fbpx

Je Melania s svojo golo fotografijo preprečila Trumpovo zmago v Wisconsinu?

Fotografija gole Melanie, ki jo podporniki Teda Cruza sprento izkoriščajo (Foto: TW).

Bitka za predsedniške kandidate se je včeraj nadaljevala v Wisconsinu, kjer v nobeni stranki ni slavil vodilni kandidat. Ted Cruz in Bernie Sanders sta z veliko prednostjo premagala Donalda Trumpa in Hillary Clinton. Je za poraz Trumpa kriva Melania in njene gole fotografije?

Zmagi Teda Cruza in Bernia Sandersa pomenita močan pritisk na vodilna v tekmi in napovedujeta, da bitka za predsedniške kandidate še zdaleč ni zaključena. Republikanec Cruz je dejal, da zmaga dokazuje, da so se stvari pričele obračati njemu v prid. ”To je odločilna točka kampanje,” je komentiral izide v Wisconsinu.

Trump nepriljubljen v Wisconsinu
Zmaga Cruza pa verjetno ni rezultat njegove uspešne kampanje, pač pa nepriljubljenosti Donalda Trumpa v Wisconsinu. Njegova močna retorika o migrantih, na kateri Trump gradi svojo kampanjo, med tamkajšnjim republikanskim prebivalstvom namreč ne zaleže. V Wisconsinu živi velik delež zelo konzervativnih evangeličanov, ki so v večini podprli Cruza.

Ta zvezna država je pisana na kožo senatorju iz Teksasa, saj je bil po javnomnenjskih anketah skoraj vedno pred Trumpom. Nepremičninski milijarder iz New Yorka se je hotel konservativnim volivcem v Wisconsinu prikupiti z radikalnimi izjavami o kaznovanju žensk, ki so splavile, a mu to ni uspelo. Konservativnim republikanskim volivcem na Srednjem Zahodu in Srednjem Vzhodu ZDA gre Trump v nos s svojim ‘liberalnim’ življenjskim slogom: trikrat se je poročil, javno se je hvalil, da je spal z najlepšimi ženskami na svetu ….

Foto: epa

Foto: epa

Melania in njena gola fotografija
Svoj prispevek k nepriljubljenosti Trumpa med konservativnimi evangeličani je dodala tudi naša Melania, ki se je pred leti gola fotografirala za eno od britanskih moških revij. To fotografijo so podporniki Cruza uporabili, da bi očrnili Trumpa, kar jim je že uspelo v zveznih državah, kot sta Utah ali Iowa.

A kljub zmagi čaka Cruza, če želi najbolj znanemu slovenskemu zetu prevzeti nominacijo, še vedno dolga pot. Trump ima veliko prednost v New Yorku in drugih zveznih državah, kjer ima  številne podpornike, njegova kampanja pa ostaja odločna z namenom zmagati.

Trump odločno nad Cruza
V Trumpovem taboru to dokazujejo tudi z nedavno izjavo, v kateri so dejali, da je Cruz trojanski konj v rokah vodilnih v stranki, ki ima namen, da bi Trumpu ukradel nominacijo. Katerikoli od kandidatov potrebuje za zmago na primarnih volitvah glasove 1.237 delegatov, Cruzova zmaga pa je Trumpu odvzela velik del, poroča Fox News.

Oba, tako Trump kot Cruz, pa tretjeuvrščenega Johna Kasicha pozivata, naj odstopi od svoje kampanje. Kasich je sicer v republikanski tekmi na tretjem mestu, a daleč zadaj z le 143 delegati. Vodi še vedno Trump s 740 delegati, za petami pa mu je Cruz s 514.

Hillary Clinton čaka še dolga pot
V demokratski stranki pa je zmaga Bernieja Sandersa otežila pot do zmage vodilni Hillary Clinton. K Sandersovi zmagi so pripomogli predvsem neodvisni volivci. Da bi si zagotovila mesto predsedniške kandidatke, potrebuje Clintonova 2.383 delegatov, trenutno pa jih ima 1.743. Sledi ji Sanders, ki je doslej zmagal že v 16 zveznih državah, s 1.056 delegati.

M. G.