Kanadska mošeja zaradi govornikov, ki so podpirali samomorilske napade, nasilje nad ženskami in umore homoseksualcev, izgubila status dobrodelne ustanove

Assalamska mošeja v Ottawi (vir: twitter)

Kanadske oblasti so zaradi govorcev, ki so označevali ženske za manjvredne, pozivali k pobijanju homoseksualcev ter obravnavanju samomorilskih napadov kot legitimnih vojaških akcij, odvzele status dobrodelne organizacije islamskemu centru v Ottawi in Assalamski mošeji.

Do odvzetja statusa je prišlo po preiskavi kanadske davčne inšpekcije, ki je po poročanju Breitbarta preiskovala 36 govorcev, ki jih je islamska skupnost v Ottawi povabila med januarjem 2012 in decembrom 2013.

Eden od govorcev je bil tudi Abu Usamah At-thahabi, ki je med drugim trdil: “Nihče ne ljubi nevernika. Ena sama oseba med muslimani ne ljubi nevernika, pa če je nevernik iz Velike Britanije ali ZDA. Ljubimo ljudi islama in sovražimo nevernike.” To pa ni vse, ravno tako je rekel naslednje: “Alah je ustvaril ženske pomanjkljive. Tudi če dobi doktorat. Pomanjkljiva. Njen intelekt je nedokončan.”

Kanadski govorci v mošeji so islamisti
Poleg nevernikov in žensk pa je At-thahabi na piko vzel tudi homoseksualce. “Vzemite homoseksualca in ga vrzite z gore.” Podobne klice k nasilju je najti tudi v njegovih predavanjih na YouTubu, kjer svojim poslušalcem pravi, da je potrebno homoseksualce pobiti. “Prerok je rekel: Pobijte tistega, ki to dela, in tistega, ki mu je to delano. Ubijte tistega, ki je bil na vrhu, in tistega, ki je bil na dnu, ne glede, ali je moški ali ženska.”

Abu Ameenah Bilal Philips (Vir: Twitter)

Drugi izmed govorcev, ki je pritegnil pozornost davčnih inšpektorjev, je bil Abu Ameenah Bilal Philips, ki ima prepovedan vstop v Združeno Kraljestvo, ZDA, Avstralijo, Nemčijo, Kenijo in Bangladeš. Na Filipinih so ga v preteklosti aretirali zaradi “nagovarjanja in rekrutiranja ljudi, da izvajajo teroristične aktivnosti”. Philips velja za zagovornika samomorilskih napadov. “Tako dejanje v resnici ni pravi samomor. Je vojaško dejanje, ki zahteva žrtvovanje človeških življenj.” Ravno tako je avtor člankov, v katerih je zagovarjal pretepanje žensk kot “zadnji poskus reševanja zakona” ali da se “uporniško in po krivici neubogljivo ženo” ukroti.

Mošeja se brani, da odločitev ni pravična, glede na to, za kaj se zavzemajo
Zanimanju davčnih inšpektorjev ni ušel niti Abdullah Hakkeem Quick, ki je rekel, da je potrebno ukrepati glede homoseksualcev. “Muslimani bodo morali nekaj narediti (glede homoseksualcev) in ne bo dovolj, da jih samo žalijo.” Njegovo izjavo so oblasti na Novi Zelandiji označile za poziv k nasilju.

Islamski center v Ottawi in Assalamska mošeja sta že napovedala, da se bosta na odločbo davčnega inšpektorata pritožila, saj ta “ni pravična, glede na to, kdo smo in za kaj se zavzemamo.” Izgleda, da muslimani v Kanadi verjamejo, da zanje veljajo drugačna pravila.

Ivan Šokić

 • Anton

  ja pa kdaj boste dojeli da z Demokracijo ne boste mogli zoper islamu.

  sarkazem press

 • Soave

  Kako prosim ?? Kaj ima ena mošeja ?? Status dobrodelne ustanove ??
  Bo potrebno prvo kanadskega premiera sankcionirati. . . . . . potem pa naprej po vrstnem redu. . . . . vse kanadske politike, ki imajo prste zraven.

 • xtc

  Izgubila status dobrodelne ustanove?
  Zapret in odstranit zaradi teh dejanj.

 • Valter BraniSlav

  Tele prasce takoj izgnati.
  Tudi v SLO se bo kmalu dogajalo isto ce jih nihce ne bo ustavil.
  Islam ni dobrohotna religija pac pa totalitarna ideologija tako kot nacizem in komunizem.

 • Valter BraniSlav

  Tragikomedija Kanade je v tem da je Kanadska LGBT protestirala v podporo muslimanskih migrantov.
  V SLO igro LGBT igrajo levaki.
  Musliji nikogar ne sovrazijo bolj kot prav levake. Levi ne verjamejo v boga pac pa v enakopravnost spolov in spolnih orientacij. To pa so tri stvari ki se muslijem najbolj gnusijo….
  Levaki pa zahtevajo da bi muslimanski migranti morali v SLO imeti iste pravice kot Slovenci…

  • BorisDe

   Musliji izkoriščajo levake in leve stranke, katerim na komando dajejo glasove, da lahko potem te leve stranke lobirajo za vse njihove musli-standarde in pravice v njim tuji hiši oz. pri nas. Neoliberalci so pač zabite ovce in mentalni bolniki in zaradi tistih nekaj procentov pridobitve “večine potrebnih glasov”, ubijajo lasten narod ter svojo lastno identiteto in se prilagajajo tuji primitivni kulturi pedofil-verujoče morilske sekte.

