fbpx

Jack Nicholson: “Živim, ker moja mama ni naredila splava”

Foto: epa

Mati Jacka Nicholsona je zanosila kot najstnica in se soočala z mnogimi pritiski glede splava. Vzdržala je in se odločila za otroka. Jack se je rodil 22. aprila 1937 in pozneje postal eden najslavnejših igralcev v Hollywoodu. Tudi sam je velik zagovornik življenja otrok.

Malo ljudi v Hollywoodu je imelo tako plodno igralsko kariero kot Jack Nicholson. Kot pisatelj, režiser, producent in igralec je Jack prejel največ nominacij za oskarja. Njegova mati je kot najstnica zavrnila možnost splava in s svojo odločitvijo nepreklicno vplivala na pogled svojega sina na življenje. “Jaz nimam pravice do katerega koli drugega vidika. Moje edino čustvo ob dejanju matere je hvaležnost, dobesedno za moje življenje,” je povedal Jack Nicholson, ki je eden izmed mnogih zagovornikov življenja med slavnimi.

Še trije slavni moški v boju proti splavu

1. Tim Tebow, nogometaš, ki igra za New York Jets, v javnosti pogosto pove isto zgodbo. Tudi njegovo mamo so nagovarjali k splavu, pa se je odločila obdržati otroka. Tim svojo globoko predanost Bogu ponosno izkazuje tudi javno; včasih tudi z verzi iz Svetega pisma, ki si jih napiše na obraz tik pred tekmo.

2. Velik zagovornik življenja je tudi igralec James Caviezel, ki je najbolj znan po vlogi Jezusa Kristusa v Mel Gibsonovem Kristusovem pasijonu. Caviezel je ponosen katolik in brez dlake na jeziku govori proti splavu in opozarja na škodljive raziskave embrionalnih izvornih celic. O splavu pravi: “Mati se s tem, ko splavi in ubije svojega otroka, obrne proti lastni naravi. Ljudje govorijo o ‘izbiri’, vendar ko se ženska odloči, da uniči življenje lastnega otroka, smo prišli do meje. Večjega zla ne more biti,” je prepričan Caviezel.

3. Kenny Chesney je eden največjih superzvezdnikov country glasbe v Ameriki. Za svoje izjemne glasbene dosežke je prejel več nagrad, med drugim Entertainer of the Year in Male Vocalist of the Year. Najbolj znan primer njegovega  pro-življenjskega zagovorništva je v eni izmed njegovih znanih pesmi “There Goes My Life,” ki je več tednov zasedala prvo mesto na svetovnih glasbenih lestvicah. Pesem pripoveduje zgodbo o najstniku, katerega dekle zanosi in se kasneje odloči obdržati otroka. Najstnik v pesmi je sprva prepričan, da bo njegovo življenje zaradi nosečega dekleta uničeno, vendar na koncu spozna, koliko blagoslova jima lahko prinese otrok.

Povzeto po 24kul.si