Kandidat za vrhovnega sodnika ZDA Kavanaugh z odkritim in jasnim zagovorom utišal usklajene napade demokratov

Brett Kavanaugh (Foto: STA)

Kandidat za sodnika vrhovnega sodišča ZDA Kavanaugh odločno kljubuje usklajenim napadom s strani nasprotnikov, ki imajo dobro finančno zaledje. Tokrat se je moral pred odborom za pravosodje senata braniti pred obtožbami za poskus posilstva, ki naj bi se zgodil pred 36 leti.

Kot je senatu povedal kandidat za sodnika vrhovnega sodišča Brett Kavanaugh, je proces potrjevanja, v katerem ima sicer senat veliko pristojnosti, postal nacionalna sramota ZDA, označil ga je kot cirkus, v okviru katerega iščejo iglo v senu, namesto da bi se držali svetovalne vloge. Kot poroča Fox News, je proces imenovanja vrhovnega sodnika po njegovih besedah globoko nepošten ter namenjen izključno medstrankarskemu obračunavanju. Tokrat pa so presegli mejo in so skupaj z nasprotniki z obtožbami uničili ugled njegove družine, v svojem zagovoru pa ni uporabil večine svojih vnaprej pripravljenih argumentov, pač pa je spregovoril spontano in iskreno, kar mu je tudi odlično uspelo.

Zasliševanje pred odborom je trajalo osem ur
Kavanaugha obtožuje Christine Blasey Ford, ki trdi, da jo je leta 1982 na neki zabavi v Marylandu takrat 17-letni Kavanaugh skupaj s prijateljem začel otipavati, skušati sleči ter dušiti z zatiskanjem ust, pri čemer naj bi bila prepričana, da jo je želel posiliti. Takrat 15-letna Fordova še trdi, da jo je skupaj s Kavanaughom želel posiliti tudi njegov sošolec Mark Judge, oba pa naj bi se med domnevnim napadom smejala. Fordova ima dolgo zgodovino psihičnih težav, trpi namreč za anksioznostjo in fobijami. Tudi za te težave naj bi bil kriv Kavanaugh, saj Fordova verjame, da so posledica posttravmatskega stresnega sindroma, ki naj bi sledil domnevnemu incidentu. Skrajno nenavadno je, da so njene pritožbe prišle na dan šele 12. septembra, tj. štiri dni po t. i. potrjevalnih zaslišanjih. Fordova, ki je danes profesorica psihologije, to komentira s prepričanjem, da so obtožbe zoper Kavanaugha njena državljanska dolžnost.

Brett Kavanaugh (Foto: STA)

Kavanaugh je vse obtožbe odločno zavračal, odboru pa je predložil celo svoje skrbno vodene koledarje, ki dokazujejo, da se omenjene zabave v Marylandu sploh ni udeležil. Kavanaugh je povedal tudi, da ima sicer rad pivo, včasih tudi malo preveč, vendar se ni nikoli napil do te mere, da bi izgubil spomin. Povedal je še, da dopušča možnost, da sta se s Fordovo morda kdaj bežno srečala, nikakor pa ni možno, da bi prišlo do omenjenega dogodka. Odzivi senatorjev jasno potrjujejo, da gre pri blatenju Kavanaugha resnično za podlo in umazano obračunavanje demokratov z republikanci, predvsem pa želijo metati polena pod noge vsaki odločitvi predsednika Donalda Trumpa. Vrhovni sodnik, ki ga mora nominirati predsednik, po potrditvi s strani senata sicer dosmrtno opravlja omenjeno funkcijo. Po zaslišanjih se je Trump odzval na Twitterju in dodatno potrdil svojo odločitev in pohvalil njegov zagovor.

Jasno je, da gre za usklajene napade na Kavanaugha
Za napadi na Kavanaugha, kot smo že poročali, pretežno stoji organizacija Demand Justice, s katero upravlja organizacija Sixteen Thirty, ki pa je financirana s strani Open Society Policy Center (OSPC). OSPC je praktično isto kot Open Society Foundation zloglasnega globalista Georga Sorosa, saj prva nima niti enega zaposlenega, delo zanjo namreč opravijo zaposleni slednje. Organizacija Demand Justice je zapravila že pet milijonov dolarjev za pogrom proti Kavnaughu, v povezavi s tem pa se pojavljajo številna imena, ki so znana že iz administracije Baracka Obame in iz predsedniške kampanje Hillary Clinton.

