Južnoafriška republika po stopinjah Zimbabveja: Zaseg zemlje belim kmetovalcem vodi v kolaps države

(vir: twitter)

Južnoafriški republiki grozita ekonomski kolaps ter primanjkljaj v pridelavi hrane za domače potrebe potem, ko je vlada naznanila namero, da zaseže zemljo belim kmetovalcem in jo porazdeli med črne državljane. Če bodo oblasti nadaljevale s svojim načrtom, in ni dvoma, da bi jih lahko karkoli ustavilo, se bo Južnoafriška republika pridružila Zimbabveju, ki je bil vsega v roku treh let od zasega zemlje belim kmetovalcem prisiljen razglasiti humanitarno katastrofo zaradi lakote ter zaprositi za mednarodno pomoč.

Zaseg zemlje belcem je na začetku leta odobril Afriški nacionalni kongres z namenom, da bi na tak način po poročanju RT končali, kar sami imenujejo “dediščino apartheida”. V resnici gre za aplikacijo marksistične teorije na medrasne odnose. Nova izmišljena buržoazija tokrat niso premožni, temveč pripadniki bele rase, ki je v JAR manjšina. Glede na statistike skupine za pravice manjšin AfriForum je bilo v obdobju 2016-17 nad belimi kmetovalci storjenih kar 74 umorov ter 638 napadov.

Ti zastrašujoči podatki skupaj z namero, da belim državljanom, katerih predniki živijo na ozemlju JAR že več sto let, odvzamejo zemljo, so spodbudili Avstralijo, da je prepoznala stisko belih kmetovalcev v JAR ter jim ponudila zagotovitev vize po hitrem postopku.

JAR grozi ekonomski kolaps
Analitiki svarijo, da bi načrt o redistribuciji zemlje lahko ogrozil celotno komercialno kmetovanje v regiji, saj je JAR tik pred tem, da ponovi napake Zimbabveja, ki se je po čistkah nad belimi kmetovalci znašel sredi hude lakote. Ravno tako pa bi zaseg in ponovna razdelitev zemlje pripeljala do zloma gospodarstva, saj imajo banke v državi na zemljo belih kmetovalcev vezanih okoli 180 milijard randov v obliki poroštev, kar znaša okoli 112 milijonov evrov.

Fotografije s prizorišča umora belih kmetov v JAR. (Vir: YouTube)

Strokovnjaki iz Južnoafriškega inštituta za medrasne odnose so povedali, da zaseganje zemlje belim kmetovalcem ne bo doprineslo k novim službam, zmanjšalo revščine ali povečalo proizvodnje hrane. Kvečjemu ravno obratno. “Več kot 90 odstotkov hrane v JAR proizvedejo komercialni kmetovalci. Na tej točki bo približno 90 odstotkov vseh kmetij, ki so bile razdeljene med črne kmetovalce, po njihovih lastnih besedah prenehalo z obratovanjem.”

Pozivi mednarodni skupnosti, naj zaščiti belo manjšino
Po besedah inštituta bi morala mednarodna skupnost pritisniti na JAR in zaščititi belo manjšino v državi. Nedopustno je, da oblast odvzame posest državljanom, ne da bi jim za to dala primerne kompenzacije. Kaj takega se dogaja samo še v ostalih socialističnih paradižih po svetu.

Ivan Šokićm

 • Novakec1

  Dobr da so tako daleč, je še cela Afrika vmes do €U. Kdo jim bo pa sedaj hrano prideloval, zumbe jo znajo samo konzumirat, pridelovat ne.

  • Slovenka

   Pa tudi množiti se znajo. Kadarkoli dobim položnico od Unicef, jo raztrgam na pol in počim v koš. Na moj račun se ne bodo razmnoževali.

 • sprehajalec

  Samo da ne bo potem Levičarskega cviljenja, pa kolonializem pa njegova dediščina, pa Korporacije pa Multinacionalke pa imperializem. Ko bodo lačni. Pa tudi hrane naj jim ne pošiljajo pa pomoči. Vemo, kaj je nekoč bila JAR, 6 na svetu po gospodarski moči. In v kaj se bo spremenila.

  Treba si bo začeti priznavati, da so ljudje različni in da jih je genetika in evolucija ustvarila različne.

 • Antonius

  Očitno so se tudi v JAR razpasli strokovnjaki za eNOBe.
  Pri nas se jih še po 73-ih letih ne moremo znebiti.

