Izraelska vojska objavila posnetke Hamasovih tunelov pod bolnišnico Šifa

Izraelska vojska je predstavila videoposnetek, ki prikazuje Hamasov rov zgrajen pod bolnišnico Shifa v Gazi. (Foto: omrežje X, posnetek zaslona)

Izraelska vojska (IDF) in Izraelska varnostna agencija (ISA), sta tekom obveščevalne operacije razkrile pomemben, 55 metrov dolg teroristični rov, ki se nahaja deset metrov pod kompleksom bolnišnice Šifa. 

Vhod v predor je zaščiten z različnimi varnostnimi mehanizmi, kot so vrata odporna na eksplozijo in strelna luknja, s pomočjo katere skuša Hamas preprečiti vstop izraelskim silam.

Izrael je tako pridobil nov dokaz, da teroristi načrtno izpostavljajo tako palestinske civiliste, kot tudi bolnike bolnišnice Shifa, kot živi ščit. Izraelci svojo operacijo izvajajo skrbno, da bi na kraju do potankosti locirali in razgradili Hamasovo infrastrukturo.

Izraelska vojska je prav tako objavila videoposnetke z dne pokola, torej 7. oktobra, na katerih lahko vidimo, kako so v bolnišnico pripeljali tajske in nepalske talce (tukaj). Izraelske oborožene sile so po poročanju STA v kompleks vdrle pretekli teden. Gre za največjo bolnišnico v palestinski enklavi. Priloženi posnetki z 7. oktobra, so bili pridobljeni z varnostnih kamer.

Domen Mezeg