J. Ž.

 • Caetano

  Filoislamisticna ameriska klika pod Trumpom izgublja moc v sodstvu zato pa taka panika in zahrbtni napadi na njim neljube sodnike.

 • althar

  Blasey Fordovo je v celotnem postopku kakor pro bono zastopal odvetnik Michael Bromwich. Po končanem zaslišanju so kamere posnele tale dogodek med demokratsko poslanko Sheilo Jackson in odvetnikom.

  Kuverta, polna probonotov press

 • Staybell geenius

  Seveda Nova niti približno ne omeni dvo-letnega zavlačevanja imenovanja vrhovnega sodnika s strani republikancev, ko ga je imenoval Obama. Razlog? Prihajajoče volitve. Seveda, hinavci kakršni so, se TOKRAT na prihajajoče volitve popolnoma požvižgajo, saj gre za njihovega kandidata.
  Ti ljudje nimajo nobene hrbtenice, nobene časti in nobenega sramu. Zakaj? Ker vedno, da so njihovi volilci enaki.

 • Staybell geenius

  Razlogi za doživljenjsko (ne pozabimo) imenovanje Kavanaugha kjlub obtožbam:
  1. Je popolni enostranski partijski kimavček (preprčil ponovno štetje glasov leta 2000 na Floridi, globoko vpleten v Clintonov impičment)

  2. Je mnenja, da predsednik ne more biti obtožen zločina

  3. Ni prepričan, da se predsednik ne more pomilostiti. Ja, samega sebe.

  4. Vehementno nasprotuje kakršnemukoli splavu
  5. Jasno, jasno (sploh ni omembe vredno), da je za uzakonjeno politično korupcijo (“neodvisni” izdatki za kampanije), jasno

  • Marcos Kače

   Odlično napisano.

   Drugače pa lahko rečemo še tole: zanimivo kako se odnos do posilstva takoj spremeni, ko ni obtožen migrant. Obtožba posilstva se v tem primeru magično spremeni v “napad demokratov”.

   • Staybell geenius

    Jasno, Trump je vzgojil svoj kult kimavcev, ki avtomatsko in slepo zavračajo vsako dejstvo, ki ne kaže na brezmadežnost alt-desnice ali njihovih protagonistov (Trump, Orban, Janša, Salvini,…).
    Hkrati pa so vsi opremljeni z enako in dolgočasno “municijo za sestreljevanje argumentov”: Kučan, komunisti, RTV, socializem, Venezuela, Soroš.

 • Caetano

  Da filoislamizem, ki se je tako uničujoče razbohotil pod Huseinom Obamo in Clintonovo izgublja na ameriških sodiščih tla pod nogami kaže tudi zmaga svobode govora na višjem sodišču v primeru Pamela Geller in Robert Spencer ( oz. organizacija AFDI za obrambo ZDA pred islamizacijo in jihadom ) contra lokalne oblasti v Seattlu. V tem primeru se je šlo za plakate, ki so pod naslovom ”Obrazi globalnega terorizma” prikazovali skupino jihadistov, ki jih sicer išče tudi FBI. Filoislamistični levičarji so sprožili močno kampanjo zoper plakate pod izgovorom, da prikazujejo le islamske teroriste.

  https://gellerreport.com/2018/09/afdi-wins-freespeech-seattle.html/

 • Staybell geenius

  Desničarji, odkrito in iskreno (si) odgovorite na naslednje vprašanje:
  Kako bi reagirali, če bi demokratski predsednik predlagal liberalnega kandidata, ki ga štiri ženske obtožujejo spolnega napada 30+ let nazaj?
  Bi se res spraševali, zakaj se niso javile že 30 let nazaj? Bi se resnično zgovarjali na srednješolsko neumnost ter krivili republikance zaradi patetičnega oviranja delovanja države?
  Vsak z dvema delujočima sivima celicama pozna odgovor.

