Japonska zaradi pandemije Covid-19 zapira šole!

Japonski premier Shinzo Abe (foto: EPA)

Od naslednjega ponedeljka pa vse do začetka aprila bodo šole na Japonskem zaprle vrata razlog: koronavirus Covid-19.

“Sprejeti so bili ukrepi za preprečitev širitve okužbe med otroci v vsaki regiji in teh naslednjih par tednov bo odločilnih,” je na srečanju z ministri svojega kabineta sporočil japonski premier Shinzo Abe.

Na Japonskem bodo z naslednjim tednom vsaj za en mesec zaprli vse osnovne in srednje šole. Na tak način želijo preprečiti možnost širitve smrtonosnega virusa Covid-19 med Japonci. V državi so po uradnih podatkih do sedaj odkrili 189 primerov okužb s Covid-19.

Več okuženih kot na Japonskem je samo v Iranu (245), Italiji (528), Južni Koreji (1.766), in na Kitajskem (78.497). Po poročanju Japan Times naj bi število okuženih v državi že preseglo 200.

“Glavna prioriteta vlade je zdravje in varnost otrok,” je svojo odločitev pojasnil premier Abe. Še isti dan se je že zaprla večina od 1.600 osnovnih in srednjih šol na otoku Hokkaido. Razlog temu je bilo odkritje, da je kar 50 potrjenih okužb s Covid-19 dijakov in šolarjev.

Ivan Šokić

 • Olga101

  Pametni se gredo preventivo!

 • samsara

  Čakam, da šarac, nameščenes kućana, ki je odlikoval sorosa, odločno obsodi ravnanje Japonske vlade.
  Kaj se pa to pravi takole zganjat paniko po svetu, no! Čemu je pa to podobno! Če drugega ne, dajejo slab zgled našim državljanom, ki potem težijo vladi, vladnim institucijam, ter posameznikom, recimo šalabedru, ki je tik pred zdajci ‘razorožil’ Slovence in poslal maske Kitajcem.
  ‘Naši’, tega nikoli ne bodo storili, so že uradno povedali po medijih, tudi, ko/če pride pri nas do pojava obolenj zaradi dotičnega virusa. Šole bodo pri nas ostale odprte!
  Takoj angažirat mirogluja, da na japonsko vlado naslovi ustrezno noto.
  Pa zatožit Japonce globalistom v senci, predvsem pa sorosu, in onim na OZN, ter zahtevati ustrezne sankcije.
  Z zaščitnimi maskami se sprehajajo kar po ulicah pri vsakodnevnih zasebnih opravkih… To se pri nas ne bo počelo, so tudi to že povedali ‘naši’.

 • gorjanc

  Irska ima corono…pozitivnega,V ZDA-KALIFORNIJI je 33 pozitivnih !!!!!!!