fbpx

Izraelsko podjetje NSO Group odgovarja na lažne novice: Smo tehnološko podjetje, ki nima dostopa do osebnih podatkov svojih strank!

Skupina Forbidden Stories. (Foto: posnetek zaslona)

Izraelsko podjetje ima dovolj podtikanj in laži “neodvisnih” novinarjev zbranih v organizaciji Forbidden Stories, ki črni njihovo dobro ime. “Dovolj je dovolj!” so zapisali v podjetju v sporočilu za javnost. Ob tem zavračajo vsakršne navedbe, da naj bi bil seznam s 50 tisočimi telefonskimi številkami, ki naj bi se jih s pomočjo njihovega vohunskega programa (potencialno) zlorabilo, kakorkoli neposredno povezan z njimi. Takšne trditve označujejo za zmotne in napačne. Forbidden Stories se sicer povezuje z multimilijarderjem Georgem Sorošem, ki je znan po svoji podpori terorizmu in trgovini z belim blagom. Pregovor pravi: če mački stopiš na rep “zamjavka”.  

Kot so v podjetju NSO Group zapisali “v luči nedavne načrtovane in dobro orkestrirane medijske kampanje, ki jo vodi Forbidden Stories, in kar naj bi podpirale posebne interesne skupine ter ob popolnem neupoštevanju dejstev, NSO naznanja, da ne bo več odgovarjalo na medijske preiskave glede te zadeve in ne bo več vstopala v igro skupaj s hudobno in obrekovalno kampanjo.” Ob tem ponovno poudarjajo, da seznam o katerem je govora ni seznam ciljev oziroma potencialnih ciljev programa Pegasus.

Obenem v izraelskem podjetju še poudarjajo, da številke na seznamu niso povezane z NSO Group. Kot še navajajo, je NSO Group tehnološko podjetje, in da sistema ne upravljajo in prav tako nimajo dostopa do podatkov svojih strank, vendar pa so jim tovrstne informacije dolžne posredovati v primeru preiskave. NSO Group namerava temeljito preučiti vsak verodostojen dokaz zlorabe svojih tehnologij, tako kot so to vselej počeli in tam, kjer je to potrebno, sistem tudi zaustavili.

NSO Group zavrača očitke Forbidden Stories. (Foto: NSO Group)

Kot še navajajo pa bodo nadaljevali z misijo reševanja človeških življenj, pomoči vladam po svetu pri preprečevanju terorističnih napadov, boja s pedofilijo, uničevanja klik, ki se ukvarjajo s preprodajo spolnih sužnjev in prepovedanih drog, lociranjem pogrešanih in ugrabljenih otrok, lociranjem preživelih, ujetih pod ruševinami in varovanja zračnega prostora pred motečim prodorom nevarnih dronov.

Vpletenost Soroša v teroristične dejavnosti in trgovino z ljudmi so pred časom razkrile italijanske oblasti 

Pred leti je preiskava italijanskih oblasti je razkrila, da je madžarsko-ameriški milijarder Soros povezan z nevladnimi organizacijami, ki radikalnim islamistom sofinancirajo proces infiltracije v Evropo in so vpletene v trgovino z belim blagom.  Forbidden stories je organizacija, ki sta jo ustanovili organizaciji Reporters Without Borders (RSF) in Freedom Voices Network – RSF pa naj bi v preteklosti financiral medijske organizacije, ki financirajo propagando sprememb režima.

Tako naj bi upravičile nezakonite vojne ZDA na Bližnjem vzhodu. RSF oziroma Poročevalce brez meja financirajo tudi skupine, povezane z The Omidyar Group, fundacijami odprte družbe Georgea Sorosa. Nedavno je več svetovnih medijev razkrilo obsežno vohunsko akcijo, v okviru katere so z izraelsko vohunsko programsko opremo, ki jo kupujejo predvsem vlade, povezali več kot 50 tisoč telefonskih številk novinarjev, aktivistov in politikov. 

Domen Mezeg