  • Vince Blake

   Jaz sem sicer bolj sredina kot desničar tako, da ne vem, če to leti name, ampak da…..iste kriterije bi imel za žensko, ki bi se po tridesetih letih spomnila, da ji je demokratski (ali levičarski) kandidat tistega dne storil to in to. Pri tem pa se ne bi spomnila niti detaljev, nobena od prič ne bi mogla potrditi njenih navedb in njeno pričevanje bi bilo polno kontradikcij. Rekel bi ji isto, kot sedaj pravim tej avši: “Fuck off!!!”
   “kje pa si bila do zdaj? 30 let je minilo, ti si se pa zdaj spomnila na vsa gorja, ki ti jih je ta človek baje storil???”
   Ti sam pa imaš samo dve delujoči možganski celici. Eno ti je posodil CNN, drugo pa Edvard Žitnik, ker drugače ne bi spraševal takih neumnosti.

   • Staybell geenius

    Lepa pravljica.
    Toda povej zakaj se je potem sploh odločila izpostavljati? Zakaj so se tako odločile štiri ženske? In še pomembneje, ZAKAJ NI BILO NIKAKRŠNIH OVIR ZA GORSUCHA, ki je bil potrjen 10.4. lani? Domnevni spolni napad je še najmanj, kar je narobe s Kavanaughom

    Sicer pa so vsa imenovanja vrhovnih sodnikov čista politična igra, v kateri prednjačijo republikanci. Če nimaš nobene vesti in sramu, je to velika prednost.

    • Vince Blake

     Da, lepo pravljico so ti natvezili demokrati z vsemi temi obtožbami.
     Pri Gorsuchu so demokrati malo zaspali, panika jih je pa začela grabiti, ko se je Anthony Kennedy nenadoma upokojil. In odgovor demokratov, se pravi takih kretenov, kot si ti je bil, da so ga začeli zmerjati za izdajalca. Kaj si le gre 82 let star možakar, da se nam gre upokojiti? Plus tega je Ruth Bader Ginsburg stara 85 in se bo tudi kmalu upokojila, če ne bo prej umrla.

     Zdaj pa demokrate grabi panika zaradi istega pravila, ki so ga sami sprejeli, ko so še imeli večino. In sicer, da lahko brez razprave in obstrukcije navadna večina potrdi sodnika vrh. sodišča.

     Ironija, kako se ti lahko žlehtnoba hitro vrne in te ugrizne nazaj v rit, a ne? Zdaj je pa panika, ko Trump imenuje sodnike, republikanska večina jih pa potrjuje. Po pravilu, ki so ga za časa Obame sprejeli demokrati.

     Pravi namen vseh teh obtožb je zavleči imenovanje do vmesnih volitev, kjer demokrati upajo, da bodo dobili večino in bodo lahko obstruktuirali praktično vse. Isto kot ta njihova Russion Colussion (čudno, kako je zdaj vse potihnilo o njej), za katero je celo CNN novinar izjavil, da ni nič drugega kot Nothingburger. Namen Russ. Col. je vplivati na vmesne volitve.

     Ne bom te niti vprašal, če verjameš tem nesmiselnim obtožbam za dejanja (domnevna) izpred 30 let, ker vem, da takšen opranoglavi bumbar in Staybell Idiot verjame vse, kar mu CNN in Žitnik servirata.

 • xtc

  Babnica ima psihične in druge težave?
  Hm?
  Tale bo pa zelo ,zelo težka verodostojna priča,ljudje z tako diagnozo na sodiščih navadno nimajo teže.
  No pa je šlo 5 miljonov v dim.
  trump mora zimenovatoi same All Right desničarje za pomembne funkcije ,da se država ne pogrezne v kaos socializma.

  • Staybell geenius

   Če hočeš alt-desničarski raj, se preseli na Florido, tam se boš lahko naužil vsega rasizma, nativizma, retardiranosti, zarot in med-sorodstvenega parjenja, ki ga lahko prebaviš.

 • Olga2345

  Levičarke so Sorosu ponudile svoje p****, da bi onemogočil delovanje pravne države in Trumpovega kandidata!
  Vsak normalen človek je videl, za kaj gre!
  Upam, da bodo levičarske prostitutke, saj drugega naziva niso vredne, postavili za rešetke med islamiste, saj njihove kolegice hodijo po svetu s transparenti:”z nogami narazen pozdravljamo migrante”!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!