgodovinsko, praktično in de jure, državno in mednarodno – kristalno jasno- ma s tem se jaz ne opletam, tristo mater- to ima Šarac in Država v rokah.

    Prosim, bodi natančen pri branju, svoje dvome in “dodatke”, pa seveda lahko sprašuješ-zdaj maš moj odgovor.

   • Hribouc

    Še preden boš bral spodaj. Moj oče, umrl je dva mesca nazaj pri 92 častnih letih je bil mobiliziran Partizan po tistem, ko so mu Italijani uničili hišo, štalo, kozolec in so ostali brez vsega.Tri leta je norel po gozdovih in v napadu na šbvabski bunker bil ranjen in komaj preživel, itd, itd – da boš, morda bolje razumel zakaj se zaganjam v Barabe vseh kurčevitih sort brez razlike !

    Najbolj pa popizdimm, iko v oštariji poslušam novodobne malde rdečuhe , ki v družini in sorodstvu sploh niso imeli tradicije, žrtev, še najmanj Partizanom med svojimi, kao kurčevito razkladajo NOB in ostalo govnarijo, smrdečo in krvavo, svinjsko do neba in do Pekla? Kapiraš?

 • cosmosjasnovidec

  Hahaha
  Butasto zabito teslo tovariš “šarac” je spet izpadel navaden drekaški izpljunek.
  Kje se pa ta bedak lahko kosa z nekom pametnim kot je Salvini?
  To kar je sedaj izjavil Salvini je povsem točna resnica in,če bi zahojeni komedijant tov.”šarac” imel kaj v buči bi to lahko vedel še prej preden mu je Salvini moral pojasniti.
  Čedalje večjo sramoto imamo v državnem parlamentu kot,da še ni dovolj kako nas je po celem svetu osramotila šiviljska koza “a.bratušek”.
  ——————————————————————————————–
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec
  —————————————————————————————-

 • Olga101

  Bravo Salvini! Ovadba komunističnih zločincev! Genocid NE zasrara! Komunizem=nacizem=fašizem!

  • abc

   Italjani si v izjavah svojijo Istro, ter celo Dalmacijo, ti pa te izjave očitno podpiraš. Res si primitivna. Kako te ni sram podpirati fašistične težnje Italjanov po našem ozemlju. A nam niso dovolj ukradli?Kot slovenka te je lahko sram.
   https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2019&mm=02&dd=12&nav_category=78&nav_id=1504516

   • dob

    Komunisti jugoslovenarji so okupirali Slovenijo, ti jih pa pri tem podpiraš!

    • freedomfighter

     Jaz ne podpiram komunistov…a to pomeni da moram podpirati fasiste tako kot ti in ostali ki zagovarjate fasiste

     • dob

      Moja pozicija je PRAVNI RED.
      kar je zate zgleda fašizem.

      Zate so hitra sodišča po vojni in zdaj revolucionarno bavconsko sodišče povsem dovolj za doseganje “hitre” revolucionarne pravice, ki se ji zločinci vseh vrst, ker je sodišče jasno komunajzarsko, pa predvsem revolucionarji izognejo.

      V pravnem redu o krivdi kogarkoli odloča sodišče. In ne milan kučan.

     • freedomfighter

      Ja mislil sem da si fasist ce ne obsodis izjave zivela italjanska istra in dalmacija…a ves pri temu clanku se je govorilo o izjavah tujega politika ne o slovenskih komunistih…pa nihce se ne pritozuje nad tem da je govoril o pobojih tudi noben se ne pritozuje da je obsodil komunizem…slovenci in hrvati se pritozujemo nad tem da je tudi drzavnik del nasega in hrvaskega ozemlja oznacil za svoje…to pa nima veze katere politicne opcije si ampak bi moral vsak slovenec skocit iz naslonjala

     • dob

      Jaz že vse življenje poslušam, da je Trst naš.
      Najprej – moj ni! Pa Dalmacija in Istra tudi nista moja.

      Morda ti bo to čudno, ampak Piranski zaliv tudi ni moj! Pa NLB ni moja. Pa podružbljanje (socializacija) Krivde tudi ni nekaj, kar bi bilo moja iznajdba ali intimna želja. Me ne zanima!

      Moji so tisti otroci, ki jih je komunizem pometal v jame PO KONČANI VOJNI!!!!!
      Z njimi se identificiram.

      Da bi pa skočil iz naslonjala zato, da zagovarjam kučanovsko jugoslovenarsko bando, ki je okupator Slovenije, ki vzdržuje revolucionarno sodišče in sabiotira pravni red v Sloveniji, komunajzarsko zločinsko (po vseh merilih mafijsko!) kliko, ki si je prisvojila oblast….
      se pa ti lepo malo jebi!

     • freedomfighter

      Ej a se lahko nekaj zmeniva…ce govoriva o italjanskem politiku ki s svojimi izjavami zali hrvate in slovence potem mi.ne govoriti o komunistih…ko bova govorila o komunistih pa vredu samo ne mesati teme…se pa strinjam s tabo trst ni nas nikoli ni bil in nikoli ne bo…sedaj mi pa odgovori na vprasanje prosim kaj ima izjava zivela italjanska istra in dalmacija s komunisti ? Ti ne razumes da jaz zagovarjam celovitost slovenskega teritorija ne pa komunistov in milana kucana ki nima nic s to.temo…se enkrat ce norim ko si.nekdo lasti del nase drzavne zakaj po tvoje podpiram komuniste…a ni tako da je komunistom vseeno za slovenijo

     • dob

      Zagovarjaš celovitost slovenskega teritorija – ki mu vladajo izdajalci in okupatorji jugoslovenarji, z raznarodovalcem tega naroda – kučanom na čelu? Ki so prodali Hrvatom polovico Piranskega zaliva in izganjajo Slovence iz države, ker so uspešni (svetovno uspešni) podjetniki?!
      Bravo!

