fbpx

Je nogometni zvezdnik Emiliano Sala čutil svojo smrt? Njegovo letalo izginilo, duhove buri njegova zadnja fotografija, se je z njo poslovil od tega sveta?

Foto: instagram

Najbližji Emiliana Sale, novega napadalca v ekipi Cardiff City, se bojijo, da ga nikoli več ne bodo videli živega. Njegovo letalo je izginilo nekje pri Kanalskih otokih, ko je potoval proti Walesu. Samo nekaj ur pred tem je na Instagramu objavil fotografijo francoske nogometne ekipe Nantes in ob tem pripisal: “Zadnja. Ciao.” Mnogi so prepričani, da se je tako poslovil od tega sveta …

Nogometni svet je obstal, pogrešajo priljubljenega nogometaša Premier Lige Emiliana Salo. Ob tem duhove buri fotografija, ki jo je na Instagramu objavil pred enim dnem, ob njej pa zapisal: “Zadnja. Ciao.” Le nekaj ur kasneje se je usedel na letalo, ki ga je peljalo čez Rokavski preliv in tam izginilo z radarjev.

‪La ultima ❤️ ciao @FCNantes 👋🏻💛💚‬ Foto: instagram

Nogometni klub Cardiff City je pred nekaj dnevi napovedal podpis pogodbe z 28-letnim argentinskim napadalcem, a je 22. januarja 2019 zaokrožila novica, da je pogrešan, saj je izginilo njegovo letalo, ki je letelo iz Nantesa v Cardiff. Ekipi Nantesa se je Sala pridružil leta 2015, Cardiffu pa zgolj pred tremi dnevi, torej 19. januarja 2019. Pogodbo s slednjim klubom je sklenil za tri leta in pol, težka pa je kar 15 milijonov funtov. Organi so že potrdili, da je bil Sala potnik na izginulem letalu. V Nantes se je vrnil zato, da bi se poslovil od svojih nogometnih prijateljev. Predsednik kluba Nantes, poslovnež Waldemar Kita, je na televizijskem kanalu CNEWS po tragičnem izginotju povedal: “Mislim, da se je vrnil, ker se je hotel posloviti od prijateljev. Bil je vljuden, prijazen in čudovit fant, vsi so ga imeli radi.” Ponovil je, da je bil zelo spoštljiv in vljuden. “Moje misli so pri njegovi družini in prijateljih. Za vse ostalo pa še ne vemo. Še vedno upam, da to ni konec, da je nekje, da bo tukaj.”

Pred njim je bila uspešna nogometna kariera. (Foto: Instagram)

Oglasil se je tudi predsednik nogometnega kluba Cardiff Mehmet Dalman, ki je zjutraj novinarjem povedal, da je “zelo zaskrbljen” zaradi izginotja argentinskega napadalca. Ta bi se moral v torek zjutraj javiti na treningu v Walesu. V strahu za zvezdnikovo življenje pa so tudi njegovi nekdanji soigralci. Francoski vezni igralec Lucas Deaux je tvitnil: “Iz dna srca upam, da to ni res.”

https://twitter.com/LucasDeaux/status/1087632250622099456

Zaskrbljena sta tudi starša Emiliana Sale, ki ostajata v Argentini. Oče Horacio je dejal, da je “obupan” zaradi novic o svojem sinu. Z njim je nazadnje govoril v nedeljo, piše Daily Mail. Da je bil Sala eden od dveh potnikov na letalu Piper Malibu, ki je izginilo, pa je potrdila tudi francoska policija. Stik z njim naj bi pristojna uprava za civilno letalstvo izgubila pri svetilniku Casquets pri Alderneyju. Preiskava je že v teku, a zaenkrat pogrešanega letala še niso našli. Znano je, da je Piper Malibu letel na višini cca. 609 metrov. Kontrola zračnega prometa iz Jerseyja je nato, ko je letalo izginilo z radarjev, poskušala vzpostaviti stik, a zaman. Letalo je izginilo ob 20.30 po lokalnem času, za tisto območje pa sta bila napovedano sneženje in hud mraz.

Emiliano Sala je trdo garal za svojo kariero, a znal je tudi uživati. (Foto: Instagram)

Sala je sicer ves čas “sanjal” o tem, da bi se preselil v Veliko Britanijo in si tam ustvaril mogočno kariero, zato ni presenetljivo, da je komaj čakal, da začne igrati za Cardiff, je medijem zaupal eden od njegovih prijateljev iz Francije. Sala pa je bil močno povezan tudi s svojo družino – ne glede na to, da je igral na drugem koncu sveta, je ves čas ostajal v tesnih stikih z najbližjimi v Argentini.

Foto: Instagram

Čeprav potekajo iskalne akcije, pogrešanega letala zaenkrat niso našli, reševanje jim otežujejo tudi zimske razmere. Na srečo je vsaj vidljivost dobra – med 15 in 20 miljami. John Fitzgerald, vodja zračnega reševanja za območje Kanalskih otokov, pa je dejal: “Prepričan sem, da bomo sčasoma nekaj našli. Letalo je letelo na 609 metrih, ko je izginilo z radarja, tako da je lahko letelo še približno pet ali šest milj, preden je strmoglavilo. Če je bil spust kontroliran, bomo morda našli rešilni splav, v nasprotnem primeru pa pričakujem oljne madeže in razbitine.”

M. S.

Komentarji so onemogočeni.