 • lado

  zumba naj ostane kar tam ,ker so večina sodrga ,ko pridejo drugam !!!!!!!!delat pa ne ,naj pocrkajo gnoji leni !!!!!!! aja pri nas dobijo stanovanje ,hrano,žepnino…skupaj 2000 jurja,ki jih plačamo miiiiiiiiii !!!!!!!!!!! ane šarćić, mesećić ,cmerarćić….. ANE BUTLNI SLOVENSKI ,NAŠI NLJUDJE PA NIMAJO ZA PREŽIVET !!!!!!!!!!!!!!!!!! A BOMO KAJ FIZIČNO PROTI NAŠI RDEĆI MAFIJI UKREPALI ,AL BOTE KAR JOKCAL ,DA VAM JE HUDO !!!!!!!!!!!!! AJA NI RADARJEV ,BUTNGLAVCI, SRAMOTA NARODA V EU !!!!!!!!!!!! BO MEJA Z ITALIJO ,AUSTRIJO ,MADŽARSKO, PA BOTE TAM KOT ZDAJ HOČETE ,IDIOTIIIIIIIIIIII !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • garfi

  komunajzli so nam vsak dan desetletja poročali o zatiranih črncih
  ko sedaj njihove opice počno isto so tiho
  verjetno pa bodo to opravičevali

 • soc

  Belci so se v Afriko prostovoljno priselili v slabega pol stoletja. Očitno tja ne sodijo in bodo prisiljeni vrniti se nekam, kamor pa očitno danes sodijo. V Evropo, Severno Ameriko, Oceanijo. Naj črnci krepnejo od lakote, interni problem njihove kratke pameti in lakomnosti njihovih plemenskih (pardon, državnih) poglavarjev.

  Afričani (arabski severnoafričani in črni srednje in južnoafričani) so se v Evropo priselili prisilno že davno stoletji v dobi sužnjelastništva, prostovoljno (99%) v zadnjih sedmih desetletjih. Očitno sem ne sodijo. Naj gredo krepat v domovine svojih prednikov skupaj z marksističnimi ali preprosto bebavo grabežljivimi oblastmi. Če bomo belci počasi res izumrli pri negativni rasti prebivalstva, nas bodo takrat te sestradane kobilice preplavile. Prav nam bo.

  Danes pa ne vidim prav nobenega razloga, da bi moral razumeti njihov globalni protibelski rasizem in hkrati sprejemati neomarksistično-sorosevske bebave puhlice o nagravžnih belcih. Kdorkoli, Američan, Nemec ali klavrni Slovenec mi jih že trosi.

  • garfi

   trdijo da smo jim dolžni še pomagati, ko se množijo kot podgane
   vključno rkc in njihove stranke

   • David Hitler

    Dovžni smo jih samo še terminirat in stlačit kod drek te zamorske śčurke in stenice

 • Matija

  Kako pa so beli kmetovalci prišli do te črnske zemlje? So jo nemara odkupili od črncev al kaj?

  • stajerc5

   Sigurno ne taksen svinjski nacin kot nasi komunisti po 45-emu!!!
   Zemlja je bila totalno neobdelana in v nikogarsnji lasti, prav tako kot puscava, ki so jo dobili v roke Izraelci in kjer so na istem mestu danes najvecje in najbolj bogate plantaze na svetu!!!
   Matija, ti si ena velika budala!

   • Franc Šink

    Če ne največja.

  • Krtača 20

   En par so jih potolkl, zdej pa jokajo k jih tolčejo nazaj.

   • Črnci tako sporočajo Evropi, kako je treba ravnati s tujimi vsiljenci.
    Pametni zamorčki, bolj kot Evropejci.
    Se bomo, kaj naučili tudi mi od njih ?

  • sprehajalec

   kako so pa črnci prišli do nje matija?

 • Morala

  Ne moreš nekomu vzeti zemlje, sam pa ne znaš kmetovati…potem bodo pa prosjačili za mednarodno pomoč…

  • saj bi znali kmetovati, ampak jim je “prevroče”. :)

   • Morala

    hehe, banano v roke in ležat pod drevo…

 • Franc Šink

  To se zgodi ko hlapec dobi status gospodarja.Pa še črnec po vrhu.
  P.S Kar prijavite me zaradi sovražnega govora
  Za humanitarno pomoč naj zaprosijo Zimbabwe.

  • stajerc5

   Venezuela je ze poslala pomoc, malo dlje bo trajalo, ker je na splavu… Nimajo nafte!

  • Krtača 20

   Na koncu bo črnc gospodar na svoji zemlji ja.

   • Saj tako je pravilno. Vsi naj gredo nazaj in naj bodo gospodarji na svoji zemlji in NE na evropski, ker imamo različne navade in potrebe.

