Kdo se je veselil goreče notredamske katedrale? “Kako lep ogenj, o moj Bog. To je najlepši požar na svetu.”

Foto: Twitter

Ko je v ponedeljek zgorela notredamska katedrala v Parizu, so bili mnogi šokirani, številni pretreseni. Katoliki po vsem svetu so žalovali za uničenim simbola krščanstva v Franciji. A bili so tudi taki, ki so se tega veselili in dogodek slavili, kakor so nekateri med njimi enako počeli že 11. septembra 2001, ko sta se v terorističnem letalskem napadu na WTC v New Yorku zrušili stolpnici.

Francijo in krščanski svet je v ponedeljek zvečer pretresla novica o požaru v notredamski katedrali v Parizu. Uradno naj bi do požara prišlo med prenovo in naj ne bi bil podtaknjen, informacije, ki jih je od virov znotraj katedrale pridobil kolumnist revije Time, Christopher J. Hale, trdijo drugače. Po trditvah osebja v katedrali naj bi šlo za požig.

Ravno tako pa so bili številni veseli požara, o čemer pričajo njihove reakcije na Facebooku. “Na žalost se ni porušila celotna struktura,” je komentiral Meghmoi Jalal. “Sočustvujem z ognjem in ognjem,” je zapisal Raouf Daouadi. “Padec Križa, kakšen čudovit in zgodovinski trenutek. Bog, hvala ti in hvala,” je zapisal še en uporabnik Facebooka, čigar ime je bilo v arabščini.

Takih in podobnih komentarjev na arabski Facebook strani France 24 je bilo ogromno. Ne moremo reči, da so se vsi veselili požara, a ne gre zanikati, da takih ni bilo. Kar je še huje, Evropa si je sovražnike krščanstva, ki glasno navijajo za smrt zahodne civilizacije, nakopala sama, ko jih je sprejela.

(Vir: Twitter)

“Ta ogenj posvečam vsem Alžircem, ljubljenim in prijateljem v domovini na domačih tleh in želim še en požar in lahko noč,” je zapisal Amin Oud Bzbaz. “Kako lep ogenj, o moj Bog. To je najlepši požar na svetu,” pa je menil Samir Ti. “Kako žalostno, in od tu naznanjamo sožalje in polno solidarnost z ognjem,” je zapisala uporabnica Facebooka Mona Z-s.

“Prosimo prebivalce v Parizu, da pomagajo z gašenjem požara tako, da nanj zlijejo bencin,” je zapisal Abdelkrim Ben. “Če Bog da, bomo jutri videli goreti Big Bena v Londonu in dan zatem Berlin,” pa si je želela Nadhum Hanina.

Ivan Šokić

 • karlina

  No, je mogoče po teh grozljivih komentarjih še kaj dodati, kot to, da je bil to GROZLJIV NAPAD NA KRŠČANSTVO IN KULTURO CELE EVROPE !!!!! Me kar zmrazi ob vprašanju, kaj vse bomo še doziveli v tem tednu pred VELIKO NOČJO, ki je NAJVEČJI KRŠČANSKI PRAZNIK.

  • pupa

   Danes sem v Trstu na ulici srečala enega izmed zasmojenih (PRISMOJENIH), tako se je režal kot, da bi zadel vsaj deset milijonov na loteriji.

   • Tone

    Mogoče mu je kdo povedal dober vic.

 • Ryuk

  To zgoraj je politični dokaz (prosto po korčetovi), da je šlo za napad islamistov.

 • trumpet2018

  za vsako požgano cerkev bi morali deportirati milijon muslimanov. Poglejte kako to rešujejo izraelci, ko prileti palestinska teroristična raketa na njihovo ozemlje, nazaj pošljejo 100 raket, morali bi nam biti za vzgled, oni vedo kako se je treba boriti proti terorizmu, zato pa so preživeli in zmagali v vseh vojnah, ne pa zločinski globalist makaron ki je izjavil, da se bo treba na to navaditi, se pravi na terorizem nima nobenega odgovora, kot vsi izdajalski levičarji, ali pa glavo zakopljejo v pesek in se delajo, kot da se ni nič zgodilo

  • Lucija

   Ne vem? Židje bodo imeli kmalu nov holokavst. Zakaj? Palestincev je vedno več, na vedno manjši parceli. Torej so vedno bolj skupaj. Zato se pospešeno množijo.

   • DEATH TO COMMUNISM

    Ko jebe žide!