      Kadar branim Salvinija, ga branim zato, ker je izjavil, da je komunistični umor enak nacističnemu! Ne mi podtikat, da sem proti Sloveniji in Slovencem.
      Če Hrvati branijo komunistične zločine, ko so komunisti izvajali revolucijo s pogromi nad civilisti, brez sojenja in dokazovanja krivde, so globoko v sebi še vedno komunjare in se niso še nič naučili, ne demokracije ne vladavine prava.

      Mene samo to zanima: pravo in pravni red! VLADAVINA PRAVA.
      Jebe se meni patriotizem, smo videli kaj to je! To je dokapitalizacija 5 milijard ukradenega denarja iz banke. To je patriotizem! Prodaja polovice Piranskega zaliva je patriotizem!
      Raznarodovanje tega naroda – je patriotizem! Zagovarjanje fojb – je patriotizem
      Ne hvala. Jaz zagovarjam pravni red in vladavino prava!

      Zate sem zaradi tega fašist.

     • freedomfighter

      Se v celoti strinjam s tabo…ne vem pa kaj imajo komunisticni zlocini povezave z izjavo zivela italjanska istra in dalmacija

     • dob

      Ti bom razložil v čem, je nesmisel.

      Ker ne hrvaški in ne slovenski komunisto-fašisti niso dovolili jasne (in prepotrebne!) razmejitve pravnega sistema od revolucionarnega prava po lčetu 1991, torej doseči juasno opredelitev o tem kaj je zločin, kaj pa pravni red, ki uboja in kraje ne dovoli (pod nobenimi pogoji!), je od tedaj revolucija nek posvečen prostor v glavah revolucionarjev, ki jim zagiotavlja, da lahko ubijajo brez kazni, če svoje umazano delo proglasijo za Revolucijo!
      Potem lahko kradejo in je to revolucija, poštovanje tekovina itd. ne pa kriminal!

      Nihče torej ni ločil revolucije od NOB!

      Se pravi, slovenski komunistofašisti in hrvaški komunistofašistida niso razmejili svoje kurčeve Revoloucije od Pravne reda države in so s tem ustvarili fašistoidno komunistično državo, ki ne temlji na pravnioh principihj in ne zagotavlja pravne države, ampak TEELJI NA KOMUNHISTIČNEM MAŠČEVANJU, ki je revolucionarno maščevanje, in v njem je dovoljeno – vse!

      In se je zdaj zgodilo to, da to, da hrvaški komunisti nam prodajajo svoj patriotizem skozi: ajdmo sad svi zajedno protivu talijanskih fašista….
      Mi pas, jugoslovenarhji (kot bi ne imeli lastne države, ki ji je ime Slovenija!), zaradi zagovarjanja zločinov slovenskega komunizma, ki je po vojuni klal ciivliste brez sojenja,h podpiramo Hrvate, češ jako nas boli kurac za tujo državo in za Dalmacijo in hrvaško Istro.
      Slovebnska Istra? Potem protestiraj proti temu, d abi slovenska Istra bila italijanska!

      Kaj imamo mi z Dalmacijo? Kaj imamo mi s hrvaško Isterao? NIČ:
      Imamo pa s komunističnimi zločini, ki bgi sebe radi popdružbili, socializirali krivo, d abio jo mi bnhopsili zanje! KO jih jebe! Jaz ne bom za nikogar nosil klrivde! Naj si juo njosijo samji.

      TI ljudje so raznarodovalci Slovenije in Slovencev, so okupatorji (jugoslovenarji!) nimajo pojma o pravu in pravnih načelih, veliko pa vedo o: “a šta su oni nama radili….” kar pa mene ne zanima!
      Zanima me samo pravni sistem, tisti, ki ga kučan sabotira že trideset let!

      Ta kepec ščuva lasten narod (tebe in mene, v glavnem pa mene, ker ti tu ne opaziš pizdarije!) da jih še podpremo v boju proti nhekdanjim fašistom, ki že zdavnaj niso več fašisti, medtem ko imamo mi na oblasti komunisto-fašizem, z isto ono ikonografijo klavski in ubijalsko, ki je v Nemčiji kot nacistična prepovedana in v Italiji kot fašistična, tudi prepovedana. P atudi na oblasti ni!

      Pri nas pa je, in imamo napis komunstičnega zločinca napisan čez hrib tukaj v Solkanu.
      To bi bilo tako, kot bi nhekdo čez hrib napisal Mussolini, ali viva Duce, ali pa Heil Hitler!
      SDamop toliko, če imaš kakšen smisel za ravnovesje!
      Resolucija EU o izenačitvi vseh totalitarizmov je jasno povedala: komunizem=fašizem=nacizem!

      Ampak… meni niti na misel nem pride, da bi se v primeru vojne boril za kučanov režim,. delal revolucijo zanj, se postavil na stran kolaboracionista, izdajalca naroda in raznarodovalca tega naroda jugoslovenarja in samopzvanega osvobditelja milana kučana. Ali pa se boril za njegovo komunjazarsko državo, za njegovo lastnino (pri tem da v komunizmu moja ni zaščitena, kot bi morala biti, če bi bili pravna država).

