fbpx

Milijarder Soros vpleten v financiranje terorizma in trgovine z belim blagom

Foto: epa

Preiskava italijanskih oblasti je razkrila, da je madžarsko-ameriški milijarder George Soros povezan z nevladnimi organizacijami, ki radikalnim islamistom sofinancirajo proces infiltracije v Evropo in so vpletene v trgovino z belim blagom. 

Nevladne organizacije pod pretvezo, da pomagajo sirskim migrantom na poti v Evropo, dejansko iz Severne Afrike prevažajo ljudi, ki so del operacije tihotapljenja pod vodstvom teroristične skupine Islamska država.

Preiskave pod vodstvom italijanskih oblasti so razkrile, da nevladne organizacije, ki jih financira Soros, denarno podpirajo zasebne ladje, ki tihotapijo več deset tisoč nezakonitih migrantov iz Severne Afrike v EU prek južnega dela Italije. Trgovanje z belim blagom je domnevno povezano s tihotapskimi mrežami Islamske države. V primeru, da bodo te izsledke potrdile tudi oblasti, so lahko nevladne organizacije podvržene kazenskim ovadbam.

Foto: epa

Tihotapci z belim blagom, povezani z Islamsko državo
Carmelo Zuccaro, glavni tožilec v sicilskem mestu Catania, je po navedbah Daily Economista pred odborom italijanskega parlamenta pričal, da je uradna preiskava financiranja modernih migrantskih ladij na Mediteranu s strani nevladnih organizacij utemeljena. Izpostavil je, da so tihotapci z belim blagom v Libiji in v ostalih severnoafriških obalnih državah pogosto povezani z Islamsko državo in ostalimi kriminalnimi tolpami ter skrbijo za koordinacijo več deset tisoč nezakonitih migrantov na poti v Evropo. Po navedbah Zuccara tihotapci z belim blagom migrante posedajo na manjše migrantske čolne in o tem obvestijo večje nevladne organizacije, ki poskrbijo za njihov nadaljnji prevoz. To kaže na zelo dobro usklajenost med tihotapci z ladjami, ki jih plačujejo nevladne organizacije.

Foto: epa

Zuccaro je poudaril, da njegov urad preučuje nenormalno veliko količino denarja, ki majhnim organizacijam omogoča najemanje ladij. Italijanske oblasti so doslej razkrile vsaj deset zasebnih nevladnih organizacij, ki so vpletene, med njimi pa je več takšnih, ki jih financira George Soros.

Foto: epa

Opredelitev terorizma med drugim navaja, da gre pri tem pojavu za nasilno uporabo sredstev z namenom vplivanja na politično stanje, pri čemer je treba poudariti, da je Soros povsod po svetu financiral številne organizacije, kot je npr. tudi Open Society, ki so finančno podpirale izgrede in nasilna teroristična dejanja, od Ukrajine do Evrope in celo v ZDA prek organizacij, kot je Black Lives Matter. Vse bolj je očitno, da je center političnega in geo-političnega kaosa zgoščen v rokah enega človeka in čas bi bil, da bi ta končal za rešetkami zaradi zločinov proti človeštvu.

N. Ž.