Jordan Peterson načrtuje alternativo “levičarskemu” Svetovnemu gospodarskemu forumu

Profesor psihologije na Univerzi v Torontu dr. Jordan Peterson (Foto: FB)

Kanadski filozof in psihiater Jordan Peterson je v podcastu The Joe Rogan Experience predstavil svoj načrt za boj proti globalistom. V daljšem sobotnem intervjuju je povedal, da razmišlja o ustanovitvi populistične alternative Svetovnemu gospodarskemu forumu.

Peterson je Roganu povedal, da bo letos oktobra ali novembra v Londonu zbral konzorcij kot neke vrste tekmeca WEF. Ta skupina bo razpravljala o šestih vprašanjih, ki se nanašajo na globalno filozofijo in politiko. Čeprav bo ta prva konferenca samo za povabljence, bo javna, in Peterson je opozoril, da bi jo, če bo uspešna, želel vsako leto širiti.

Nekatere zamisli – katerih namen je zagotoviti “alternativno vizijo prihodnosti … alternativo tisti vrsti apokaliptične pripovedi, ki jo vsaj implicitno predstavljajo organizacije, kot je WEF” – so naslednje:

– zagotoviti energijo in vire po najnižji možni ceni, kar se da hitro čim večjemu številu ljudi po vsem svetu;
– ustvariti človeku prijazno upravljanje planeta;
– predstavitev vizije na področju družinske politike za olajšanje spodbujanja in vzdrževanja dolgoročnih, monogamnih parov, ki so osredotočeni na rojstvo in vzgojo otrok;
– odkrivanje naše “zgodbe”, še posebej, ker se nanaša na prostovoljno pobudo in ne oblastno iskanje premoči nad drugimi.

Proti globalistični utopični tiraniji
Peterson, zvezda DailyWire+, klinični psiholog in avtor več knjižnih uspešnic, je Roganu povedal tudi, da transspolna “okužba” škoduje otrokom, in jo primerjal s trditvami o zlorabi satanističnega rituala, ki so se pojavile v vrtcih pred skoraj 40 leti. Prav tako je jasno napadel globalistično skupino, ki se zbira v Davosu, da bi oblikovala progresivno politiko, ki bi jo vsilila svetu.

Klaus Schwab, oče konference WEF, na kateri se vsako leto zbere svetovna elita. (Foto: epa)

“Poskušal sem razumeti gonilne ideje te globalistične utopične tiranije, za katero se zdi, da se razvija od zgoraj navzdol, in mislim, da jo vsaj delno poganja ta verska vizija, ki sem jo že opisal – saj veste, da kulturo sámo, še posebej industrijsko kulturo, moramo razlagati kot tiranskega očeta, ki posiljuje in pleni vse, kar mu je na poti, kar je [neverjetno nevaren način razmišljanja – preveč enostranski],” je dejal Peterson.

Peterson je okrcal progresivne elite, ki mračno namigujejo na nadzor prebivalstva in spodbujajo politike, zaradi katerih sta hrana in energija dragi za revne po svetu. “Zadnjih šest mesecev sem že čutil, da sem bil v vojni, in rekel bi, da je vojna, ker sem opazil, da se dogaja v Evropi, ko sem bil nazadnje tam, da … je precej prekleto jasno, da so globalistični utopisti pripravljeni žrtvovati revne za dobrobit planeta, veste, in to počnejo tako, da cene energije zvišajo do onemoglosti, kar pomeni, da ljudje umirajo,” je dejal Peterson.

Znašel se je v primežu akademskih avtoritarcev
Peterson se je v preteklosti spopadel z levičarskimi avtoritarci vključno s kanadskim premierjem Justinom Trudeaujem, ki je redni udeleženec konferenc WEF. Peterson se prav tako trenutno spopada z združenjem psihologov, ki ga je skušalo kaznovati zaradi tvitov, ki so se jim zdeli žaljivi. College of Psychologists of Ontario je Petersonu odredil “preusposabljanje komunikacij v družabnih medijih” ali pa se mora soočiti z zaslišanjem o morebitnem začasnem odvzemu njegove licence za opravljanje klinične psihologije. Peterson je dal jasno vedeti, da se ne namerava podrediti zahtevi skupine.

Justin Trudeau (Foto: Twitter)

Rogan je tudi prosil Petersona, naj pove svoje misli o tem, kaj je v ozadju porasta ljudi, ki se identificirajo kot transspolni. Peterson je pojasnil, da trend poganja “sociološka okužba” in ga primerjal z “obtožbami o zlorabi satanskih obredov, ki so se pojavile v vrtcih v osemdesetih letih.” Peterson je obsodil nov kanadski zakon, ki je spremenil zaščito človekovih pravic v Kanadi, da bi zajel transspolne in “nebinarne” državljane. Peterson je napovedal, da bosta novi zakon in nadaljnje vključevanje mladih, ki prejemajo kemično in kirurško zdravljenje spola, “usodno zmedla na tisoče mladih deklet.”

Andrej Žitnik