      Moj patriotizem se začne in konča z vzpostavitvijo PRAVNE DRŽAVE.

      To pa je nekaj o čemer kučan niti ne razmišlja, ne želi razmišljati, ker mu je demokracija odveč. Njegova strahovlada in režim, ki jo uveljavlja preko groženj na dražgoški proslavi potrebujeta sovražnike in potrebujeta maščevanje. Potrebujeta javno šolo, ki jo kontrolira komunistična ideologija, da z njo poneumlja otroke v šoli in izdeluje bebce, namesto svobodnih ljudi.

      Kaj me torej boli kurac za prepir med Hrvaško in Italijo?!
      Pravna država naj razreši komunistične zločine, ki so predmet njihovega revolucionarnega maščevanja in zločinskega obračunavanja z vsemi nasprotniki komunizma ( ki je DIKTATURA!). To so pa Italijani, Slovenci, fašisti, nefašisti, Dachavci, Tigrovci, domobranci, nedomobranci, njihove družine, podjetniki, tovarnarji, slovenska predvojna inteligenca, duhovništvo…. Skratka, vsi nasprotniki komunistične strahovlade in terorja totalitarne države!

      Če ne, bo DIKTATURA obračunala z nami, ki smo demokrati, in kot demokrati smo antifašisti, antinacisti in antikomunisti. Ker smo pač proti VSEM totalitarnim režimom, saj kot demokrati drugega ne moremo biti!

     • freedomfighter

      A slovenci nimamo istre…mislis da je mislil samo hrvasko istro..zakaj le? In ti toralno mesas stvari…pravna drzava je notranja zadeva drzave teznje tujega politika po nasem ozemlju je pa zunanje politicna zadeva…jaz tebe razumem glede tega kar govoris o komunistih…to da si neka drzava zeli prisvojiti del nasega ozemlja in pa ozemlja nase sosede s katero imamo veliko mocnejsi in bolj enakovreden odnos pa je zame nedopustno…ljudje norite ko si rusija prisvaja ozemlja baltskih drzav hkrati ste pa tiho ko nekdo to.dela nam…enkrat se bos moral nauciti lociti pojme komunist, slovenec, drzavljan, drzavni intere, osebni interes…tvoje zagovarjanje italjanov pri sporni izjavi je povsem brez logike…kot da bi jaz zagovarjal da srbija prikljuci del slovenskega in hrvaskega teritorija zato ker ne maram kucana janse ali kogarkoli drugega…nima dosti smisla ne…vidim pa da ti je tudi vsecna ideja kolaboracije s tujim okupatorjem med tem ko obsojas kolaboriranje z notranjim…kateri je hujsi pa nihce ne ve

     • dob

      Naslov članka je tale:
      “Ne verjamem, da je otrok, ki ga je ubila nacistična roka, drugačen od otroka, ki ga je ubila roka komunista!”

      Kaj imaš proti? Kako opravičuješ umor otrok, družin, civilnega prebivalstva v mirnem času in mimo sodišč?

     • freedomfighter

      Z naslovom clanka nimam nobenega problema…tudi ne opravicujem nobenih pobojev.. ne vem kako je moje zgrazanje nad izjavo zivela italjanska istra in dalmacija opravicevanje umorov…ti zgleda nisi ugotovil da se oba strinjava glede obsojanja pobojev le da jaz vedno obsojam VSE zlocine in poboje in nikoli ne pozabim omeniti obeh strani…ne vem pa kako ti ne obsodis izjave zivela italjanska istra in dalmacija…a tebi primorska nic ne pomeni

     • dob

      Boli me kurac za ozemlje tuje države. Ni moja stvar. Njihovi spori z Italiojani – njihova stvar!
      Tole tvoje podttikanje, češ da sme jaz proti slovenski Istri…
      pa kje sem bil proti temu da bi slovenski del Istre ostal slovenski ali das bi ga morali Italijani okupirati??
      Mene bolj skrbi izdaja komunistov, ki so dele slovenskega ozemlja šenkali Hrvatom!
      In kako gladko jim je to šlo skozi, brez dosti upora med domačim prebivalstvom.
      Tvopje izgovarjanje in posploševanje je naravnost bedasto.

      Jaz sem reagiral na to, kar je rekel Salvini, in se z njim strinjam!!!
      Ptreden nas Itaklijani napdejo (našo Istro, slovensko Istro!) dajmo pozapret komunjare, ki ščitijo komunistične zločine! Bomo potem razmišljali kaj bomo z italijansko okupacijo, ko do nje pride. Jugoslovenarska okupacija je že tu!
      Po vrsti.

     • freedomfighter

      Pa clovek bozji napadel nas ne bo noben in strinjam se s tabo glede grozot komunizma itd. Ti se strinjas s tem da si nekdo lasti.del nase drzave…potem te najbrz tudi izjava gdje zivi srbin je srbija najbrz ne moti…konec koncev vsak je bolje kot.kucan a ne hahaha…dvojna merila imas ti huda…pa se enkrat se pozanimaj o besedi posplosevanje ker jo uporabljas narobe…ti si tisti ki posplosujes stvari ker povsot vidis komuniste tudi pri temi ki nima nic z njimi…in slovenska istra nima veze s komunisti ampak s slovenci…

     • dob

      “…. napadel nas ne bo noben…”

      Seveda ne! Le kdo bi bil tako neumen, da bi okupiral kučana ion nmjuegov režim? Moral bi ga vdzrževati! Tako neumnega okupatorja, ki bi okupiral tako neumnega in nesposobnega okupatorja, kučana, ki ga je treba vzdrževati… ga ni! Tak ne obstaja.