  • Janka Kranjka

   Enako kot makaron je ob terorističnih eksplozijah v Parizu pred cca.3 leti za Svet na kanalu A nekoč komentiral trebušnjakov gregi – “na to se bomo evropejci pač morali navaditi…”. Takrat se mi je vsedo v želodec, ker za take izdajalce bi pač morali koristit sramotilni steber.

   • Boco

    Vceraj so na Odmevih ob javljanju iz Pariza prikazovali izjavo enega azijca. Paki ali Indijec, verjetno musliman. Med vsemi zaprepadenimi francozi so novinarji posneli izjavo enega (verjetno) muslimana.
    To je ta politicna korektnost in zavajanje javnosti. In RTV SLO v tem sodeluje. In mi jo placujemo, mamico jim laznivo.

   • Steiermark

    ali pa ena raketa, pritrjena pod njihovo rit, usmerjena v njihovo alahlandijo!

  • Kapodistrias

   Se strinjam. Le en popravek: ne govoriti o levih fašistih, ker desnih ni; fašisti so bili in so samo levi. Zato je oznaka za levo čisto odveč.

   • Steiermark

    ni odveč, ker se levaki še vedno zanašajo na indoktrinacijo ljudi, ki si še niso upali pokukati oz. pogledati resnici v oči, in ker levaki svoj drek vedno in izdatno mečejo na desne.

  • Igor Kavalar

   Israeli krav maga expert caught in the middle of a terror attack
   https://youtu.be/VJtaFYHVr-w

  • sunday

   mislim, da je skrajni čas, da začnejo goreti tudi džamije in mošeje, da se bomo lahko tudi kristjani veselili – pijimmat !!!

 • Boco

  Muslimani v Franciji ne obzalujejo tragedije, ki se je zgodila vceraj. Muslimani niso obzalovali pokol v Bataclanu. Po njihovem je to pravicno, ker so zgodovinsko zrtve dejansko oni, muslimani.
  Tu ni njihovega socustvovanja s kristjani, v srcu to kristjanom in francozom celo privoscijo.

  • macon

   Domačine, ki bi se tako izražali ob kakem pokolu muslimanov, bi obiskala policija. Ampak za pritepence in priseljence veljajo očitno druga pravila, lahko se odkrito poserjejo na nas in naše simbole. Lahko nam grozijo v naših domovinah.

   Spodaj je Peter omenil pokol muslimanov v Novi Zelandiji. Koliko se nas je veselilo tega? Očitno je med nami civilizacijski prepad in to bo treba razrešiti, ker nihče nima kaj srat po tistem kar je vsaj delu nas tukaj ljubo, če ne celo sveto.

   • Lucija

    Izraelci to delajo Palestincem in Sircem in zato imamo mi, tu gori toliko vahabitov, da bomo rabili kralja Karađorđevića.

    • macon

     Nekoč sem verjel v to, danes bolj verjamem, da oboji delajo drug drugemu marsikaj in sem bolj nevtralen. Vsekakor v tiste konce ne bom nikoli šel.

     • Steiermark

      Kaj pa mi, ne njihovi, razen, da mirno prenašamo njihoo nasilje, od posiljevanja do klanja , delamo “drugimi”?

 • marta

  Star slovenski pregovor lepo pravi : ” Človek obrača, Bog pa obrne “.
  To se je lepo izkazalo v tem primeru. Uničeno je bilo samo tisto, kar je bilo nujno potrebno obnove in ogenj, je poskrbel, da bo vse to zdaj postalo NOVO.

  Razodetje 21,1-8
  Novo nebo in nova zemlja

  1 Nato sem videl novo nebo in novo zemljo. Kajti prvo nebo in prva zemlja sta izginila in morja ni bilo več.
  2 Videl sem tudi sveto mesto, novi Jeruzalem, ko je prihajal z neba od Boga, pripravljen kakor nevesta, ki se je ozaljšala za svojega ženina.
  3 In zaslišal sem močen glas, ki je prišel od prestola in rekel: »Glej, prebivališče Boga med ljudmi! In prebival bo z njimi, oni bodo njegova ljudstva in Bog sam bo z njimi, njihov Bog.
  4 In obrisal bo vse solze z njihovih oči in smrti ne bo več, pa tudi žalovanja, vpitja in bolečine ne bo več. Kajti prejšnje je minilo.«
  5 Tisti, ki je sedèl na prestolu, pa je rekel: »Glej, vse delam novo!« Rekel je tudi: »Zapiši, kajti te besede so zanesljive in resnične!«
  6 Nato mi je rekel: »Zgodile so se! Jaz sem Alfa in Omega, začetek in konec. Žejnemu bom dal zastonj od izvirka žive vode.
  7 Kdor bo zmagal, bo to podedoval in jaz bom njemu Bog, on pa meni sin.
  8 Toda strahopetci in neverniki, pokvarjenci in ubijalci, nečistniki in čarovniki, malikovalci in vsi lažnivci bodo dobili svoj delež v jezeru gorečega žvepla. To je druga smrt.«

