Odziv globalistov na koronavirus? Odprite meje! Nič ne sme ustaviti prostega pretoka ljudi in blaga!

Zaščita pred Covid-19 v Pakistanu (foto: EPA)

Globalistom ni pomoči. Ne glede na krizo, s katero se soočajo države po svetu, njihov odgovor vedno ostaja enak odprte meje. Tako je tudi z izbruhom koronavirusa Covid-19. Namesto, da bi naredili vse v svoji moči, da bi širitev virusa kar najhitreje zatrli, globalisti zagovarjajo celo odpiranje mej.

“Določene omejitve so primerne, a splošna prepoved potovanja, zapiranje mest in zbiranje sredstev niso realistične rešitve za izbruh, ki traja leta,” so zapisali pri Atlanticu. “Konec koncev bodo nekateri odzivi na pandemijo zahtevali odprtje mej, ne pa zapiranja,” so prepričani.

Po mnenju Atlanticovega pisca Jamesa Hamblina bi morali opustiti vsa pričakovanja, da se bo katerokoli območje izognilu posledicam Covid-19. “Bolezen mora biti problem vseh,” je prepričan.

Podobno neodgovorno držo so privzeli tudi pri Svetovni zdravstveni organizaciji (WHO), kjer so, kakor je poročal Reuters, celo zahtevali, da države pustijo svoje meje odprte. Obstaja “dober razlog za puščanje mejnih prehodov odprtih,” je povedal tiskovni predstavnik WHO Christian Lindmeier, ki je prepričan, da bi morale meje ostati odprte zato, da bi se izognili ljudem, ki v državo vstopajo “neredno in brez preverjenih simptomov.” 

“Ni razloga za ukrepe, ki se brez potrebe mešajo v mednarodno potovanje in trgovino,” je januarja razlagal generalni direktor WHO Tedros Adhanom Ghebreyesus. Za Ghebreyesusa je širitev koronavirusa “test politične solidarnosti” v boju proti skupnemu sovražniku.

Nič ni bolj pomembno od 30 srebrnikov
Takih odzivov in takih trditev je še več. Vsi ti samozaverovani globalisti v svojih izjavah kažejo fatalistično držo. Virus je že tu, zdaj zapiranje mej nima več smisla, zakaj bi sploh želeli ovirati prosto trgovino. Več kot do lastnih sodržavljanov jim je do tridesetih srebrnikov.

Ameriška senatorka slovenskega rodu Amy Klobuchar, ki se trenutno bori za demokratsko nominacijo za predsedniške volitve, se tako na zadnji debati ni želela zavezati, da bi tudi sama v primeru izbruha pandemije, kot je trenutna situacija s Covid-19, zaprla ameriške meje.

Tudi ACLU, organizacija, ki jo finančno podpira judovski milijarder George Soros, je obsodila odločitev ameriškega predsednika Donalda Trumpa, da uvede prepoved potovanja. Po trditvah ACLU, Trumpov ukrep “dela več slabega kot dobrega.” Pri tem so se na ACLU sklicevali kar na WHO.

Po drugi strani imamo poročilo ameriške organizacije za imigracijsko reformo FAIR, ki po poročanju Breitbarta vztraja, da se največ bolezni širi s kontaktom z okuženimi ljudmi, živino in poljedelskimi pridelki. “Mobilna populacija lahko poveže območja izbruha bolezni z nizko stopnjo endemičnosti preko hitrega ali velikega pretoka mednarodnih premikov.”

Ivan Šokić

 • RATATA

  Temperaturo je treba merit v danki!

 • DEATH TO COMMUNISM

  Čas je, da narodi začnejo globaliste pobijat!

  • Resnica

   Ja kdo vam po pa sluzbe zrihtal? Saj ves da so globalisti vecinski lastniki vseh globalnih firm ki prakticno vzdrzujejo svetovno gospodarstvo in standard

 • All Bot

  Globalisti so varni v svojih ograjenih mnogo kilometerskih posestvih in imajo na voljo za sebe in svoje najboljše zdravstvo na svetu.

  • Steiermark

   Že res, venndar vseeno nebodo ubežali svojemu gospodarju, satanu…..

 • Unikatna

  Seveda so proti, ker zase so poskrbeli!

 • viRus

  namesto, da bi širitev virusa kar najhitreje zatrli, globalisti zagovarjajo celo odpiranje mej
  Ali ne govorijo enako naši gospodje v odhajanju ? Jaa, zelo strokovno, ni kaj.

 • Olga101

  Meje zapret in globaliste zapret!

 • gorjanc

  33 pozitivnih na coronavirus v CALIFORNIJI

 • xtc

  Corona virus je pokazal ,da ni pametno seliti vsega na Kitajsko in še kam saj se hitro pokaže ,kako ranljiva si potem.

 • Andrej

  Se strinjam, meje je potrebno na stežaj odpreti. Ampak samo zato, da ilegalci odidejo. Torej, enosmerno.

 • Mark SLO

  Nabijem vas na falus, gnide globalistične, zato pa smo že v 3pm.

 • Globaliste bi morali vse strpati v zapore in jih deportirati na mars…