Je to sploh možno?! Znana revija za mlade Teen Vogue s člankom spodbuja prostitucijo med mladimi dekleti

Foto: družbena omrežja

Pred kratkim je ena najbolj znanih mladinskih revij, Teen Vogue, objavila članek, v katerem je prostitucijo predstavila kot čisto povprečen, normalen poklic. Glede na to, da večino bralcev omenjene revije predstavljajo mlada dekleta med 12. in 18. letom starosti, je omenjeno dejstvo sprožilo številne ogorčene odzive na družbenih omrežjih.

Članek z naslovom “Zakaj je seksualno delo resnično delo”, v katerem so predstavljeni argumenti za to, da je prostitucija popolnoma normalen poklic, ki pa je marsikje kljub vsemu prepovedan, je bil prvotno objavljen že aprila, pred kratkim pa je bil ponovno deljen na Twitter računu mladinske revije Teen Vogue. Na to so se burno odzvali številni uporabniki, saj članek, ki mlade napeljuje k prostituciji, po njihovo ni primeren za revijo, ki jo v veliki večini berejo mlada dekleta med 12. in 18. letom starosti.

V spornem članku, ki ga je napisala dr. Tlaleng Mofokeng, so predstavljeni argumenti za to, da je prostitucija povprečen poklic, ki pa je marsikje kljub vsemu prepovedan. Mofokengova v članku odkrito zagovarja dekriminalizacijo prostitucije po vsem svetu, pri čemer navaja globalna prizadevanja za zagotovitev boljših delavskih pravic za vse ženske, ki se ukvarjajo s prodajanjem svojih teles. Ne glede na vse se ob prebiranju članka zdi, da je v njem bolj kot predstavitev omenjenih problemov v ospredju spodbujanje prostitucije. Mladi bralci so zavedeni predvsem z vidika, da je v članku nazorno predstavljeno, zakaj je prostitucija povsem normalen poklic, obenem pa so zamolčane številne pasti najstarejše obrti na svetu.

Objava članka na Twitterju je sprožila številne burne odzive, v katerih uporabniki obtožujejo Teen Vogue, da z njim med mladimi, ki so že tako ranljivi, oglašuje prostitucijo.

https://twitter.com/PrincessJune/status/1140501788409421826

En izmed uporabnikov je poudaril tudi, da so dekleta pogosto prisiljena v prostitucijo ter vključena v trgovino z ljudmi. Ob tem je dodal, da se marsikdo, ki se ukvarja s prostitucijo, ne strinja, da se ta “poklic” zares legalizira. Omenjeno potrjuje nekdanja prostitutka Dana Levy, ki je že maja izjavila, da se večina zaposlenih v prostituciji ne strinja z njeno dekriminilizacijo, saj se zavedajo, da že tako preveč mladih podleže trendu prodajanja svojih teles.

M. D.

 • Ivan Serpentinšek

  Me zanima če bi se hčerke teh umotvorov, ki so napisali članek, lrostituirale, ali bi blo ok…

  To še je samo en bllan korak, kako deržati narod nazaj…

 • Olga101

  BOJKOT!

 • pajot

  Tlaleng mofokeng…ta si je ziher sama izbrala ime in priimek. Upam,da starši niso bili tako kratke pameti. Doktorirala pa je v misijonarskem položaju. Po vsej verjetnosti.

 • pajot

  Sodoma and Gomora is coming. Yeeeeah…

 • Migrantje rabijo zabavo. Tako jih ne bo potreba obtozit posilstva ampak samo neplačane storitve.

 • stajerc5

  Nekaj me zanima. A imajo nase kurbe tudi tisto davcno napravico kot stare mame z petersiljckom na trgu!?

  • sem dokaj

   Nimajo, najpej moraš plačati, potem dobiš kar si misliš, da dobiš.

 • Van Der Waals

  spolno prenosljive bolezni niso nič takega! idiotska revija!

