fbpx

Iz ljubosumja 20-letnik 7-mesečnemu sinu poškodoval organe in ga zadušil

Foto: YouTube

Na dosmrtno ječo so obsodili Angleža, ki je na grozljiv način umoril svojega 7 mesecev starega sina. Moški, ki je odvisnik od kanabisa, je sinu najprej poškodoval moda in ga nato zadušil do smrti. 

Kane Kennedy je majhnemu Oskarju povzročil poškodbe na spolovilih, ker ga je držal za moda in mu jih stiskal, hkrati pa mu v usta potiskal svoje prste. Na sodišču je bilo mogoče slišati, da je takšne krutosti povzročil, ker je bil ljubosumen zaradi ljubezni svojega dekleta do otroka. Postajal je vedno bolj nasilen in žaljiv, njegova jeza pa je naraščala tudi zaradi njegove odvisnosti od kanabisa, poroča Daily Mail.

Kennedy se je ob klicu na pomoč pretvarjal, da ne ve, kaj je povzročilo sinovo smrt
20-letni Kennedy je povedal policistom in socialnim delavcem, da je tistega dne zaspal na kavču skupaj z otročičkom in se nato zbudil ter ga našel neodzivnega. V resnici pa ga je kruti nasilnež s prsti zadušil.

Foto: YouTube

Foto: YouTube

Oskarjeva 19-letna mati Tia Jobey je priznala povzročitev oziroma dopustitev umora otroka, zaradi česar je bila obsojena na 30 mesecev zaporne kazni. Kennedyju pa so naložili vsaj 18-letni zapor, preden lahko zaprosi za pogojni izpust.

Sodnik William Davies je Kennedyju uvodoma očital, da je bil Oskar le majhen otrok, ki se je zanašal na tiste, ki so bili zakonsko odgovorni, da ga zaščitijo. “V tem primeru sta ga na cedilu pustili obe osebi,” in dodal, da je njegova mati vedela, da je otrokova varnost resno ogrožena in ni naredila ničesar, da bi zaščitila malčkovo življenje. Davies pa je morilcu tudi očital, da je bil umor grozljiv in zanj nima nobenega izgovora, saj izvira iz urejenega družinskega življenja.

Prvega oktobra je ob 8.45 zjutraj Kennedy poklical na številko za nujno pomoč in povedal operaterju, da je sina Oskarja našel v negibnem položaju, a da je telo še toplo. Policisti in reševalci so ob prihodu na kraj zločina ugotovili, da se malček res ne odziva in da je še vedno topel, poskusi oživljanja pa žal niso bili uspešni, zato je bil malček razglašen za mrtvega ob 9.44 uri zjutraj.

Par je imel turbulenten odnos
Kennedy in Jobey sta imela turbulenten odnos, saj sta se pogosto prepirala zaradi Kennedyjeve odvisnosti in nezrelosti. Sosedi so ju pogosto slišali med glasnim prepiranjem, velikokrat pa so lahko zavohali tudi vonj kanabisa, ki je prihajal iz stanovanja.

Foto: YouTube

Foto: YouTube

Teden dni pred malčkovo smrtjo je Jobey Kennedyju preko Facebookovega klepeta zagrozila, da ga bo zapustila, če ne bo prenehal s kajenjem marihuane, in dejala: “Ni mi všeč, kakšen si postal in ne maram prepiranja glede tega, kako ravnaš z Oskarjem. En dan bo šla stvar predaleč, če se bo takšno obnašanje nadaljevalo.” Med drugim mu je napisala, da ima dovolj njegovega stresanja jeze nad Oskarjem in dodala, da jo skrbi, da se ne bi nekega dne znesel nad otrokom in ga prijel za roko tako močno, kot prime kdaj njo. Prav tako ga je opozorila, da otroka zlorablja, saj  naj bi ga že kar dvakrat pred nesrečnim dogodkom skoraj zadušil.

Najbolj šokantno je, da je par po umoru 1. oktobra lani kljub temu nadaljeval z razmerjem. Letos februarja sta ugotovila, da Tia pričakuje drugega otroka, po dveh tednih pa je bil Kennedy aretiran zaradi suma umora.

N. Ž.