Kako je Uefo in Čeferina prevzel sporen katarski kapital

Aleksander Čeferin in Al Khelaifi Nasser. (Foto: Youtube)

“Nasser Al Khelaifi je bil popolnoma neopazen v evropskem in svetovnem nogometu. Za pravega zmagovalca spodletelega puča veljajo PSG, Katar in vsemogočni Nasser Al-Khelaifi. Poraženci? Vsi, ki so verjeli, da je neuspeli poskus državnega udara dvanajstih klubov (šest angleških, tri španske in tri italijanske) signal novega časa in več demokracije v evropskem nogometu. Priča smo temu, da je Katar prevzel popoln nadzor nad mednarodnim nogometom in je zdaj dejansko postal vodja velikih delov evropskih nogometnih klubov v Evropi,” je zakulisje nogometne vojne opisal norveški športni novinar Andreas Sellias. Naši avstrijski viri nam sporočajo, da je v spodletelem puču dvojno igro trojanskega konja odigral predsednik Uefe Aleksander Čeferin. Z uničenjem pučistov, novimi spremembami v Ligi prvakov in postavitvijo Nasserja Al Khelaifa za predsednika Združenja evropskih klubov je dokončno jasno, da je Uefo prevzel sumljiv arabski kapital močno povezan s pranjem denarja balkanskega mafijskega kartela.

Saga o t. i. nogometni vojni med Uefo in bogatimi lastniki dvanajstih evropskih nogometnih klubov še zdaleč ni odločena. Vse bolj se izkazuje, da je Aleksander Čeferin odigral dvojno igro s svojima tesnima arabskima prijateljema, lastnikom PSG, Katarcem Nasserjem Al-Khelaifijem, težkim 8 milijard evrov in emirjem šejkom Al Mansourjem, težkim 23 milijard evrov. Povezanosti Mansourja s kriminalnim balkanskim ozemljem smo že obelodanili. Tokrat bomo predstavili vlogo lastnika PSG v svetovnem nogometu. Vse kaže, da se Al-Khelaifi rad nahaja v Sloveniji, saj sta se skupaj s Čeferinom, po informacijah Bojana Požarja, sestala na tajnem sestanku z ljubljanskim županom Zoranom Jankovićem.

Katarec v svetovnem nogometu igra eno najbolj spornih vlog, saj je prav on odgovoren za podkupovanje v procesu izbire gostitelja svetovnega prvenstva v Katarju. Tragedija je toliko hujša, ker je do sedaj med gradnjo infrastrukture zaradi nehumanih razmer v Katarju umrlo že šest tisoč ljudi. “Edini zmagovalec te poker igre je Nasser Al-Khelaifi”, razkriva norveški novinar Andreas Sellias. To je le še eden izmed dokazov, da sta balkansko omrežje predsednika Uefe Aleksandra Čeferina in arabski kapital lastnikov PSG in Manchester Cityja tesno povezana z balkanskim poslovnim, političnim in tudi kriminalnim omrežjem. Norveški poznavalec pa ocenjuje, da je v zapletenem puču šlo le zato, da je predsednik Uefe Čeferin prepustil vsa najpomembnejša odločanja v Uefi arabskim igralcem. To mu je uspelo, ko je na mestu predsednika Evropskih nogometnih klubov zamenjal prav predsednika Juventusa Andreo Agnellija.

Norveški novinar Andreas Sellias je razkril ozadje neuspelega puča evropskih nogometnih velikanov. (Foto: Posnetek zaslona- Idrettpolitkk)

Afera Football leaks že leta 2018 napovedala, da bo Super Liga štartala jeseni 2021
V svetovni javnosti se je ustvarilo mnenje, da želi dvanajst evropskih nogometnih velikanov iz danes na jutri uničiti evropski in svetovni nogomet. Poznavalci okroglega usnja med dvanajsterico ustanoviteljev pogrešajo klub iz francoske prestolnice – PSG. Ker je Katarec Al-Khelaifi tesen prijatelj Čeferina, se je izkazal v kaotični situaciji puča, kar se je opazilo po nekaj dneh.

Aleksander Čeferin in Al Khelaifi Nasser. (Foto: Youtube)

Vloga Al Khelaifa je v tej vojni postala ena najbolj pomembnih, kar so razkrili svetovni mediji v aferi Football leaks leta 2018. Več svetovnih medijev poroča, da za projektom Super Liga stojita in jo hočeta ustanoviti prav Al Khelaifi in emir šejk Al Mansour, lastnik Manchester Cityja. Verjeli ali ne, že takrat so dokumenti razkrili, da hočejo evropski velikani Super Ligo ustanoviti jeseni 2021.

Projekt Super Liga je znan še iz vladavine Šveda Lenarta Johansonna. Posledično so se o projektu vsi vpeti deležniki aktivno pogovarjali že zadnjih sedem let, je bilo razkrito v enem od slovenskih medijev. Igra postane med glavnimi igralci še toliko bolj zakomplicirana, če je v igri trg vreden 50 milijard evrov. Milijardni zaslužek so vodili tako vodilni na Uefi, Fiifi kot tudi lastniki klubov, ki so pridobivali vedno več moči v svetovnem nogometu.