  Francija nekoč zelo krščanska dežela, ki je v zgodovini dala veliko svetnikov, se je močno izpridila, ampak – Satan je močan, Gospod je močnejši.

  • Nata

   Blagor tebi [email protected], da zmoreš toliko vere ! Da zmoreš biti dobra in razumevajoča tudi v takih trenutkih !!

  • Tone

   Da, in zgradili bodo še lepšo in še starejšo Notre Dame.

   • šmentanamuha

    Odjebi gniloba, ne moreš skriti svojega veselja ob pogledu na gorečo krščansko cerkev.

  • Kapodistrias

   Spoštovana Marta,
   silno rad bi verjel vašim besedam. Kot dober poznavalec Francije žal ne morem. Francija je – z Macronom ali brez njega – popolnoma poblaznela, pogrnila na celi črti. Samo za ilustracijo: poglejte francosko nogometno in rokometno reprezentanco – kaj je v njiju francoskega?To ni več tista Francija, ki smo jo častili, imeli radi. Morda grem še kdaj v kakšno alzaško, burgundsko ali provansalsko vasico, v Pariz, Marseilles in druga velemesta nikoli več! Jamais!

   • Tone

    Francozi imajo vsaj svoje zamorce, mi smo pa enega morali kupiti, da smo zmagali v košarki.

  • Observer

   Protestanti to vidimo drugače. Katoliki se slepite, če je ogenj v vašem templju, kaj to pomeni, da je nad vašim templjem Božji blagoslov ali prekletstvo? Če bi Katoliki verovali in brali Sveto pismo (tiste dele, ki vam niso všeč) bi videli, da Bog katerega domnevno častite, o tem prerokuje:

   Razodetje 18
   8 Zaradi tega bodo v enem samem dnevu prišle nadnjo nadloge:
   smrt, žalost in lakota, in bo sežgana v ognju. Zakaj mogočen Gospod je Bog, ki jo sodi.«

   Piše, da bo Katoliška cerkev sežgana v ognju. Očitno je ta dogodek začetek nekaj večjega oz. začetek te prerokbe. Ta verz je specifično za Vatikan in Baziliko Sv. Petra, Razodetje 17 namreč nedvomno opiše, da se to nanaša na Katoliško cerkev. Smo v poslednjih dneh. Kakor je Bog sodil Jeruzalemu in njihovemu templju, 40 po Kristusovem vstajenju (AD70), tako bo Bog sodil tudi Katoliški cerkvi, ker nikoli ni bila to za kar se izdaja. Vse morije v zgodovini (v Franciji recimo pokol 500.000 Hugenotov in izgon 500.000 ostalih v Južno Afriko in Ameriko, itd.), da ne omenjamo korupcije, sodomije, pedofilije, itd. so temu dokaz.

  • tramal

   Čestitam Marta.Odlično in resnično napisano.

  • kalavnik

   Satan sedi v Vatikanu in umiva noge najvecji groznji svetovnemu miru.

 • Olga101

  To je približno enaka škoda kot takrat, ko je bil uničen berlinski zid!

  • Lucija

   Mi bi svojega postavili na Sotlo in Kolpo.

  • francelj3

   Seveda, tako je, če sta ti notredamska katedrala in berlinski zid enako všeč. Okus pa tak!

 • francelj3

  “Če Bog da, bomo jutri videli goreti Big Bena v Londonu in dan zatem Berlin.” Če že mislite, da se reče “Big Bena”, zakaj pa potem ne “Berlina”? Bodite v svoji žalostni nepismenosti vsaj dosledni.

  • Lucija

   Berlina ne bodo zažgali, ker Berlin je ŽE Turški.

  • Tone

   In zakaj ne privoščijo sv. Petru v Rimu, da bi tudi pogorel? Diskriminacija!

