Italijanski politik Salvini opozarja: “Edini protistrup rasizmu: nadzor, regulacija in omejevanje priseljevanja!”

Foto: iStock

Vodja italijanske stranke Severna liga Matteo Salvini je poudaril, da si v roku petih let želi deportacijo pol milijona prispelih migrantov. Sosednja Italija je namreč v zadnjih treh letih sprejela več sto tisoč migrantov, zaradi česar se država posledično sooča s porastom kriminala. 

Težko je pozabiti na krut umor devetnajstletne Italijanke Pamele Mastropietro, ki se je zgodil v začetku meseca in ki ga je zakrivil ravno nigerijski prosilec za azil. Pamelin umor, predvsem pa poznejše razkosanje njenega trupla in odsotnost njenega srca in zunanjega spolovila, kaže na to, da so ta dva dela morilci morda celo pojedli, kar naj bi bil znak nigerijske oziroma afriške tradicije, saj naj bi omenjena dela telesa človeku, ki žrtev ubije, potem pa jih zaužije, dala posebno moč.

Nigerijski migranti (Foto: Twitter)

Edini protistrup rasizmu: nadzor, regulacija in omejevanje priseljevanja
Po krutem umoru je v znak maščevanja moški ustrelil več afriških migrantov in Italijani so začeli protestirati. Salvini izpostavlja, da Italijani niso rasisti in poudarja, da migracija nujno potrebuje nadzor. “Edini protistrup rasizmu je nadzor, regulacija in omejevanje priseljevanja,” je po navedbah Voice of Europe povedal in ob tem spomnil, da več milijonov Italijanov živi v ekonomski stiski. Italijani po njegovih besedah niso rasisti, a so nenadzorovane migracije prinašajo posledice, ki so daleč od pozitivnih. “To želimo preprečiti.”

Na podlagi nedavnih anket se na volitvah 4. marca letos zmaga nasmiha italijanski desnosredinski koaliciji med Salvinijevo Severno ligo in Berlusconijevo stranko Naprej Italija.

N. Ž.

 • sodnikisozločinci

  Japajade! Popolna prepoved priseljevanja, tujec lahko pridobi edino dovoljenje za bivanje brez možnosti državljanstva, razpad EU, prostega trga in ponovna uvedba carin in strogega nadzora na mejah.

 • Sadako

  Rasizem in nacizem sta obrambna mehanizma, ki pleme varujeta pred uničenjem s strani drugega plemena. Indijanci jih niso imeli in zato so izgubili Ameriko.

 • xtc

  Počasi se bodo na sceni le pojavili pravi politiki in izgnali socialiste in multikultarje,vendar pa brez obračuna pri izgonu ne bo šlo zadeve so izven kontrole -žal.

  • osa

   ja to si dobro rekel, samo SLOVENCEV, PLEMENITIH IN POŠTENIH je še zelo premalo, slovenčkov pa zelo preveč. ti ljudje nimajo razuma in ne ločijo čebule od krompirja. ČE BO KUČAN REKEL, TA OSEL BO DOBER PREDSENIK SLOVENIJE, GA BODO SLOVENČKI PODPRLI (seveda, ker se ne uprašajo, kaj pa je do sedaj naredil dobrega,..???,..kaj pa če nebo???? eksperti virant, jankovič, bratušek, cmerar, šarec pa še kdo so samo z lažjo in prevaro, prišli na oblast. KAJ JE CERAR OBLJUBIL IN KAJ JE NAREDIL???
   v sramoto so SLOVENIJI, BOGU, sebi in svetu.
   zakaj je sedaJ MERCATOR totalno v kurcu, ker ga je janša prodal, ali zato ker ge je menađer leta jankovič napačno vodil. ALDI v nemčiji laufa že od leta 1945 (LASTNIK albrecht aldi je bil najbogatejši nemec), sedaj pa poglejte kako aldi ali hofer v sloveniji cveti zaradi janše ali zaradi napačne politike direktorja JANKOVIČA.

 • stajerc5

  Liga Nord in Forza Italia je defakta ze naslednja Vlada in se jim nic ne “nasmiha”. Cakajo se samo na potrditev pri volitvah!
  Mi pa lahko se samo na vrh Triglava zapiknemo rdeco coto z srpom in kladivom, da nas bodo ze od dalec vsi videli.
  V sami sredini Evrope smo ostali se edini- zadnji rdeci drekec. Ja, tak imamo…

 • PIA PlA

  Migranti, ki so navalili na Evropo, so na stopnji srednjeveške družbe, nekateri pa še to ne, saj vemo, da so med njimi tudi kanibali. Doma so bili tretjerazredni državljani in sužnji, pri nas so gospodje, večji od gospode, ki jim je vladala njim. Pijani od svobode in objestni zaradi svojega “uspeha”, se zdaj znašajo nad ljudmi, ki so jim pomagali in jih sprejeli medse. Vse je treba vrniti nazaj domov, in naj se vrnejo samo legalno. Vse Jugoviće pa obravnavati kot priseljence in ne državljane Slovenije, če se ne izjasnijo za Slovence in svojo pripadnost potrdijo s svojim vedenjem in znanjem slovenščine vsaj na osnovnošolskem nivoju.

  • ponosen_Slovenec

   Bravo! Se popolnoma strinjam! Vsi si želijo, da bi jim bilo vse pod nos dano, redko kdo pa je pripravljen kaj narediti za pravice biti državljan tuje države!

 • Caetano

  Talibani pobili 16 policajev:

  A large number of Taliban militants attacked two highway checkpoints in Bala Buluk district in Farah early Tuesday, killing at least 16 police officers, provincial council member Faridullah Bakhtawar told dpa.

 • ponosen_Slovenec

  Res je, nekatere kulture so nezdružljive, tako pač je. STOP debilnemu, uničujočemu multi-kulturalizmu, ki je v bistvu invazija tujcev nad domorodce oz. lasten narod.

 • Olga_10

  Bravo zdrava pamet!

 • skorpijon93

  naasprotujem kakršnemu koli priseljevanju !

 • David Hitler

  Take golasni treba doćakat z ogno metalci potem jih pa scvrt kod frigadele mrš Smrad zamorski

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!