     • freedomfighter

      Ah s tabo se sploh ne da ti tako fanaticno sovrazis kucana da ti je sovraztvo ze povsem zameglilo um.

     • dob

      A misliš tistega na kučana, ki tako fanatično sovraži politično opozicijo v demokratični državi Sloveniji, da mu je to povsem zameglilo um?

     • dob

      “Obramba celovitosti svoje države”?

      Misliš celovitosti kučanove komunajzarske brezpravne države, njegovega plena, ki ga režim krčevito drži za goltanmec in izčrpava? Te kvazi-jugoslavije s katero upravljajo jugoslovenarji?
      Moja država bi bila, če bi v njej vladal pravni red!

     • freedomfighter

      Pa kaj ti bluzis…kucanu je vseeno za slovenko istro…ti si tako spran da bi lastno drzavo prodal za to da bi lahko krivil kucana za svojo bedo.. ze si tako nezadovoljen nad slovenijo in svojim zivljenjem se odseli ali pa ubij ne pa drugim srati s svojimi neumnostmi…jaz ne maram kucana zato.mi je vseeno za naso drzavo…res si bolan…upam da ljudje vidijo kaksne debilnosti govorite podporniki sds

     • dob

      Nehaj govoriti neumnosti. Sem jaz prodal Piranski zaliv Hrvatom?
      Kako lahko primerjaš škopdo, ki jo je Slovencem naredil bveleizdajalecd kučan, s tisto teoretično, ki bi jo lahko (ne vem pod kakšnimi pogoji!) povzročil jaz, moja malenkost, ki nimam ne tankov, ne pušk, ne pištole, ne možnosti, ne moči?
      Daj goni se.

     • freedomfighter

      Ja a sem ga jaz prodal…ti govoris kod da sem jaz milan kucan pa ga niti ne podpiram niti ga nikoli nisem…pa tvoje izjave niso nobena izdaja ampak.navadna debilnost…sploh ne razumem ubistvu…a ti zagovarjas da je del slovenije pod italijani ali ne ker ubistvu iz tvojih komentarjev sem razbral da ne maras komunistov o temi kateri naj bi govorila pa bolj malo

     • dob

      Kaj se ti pidziš čez Italijane, ki imajo demokracijo, svojo državo, svoje demkraktične volitve, in ne boš verjel – imajo cvelo pravico do referenmdumov, ki je mi nimamo! – imajo delujoč pravni red…. in na demokratičnih volitvah volijo svoje demokratične vlade? Medtem, ko mi prav nič od tega nimamo!

      Kja ti pri njih ni všeč, pri nas pa tako zelo? Je naša kurčeva kučanova Diktatura bolš od demokracije v Italiji, ki dnevno preganja, aretira, obravnava in obsodi, nato pa zapira mafijce, kjer sodišča opravljajo svoje delo, tožilci raziskujejo kriminal, zapori pa so polni kriminalcev, medtem ko se naši režimski kriminalci prosto sprehajajo po glavnem mestu?

     • freedomfighter

      Se enkrat drzavna celovitost nima nic s politicnim sistemom…fasist komunist in demokrat vsi zelijo obdrzati teritorij…nekateri ga celo sirit…po tvoji logiki bi stalin delil obmocja sovjetske zveze med americani in nemci…pa a to je vic italjanski pravni red…za berlusconija si ze slisal? Pa za mafijo in korupcijo v italiji…a ves da izraz za organiziran kriminal mafija izhaja iz italije…ampak kot pravis pravni red na vrhuncu…drugic preden govoris neumnosti si malo poglej statistike organiziranega krimina po evropi in pa korupcije pa bos videl kako pravna drzava je italija

     • dob

      “… se nikoli nisem slisal za primer kjer bi si kdorkoli zelel biti okupiran”

      kučanova jugoslovenarska okupacija Slovenije, raznarodovanje Slovencev in komunajzarska kolaboracija s Sorosevim prevzemom EU in uničenjem civilizacije – to te pa ne moti?
      Ta okupacija te očitno veseli.
      Neumno se mi zdi, da ti meni, ki kažem s prstom na komunistične zločine, te zločince zagovarjaš s pozicije okupiranca od komunizma, ki mu ni všeč okupacija fašizma – s tem da fašizma ni več!
      Je pa zelo prisoten kučanov komunisto-fašizem, ki vlada v Sloveniji, in ta te ne moti, niti malo!
      Dej pejt spat.

     • freedomfighter

      No zdj mi pa razlozi kje jaz branim kucana…ti si tako bolan da zato ker kucanu ni bil vsec govor se moras ti z njim strinjati ceprav predvidevam da si ne zelis biti okupiran od tuje sile…pa kdaj sem jaz rekel da si zelim biti okupiran od kucana…daj mi en primer kdaj sem jaz zagovarjal kucana ali komunisticne zlocine…ti pa zagovarjas izjave ki so v nasprotju z vsemi vrednotami samostojnega naroda…povej kdaj jaz ne omenim komunisticnih zlocinov…vedno omenim fasizem in komunizem…ti pa vedno samo te komuniste drajsas

     • dob

      Sicer pa – kaj te moti, če se Italijani spogledujejo z Istro in Dalmacijo?