    • Krtača 20

     Ja itak. Sam se tud kolonialci pol nimajo kej vmešavat v njihove diamantke in zlato ter zemljo.

     • Prav gotovo, da ne.

     • David Hitler

      To je samo vera i drek propaganda naj žrejo tist käme in opeke Kar je vredno je trud Familie narava in ne jeben Kamin k se jih lahko te idijoti v nijihavo kasarski dupe porinejo

     • KP

      Kolonialci? Kaj je spet to za ena čefurščina. Ne moreš se skrit. Tudi ti isto lahko odideš dol domov,pa bodi gospodar na svojem.

   • David Hitler

    Tako mora bit in slovendec na svoji zemli!

   • KP

    Gospodar na svoji zemlji s Titom naprej

 • Franc Šink

  Tito in njegovi “neuvrščeni ” je zajebal razen Yugoslavije skoraj celo Afriko in še malenkost zraven.

 • Krtača 20

  Kva pa jokate fašisti? Tko zgleda desna politika in tko bi zgledala pr nas napram manjšinam če bi desni smrduhi vladal.

  Drgač je pa stvar v jar še mejčken bolj komplicirana. Domačini zahtevajo svojo zemljo nazaj od kolonialistov. Zlepa ni šlo, tko da zdej gre pa zgrda.

  • Žalostno pri vsem tem je le to, da tisti, ki so jih kolonializirali niso pokasirali, kar bi morali, ampak trpijo zdaj njihovi nasledniki. :(

   • Clemen J.

    Kolonizacija je bila edina dobra stvar za afričane, takrat so imeli siht, dobivali so brezplačne kmetiske stroje, ki pa so jih kasneje ko so evropejci zapustili to crno celino, lepo razsraufali in prodali po delih, sedaj pa fehtajo hrano.

  • Clemen J.

   To ni desna politika, to je razsizem predvsem v državah ki jih vodijo levičarji! Pri nas ponižujejo domačine, in uvažajo islamiste ter afričćane, tam pa bi jih radi pobili! Levi ekstremizem

  • xtc

   Da si bebo ne dvomim,kaj jim bo ,zemlja ,če ne delaš nato pa feftaš da si lačen-tipičen levak.

  • sprehajalec

   Pa naj dokažejo lastništvo, ti domačini.

   tudi v Zimbabweju so jo zahtevali, potalana jim je bila, rezultat je pa bil, da so Zimbabwejci postali dolarski trilijonarji. In to večkratni. V lokalnem dolarju seveda…

   https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/I/81irsb6ns1L._SL1268_.jpg

   Štej nule krtača, da vidimo, če znaš šteti do petnajst…..

   Še v pokojni jugi ni ilo treba šteti tako daleč.

  • Bozz

   Dej Krtača ne govori nekaj na pamet no. Nauči se zgodovino o tem delu sveta preden se začneš delat pametnega in lapat komunistično propagando. Domačini zahtevajo svojo zemljo nazaj od kolonialistov? Hahaha. Ti “domačini” so se priseljevali v JAR iz vse Afrike dolga desetletja, zato ker je bila JAR zaradi belskih priseljencev iz Evrope najbolj razvita in prosperitetna Afriška država. Prej na tej zemlji ni bilo skoraj nikogar, bila je skoraj neokupirana.

   https://www.colonialvoyage.com/dutch-south-africa/#

   “It had a healthy, subtropical, and partly fertile hinterland which was virtually unoccupied.”

   Ti črnski divjaki danes z nizkim IQ so bili napumpani s sovraštvom in lažmi, da jim je bila zemlja ukradena, ko so v resnici dolga desetletja priseljevali v JAR, saj jih prej sploh ni bilo na tem območju.

   Sedaj so jo ti črnski divjaki oprani s komunistično ideologijo in s pomočjo določenih pokvarjenih belskih voditeljev iz ZDA in Evrope, načrtno uničili, ko so zganjali propagando v prejšnjih desetletjih proti JAR. Če ne bi bilo teh kolonialistov, bi ti črnci še danes svoje hiše gradili iz kravjega dreka kot še danes počnejo nekatera črnska plemena po Afriki. JAR je jasna slika kaj se bo zgodilo z Evropo, če se bodo masovne ilegalne migracije iz Afrike nadaljevale.

