Kako ustaviti politični islam? Avstrija želi prepoved naglavnih rut za deklice do 14. leta starosti

Naglavna ogrinjala za deklice do 14. leta bi znale v Avstriji postati preteklost (foto: EPA)

Novooblikovana vlada ljudsko-zelenih, ki jo vodi kancler Sebastian Kurz, je v četrtek, 2. januarja 2020 oznanila, da razmišlja o vzpostavitvi večih ukrepov, s katerimi želijo omejiti vpliv političnega islama.

Novooblikovana avstrijska koalicija naj bi razmišljala o prepovedi naglavnih ogrinjal za dekleta do 14. leta starosti in uvedbo “varnostnega pripora” za posameznike, ki bi lahko bili potencialno nevarni, z namenom, da preprečijo povzročitev nasilnih dejanj.

“V naši državi ni mesta za radikalizacijo in politični islam,” je že za časa svojega prvega vodenja vlade leta 2015 povedal ponovni avstrijski kancler Sebastian Kurz.

Zdaj naj bi se šlo še korak dlje. Potem ko je Avstrija maja 2019 uvedla prepoved naglavnih šalov za dekleta mlajša od deset let, bi po poročanju Breitbarta nova prepoved vključevala vse deklice do 14. leta starosti.

Ivan Šokić

 • pajot

  Kako preprečiti politični islam? Enostavno. Z nepovratno vozovnico za Afriko,Azijo in Bližnji vzhod.
  S tem bi preprečili brenčanje svinčenk v prihodnosti.

 • freedomfighter

  Vidite kako je potrebno delati…brez vsake demagogije in neumnosti v avstriji sprejmejo zakonodajo v drzavah demagogov pa samo strasijo in delijo ljudi…bravo kurz tudi s kom je sestavil vlado kaze na zrelost…odje.al je skrajne levicarje in skrajne desnicarje

 • xtc

  Dejstvo je ,da se da politični islam zaustaviti zelo enostavno z strogimi zakoni,katerih kršitev se kaznuje denarno in odvzemom državljansva in izgonom iz države v 48 urah-brez možnosti pritožbe.

 • skorpijon93

  8 % muslimanov naj bi živelo v avstriji , v Sloveniji pa 3,6 % kaže organizacija pew research center , na dunaju je tudi 40 % priseljencev

 • PORK Amashina

  Samo duševni bolniki uživajo v ekshibicionizmu,kot je to maskiranje.

 • Jan Kovalski

  Kdaj vam bo jasno:
  Islam = politični islam