      Če pa se ti po Evropi prosto sprehaja m,ilijuon pa pol Afričanov in Arabcev, ki grozijo, da bodo uvedli šerijat in Islam po vsej Evropi in zavladali!
      To kučan podpira.

      Ne vem zakaj ne bi tudi Italijani sebe oklicali za migrante, potem pa množično (denimo pol milijona) navalili čez mejo? Zakaj prav oni ne bi smeli, če vsi drugi prosto sprehajajo čez evropske meje, ker je to zdaj njihova človekova pravica.

      Potem pa, ko so tukaj, zaprosijo za azil v Istri in Dalmaciji in naredijo stranko ali več strank (se razmnožijo tako kot komunistična hidra, sam da bi njihova bila fašistična, kurc, v čem je razlika????), ki zasedejo parlament (hrvaškega in našega!), saj so to pri nas storili jugoslovenarji, pa ni noben prdnu, s tabo vred! Nakar spremenijo zakone in ustavo…. in vladajo!

      Prav tako kot jugoslovenarji v Sloveniji.
      Maš kej proti??
      Maš kej proti, ti fašist, komunist, šerijatar, ksenofob, homofob, rasist, fojbofob, nacist…

     • freedomfighter

      A ti si cisto prizadet a ne…sploh ne ves kaj govoris…jaz sem za zaprte zunanje meje evrope proti kakrsnemuki priseljevanju izven evrope…pa brez zamere tebi se je tako odpelalo da govoris kar o nekih migracijah in ne vem cem…eden pomembnejsih tujih politikov je v javnem govoru del slovenskega in hrvaskega teritorija oznacil za njihovega…prosim drzi se teme iz pogovora o nacionalni celovitosti si ti prisel na debato o drugi svetovni vojni na komuniste in na islamske migracije…ce mislis preskakovati teme brez vsakega smisla se ne morem pogovarjati s tabo ker pac ne vem kako naj komuniciram s tabo ce niti ne ves o cem govoriva

    • abc

     Podpiram nas Slovence, ti pa očitno Italijane in še Nemce polek. Pač tudi ritolizci obstajajo.

     • dob

      Podpiram vse države, ki so podpisale resolucijo EU o izenačitvi VSEH totalitarizmov!
      Slovenija to ni.

      Slovenija je fašistoidna, komunistična umetna tvorba, ki jo kučan z raznarodovanjem Slovencev – za katero tebe boli kurac in ga očitno zagovarjaš – vzdržzuje z našim denarjem! (mi mu plačujemo partijsko RTV).
      Tako si je mafija omislila svojo državo in z njo (in z ljudmi!) dela kar hoče! Brez kazni.
      Brez pravnega reda (!), ki bi varoval državljana in njegovo imetje.
      Ritolizec si ti. Podpiraš mafijozote tipa Janković in kučan in zmefrjaš ljudi, ki bi radi pravni red v državi, češ da so zaradi tega sovražniki domovine.

      Moja domovina ni mafijska tvorba, ki glumi državo, ki podružblja (socializira) krivdo zaradi komunističnih zločinov storjenih mimo sodišč po vojni, ter zaradi mafijskih zločinov, ki se dogajajo zadnjih 30 let v navidezno samostojni in navidezno demokratični državi!

      Svoje domoljubje si nekam vtakni. Jaz kriminalcem ne držim vreče pri ropanju mojega naroda in njegovem poneumljanju.

     • abc

      Salvini in kompanija podpirajo Italijansko neofašistično gibanje Casa Pound. To pove vse.

     • dob

      To pove tebi vse, ki si bebo.
      Slovenci podpirajo komunisto-fašistično oblast! To pa meni pove vse.

      Italija je demokracija, Slovenija pa ne!
      Oni imajo pravni red in vse njihove organizacija, civilne ali drugačne, prijavijo svoja zborovanja.
      Mi imamo pa revolucionarni zlagani kučanov pravni nered z dražgoškimi oboževalci komunističnih zločinov, ki po televiziji grozijo lastnim državljanom in jih držijo v strahu.
      To da podpiraš jugoslovenarstvo in kučanovo strahovlado pa meni pove vse!
      Meni ne vlada Salvini, meni vlada pokvarjena oblast komunističnega fašizma, ki ropa državljane in pere denar. take Salvini dnevno lovi in zapira svoji državi, ker se imenujejo MAFIJA in imajo pravno državo!
      Pri nas se ti kriminalci prosto sprehajajo po glavnem mestu države. S polno podporo kučana in Jankovića!

     • abc

      A ni nam osem let vladal Janša? Meni ni takrat bilo nič bolje, spomnem se pa to, da je policija z miličnikom Vinkom izvajala največjo represijo v samostojni Sloveniji. Nikoli se niso policaji toliko okrog gostiln, kafičev in klubov skrivali, ter pobrali toliko vozniških dovoljenj, ko za časa Janše. Pa prodali in izropali so še kar se je še dalo.In davki niso bili tudi nič nižji. daj nehaj bluzit dobek.

     • dob

      Povej to komu , ki je v Janševi stranki in ga to mogoče zanima. Mene ne.
      Mimogrede: Janša ni nikogar ubil niti ni dajal navodil službam, naj ubijejo ali podstavijo bombo v Velikovcu.

     • abc

      Marsikoga je ubil posredno. z orožijem, ki je šlo v bivšo jugo.