 • xtc

  Dejstvo je,da je kurbarija že dolgo z človeštvom ,a to je ravno ne opere statusa nedolžne zadeve,če pustimo ob strani moranlno predrabljanje,je prostitucija sinonim za širšo paleto kriminala,od trgovine z ljudmi,zasužnjevanja,zlorab,nasilja,drog,spolno prenosljivih in drugih bolezni,skratka gre za resen kriminalni problem ne pa za idealizirano “službo”
  Že res ,da nekaterim odgovarja jogi na hrbtu in par minut hopsanja pa pade kup denarja,a težava je ,da se le redke izvlečejo iz tega pekla kriminala,bodisi,so žrtve umorov,pohabljen,spolnih boletni,narkomanke na koncu pa tudi nekatere klošarke ali alkoholičarke.
  Dekriminalizacija prostitucije ni NOBENA OSVOBODITEV ŽENSK-pač pa odprtje legalne poti v zoraj opisano močvirje kriminala,zmotno predstavljanje mladim ,da gre za “pošteno” in navadno delo je v bistvu zavajanje in napeljevanje nedoraslih v svet raznovrstnega kriminala iz katerega je nato težko ven,posledice le tega pa uničujoče.
  Zanimivo pa je ,da ta “revija” ne predstavi krute realnosti tega “navadnega poklica”.

 • Skrajno Desni

  Tako ba vsaj kakšna povalana med samimi pedri.

 • Janez Pavel Kanc

  Licemerje brez primere . . .
  Sicer se je polnoletna hčerka člana SDS tudi dol devala za peneze.

 • Andrej

  Višek pridobitve civilizacije: človeško telo je spolni objekt, ki ga je potrebno izkoristiti. Nato pa se zavrže. Še na prazne plastenke smo bolj pozorni kot na usodo mladih ljudi.

  • šmentanamuha

   Lepo si to povedal.

 • Povprečen Državljan

  Prostitucija bi morala biti povsod legalizirana.Nadzor bi bil bistveno večji,država bi pobirala davke in kriminalnih dejanj bi bilo bistveno manj.

  • Andrej

   Ti boš pa še dolgo potreboval, da boš dosegel povprečnost. Dolgo.

   • Povprečen Državljan

    Zaradi takih,kot si ti,bo do legalizacije prišlo sicer malo kasneje,ampak bo.

    • Andrej

     Zaradi takih kot jaz legalizacije ne bo nikoli. Tudi ti se boš pridružil, ko boš spoznal zablode prostitucije. Da te ne vprašam: za koliko si naprodaj?

     • Povprečen Državljan

      Taki,kot si ti,živite v temi in si zatiskate oči pred realnostjo.

 • Povprečen Državljan

  Vem za milijarderja, ki ga je bejba vzela iz čiste ljubezni.

  • Andrej

   Ni se pa še razjasnilo ali ljubezni do milijarderja ali do njegovega denarja.

 • trumpet2018

  saj ko bodo levičarji bankrotirali državo, jim kaj drugega tudi ne bo preostalo, ali pa odhod v tujino. če znaš razširiti noge, to še zdaleč ni delo, spet nova levičarska norost

 • šmentanamuha

  Konec je blizu.

 • #Bu

  https://youtu.be/b5_9PlBS5gk
  Lauren je pred tednom objavila video glede “woke” Vogugovih člankov, kot so, družiti se s ilegalci v azilu in kako imeti prvi analni seks.
  ja, resno.

 • bojan

  v tem uredništvu so zgleda zaposleni sami pedofili in spolnoi obsedenci… zato pa je tko

 • večni srb

  Ne razumejo.
  Prostitucija je suženjstvo. Človeške vrednote temeljijo na delu človeških rok, kar pomeni, da lahko preprodajamo samo tisto, kar je nastalo z delom, ne pa tudi sebe.

  Prostitucija je torej isto kot, če bi denar kupoval denar.