   Saj bodo tako pomrli od lakote, tako kot vsaka komunistična kloaka, razen če ji ne pomaga zahod s hrano kot že celo zgodovino v vsaki komunistični kloaki od Boljševikov naprej. Če ne bi določeni ljudje znotraj ZDA, ki so bili naklonjeni komunizmu, pošiljali Boljševikom hrano, bi pomrli od lakote in v desetih letih bi revolucija propadla. Tudi Juga je bila ista zgodba. Moj oče se še danes spomni kako so jim v Jugi Američani hrano pošiljali, če ne bi vsi stradali zaradi debilnega komunizma. Tako je to, če narediš kmeta za razrednega sovražnika. Komunizem je kretenizem.

   Sedaj v JAR ni in ne bo nič drugače. Kar seješ to žanješ. Komunizem ni in nikoli ne bo trajnosten oz. samo-vzdržen. Če uničiš kmete, nimaš kaj za jest, ampak ti s komunizmom in vražami oprani črnci z nizkim IQ očitno tega ne kapirajo. Tako je to ko ti sovraštvo zamegli razum in ni odpuščanja in ljubezni.

   In kako nesposobni so črnci priča temu Rodezija oz. Zimbabve, kjer so prav tako nasilno izgnali belce, potem je pa nastopila brezposelnost in lakota in sedaj so povabili izgnane belske kmete nazaj, ker so dojeli, da sami nimajo pojma o kmetovanju in bi drugače pomrli od lakote.

  • Anton

   Leva politika tudi ni Bog ve kaj…. se je dokazala s 600 grobišči.

  • KP

   Kaj jokcaš,čifutar? ti bi zgrda? dj,probaj. smešen si

   • miro52

    Spoštovani gospod. KDAJ se po vašem začne zgodovina

 • David Hitler

  Nebi kradel in okopiraval tu je zemle pa bi śe živel ostal bi na svoj zemle

 • xtc

  Realno:Očitno Apartheid le ni bil tako slaba varianta,kot so vsi trdili,država je ekonomsko cvetela sedaj nazaduje oz. se pogreza v kaos,korupcijo in razpadane.
  Nadalje,kaj bo Črnim zemlja,če večina nebi delala nič?
  Kako izgleda,ko obdelana possestva pristanejo v rokah lenuhov,lahko vidite v Zimbabveju,pri nas pa ste to videli pri nacionalizaciji in kombinatih-popoln razsip in propad.

 • Olga2345

  Najbolje, da se belci odselijo v Evropo, divjaki pa naj skrbijo sami zase! Evrope jim naj v “pomoč” pošlje islamske brate, ki so nezakonito vdrli na evropska tla!

  • KP

   Blagovna menjava. Bi šlo.

 • elh.

  Poučen video, zlasti za levake, ki bluzijo nekaj na pamet in apriori obtužujejo belce:
  https://www.youtube.com/watch?v=a_bDc7FfItk&feature=youtu.be

 • Bozz

  Kdo je naselil ta južni predel Afrike, najprej okoli Rta dobrega upanja in kasneje v notranjost, kar je danes znano kot JAR? Naselili so ga najprej Nizozemski Kalvinisti…

  https://www.colonialvoyage.com/dutch-south-africa/#

  “In 1652 a Dutch expedition of 90 Calvinist settlers under the command of Jan Van Riebeeck founded the first permanent settlement near the Cape of Good Hope.”

  …kasneje pa so se jim pridružili Francoski Hugenoti, ki so bežali pred verskim preganjanjem iz Evrope, kjer jih je iz Francije izgnal katoliški kralj Louis XIV s preklicom Nantskega edikta leta 1685 po diktatu papeža. Tako so Hugenoti bili prisiljeni bežati, tudi takrat na “konec sveta” v Južno Afriko.

  https://www.museeprotestant.org/en/notice/the-period-of-the-revocation-of-the-edict-of-nantes-1661-1700/

  “Many chose to emigrate, even though it was forbidden, rather than to submit.”

  Kdo so bili oz. so Kalvinisti in Hugenoti? So protestantski kristjani. Večina Hugenotov je bila izvežbanih rokodelcev, obrtnikov in mojstrov in izkušenih kmetov. Še posebej so bili izkušeni v vitikulturi in oneologiji (vinogradništvo, pridelovanje vina, brandija in kisa). Hitro so se izkazali za marljive in delavne in njihova prizadevanja so vodila k znatnem povečanju in izboljšanju kvalitete vin na Rtu. Potem so sledile vojne, itd., v nekem obdobju so kolonijo prevzeli Angleži, itd.

