fbpx

Joe Biden kritično o zaposlovanju ameriških podjetij v tujini, njegov sin pa vpleten v posle s kitajsko vlado

Hunter in Joe Biden (Posnetek zaslona: Youtube)

Joe Biden, ameriški demokratski predsedniški kandidat, je pred kratkim imel govor, v katerem je bil kritičen do prakse ameriških podjetij, ki zaposlujejo v tujini. Pri tem pa je pozabil omeniti vezi svojega sina, Hunterja Bidena s kitajsko vlado, ki ji je pomagal kupiti michigansko podjetje, ki zaposluje na Kitajskem, v Mehiki, Evropi in Južni Ameriki.

Joe Biden je pozval ameriške delavce in lastnike podjetij v avtomobilski industriji, da naj ustvarjajo delovna mesta predvsem doma, da bo ameriškim delavcem dobra služba postala samoumevna in ne privilegij.

Vse lepo in prav, leporečenje je nekaj, kar demokrati obvladajo, problem pa je v tem, ker so nekateri mediji odkrili, da ima prav Bidenov sin posle, s katerimi pomaga pri izvozu ameriških delovnih mest. Hunter Biden je namreč pomagal kitajski vladi pri nakupu michiganskega podjetja, ki zdaj zaposluje skoraj po vsem svetu.

Otroci demokratov vpleteni v korupcijske posle
Hunter Biden je dolgo sedel v odboru privatnega podjetja, ki ga je subvencionirala kitajska vlada, ki je potem skupaj s kitajsko vlado naredilo največji prevzem kakšnega ameriškega podjetja s strani kitajske vlade. Ni povsem jasno, kolikšen je danes delež ameriških delavcev v omenjenem podjetju, dejstvo pa je, da je od prevzema dalje ustvarilo le okrog 200 delovnih mest v ZDA, vsa ostala pa so razkropljena po svetu, vključno s Kitajsko. Hunter Biden je leta 2019 sicer odstopil iz odbora podjetja, vendar madež, ki zdaj spremlja njegovega očeta v vlogi predsedniškega kandidata in nakazuje na njegovo nedoslednost ali “dvojno moralo”, ostaja.

Prvi ga je razkrinkal prav Breitbartov sodelavec, Peter Schweizer, ki Hunterja Bidena in njegovo sodelovanje s kitajsko vlado omenja v dveh svojih delih; bestsellerju New York Timesa iz leta 2018, Tajni imperiji in delu Profili v korupciji.

Aleš Ernecl