fbpx

Cerar na proslavi ignorantsko mimo Slovencev, ki delajo v Avstriji

Miro Cerar (Foto: STA)

Premier Miro Cerar je v petek še enkrat več razočaral delavce migrante – Slovence, ki si svoj kruh služijo v sosednji Avstriji. Ti so mu želeli le osebno predati pismo, na katerega že več časa čakajo odgovore, a Cerar se zanje ni zmenil. Popolnoma jih je ignoriral.  

Petkova proslava ob odprtju elektrificirane železniške proge v Murski Soboti je torej poskrbela za več nevšečnosti kot razloga za veselje. Ministrstvo za infrastrukturo je poskrbelo za posebno vrsto verske diskriminacije, saj je na proslavo povabilo le predstavnike protestantske vere, ne pa tudi katoliškega škofa. Še večji udarec lokalnemu prebivalstvu pa je zadal Cerar s svojo ignoranco do delavcev migrantov.

Položaj delavcev migrantov je že dolgo časa nerešen. Plačevati morajo dvojne davke, ker si kruh služijo v tujini. Zato se že nekaj časa obračajo na predsednika vlade, da bi rešili to problematiko. Do sedaj so bili že na treh sestankih, a kot so dejali za portal Sobota info, konkretnih odgovorov še niso prejeli.

Predsedniku vlade smo naslovili tudi vprašanje, zakaj se ne odziva na pobude delavcev migrantov ter zakaj ni želel sprejeti njihovega pisma. Na njegove odgovore še čakamo. 

”Samo odmahnil je z roko”
Že pred časom so mu poslali pismo, v katerem so zahtevali konkretne odgovore in rešitve njihove problematike, a odgovora še niso prejeli. Zato so želeli temu narediti konec in mu v petek pismo predati še osebno. Cerar pa se zanje ni zmenil, ni jim namenil niti besede niti ni sprejel njihovega pisma.

”Samo odmahnil je z roko, to je to,” je razočarano dejal predstavnik delavcev migrantov pomurske regije Zvonko Jerman.

M. G.