fbpx

Najstnik iz jeze umoril prijatelja, ker se je ta zapletel z njegovo materjo

Foto: iStock

Britanski najstnik je brutalno umoril svojega prijatelja, ko je ugotovil, da se je ta brez njegove vednosti zapletel v romantično razmerje z njegovo materjo. 

19-letni Lucas Bigley je z vso jezo večkrat zabodel Matthewa Wilsona in ga umoril, zaradi česar si je prislužil najmanj 22 let zapora. Na sodišču je bilo mogoče slišati, da so v bližnji hiši policisti našli Bigleyja popolnoma poškropljenega s krvjo, saj je pred tem zapustil prizorišče zločina.

Po sojenju je družina umorjenega Wilsona dejala, da je tudi sama obsojena na zapor. Izrazili so zadovoljstvo nad tem, da se je sojenje končalo, in dodali, da so z razsodbo zadovoljni. “Kljub temu, da je bila razsodba pravična, nam ta ne more nazaj pripeljati našega Matthewa.” 

Inšpektor napad označil kot brutalen
Glavni detektivski inšpektor Craig Jackson je izrazil stališče, da Bigley nima prav nikakršnega razloga za tako surov umor svojega prijatelja. “To je bil zelo nasilen in brutalen napad na mladega moškega Matthewa, ki ga je Bigley včasih imel za svojega prijatelja,” in dodal, da so številne vbodne rane povzročile smrt moškega.

Foto: YouTube/Printscreen

Foto: YouTube/Printscreen

Na sodišču je bilo mogoče slišati, da sta se morilec in žrtev poznala vrsto let, njuno prijateljstvo pa se je končalo takrat, ko se je Matthew zapletel v razmerje z Bigleyjevo materjo, kot poroča Daily Mail.

Letos maja so Bigleyja premagale jeza in frustracije. Mladi moški, ki je tragično izgubil življenje, je za seboj pustil užaloščeno družino in prijatelje. Ta primer poudarja nevarnost nošenja nožev, kajti v  delčku sekunde je mogoče življenje spremeniti ali izgubiti.

N. Ž.