fbpx

Italijanski politik Salvini opozarja: “Edini protistrup rasizmu: nadzor, regulacija in omejevanje priseljevanja!”

Foto: iStock

Vodja italijanske stranke Severna liga Matteo Salvini je poudaril, da si v roku petih let želi deportacijo pol milijona prispelih migrantov. Sosednja Italija je namreč v zadnjih treh letih sprejela več sto tisoč migrantov, zaradi česar se država posledično sooča s porastom kriminala. 

Težko je pozabiti na krut umor devetnajstletne Italijanke Pamele Mastropietro, ki se je zgodil v začetku meseca in ki ga je zakrivil ravno nigerijski prosilec za azil. Pamelin umor, predvsem pa poznejše razkosanje njenega trupla in odsotnost njenega srca in zunanjega spolovila, kaže na to, da so ta dva dela morilci morda celo pojedli, kar naj bi bil znak nigerijske oziroma afriške tradicije, saj naj bi omenjena dela telesa človeku, ki žrtev ubije, potem pa jih zaužije, dala posebno moč.

Nigerijski migranti (Foto: Twitter)

Edini protistrup rasizmu: nadzor, regulacija in omejevanje priseljevanja
Po krutem umoru je v znak maščevanja moški ustrelil več afriških migrantov in Italijani so začeli protestirati. Salvini izpostavlja, da Italijani niso rasisti in poudarja, da migracija nujno potrebuje nadzor. “Edini protistrup rasizmu je nadzor, regulacija in omejevanje priseljevanja,” je po navedbah Voice of Europe povedal in ob tem spomnil, da več milijonov Italijanov živi v ekonomski stiski. Italijani po njegovih besedah niso rasisti, a so nenadzorovane migracije prinašajo posledice, ki so daleč od pozitivnih. “To želimo preprečiti.”

Na podlagi nedavnih anket se na volitvah 4. marca letos zmaga nasmiha italijanski desnosredinski koaliciji med Salvinijevo Severno ligo in Berlusconijevo stranko Naprej Italija.

N. Ž.