fbpx

Kulturni šok za Italijane: Afriški migrant spekel psa na ražnju

Fotografija je simbolična (Foto: Twitter)

Aktivisti za pravice živali v Italiji so prejšnji teden doživeli svojevrstni šok, ko so izvedeli, da so nigerijski migranti v enem od zbirnih centrov na ražnju spekli psa. Migrant, ki je psa odrl in razrezal, je vztrajal, da kaj takega, kot je pes na ražnju, tam, od koder prihaja, ni nič nenavadnega.

Italijanski karabinjeri so se prejšnji teden odzvali na klic zaposlene v centru za migrante, ki je sporočila, da 29-letni nigerijski migrant, nastanjen v Vibo Valentiji, peče psa. Ko so karabinjerji prispeli na mesto dejanja, je Nigerijec že odrl in razkosal psa in je bil sredi pečenja na žaru zase in svoje prijatelje. Ženska, ki je poklicala policijo, ravno tako prostovoljno deluje v lokalni organizaciji za pravice živali.

Osumljeni Nigerijec je policistom pojasnil, kako je pes na žaru “nekaj normalnega tam, od koder prihaja.” Migrant je po poročanju spletnega portala Breitbart vztrajal, da psa ni ubil, temveč ga je samo našel mrtvega ob cesti in se je odločil, da ga speče. Zagovarjal se je na nevednost, saj ni bil seznanjen, da italijanska zakonodaja prepoveduje jesti pse in mačke. Policija je omenjenega migranta preselila v drugi icenter za migrante, ki je bil včasih hotel blizu mesta Nicotera na jugu Italije.

Nigerijska mafija
Nigerijski migranti predstavljajo največjo skupino nelegalnih priseljencev na Apeninskem polotoku, kar 15,7 odstotka. V mediji so bili v zadnjem času deležni dodatne pozornosti predvsem zaradi brutalnega umora 18-letne Pamele Mastropietro. Mastropietrino razkosano truplo so našli v dveh kovčkih zunaj italijanskega študentskega mesteca Macarata. Manjkali vrat, srce in genitalije. Telo je bilo razkosano in oprano v belilu.

Brutalno umorjena 18-letna Pamela Mastropietro. (Foto: Twitter)

Vidni italijanski kriminolog, kirurg in psihiater Alessandro Meluzzi je v intervjuju pojasnil, da “kar smo videli v Pamelinem primeru so iste metode, ki jih nigerijska mafija sistematično uporablja v Nigeriji in drugod. Gre za rutinsko razkosavanje žrtve in v določenih primerih se deli telesa tudi pojedo.”

Skrb vzbujajoča so tudi poročila, da kar 80 odstotkov nigerijskih deklic in žensk, ki jih pretihotapijo v Italijo, konča v prostituciji. Po ocenah naj bi Nigerijke predstavljale kar polovico vseh prostitutk v Italiji. Nigerijski tihotapci z belim blagom s pridom izkoriščajo migrantsko krizo za prevažanje deklet preko Mediterana. Od 2014 do 2016 naj bi v Italijo prispelo več kot 12 tisoč nigerijskih migrantk, od katerih jih je 9.400 končalo v prostituciji.

Ivan Šokić