fbpx

Je na vidiku nova vojna? Iran grozi Izraelu s peklom na zemlji, Ameriki pa z uničenjem vseh vojaških baz

Iransko orožje (Foto: epa)

Iranski vojaški poveljnik je nedavne dogodke sestrelitve iranskega drona s strani Izraela komentiral z besedami, da bi Iran lahko povzročil pekel sionističnemu režimu in uničil vse ameriške vojaške baze v bližini.
Iranski zunanji minister Bahram Qassemi je zavrnil iransko vmešavanje v Siriji in namigovanja, da je šlo pri sestrelitvi drona za iransko letalo. Dejal je, da iranski predstavniki delujejo v Siriji zgolj kot svetovalci na prošnjo legitimne in zakonite sirske vlade.

General iranske revolucionarne garde Hossein Salami je šel še korak dlje in zagrozil, da bo Iran vsakršne agresivne vojaške poskuse plačal s peklom proti sionistom. Dotaknil se je tudi ameriških odnosov in sankcij, kar je pospremil z besedami, da bo “Iran v primeru groženj uničil vse ameriške vojaške baze v regiji, z napadom iz notranjosti države.”

Napeti odnosi med Izraelom in Iranom so se drastično poslabšali po sobotnem incidentu sestrelitve izraelskega letala s strani sirske protizračne obrambe, piše RT. Izrael je pred tem sestrelil iransko brezpilotno letalo, ki je letelo nad Izraelom. V Izraelu so opozorili Sirijo in Iran, da grobo kršita suverenost njihove države, zaradi česar bodo plačali visoko ceno.

Izraelski lovec F-16 je strmoglavil nad sirskim ozemljem. (foto: Nova24TV)

C. Š.