fbpx

Karamarko odstopil: “Pozivam Oreškovića in Petrova, da storita enako.”

Tomislav Karamarko (foto: STA).

“Odstopil sem z mesta prvega podpredsednika vlade. To sem storil pred očmi hrvaške javnosti in menim, da je to dobra poteza,” je na izredni tiskovni konferenci Tomislav Karamarko dejal novinarjem. Ob tem je k odstopu prav tako pozval premierja Tihomirja Oreškovića in drugega podpredsednika vlade Boža Petrova. 

Predsednik HDZ je napovedal, da bodo s partnerji oblikovali novo parlamentarno večino, ki bo podprla mandatarja za prihodnjo hrvaško vlado. Opozicija zahteva čimprejšnje predčasne parlamentarne volitve.

Novinarjem je zagotovil, da so njegovemu odstopu botrovali odnosi v vladi in da se je zanj odločil prejšnji teden. V torek je o tem obvestil tudi predsedstvo HDZ. Poudaril je, da odstop ni povezan z današnjo ugotovitvijo komisije, da je bil v navzkrižju interesov, poroča Večernji list.

“Jutri je dan, ko bomo odločali o nezaupnici Oreškoviću,” je še dejal Karamarko. HDZ jo je zahtevala skupaj z Domoljubno koalicijo. Izglasovana nezaupnica Oreškoviću bo pomenila padec vlade. Karamarko verjame, da se bo zgodilo ravno to.

N. K.