fbpx

Kaj takega pa še ne: ilegalni migranti prisilili uslužbenko migrantskega kampa v Srbiji, da poljubi preprogo

Foto: Twitter

Uslužbenka migrantskega centra v Bogovađi v Srbiji je morala pred vsemi migranti poljubiti preprogo, na katero je ponesreči stopila med molitvijo. Rajanje in vzklikanje migrantov je posnel eden izmed tamkajšnjih stanovalcev. Policija je po dogodku nekaj vpletenih aretirala.

V migrantskem kampu v naselju Bogovađa so se tamkaj naseljeni migranti močno razburili potem, ko je ena uslužbenka kampa nehote stopila na preprogo za muslimanske molitve, ki jo je nek migrant, pripravljajoč se na molitev, razprostrl kar sredi hodnika. Uslužbenka se ni zavedala, da moti molitev, in je, ko je hotela mimo, stopila na omenjeno preprogo, kar je močno razjarilo muslimanske prišleke, ki so zatem vidno prestrašeno in zmedeno uslužbenko prisilili, da pred vsemi poljubi omenjeno preprogo.

Eden od migrantov je celoten dogodek, ki prikazuje divjanje jeznih migrantov, ter zmagoslavno vzklikanje potem, ko so prisilili uslužbenko, da v znak opravičila poljubi preprogo, tudi posnel. Potem, ko je posnetek zaokrožil po družbenih omrežjih so se odzivale tudi lokalne oblasti, ki so nekaj vpletenih migrantov aretirale in predale tožilstvu.

Demokracija