   • Valter BraniSlav

    Levaki niso bedaki, so prevaranti
    Bedaki so tisti ki za levake volijo

  • murgl

   levaki ne podpirajo muslimanov zato ker jih spoštujejo pač pa zato ker sovražijo vse ker temelji na krščanskih vrednotah. Se pa ne zavedajo, da, da prav njih muslimani sovražijo bolj kot kristjane prav zaradi navedenega zgoraj.

   • Valter BraniSlav

    Levaki nimajo mozgan…

 • stajerc5

  Vse mi je jasno, samo pojma nimam, kaj ima Davcna inspekcija z ostalo muslimansko svinjarijo!???
  Je stric Google kaj narobe prevedel ali kaj?

 • Olga2345

  Bravo LGBT! Kdor išče, ta najde! Divjakom je treba povedati še, da so komunisti (danes oblečeni v levičarsko burko) morili muslimane v Bosni! Računali so, da tudi oni, tako kot njihovi zločinski predniki, ne bodo kaznovani za genocid!

 • KAPIBARA

  In kaj to pomeni, za samo leglo zla.. ?

 • murgl

  pred približno 15 leti je bil v Istambulu muslimanski kongres, kjer je eden izmed muslimanskih veljakov izrekel Zahodnjakom pomenljive besede: “s pomočjo vaše demokracije, vaših človekovih in naše vere vas bomo uničili”. To je takrat zapisal DO v Družini, seveda teh besed ni noben drug medi povzel, jih komentiral, pravzaprav jih nihče ni jemal resno, saj je Zahod takrat zgledal kot zgradba “forever”. Vse to kar se dogaja danes na zahodu pa je natančen posnetek te napovedi. Ja, Zahodni svet ima resen problem, ker nima obrambnih mehanizmov proti ljudem, ki znajo samo izkoriščati ves kar nudi demokracija, nimajo pa razvitega niti najmanjšega čuta odgovornosti za ohranjanje tega sistema. Situacija je na nek način primerljiva z dogajanjem na nekih indonezijskih otokih, ker so živali živele milijone let v povsem varnem okolju brez naravnih sovražnikov, potem pa so iz ladij, ki so plule mimo ali se potopile, na otoke priplavale podgane. Naredile so tak dar-mar, da od prvotnega habitata ni ostalo nič. Ali se to obeta EU v prihodnje?

  • samotoje

   Nekaj zelo podobnega, če ne bomo procesa obrnili.

 • Brutus

  Ja, vidimo, kako musliči ljubijo svoje brate-vernike! Ni mi pa jasno, zakaj potem rinejo k nevernkom, ne pa k svojim bogatim bratom savdijcem, katarvem, irancem itd…? Res čudna logika! Pa menda ja ne gre za okupacijo ”nevernikov”?….

 • tramal

  No ,komunistični buzaranti ,le vabite jih še naprej v Slovenijo.Prvi ste na vrsti za odstrel.

 • Pika

  Saj podobna stališča glede gejev imate tudi pri Novi TV. Kdaj bo oblast tudi vam vzela dovoljenje. V pravi demokraciji vas že ne bi bilo več.

  • O’Brien

   V pravi demokraciji kaznujemo že miselni zločin. Pika je varna pred vsako kaznijo misli, saj ne misli.

 • dob

  “Kanadska mošeja zaradi govornikov, ki so podpirali samomorilske napade, nasilje nad ženskami in umore homoseksualcev, izgubila status dobrodelne ustanove….”

  Pribac bi reku: zakaj pa?!

 • šmentanamuha

  “Vzemite homoseksualca in ga vrzite z gore.” Podobne klice k nasilju je najti tudi v njegovih predavanjih na YouTubu, kjer svojim poslušalcem pravi, da je potrebno homoseksualce pobiti. “Prerok je rekel: Pobijte tistega, ki to dela, in tistega, ki mu je to delano. Ubijte tistega, ki je bil na vrhu, in tistega, ki je bil na dnu, ne glede, ali je moški ali ženska.” “Muslimani bodo morali nekaj narediti (glede homoseksualcev) in ne bo dovolj, da jih samo žalijo.”

  Ups, tole pa našim levim ritopikom ne bo preveč všeč, pa lezbačam tudi ne. Kaj šele bi toti muslimani naredili s preostalo barvno lestvico LGBTQP-jev (te črke se kar množijo). Pa tako radi jih imajo, naši bratje in sestre levičarji brezspolniki in vsespolniki, te šeriatarje, da jim svoje duri odpirajo na stežaj, tako da ogrožajo celo svoje sodržavljane. Ampak, vse za šeriatarje, a ne, ve leve budale.

  Na zadnje bomo morali še mi braniti vaše riti.

 • Matt von Glanz

  dobro je, da naši levičarji dvakrat preberejo to:
  “Prerok je rekel: Pobijte tistega, ki to dela, in tistega, ki mu je to delano. Ubijte tistega, ki je bil na vrhu, in tistega, ki je bil na dnu, ne glede, ali je moški ali ženska.”
  To se jih namreč tiče. In pri teh ljudeh ne bo politične korektnosti, ampak šeriatska korektnost. Tiča za tiča, anus za anus – vse mrtvo!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!