fbpx

Kanibalski par iz Rusije zanika umor najmanj 30 ljudi

Ruski kanibalski par (Foto: Twitter)

Pred kratkim je Rusijo pretresla novica, da v državi živita kanibala. V ruskem Krasnodarju, v domu para Dimitrija Bakseeva (35) in Natalie Bakseeve (42), so našli steklenice z zamrznjenimi in začinjenimi deli telesa neznanih ljudi in tudi parjeno človeško meso. Forenzične preiskave pa so v nadaljevanju potrdile, da so bili v steklenicah deli žrtve umora, Elene Vahruševe.

Par je priznal umor natakarice Elene Vahruševe iz ljubosumja, saj jo je Natalia Bakseeva obtožila osvajanja njenega moža Dimitrija Bakseeva.

Še vsaj 30 drugih žrtev
Ruski preiskovalci pa zdaj preiskujejo domnevno priznanje nekdanje medicinske sestre, ki pravi, da sta Natalia in njen mož ubila ter pojedla vsaj 30 ljudi, med katerimi so tudi ženske uporabnice spletnih strani, ki so bile po dogovoru za srečanje z njima označene kot pogrešane.

Par je sicer priznal umor Elene, vendar pa sta zanikala prejšnje priznanje, da sta vpletena v pretekle umore in kanibalizem. Po tem, ko je Dimitrij v časniku prebral, da ga kličejo kanibal, je obtožbe zanikal.

Poleg delov človeškega telesa pa so našli tudi video posnetke z navodili o tem, kako kanibalizirati ljudi. Našli so tudi grozljivo fotografijo iz leta 1999, na kateri je bil na pladnju človeški obraz, pripravljen kot jed in obkrožen z mandarinami. Vendar pa je fotografija vprašljiva, saj par trdi, da se takrat še nista poznala, da sta se srečala pred desetimi leti in se takrat tudi poročila.

D. Š.