   • francelj3

    Ni treba skrbeti, prej ali slej bodo zgorele vse krščanske cerkve, najprej najslavnejše, najstarejše in največje. Če kdo ne verjame, da so mohamedanci najhujši sovražniki kristjanov in zahtevajo, naj ima njihova “vera” (dejansko teroristična ideologija) absoluten monopol po vsem svetu, naj vzame v roko koran, saj ga imamo v slovenščini.

    • Tone

     Čestitam, torej se ti bo le uresničila želja, da bo krščanstvo uničeno.

     • francelj3

      Temu nizkotnemu provokatorju se mi pa res ne ljubi odgovarjati.

     • Tone

      Bi se ti ljubilo, če bi imel kaj.
      Po tvoje je pa vsak, ki pove resnico, provokator?

   • tohuvabohu

    Sv. Petra je bolj težko zakuriti. Bolj primerna je Marija Snežna, ki ima pozlačen lesen strop. Pa nobenmu povedat!

 • alojz

  Danes je torek. Kako smo lahko že včeraj gledali ? Danes pa pišete, da je gorelo v torek.

  • Silka

   Če ti je to pomembno, ja gorelo je v ponedeljek in torek. Kolikor vem so pogasili danes v torek.

   • Lucija

    Gorelo je včeraj zvečer. Kdo je zažgal ne vem. Toda istočasno je gorela tudi mošeja al Aksa samo tisto so TAKOJ pogasili. Ve se kdo so tisti (Soros in company) ki hočejo izbrisati križ.

  • šmentanamuha

   Uh, tebe zanima ali je je gorelo v ponedeljek ali torek, ne da gori Notre dame?

 • Nata

  Mislim, da sem že nekje čivkala o tem, da jaz cerkve ne bi popravljala.
  Pustila bi jo v spomin in opomin.
  Pa je prav vseeno, kaj se bo razkrilo glede požara.
  Milijarde dajemo Evropejci za tujce iz Afrike, pa imamo svojih ubožnih ljudi veliko ! Varujmo raje ostalo kulturno dediščino in prebivalce, da jo bodo spoštovali !

  • Peter

   Zaradi dežja bi nastajala škoda….
   Sicer pa hipotetično vprašanje…
   Predpostavimo, da gre za požig. Predpostavimo, da preiskovalcem uspe dokazati, da gre za goste iz tujine. Predpostavimo, da se spet odločijo, da v imenu nekih višjih ciljev, zamolčijo kdo je povzročitelj…
   In zdaj vprašanje: kje je meja? Kdaj bodo rekli, zdaj je pa dovolj? In kaj sledi?
   Neprijetno.

   • FORT WORTH

    Zgleda, da nikoli.
    Mejo so prestopili ze davno.
    Stanje v Franciji lahko normalizira samo se takojsnji odstop bolnika Macrona in aktiviranje vojske.

    • Lucija

     To bi se zgodilo na Hrvaškem. Samo vojska bi imela črne uniforme krščanske Črne legije. Volimo za Dom.

     • FORT WORTH

      Osebno sem ze strankarsko opredeljen.
      Ko bo DOM imel kaj pokazati se pa bomo lahko pogovorili.
      Ampak prvo dejanja, ne pa jezikanja…

     • Nata

      Kaj ima pa DOM tu zraven ?

   • Nata

    Ja, res je neprijetno, kam so nas pripeljali oni, ki jim denarja nikoli ni dovolj !!Kajti ta je tisti višji cilj politične večine !!

 • Peter

  Btw, duhica…
  Koliko nasmejanih obrazov, ki so proslavljali dogodek, si zasledila ob novozelandskem napadu?

 • Perkele

  Ah te religije, vedno uspevajo v samo najbolj zaostalih državah in med najmanj izobraženimi ljudmi.

  • Peter

   Res je. Ni pa je hujše religije, kot je vera v denar in pohlep, ki ga prinaša.
   Sam osebno sem žalosten, ko gledam požar v tem krasnem spomeniku…kot sem bil žalosten, ko sem slišal, videti se ni dalo kaj dosti, da so povsem uničili stari Aleppo v Siriji…
   Uničevanje ni pot naprej.

   • Perkele

    Saj ravno zato izgubljajo vernike, religija je organizirana politična in finančna institucija, ki nima dosti veze z Bogom. Ostanek nekdanjega fevdalnega sistema, ki je v Evropi že dodobra izgubila svoje tlačane in vpliv.

