fbpx

Je to sploh možno?! Znana revija za mlade Teen Vogue s člankom spodbuja prostitucijo med mladimi dekleti

Foto: družbena omrežja

Pred kratkim je ena najbolj znanih mladinskih revij, Teen Vogue, objavila članek, v katerem je prostitucijo predstavila kot čisto povprečen, normalen poklic. Glede na to, da večino bralcev omenjene revije predstavljajo mlada dekleta med 12. in 18. letom starosti, je omenjeno dejstvo sprožilo številne ogorčene odzive na družbenih omrežjih.

Članek z naslovom “Zakaj je seksualno delo resnično delo”, v katerem so predstavljeni argumenti za to, da je prostitucija popolnoma normalen poklic, ki pa je marsikje kljub vsemu prepovedan, je bil prvotno objavljen že aprila, pred kratkim pa je bil ponovno deljen na Twitter računu mladinske revije Teen Vogue. Na to so se burno odzvali številni uporabniki, saj članek, ki mlade napeljuje k prostituciji, po njihovo ni primeren za revijo, ki jo v veliki večini berejo mlada dekleta med 12. in 18. letom starosti.

V spornem članku, ki ga je napisala dr. Tlaleng Mofokeng, so predstavljeni argumenti za to, da je prostitucija povprečen poklic, ki pa je marsikje kljub vsemu prepovedan. Mofokengova v članku odkrito zagovarja dekriminalizacijo prostitucije po vsem svetu, pri čemer navaja globalna prizadevanja za zagotovitev boljših delavskih pravic za vse ženske, ki se ukvarjajo s prodajanjem svojih teles. Ne glede na vse se ob prebiranju članka zdi, da je v njem bolj kot predstavitev omenjenih problemov v ospredju spodbujanje prostitucije. Mladi bralci so zavedeni predvsem z vidika, da je v članku nazorno predstavljeno, zakaj je prostitucija povsem normalen poklic, obenem pa so zamolčane številne pasti najstarejše obrti na svetu.

Objava članka na Twitterju je sprožila številne burne odzive, v katerih uporabniki obtožujejo Teen Vogue, da z njim med mladimi, ki so že tako ranljivi, oglašuje prostitucijo.

https://twitter.com/PrincessJune/status/1140501788409421826

En izmed uporabnikov je poudaril tudi, da so dekleta pogosto prisiljena v prostitucijo ter vključena v trgovino z ljudmi. Ob tem je dodal, da se marsikdo, ki se ukvarja s prostitucijo, ne strinja, da se ta “poklic” zares legalizira. Omenjeno potrjuje nekdanja prostitutka Dana Levy, ki je že maja izjavila, da se večina zaposlenih v prostituciji ne strinja z njeno dekriminilizacijo, saj se zavedajo, da že tako preveč mladih podleže trendu prodajanja svojih teles.

M. D.