Kako Švedska postaja mačeha do lastnih državljanov: Na ulicah več kot 10 tisoč ostarelih švedskih brezdomcev, migrante pa uvrščajo na vrh liste za dodelitev socialnih stanovanj!

Foto: epa

Nedavno je bila organizirana “predstava” v okviru katere so pozirali migranti pred praznimi šotori in sicer z namenom, da bi bili ti v švedski občini Solna postavljeni na sam vrh čakalne liste za socialna stanovanja.

Takšne vrste predstava je bila organizirana s strani levih aktivistov. Mainstream mediji so očitno vnaprej vedeli za to, saj so poročali o zgodbah migrantov in razširili njihove zahteve za neomejeno prednost pri dodeljevanju socialnih stanovanj.

Ob tem pa je žalosten podatek s strani Švedskega nacionalnega odbora za zdravje in socialno varstvo, ki kaže, da je na Švedskem 10.121 Švedov brezdomcev starejših od 50 let. Med njimi obstaja velika ranljivost, namreč visoko je tveganje, da ti postanejo žrtev ropa in napada. 61-letni Adolf Arbelius je eden od teh, ki je postal brezposeln po kapi. Za Metro pa je delil svojo grozljivo izkušnjo in povedal, da so skočili nanj in mu ukradli zdravila, ki jih je ta prejel po kapi.

Švedska migranti, slika je simbolična (vir: twitter)

Napadalci so bili obsojeni na zaporno kazen v višini 2 let in 4 mesecev, prav tako pa so bili primorani plačati odškodnino. Na račun slednje se Adolf nadeja, da bo lahko zamenjal zobe na zgornji čeljusti, ki jih je ta izgubil na račun napada. Trenutni dom Adolfa v zadnjih dveh letih predstavlja notranjost čolnarne, kjer ta spi znotraj spalne vreče. “Najhuje je, da je znotraj čolnarne hladno,” je ta povedal po navedbah Voice of Europe.

H. M.

 • soc

  Kaj je to drugače od Slovenije? Pred vsako parkirno blagajno v Ljubljani so slovenski brezdomci (ki zelo vsiljivo žicajo). Hkrati pa za socialno/seksualne turiste slovenska vlada zahteva štedilnike s steklokeramičnimi ploščami v brezplačnih stanovanjih.

 • Zgornji

  ZANIMIVO , … AMPAK, ZGLEDA DA ŠVEDISTANU ŠE NI DOVOLJ HUDO, KER, DRUGAČE BI SE ŽE ZAČEL KAOS , … KI PA SE SLEJ KO PREJ BO … !!! ! !!!

 • Dragana P

  Evropa nebo preživila v taki obliki kot je sedaj, če bodo tako naivno delala.

  • Zgornji

   JA, IN TOČNO TO SE BO tudi ZGODILO , REZULTAT PA BO 55 % MRTVIH EVROPEJCEV DO LETA 2027 !!! ! !!! Žaaal. Mir naj ti bo do tedaj + poslej.

 • Dragan Krstič

  V Nemčiji dobi brezdomec kazen 20.-€ če prespi na ulici. Zanje ne poskrbijo, migrantom pa zidajo stanovanja.

  • Dragana P

   In tukaj se vidi, da je evropa ena velika strahopetka.

 • xtc

  Ko bo narod vzel pravico v svoje roke in opravil z narodnimi izdajalci,ki se vedno pojavljajo v različnih oblikah socialistov,potem bo bolje.

  • Dragan Krstič

   Kateri narod?

   • Janka Kranjka

    Narod večnih hlapcev.

 • Andrej

  Pa, nikoli si nisem mislil, da bomo Švedsko prehiteli. Pri nas imajo musliči že dolgo več pravic kot staroselci, ki moramo vse to plačati.

 • skorpijon93

  Češka Republika pa ima najnižji delež revnih v EU , samo 9 %, medtem češka tudi muslimanov nima , jih ne marajo ! tudi migrantov nima

 • Clemen J.

  Taka situacija nastane ce drzavo vodijo nesposobni ljudje aka levuharji

 • Olga2345

  Intimna opcija Kučana, Fajonke in ostale levicarsje svojati (po Trčku)! Makarovicka ima pa ZASTONJ bivanje v domu in penzijo 1800 evrov!???

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!