     • dob

      Si sproti sam izmišljaš te obtožbe ali ti kdo sugerira?
      Kot se jaz spomnim je kučan naše orožje predal sovražniku, mi smo pa bili brez orožja.

     • abc

      Ja komunisti, udba, kos, Kadijević, Adžić, Kučan pa iz Venezuele, Kube in Severne Koreje mi sugerirajo.

     • Aton

      Kar rečeš, se tudi zlažeš. Ni 8 let vladal J in tudi Gorenak ni zamenjal direktorja policije (čeprav ni bil njegov) In celo del operative, ki si jo je Kresalova neposredno podredila z zakonom, je zopet spremenil v formalno samostojno.
      Seveda pa so tvoje besede pričakovane in tudi nikoli ne bodo drugačne.

    • abc
   • Mojca pokraculja

    Bejž no, kar svojijo si Istro in Dalmacijo? Kaj sta naši? Sem mislila da sta od Hrvatov.
    Veš kaj , ampak našega Trsta in Gorice jim pa ne damo. To je zmeraj bilo naše, kaj si mislijo ti fašisti !
    Jebela cesta, če kradejo Hrvatom bodo zdaj nam ukradli Sabotin in tisti napis Naš Tito. Brez tega pa mi nismo več mi.A smo se za to boril?
    Ne ne Titeka, revolucije, jugoslavije in komunistov pa mi ne damo !

   • Anton

    Ne se vžigat! Kakor je zadnna leta videti pri komunistih , vam je malo mar za narod meje in državo. Kaj ma pol veze čigavo je kaj in kje kdo živi?

    • abc

     Pa še kako vezo ima. če bi bilo tako kot ti praviš, danes ne bi več govorili Slovensko, ker bi bilo pol slovenije Italijanske ( fašistične ), polovica pa Nemške ( nacistične ). Ampak en delež Slovencev je pa itak to tudi podpiral, in čisto razumem, da nekatere to sploh ne moti.

     • Anton

      Razumem. Pravi Slovenci so samo komunisti ostalo je pa kolaborantska golazen. Fašisti in nacisti.

     • abc

      Če bi zmagal Hitler in Mussolini verjetno nebi ti sedaj tlačil tole zemljo in tudi jaz ne. Če pa slučajno že bi, pa slovensko ne bi govoril. In domobranci so žal stopili na stran Mussolinija in Hitlerja, katera bi nas zradirala. A ti je mogoče sedaj bolj jasno?

     • Anton

      Ker pa je zmagal komunizem ti lahko sedaj rečem “jebo te pas mater”. To nas sedaj radira. In pa seveda Zdravica v arabščini.

     • abc

      Preskoči mojo i jebi ti svojo.

     • Anton

      Ti niso všeč besede umetnice Makarović? Kakšen odnos pa imaš do kulture!

     • abc

      Odgovoril sem tako, kot pristoji reku JEBO TI PAS MATER !

     • Anton

      Ne , le izmikaš se kruti resnici. Komunisti se nikoli niste zavzemali, kaj šele borili za Slovenijo ali Slovenca.

     • abc

      A če se človek ne strinja s tvojim razmišljanjem in politiko, je pa kar komunist?

     • Anton

      Zelo tipično za komunista. Še svoje tajiš.

     • abc

      Jaz nisem noben komunist in noben strankarski teleban, tko kot je večina tukaj gor. Nisem pa prepričan, da nisi ti bil bivši komunist, sedaj si pa največji demokrat in cerkvena miš iz prve vrste. To je tipičen sindrom bivših alkoholikov, narkomanov in kadilcev, da ko prilezejo ven iz tega brezna, postanejo najhujši nasprotniki alkohola, droge ,tobaka ali ideološkega in političnega prepričanja.

     • Anton

      Ko sem jaz shodil smo bili že v Sloveniji (vaša neintimna opcija). Pramlad sem za spreobrnjenca. Se mi pa ti smiliš ker si očitno že v zrelih letih pa še vedno nisi spregledal kako so Slovenci trpeli zaradi komunizma. Zdaj je itak že prepozno. Naslednja generacija se bo spet ukvarjala z rabo oz. neuporabo slovenskega jezika. Mesta so polna šiptarjev južnakov in arabskih pritepencev. Kar zanikajte lastno identiteto.

     • Tone

      Ne posplošuj, nekateri so pod komunizmom res trpeli, večina se je pa kar dobro imela.
      Veliko več možnosti imaš, da boš na ulicah naših mest slišal angleško, nemško ali italijansko govorico kot šiptarsko ali “južnjaško”. Šiptarske po vsej verjetnosti nisi še nikoli.

     • Anton

      Očitno si samo doma in kleče moliš pred titovo sliko.

     • Tone

      A morda ni kaj res, kar sem napisal.
      Ko ti zmanjka argumentov, se pa na človeka spraviš, bednik zaslepljeni.

     • Anton

      Spet sem zadel terno. Glej midva sva že imela debate o komunistih. Enkrat boste morali priznat resnico da so komunisti pobili več Slovencev kot okupatorji. Ja seveda kjer so morili po vaše izdajalski domobranci stoji spomenik kot se spodobi. Nihče ne sme opravičevati teh pobojev. Zakaj so nastale Vaške straže tudi verjetno ne upate priznati.
      Morali boste tudi izenačiti vse tri totalitarne sisteme , ne pa da povzigujete komunizem kot božanstvo.