  Bistvo vsega je da je JAR bila protestantska država. Zaradi svojih protestantskih temeljev je postala zelo uspešna kot ostale protestantske države (ZDA, UK, Nemčija, Švedska in ostale Skandinavske države, Nizozemska, itd.) in kot taka je bila cilj proti-Reformacije in zaznamovana za uničenje.

  To uničenje gledamo sedaj v JAR zamaskirano kot boj med črnci in belci, kot rasni boj. V resnici pa se gre za proti-Reformacijo, inkvizicijo, ki jo danes bojujejo samo z drugimi sredstvi, da se zakrije kaj se v resnici skriva za tem. Neumne poganske črnce v JAR, ki so prevzeli komunistično ideologijo uporabljajo kot sredstvo za dosego tega cilja. Ko bo cilj dosežen in bodo protestanti v JAR oz. njihovi potomci danes, uničeni, bodo te črne bedake večinoma pustili pomreti od lakote. Na podoben način se uničujejo ZDA in Švedska in vse ostale nekoč protestantske države. Tega vam Laura Southern in ostala kontrolirana opozicija ne bo povedala, kaj šele mediji. To si bodo upali povedati samo določeni protestantski pastorji, ki vse do danes niso pokleknili pred Vatikanom.

 • KP

  Tudi pri nas je šlo po vojni vse v franže,ko so komunisti pokradli zemljo posestnikom,tovarne tovarnarjem,itd…

 • Gr Enze

  NARAVA SAMA DELA SELEKCIJO BOLJ KOT SE MNOŽIJO VEČJA BO LAKOTA VEČ JIH BO POMRLO , KER SAMI NOČEJO DELATI NITI ZA SEBE ! TO SO SADOVI NEUVRŠČENIH .

 • D Zen

  zgleda da se hočejo znebit migrantov

 • Steiermark

  Naj se vsem tem belim v Afriki , omogoči vrnitev v kraje, od koder so njihovi predniki prišli ter se v zameno za njih izžene in odstrani vse zamorce in arabce, ki so si začeli s svojimi osvajanji v Evropi, prisvajati naš kontinent! Sicer pa tako ali tako je jasno, da vsi ti okupatorski islamci v Evropi, kot tisti črni “gospodarji” v Afriki, ki jemljejo imetje in zemljo belim kmetom, nebodo preživeli od svojega dela in gospodarjenja z imetjem, ker je to tako, kot bi dal vse to in moč, v roke nekim , ki samo zahtevajo in hlastajo po vedno več, vendar delo jim pa ne diši! V Evropi imamo primere, ko ta sojat pride s svojimi “ženami”, 4 ali več, dvajseterico “otrok” in zahteva vse privilegije in dosmrtno vzdrževanje, ker bojda oni niso sposobni opravljati nobenega dela, ker morajo “zadovoljevati” 4 žene, tako da so na koncu izčrpani že od “dela”! Skratka, kot živali………ki delujejo po instinktu razmnoževanja, brez pameti in želje po človeški civilizaciji!

 • Jure kavčičeu

  Vi hočete ljudi prepričat, da lahko država funkcionira le, če so v vodilni vlogi belci in če imajo več zemlje v državi v rokah belci. Če to ni učbeniški primer rasizma, potem ne vem kaj je. Pa da skušate te pošasti, ki so (vsaj nekateri) pred desetletji še celo sami sodelovali v sistematičnem zatiranju avtohtonega prebivalstva, prikazati kot uboge žrtve je tudi absurdno. Belci na Afriški celini ne bodo nikdar resnični oškodovanci, nikdar ne bodo žrtve. Še vedno držijo celo celino v svojih rokah, če si jo Afričani poskušajo vzeti nazaj, jih desničarji vidite kot agresorje, ki izvajajo “beli genocid”, watevr d fak nej bi to bilo. Še sto let ni minilo, odkar so Belgijci v Kongu vsepovprek sekali roke sužnjem…

  • Ciro

   Belci so se na ozemlju JAR naselili 200 let pred črnci (Bantu expansion). Burom gre zasluga za relativno ekonomsko uspešnost države – odkar so vajeti prevzeli črnci, nazaduje. Velja za celo celino – bolj kot belci izgubljajo vpliv, bolj nazadujejo. Afričani niso sposobni organiziranja in vodenja funkcionalne države. Imajo prenizek povprečni IQ.

   Kar se tiče t.i. belgijskega genocida v Kongu – bilo je nekaj ekscesov, grozodejstev s strani Belgijcev. A zgodba o 10 mio pobitih (pred sto leti vseh prebivalcev Konga skupaj ni bilo 10 mio) in serijskih pohabljanjih je propaganda in zgodovinska laž.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!