    • samotoje

     Ta je pa bosa- religija ni institucija. Religija je skupek vrednot, ki povezuje ljudi na osnovi verovanja itd.

    • Kapodistrias

     Dostojevski: “Kjer ni Boga, je vse dovoljeno.”
     Neznani avtor: »Ateizem je edina religija, ki se bori proti Bogu«.

     • Tone

      Žižek: “Kjer je bog, je vse dovoljeno.”
      Neznani avtor je pa idiot – ni se mogoče boriti proti niču.

  • Lustrator

   Ravno nasprotno – ni je velike civilizacije, ki ne bi to postala prav zaradi religije. V trenutku, ko civilizacija izgubi dominantno religijo, izgubi identiteto, čim izgubi identiteto, pa je neformalno že mrtva – vprašanje dokončnega moralnega, gospodarskega, vojaškega razkroja je le še vprašanje let. Dokazov v zgodovini imaš kolikor hočeš – brez ene same izjeme.

   • Perkele

    Tako je bilo do renesanse oz. že v antiki se niso preveč obremenjevali z bogovi v klasičnem Rimu in Grčiji.

    Tradicionalne vrednote gledajo nazaj, ne naprej.

    • Lustrator

     Narobe, narobe in narobe.
     V antiki so kruto pobijali kristjane, ki se niso želeli ukloniti rimskemu poganstvu. V trenutku, ko so postali preveč multi-kulti in niso imeli močne poenotene religije, so klavrno propadli brez enega samega resnega zunanjega sovražnika.
     Prav vse velike civilizacije in kulture so se začele in končale z religijo – začele, ko so se z njo začeli identificirati in končale, ko te skupne etično-moralne vezi med ljudmi več ni bilo. Kako izgledajo veliki narodi, države in civilizacije, ko se jim podre moralni kompas, smo na zahodu videli v 20. stoletju (Stalin in Hitler – oba brezbožna socialista), na bližnjem vzhodu, vzhodu in v Afriki, pa smo temu priča še nekoliko dlje – grozljive posledice pa so vidne vsakomur. In kakor izgleda situacija v 21. stoletju, vse kaže na to, da se bo moral zahod bodisi vrniti h krščanstvu ali pa ga več ne bo.

   • Tone

    To do neke mere velja za antične civilizacije, sedanja evropska civilizacija pa temelji na oddaljevanju od religije. Sodobna civilizacija je laična.

    • Lustrator

     Civilizacije brez religije ni, tako kot ni človeka brez duše ali, če hočeš, naroda brez jezika – gre za temeljni element brez katerega ni nastala še nobena človeška civilizacija, je pa prav vsaka doslej propadla v trenutku, ko je pozabila na to “malenkost”. Evropska civilizacija je nastala, stala in obstala prav zaradi skupne verske osnove, formalno zbrane okoli občestva katoliške cerkve in njene doktrine. Se pa strinjam, da se v zadnjih desetletjih Evropa vse bolj distancira od svojega jedra, kar se pogubno kaže v prav vseh pogledih pomembnih za civilizacijo – nismo več prva svetovna velesila ne v gospodarskem, ne v vojaškem pomenu, prav tako ne v kulturnem, moralnem, političnem – dokler je bilo krščanstvo zasidrano v zakone in identiteto vseh njenih narodov in držav, smo bili v vseh treh elementih daleč prvi na svetu, zdaj pa se počasi bližamo smrtni postelji, zatonu civilizacije, saj večina zahodnoevropskih držav ni več suverenih niti na lastnih ozemljih, kaj šele drugje, ko je bila glavna praktično na vseh kontinentih.

     In zato je na svetu ni uspešne civilizacije brez močne verske podlage in nasprotno. To je večni aksiom, ki je pred 5000 leti veljal do enake mere kot velja danes in bo veljal čez 5000 let. Edino kar se bo tekom časa spreminjalo, bo način prakticiranja verskih obredov ter organizacija religije. Besedo “laično” si predstavljaš popolnoma napačno. Laiki smo namreč vsi neposvečeni verniki – po domače vsi neduhovniki in neredovniki. To pa niti pod razno ne pomeni, da ne pripadamo nobenemu verstvu, le drugo vlogo v njem imamo.

     • Tone

      Na kateri “močni verski podlagi” pa počiva evropska civilizacija od konca 18. stoletja naprej? In s tem vsa sodobna svetovna civilizacija?