     • Tone

      Nobene terne nisi zadel, samo temo menjaš, da ti ne bi bilo treba priznati, da si zgoraj pisal neumnosti.

      Koliko jih je kdo med vojno pobil, so zgodovinarji že natanko prešteli in je vseeno, kaj kdo prizna. Te stvari so popolnoma jasne in razčiščene. Nasilje, ki so ga izvajali v začetku vojne posamezni partizanski komandanti in je bilo povod za nastanek vaških straž, so obsodili partizani že med vojno in posameznike tudi kaznovali. Vi pa se še kar naprej zaletavate v nič, kot psi, ki lajajo v mrak.

      Nihče ne povzdiguje komunizma kot božanstvo, trije totalitarizmi pa niso bili enaki.

     • Anton

      Vojaški komandanti v začetku? Teror nad vaščani so izvajali vaški pijančki, hlapčki in lenuhi. Po njih do današnjih dni prevzemajo oblast njihovi potomci ali priskledniki.
      Nikoli niso nič priznali. Kdor je poskušal s resnico na dan je končal v jami. No nekaterim se je pa samo utrgalo.

     • Tone

      Če so teror zganjali vaški pijančki, pa naj še vaški pijančki kaj priznajo.

      Čudno, da še nisi v jami, ko prihajaš z resnico na plan.

     • Anton

      Takih kot si ti se je res za bati. In pozabi že tiste zgodbe o nadnaravnih sposobnostih partizanskih jugo komandirjev i tita.

     • Tone

      Spet nekaj tretjega blebetaš!!!!

     • Anton

      Itak če sem pa en mulc.

     • abc

      Vidim, da so ti zelo uspešno oprali možgane, kako smo trpeli Slovenci v bivši Jugi.

     • Anton

      Nekateri ste odlično živeli. Treba se je bilo le odreči vsem vrednotam.

    • freedomfighter

     Ja zato je pa se tako bolj cudno da so komunisti tisti ki se oglasajo pri temi ki je v drugih drzavah voda na mlin nacionalistov…smo edina drzava na svetu kjer se levicarji pritozujejo pri temah katerih v tujini desnica skoraj da ne mobilizira vojsko

   • Caesar

    Dalmacija je last Benetk. Hrvati so se odpovedali Dalmaciji, ko so jo prodali Benetkam in ker jo niso odkupili nazaj, je še vedno last Benetk, oziroma Italije, ki je dedič Beneške Republike. Hrvati so okupatorji na tujem ozemlju.

    • abc

     Potem nam Italjani naj vrnejo trst pa vse do letališča ronke. Daj ne bluzi no, a ti ni nerodno podpirati fašistov?

     • Caesar

      Kupoprodajna pogodba med Benetkami in Hrvaško-Ogrskim kraljestvom nima nobene zveze s fašisti. Kupoprodajna pogodba je veljavna in se deduje tako kot lastništvo. Eno je, če se ozemlje osvoji z vojno, drugo pa je, če se ozemlje proda. Ko ozemlje prodaš, se temu ozemlju odpoveš vključno z vsemi pravicami do tega ozemlja. Postane tuja last. Če hočeš to ozemlje nazaj, ga moraš odkupiti. Tako preprosto je to, sicer si tat in okupator. V zgodovini so bile tri kupoprodajne pogodbe. Benetke so tako kupile Dalmacijo, Rusija je kupila Bribaltik od kraljevine Švedske, ZDA pa so od Rusije kupile Aljasko. Samo komunisti podpirajo ropanje tuje lastnine.

     • abc

      Zda so oropale Indijance, veliko pred komunizmom. A Španci , Portugalci, Nizozemci in Angleži niso ropali po Ameriki. Pa daj nehaj no kar neki po svoje pisati, samo tisto kar se tebi zdi….

     • Caesar

      Komunizem so iznašle iste židovske elite, ki vladajo tudi tem državam. Ampak moraš vseeno ločiti med kupljenim in ukradenim. Te države so tuja ozemlja osvajale s silo in ropale, zato so bile to kolonije. Benetke niso Dalmacije osvojile s silo, temveč kupile. Hrvaško-Ogrsko kraljestvo je za Dalmacijo prejelo zlato. prenos lastništva je bil miren, Hrvaško-Ogrsko kraljestvo se je umaknilo iz Dalmacije in ga predalo beneškim oblastem. Gre za zakonit prenos lastništva in od takrat je Dalmacija last Benetk. Če bi Benečani Dalmacijo okupirali, bi Hrvati lahko uveljavljali svoje pravice nad Dalmacijo. Ker pa so jo prodali in zanjo dobili kupnino, do Dalmacije nimajo nobene pravice več.

  • sloven

   bravo olga si taprava kolaborantka pluvas na svoje ljudi in castis fasiste

   • dob

    Poveri se, zagovornik morilcev! Da te ni sram.

 • Skrajno Desni

  Italija je naslednja ki bo poslala v P.M to evropsko unijo.

 • dob

  Prosil bi spoštovane prijatelje da “obrate pažnju” na sosledje časov tega, kako se ta režim, ki propagira Smrt in nevrednost človeškega življenja zdaj trudi zatreti tudi nasprotovanje abortusu in evtanaziji!
  Protestiranje proti takšni obravnavi Življenja se obravnava kot primitivizem, fašistoidnost, nasilje, sovražni govor!

