fbpx

Odziv globalistov na koronavirus? Odprite meje! Nič ne sme ustaviti prostega pretoka ljudi in blaga!

Zaščita pred Covid-19 v Pakistanu (foto: EPA)

Globalistom ni pomoči. Ne glede na krizo, s katero se soočajo države po svetu, njihov odgovor vedno ostaja enak odprte meje. Tako je tudi z izbruhom koronavirusa Covid-19. Namesto, da bi naredili vse v svoji moči, da bi širitev virusa kar najhitreje zatrli, globalisti zagovarjajo celo odpiranje mej.

“Določene omejitve so primerne, a splošna prepoved potovanja, zapiranje mest in zbiranje sredstev niso realistične rešitve za izbruh, ki traja leta,” so zapisali pri Atlanticu. “Konec koncev bodo nekateri odzivi na pandemijo zahtevali odprtje mej, ne pa zapiranja,” so prepričani.

Po mnenju Atlanticovega pisca Jamesa Hamblina bi morali opustiti vsa pričakovanja, da se bo katerokoli območje izognilu posledicam Covid-19. “Bolezen mora biti problem vseh,” je prepričan.

Podobno neodgovorno držo so privzeli tudi pri Svetovni zdravstveni organizaciji (WHO), kjer so, kakor je poročal Reuters, celo zahtevali, da države pustijo svoje meje odprte. Obstaja “dober razlog za puščanje mejnih prehodov odprtih,” je povedal tiskovni predstavnik WHO Christian Lindmeier, ki je prepričan, da bi morale meje ostati odprte zato, da bi se izognili ljudem, ki v državo vstopajo “neredno in brez preverjenih simptomov.” 

“Ni razloga za ukrepe, ki se brez potrebe mešajo v mednarodno potovanje in trgovino,” je januarja razlagal generalni direktor WHO Tedros Adhanom Ghebreyesus. Za Ghebreyesusa je širitev koronavirusa “test politične solidarnosti” v boju proti skupnemu sovražniku.

Nič ni bolj pomembno od 30 srebrnikov
Takih odzivov in takih trditev je še več. Vsi ti samozaverovani globalisti v svojih izjavah kažejo fatalistično držo. Virus je že tu, zdaj zapiranje mej nima več smisla, zakaj bi sploh želeli ovirati prosto trgovino. Več kot do lastnih sodržavljanov jim je do tridesetih srebrnikov.

Ameriška senatorka slovenskega rodu Amy Klobuchar, ki se trenutno bori za demokratsko nominacijo za predsedniške volitve, se tako na zadnji debati ni želela zavezati, da bi tudi sama v primeru izbruha pandemije, kot je trenutna situacija s Covid-19, zaprla ameriške meje.

https://twitter.com/disclosetv/status/1232968490371383296?

Tudi ACLU, organizacija, ki jo finančno podpira judovski milijarder George Soros, je obsodila odločitev ameriškega predsednika Donalda Trumpa, da uvede prepoved potovanja. Po trditvah ACLU, Trumpov ukrep “dela več slabega kot dobrega.” Pri tem so se na ACLU sklicevali kar na WHO.

Po drugi strani imamo poročilo ameriške organizacije za imigracijsko reformo FAIR, ki po poročanju Breitbarta vztraja, da se največ bolezni širi s kontaktom z okuženimi ljudmi, živino in poljedelskimi pridelki. “Mobilna populacija lahko poveže območja izbruha bolezni z nizko stopnjo endemičnosti preko hitrega ali velikega pretoka mednarodnih premikov.”

Ivan Šokić