Kako Švedska postaja mačeha do lastnih državljanov: Na ulicah več kot 10 tisoč ostarelih švedskih brezdomcev, migrante pa uvrščajo na vrh liste za dodelitev socialnih stanovanj!

Foto: epa

Nedavno je bila organizirana “predstava” v okviru katere so pozirali migranti pred praznimi šotori in sicer z namenom, da bi bili ti v švedski občini Solna postavljeni na sam vrh čakalne liste za socialna stanovanja.

Takšne vrste predstava je bila organizirana s strani levih aktivistov. Mainstream mediji so očitno vnaprej vedeli za to, saj so poročali o zgodbah migrantov in razširili njihove zahteve za neomejeno prednost pri dodeljevanju socialnih stanovanj.

Ob tem pa je žalosten podatek s strani Švedskega nacionalnega odbora za zdravje in socialno varstvo, ki kaže, da je na Švedskem 10.121 Švedov brezdomcev starejših od 50 let. Med njimi obstaja velika ranljivost, namreč visoko je tveganje, da ti postanejo žrtev ropa in napada. 61-letni Adolf Arbelius je eden od teh, ki je postal brezposeln po kapi. Za Metro pa je delil svojo grozljivo izkušnjo in povedal, da so skočili nanj in mu ukradli zdravila, ki jih je ta prejel po kapi.

Švedska migranti, slika je simbolična (vir: twitter)

Napadalci so bili obsojeni na zaporno kazen v višini 2 let in 4 mesecev, prav tako pa so bili primorani plačati odškodnino. Na račun slednje se Adolf nadeja, da bo lahko zamenjal zobe na zgornji čeljusti, ki jih je ta izgubil na račun napada. Trenutni dom Adolfa v zadnjih dveh letih predstavlja notranjost čolnarne, kjer ta spi znotraj spalne vreče. “Najhuje je, da je znotraj čolnarne hladno,” je ta povedal po navedbah Voice of Europe.

H. M.