  Salvini zanje ne more biti druega kot fašist, če pa pravi, da umor otoka s strani nacizma pomeni enako kot umor otroka s strani komunizma in da v tem dvojem ne vidi razlike.

  Uaaaaa, fašist!
  Sej smo samo malo avtanazirali, a ne, pa sem pa tja kaj malga abortirali, a ne, če je pa kdo preživu, da je povedu kva smo delal, je pa napakca…. pa kva je to tacga, kdor dela ta greši! Paq naj vrže prvi kamen tisti, ki je brez greha, hahahahaha

  Samo prekleti ciniki in ljudožerci prepovedujejo svojcem objokovanje trupel svojcev, NE GLEDE NA TO KDO TI SO! To je nečloveško. Ne dovoliti spominjanja, identifikacije trupel (eno po eno! kost za kostjo….) in dostojnega pokopa ostankov – to je nečloveško, sramotno in brez časti!

 • Zora

  Ja seveda med ubitimi ni nobene razlike, mrtvi so po krivici, zaradi vojn, pohlepa in ideologije…pa kljub temu so fašisti začeli vojno, v vojni pa se ljudje spremenijo v živali. Tako je kadar svet vodijo bebavi moški in Salvini je na žalost eden med njimi.

  • Novakec1

   Tudi med ubijalci ni nobene razlike, vsi ubijajo.

 • dob

  Samo podpisali bi bili resolucijo EU o izenačitvi vseh totalitarizmov, pa se o vsem tem zdaj ne bi pogovarjali. To, in nič več!
  Ker nismo podpisali, zdaj zapravljamo čas z neskončnim opravičevanjem komunističnih zločinov – pa za, pa proti… – in ga bomo še naprej! Nedoločeno do kdaj bo še tako.
  Dokler ne bomo imeli delujočega pravnega reda, ki bo skrbel za pravico, ne pa za “lep vtis” revolucionarjev.

  En podpis ene resolucije EU! Samo to je bilo potrebno.

  • freedomfighter

   Nihce ne zagovarja obsodbe.komunizma…vsi norimo zaradi tezenj po nasem ozemlju mene druge izjave italjanskega politika ne brigajo ker so to njihove notranje zadeve…pripisivanje nasega ozemlja njim pa ni notranja politika

  • Tone

   Ali je Italija podpisala tisto resolucijo?

 • freedomfighter

  Vprasanje za naso desnico…zakaj so hrvaski politiki vsi stopili skupaj in branijo celovitost svoje drzave pri nas pa tisti ki se imajo za domoljube branijo tujega politika ki si lasti nase ozemlje?? Ista stvar kot pri arbitrazi cela hrvaska stoji skupaj pri nas pa vedno podporniki ene strake rusijo vse

  • Matjaz Mraz

   S takšno izjavo si je Janša zabil nož v hrbet. Namesto da bi stopil skupaj z ostalimi Slovenci, on zopet vleče neke vzporednice koliko ljudi je kdo pobil!

 • dob

  Kako zanimivo je to, kako bi slovenski jugo- komunisti kar odstavljali Salvinija, ki je izvoljen V TUJI DRŽAVI, LEPO PROSIM! – in na demokratičnih volitvah. s precej več glasovi, kot pa ta zverižena kurčeva komunistična koalicija. Ta je s prevaro zasedla parlament in nam zdaj soli pamet, kaj da je to demokracija.

  Zanje sta Orban in Salvini populista, ker sta na demokratičnih (ne potvorjenih, kot so naše volitve po ugotovitvah ustavnega sodišča, ki ga vrli demokratski komunisti ne spoštujejo) volitvah zmagal z večino glasov!
  S koliko pa so zmagali recimo SD? Tisti, ki bi odstavljali Orbana in Salvinija? Z manj kot 10%
  Lepo.

  To je pa demokracija. Tisto je pa populizem. Če zmagaš s 45% (Orban) in 37% (Salvini) je to čisti populizem (kaj če pa drugega bit?!). Če se pa s procenti komaj zvlečeš v parlament, si pa dovolj demokratsko potrjen od ljudstva, da mu kvalificirano in pooblaščeno odvzameš pravico referendumskega odločanja. In je to – demokracija!

  Komunajzli jugoslovenarski bi kar po svoji volji nastavljali in odstavljali politike tujih držav!

  • freedomfighter

   Tudi tu vidim da mesas jabolke in hruske…populist je del demokracije s katerim pa se ne strinjajo vsi…nihce ne pravi da so populisti nedemokraticno izvoljeni…tezava je ce visoko podporo uporabijo proti.demokraticnim pluralisticnim vrednotam…demokracije brez pluralizma pa ni

  • Tone

   Veliki demokrat dob, če se “zvlečeš” v parlament z enim glasom več, je enako demokratično, kot s 60% večine, samo vladanje je bolj ali manj naporno.
   Stranka SDS je dokazala, da ne ve, kaj je demokracija oziroma je sploh ne zanima.

 • freedomfighter

  Lepo videti da je celotna slovenija stopila skupaj razen ene stranke in majhnega dela skrajnezev…

  • šmentanamuha

   Tisti, ki so po končani vojni morili svoj narod na najbolj bestialen način, nimajo pravice komur koli očitati nasilja. In še huje, te komunistične beštije ne občutijo prav nobenega obžalovanja, začeli so si celo domišljati, da je to bilo plemenito dejanje..

   • Hunyađi

    Kdo je moril? Prosim za konkretne podatke o morilcih, ki so danes politično dejavni.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!