fbpx

Italijanski notranji minister uresničuje načrt za varno Italijo: Deportiral bo 2700 nezakonitih migrantov

Matteo Salvini. (Foto: Voice of Europe)

Italijanski podpredsednik vlade in notranji minister Matteo Salvini je začel z uresničevanjem načrta za varno Italijo. S tako imenovano “remigracijo” bo nazaj v države izvora deportiral 2700 nezakonitih migrantov.

Italijanski notranji minister Matteo Salvini, ki je v zelo kratkem času ustavil ilegalne migracije po Sredozemski migrantski poti, pri katerih sodelujejo tudi tihotapske nevladne organizacije, bo kmalu zagnal tudi svoje napovedi v okviru programa za varno Italijo.

V okviru tega načrta bo italijanska vlada izgnala nezakonite migrante iz držav, kot so Bangladeš, Pakistan, Nigerija, Slonokoščena obala in podobne. Stroški “remigracije” bodo državo stali 12 milijonov evrov, polovico sredstev pa bodo prejeli od Evropske unije.

Migranti na centralni mediteranski poti (vir: twitter)

Salvini je o vladnem načrtu dejal, da je ta edini odgovor na težave in nestabilnosti povzročene s strani ideologije multikulturalizma ter neodgovornih zakonov o varovanju meja, ki so povzročili nekontrolirane masovne migracije. Voice of Europe poroča, da je Matteo Salvini najbolj priljubljen član vlade, saj učinkovito uresničuje napovedi o ustavitvi nezakonitih migracij.

C. Š.