fbpx

Kandidat za vrhovnega sodnika ZDA Kavanaugh z odkritim in jasnim zagovorom utišal usklajene napade demokratov

Brett Kavanaugh (Foto: STA)

Kandidat za sodnika vrhovnega sodišča ZDA Kavanaugh odločno kljubuje usklajenim napadom s strani nasprotnikov, ki imajo dobro finančno zaledje. Tokrat se je moral pred odborom za pravosodje senata braniti pred obtožbami za poskus posilstva, ki naj bi se zgodil pred 36 leti.

Kot je senatu povedal kandidat za sodnika vrhovnega sodišča Brett Kavanaugh, je proces potrjevanja, v katerem ima sicer senat veliko pristojnosti, postal nacionalna sramota ZDA, označil ga je kot cirkus, v okviru katerega iščejo iglo v senu, namesto da bi se držali svetovalne vloge. Kot poroča Fox News, je proces imenovanja vrhovnega sodnika po njegovih besedah globoko nepošten ter namenjen izključno medstrankarskemu obračunavanju. Tokrat pa so presegli mejo in so skupaj z nasprotniki z obtožbami uničili ugled njegove družine, v svojem zagovoru pa ni uporabil večine svojih vnaprej pripravljenih argumentov, pač pa je spregovoril spontano in iskreno, kar mu je tudi odlično uspelo.

Zasliševanje pred odborom je trajalo osem ur
Kavanaugha obtožuje Christine Blasey Ford, ki trdi, da jo je leta 1982 na neki zabavi v Marylandu takrat 17-letni Kavanaugh skupaj s prijateljem začel otipavati, skušati sleči ter dušiti z zatiskanjem ust, pri čemer naj bi bila prepričana, da jo je želel posiliti. Takrat 15-letna Fordova še trdi, da jo je skupaj s Kavanaughom želel posiliti tudi njegov sošolec Mark Judge, oba pa naj bi se med domnevnim napadom smejala. Fordova ima dolgo zgodovino psihičnih težav, trpi namreč za anksioznostjo in fobijami. Tudi za te težave naj bi bil kriv Kavanaugh, saj Fordova verjame, da so posledica posttravmatskega stresnega sindroma, ki naj bi sledil domnevnemu incidentu. Skrajno nenavadno je, da so njene pritožbe prišle na dan šele 12. septembra, tj. štiri dni po t. i. potrjevalnih zaslišanjih. Fordova, ki je danes profesorica psihologije, to komentira s prepričanjem, da so obtožbe zoper Kavanaugha njena državljanska dolžnost.

Brett Kavanaugh (Foto: STA)

Kavanaugh je vse obtožbe odločno zavračal, odboru pa je predložil celo svoje skrbno vodene koledarje, ki dokazujejo, da se omenjene zabave v Marylandu sploh ni udeležil. Kavanaugh je povedal tudi, da ima sicer rad pivo, včasih tudi malo preveč, vendar se ni nikoli napil do te mere, da bi izgubil spomin. Povedal je še, da dopušča možnost, da sta se s Fordovo morda kdaj bežno srečala, nikakor pa ni možno, da bi prišlo do omenjenega dogodka. Odzivi senatorjev jasno potrjujejo, da gre pri blatenju Kavanaugha resnično za podlo in umazano obračunavanje demokratov z republikanci, predvsem pa želijo metati polena pod noge vsaki odločitvi predsednika Donalda Trumpa. Vrhovni sodnik, ki ga mora nominirati predsednik, po potrditvi s strani senata sicer dosmrtno opravlja omenjeno funkcijo. Po zaslišanjih se je Trump odzval na Twitterju in dodatno potrdil svojo odločitev in pohvalil njegov zagovor.

Jasno je, da gre za usklajene napade na Kavanaugha
Za napadi na Kavanaugha, kot smo že poročali, pretežno stoji organizacija Demand Justice, s katero upravlja organizacija Sixteen Thirty, ki pa je financirana s strani Open Society Policy Center (OSPC). OSPC je praktično isto kot Open Society Foundation zloglasnega globalista Georga Sorosa, saj prva nima niti enega zaposlenega, delo zanjo namreč opravijo zaposleni slednje. Organizacija Demand Justice je zapravila že pet milijonov dolarjev za pogrom proti Kavnaughu, v povezavi s tem pa se pojavljajo številna imena, ki so znana že iz administracije Baracka Obame in iz predsedniške kampanje Hillary Clinton.

J. Ž.