Svetovni mediji so že leta 2018 pisali, da bo Super liga štartala jeseni 2021. (Foto: Posnetek zaslona- BBC)

Vstop arabskega, kitajskega in severno ameriškega kapitala je spremenil tudi podobo klubov. Od leta 2018 svetovna javnost ve, da bo v bližnji prihodnosti prišlo do novega nogometnega tekmovanja. Dolgoletna smrtonosna kombinacija pohlepa in hlastanja za milijardnimi dobički je nepreklicen konec dočakala v času epidemije koronavirusa. Zgrešena finančna politika je pustila hude posledice v največjih evropskih klubih. “Pučistična” dvanajsterica je zaradi epidemije beležila skupno izgubo v višini ene milijarde evrov. V tej nogometni vojni ni “dobrih” fantov. Gre le za denar in za to, kdo bo glavnino kapitala nadziral. V tem je bistveni spor, saj so najbogatejši klubi glede na vložek, po njihovem mnenju, prejeli premalo finančnih sredstev. Slikovito je situacijo opisal Božidar Novak, ko je zapisal, da so morali klubi najemati sto milijonske kredite, Čeferin pa je delil sponzorski denar svojim nogometnim zaveznikom.

Aleksander Čeferin in Al Khelaifi Nasser. (Foto: Youtube)

Po hudih medijskih pritiskih so ostali le še trije igralci, ki so odločeni, da bodo izpeljali projekt Super Liga. To sta španska velikana Real Madrid in Barcelona ter italijanski klub Juventus. Španska kluba niti ne skrivata, da ju lahko pandemija koronavirusa uniči in pošlje na smetišče zgodovine. Zanimivo je to, da sta oba kluba v lasti navijačev, a oba podpirata novo tekmovanje. Ne smete pozabiti, da imajo vsi najbogatejši klubi zaposlenih več tisoč ljudi. Predsednik Juventusa je že pred časom povedal, da nogometno družino Juventusa sestavlja štiri tisoč zaposlenih, zato je situacija veliko bolj kompleksna, kot se zdi na prvi pogled. Svojo računico imajo tudi najmočnejše nogometne zveze, saj so prav zaradi visoke prodaje televizijskih pravic uživale finančne ugodnosti. Tega se najbolj bojijo v Španiji. V primeru, da bosta španska velikana odšla na svoje, poznavalci opozarjajo, da lahko Nogometna zveza Španije konča v stečaju. Za vsakega romantičnega nogometnega navijača pa je veliko bolje, da se sprijazni z novo ero globalnega nogometa.

Čeferinov sporni katarski šejk, ki je odgovoren za smrt 6500 ljudi, je bil osrednji igralec korupcijske afere v Fifi
Angleški Guardian je letos predstavil grozljive podatke o gradnji športne infrastrukture v Katarju. Osrednji ambasador promocije Katar 2022 je prav lastnik PSG, Katarec Nasser Al-Khelaifi. Znan svetovni liberalni medij je javnost šokiral s podatkom, da je med gradnjo umrlo že več kot 6500 delavcev. Večinoma so umirali revni ilegalni migrantski delavci iz Bangladeša, Indije, Nepala in Šri Lanke. Angleški raziskovalni novinarji so ugotovili, da je številka še višja, saj ni podatkov iz Kenije, Filipinov in še nekaterih drugih držav. V letih 2011 do 2020 je umrlo 5927 zaposlenih na gradbiščih, še 824 je bilo umrlih delavcev iz Pakistana. Oblasti v Katarju podatka ne priznavajo. Uradno so priznali le 37 smrti.

Mediji poročajo, da je v Katarju umrlo več kot 6500 delavcev (Foto: Posnetek zaslona- Ekipa)

V svetovni javnosti odmeva tudi korupcijska afera, v kateri je bilo podkupljenih več višjih predstavnikov Fife, ki so odločali o izbiri gostitelja za svetovno prvenstvo v nogometu leta 2022. Glavno zakulisno vlogo je odigral Al-Khelaifi. Le ta je po naših informacijah za podkupnine zapravil med 20 do 30 milijonov dolarjev. V najbolj odmevnem primeru pa je bil ujet nekdanji dolgoletni vladar svetovnega nogometa, predhodnik Giannija Infantina, Švicar Sepp Blatter. Poleg njega sta se ujela tudi podpredsednik Fife Jake Warner in tesni sodelavec Blatterja, nekdanji generalni  sekretar Fife Jerome Valcke.

Vse to daje vedeti, da je spornemu katarskemu šejku uspelo nemogoče. S pomočjo predsednika Uefe je po padlem puču zamenjal Čeferinovo kačo, predsednika Juventusa Andrea Agnellija. Vse to se je zgodilo v 48 urah, ko je bil novi projekt že najavljen.

Avstrijski milijarder Martin Schlaff, osrednja poslovna figura med omrežjem balkanskega kriminala in poslovnim krogom lastnika Cityja, šejkom Al-Mansourjem (Foto: Posnetek zaslona-Haaretz)

Balkansko kriminalno omrežje je v tridesetih letih s pomočjo avstrijskega milijarderja, bančnika Martina Schlaffa opralo vsaj 150 milijard evrov pridobljenih v trgovini z drogo, orožjem, ilegalnimi prevozi in z drugimi oblikami kriminala. Poslovne vezi mu je stkal nihče drug kot nekdanji avstrijski kancler Alfred Gusenbauer. Prišepetovalci nam zaupajo, da je bil poslovni krog Mansoura idealen za pranje krvavih balkanskih milijard. Prav mafijski krog balkanskega kriminala, arabski kapital iz Katarja in Združenih arabskih emiratov je s pomočjo predsednika Uefe Aleksandra Čeferina dokončno prevzel vladavino v svetovnem nogometu.

Luka Perš