 • večni srb

  Meni se pa ne.zdi narobe, če se globalna javnost pogovarja o spolnosti in seksu, prej premalo kot preveč.
  Glavni argument genijev je bil vedno, da kaj pa je to kaj takega in prostitucija je itak od nekdaj. Na prvi del bi najlažje odgovorili s pristno izkušnjo, kot so kolegi že omenili, pa naj se najprej sami prodajajo, če so prestari, pa njihovi otroci ali otroci od otrok. Dam za to 1 evro.
  Drugi del je precej bolj komplicirana tema, saj ni čisto res, da prostitucija izvira iz začetka časa oziroma je zrasla skupaj s civiliuacijo. Niti ne, v kemeni dobi se ni nič seksalo, samo samice se je oplodilo, ko so se pač gonili in če niso imeli preveč otečena jajca. Prostitucije pe ni bilo niti v antični dobi, ko je civilizacija sicer že obstajala, vendar ljudje še niso znali govoriti, pisati in brati, samo oglašali so se in kimali. Ni bilo nobene pogodbe ali dogovora, močnejši moški so si vzeli žensko, ki se je podredila njegovim željam, ne.da bi dobile karkoli v zameno. Še več, saj drugače tudi niso vedeli kaj naj bi počeli skupaj, vsak je bil zatopljen v šum v lastni glavi ter dnevna opravila.
  Prvi so začeli raziskovati spolnost župniki, šamani in čarovnice. Obstaja celo hipoteza, da se je iz erotičnih meditacij razvila cela religija, med orgazmom je človek še najbližje Bogu. Dokaz so ruševine iz Afrike in Indije, kjer sta.se pojavila človek in prva.civilizacija, povsod so našli razne faluse, joške in upodobitve spolnih aktov, po možnosti masovne orgije. In točno v tem grmu tiči zajec.

  Erotične meditacije so bile privilegij visokih svečenikov, ki so študirali seks od rojstva in masturbirali celo življenje, do smrti. Izbranci so bili posvečeni v posebne kaste, kjer so se onegavili med sabo in po kmetih lovili primitivne otroke, ki so jih razdevičili ali žrtvovači v posebnih tantričnih obredih.
  Prostitucija se je razvijala vzporedno s kultivizacijo telesa, čutil in duha, že posvečeno znanje je predstavljalo pomembno dobrino, svečenike pa so vladarji plačevali z zlatom. Skupaj z elitizmom, se je začelo trgovati tudi najprej z navadnimi sužnji, bolj sofiaticirane pa so prodajale tudi otroke, ki so bili dresirani kot spolni fetiš in so svoje življenje posvetili zadovoljevanju gospodarjev, kot bi si preprodajali ene take fine, žive dildote.
  Govorimo torej o anomaliji, o deviacijah živalske narave človeka, ki se je ohranjala skupaj z drugimi oblikami suženjstva, v moderni dobi pa je spet postalo dobrina. Danes je povpraševanje po prostituciji višje kot kdajkoli prej v zgodovini človeštva, glavni razlog je splošna odtujenost, saj smo s pretirano izumetničenostjo, izgubili potrebo po sočloveku, v sebi pa smo še vedno ista žival kot od nekdaj. Ni ne kulture in ne običajev, stvari so postale preveč resne, nihče se noče osmešiti, ljudi je strah in sram, zato bi radi tudi spolno zadovoljitev izbrali iz prodajnih polic in imeli čim manj stikov s pristno in neposredno biologijo oziroma nagonsko kemijo čustev.
  Zakaj ni in ne bo šlo, sem pa tudi že povedal, edino ljudje nismo na tem svetu nič vredni, vse ostalo lahko kupimo z delom ozira z denarjem. To pa zato, ker se zavedamo svoje preteklosti in je življenje ena sama neprekinjena nit, škoda bi si bilo mazati dušo s tako nizkimi strastmi in poniževalnim odnosom do sočloveka.

 • Vlado77

  Po svoje ima prav. Res je, da se okrog prostitucije dogaja nasilje,droga. Tudi mafija je zraven. V resnici pa je res, da prostitucvije ne bi bilo če ne bi bilo strank ,ki vse to plačujejo. Velikokrat so to čisto vsakdanji moški- celo taki ,ki se na take članke zgražajo. Baje v Italiji 3/4 moških gre na prostitutko- poročenih. Če odštejemo, drogo,nasilje ,ugrabitve – pa je nekaj res-Ženske prostitutke prodajajo svoje telo( če je sexi bo zaslužek velik) moški pa to plačajo. Če bi bilo legalno, in s redno zdravniško kontrolo in zaščito , brez zvodnikov – je to biznis. Dvomim pa da je čisto varno za prostituke. Ko je ta ženska sama s tipom se lahko zgodi marsikaj hudega. Kjer je legalno in urejeno s zakoni in poskrbljeno za varnost v glavnem ni težav. Če tega ni pa so prve ki nastradajo prostitutke.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!