     • Lustrator

      Krščanski. Na jugu in vzhodu pravoslavne oblike, v sredini in na zahodu katoliške, na severu pa protestantske. Vsi zakoni, ustave, neformalni moralni kodeksi, večina kulture izhajajo iz krščanstva. Skoraj brez izjeme so bili tudi vsi največji državniki, umetniki, intelektualci, znanstveniki, gospodarstveniki tudi v svojem intimnem življenju kristjani. 20. stoletje je na strupenih semenih francoske revolucije želel iz Človeka in družbe izruvati Boga in zgodili so se nacizem, fašizem in komunizem, tri uničujoče ideologije, ki temeljijo na ateističnem materializmu. Od takrat si je zahod sicer gospodarsko opomogel, a duhovne rane so ostale in danes smo priča izraziti krizi identitete in vrednot prav na zahodu tako na področju posameznega človeka kakor tudi družbe zaradi česar je vse več samomorov, vedno manj naravnega prirastka, vedno manj aktivne mednarodne politike, resnične solidarnosti tako znotraj naroda, kot med njimi – skratka Titanik v prvih trenutkih po trku. Vode je v trupu iz dneva v dan več in če se nekaj korenito ne spremeni na globalni ravni, bomo kmalu na točki onkraj rešitve.

     • boogin1

      Tvoja in vaša komunajzarska vsiljena ideologija, sploh pa komunajzarske orgije, ki si jih večkrat privoščite so satanske, usmerjene proti človeku in nesprejemljive za vsakega prisebnega človeka.

     • Kapodistrias

      Absolutno se strinjam.

    • Kapodistrias

     Ponavljam: Sodobna Evropa je nastala na temelju grške filozofije, rimskega prava,
     predvsem pa judovsko-krščanske religije. Pika. Poduk za telebane.

     • Tone

      Se strinjam. Pika. Moj poudarek je, da se danes v družbeni sferi nihče več ne sklicuje na religijo. Ni je ne v znanosti ne v pravu ne v politiki. Religija ima danes vlogo le še v zasebni sferi. Problem z muslimanskim svetom je ravno v tem, da tega koraka ni naredil.

  • samotoje

   Je rekel homo sveta preproščina in se spet posvetil video igrici na telefonu. Jeeez!

  • Kapodistrias

   Ja, si pa res en parkelj.
   Sodobna Evropa je nastala na temelju grške filozofije, rimskega prava, predvsem pa judovsko-krščanske religije. Pika. Poduk za telebane.

   • Perkele

    Vredno se ohrani, ostalo ostane v pravljicah in muzejih, ter na žalost lokalnega prebivalstva, ki ga terorizirajo religije, v Afriki in na Bližnjem vzhodu.

 • trumpet2018

  naivni klovn, v bližini so pa verjetno po naključju zgorele 3 cerkve, tu ni naključij, to so naćrtni požigi

 • DEATH TO COMMUNISM

  Če bi bili zahodnjaki kaj vredni, bi vse te, ki so se javno veselili požara, poiskali in jih pospravili. Tko bodo pa še naprej srali z njihovimi kozjejebskimi veselicami na naš račun.

  • JANEZ GUS

   Zdaj je edinstvena prilika za to muslimabnsko in komuno golazen ,da se rešimo.Vse to je delo komunistov in musličev,ki hočejo vničit civilizacijo Evrope.

 • bubamara

  Katera je potem naslednja. V Franciji je cerkev Notre Dame več deset.

  • Boco

   Mogoče bo celo kakšna mošeja zagorela.

  • marta

   Cerkev Matere božje je res veliko, ampak Katedrala Notre Dame pa je samo ENA.

   • bubamara

    Ne bo držalo. Če bi kdaj spremljali Tour de France bi vedeli, da je Francija posejana z katedralami Notre Dame.

 • Get Smart

  Naloga vseh osveščenih ljudi je, seveda če si želite SVOBODE in ČLOVEKU DOSTOJNEGA ŽIVLJENJA, da budite še neosveščene, saj osvoboditev izpod jarma MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE lahko izvedejo le osveščeni ljudje, seznanjeni z RESNICO o MURGL jugokomunističninih uničevalcih Slovenije, za katere SVOBODNA Slovenija ni bila opcija, ni opcija in ne bo opcija, kot priznavajo in z zločinskimi deli vsakodnevno dokazujejo.
  Na svetu sta dejansko samo 2 obliki POLITIKE, torej 2 obliki DRŽAVNOSTI, torej 2 načina DELA za DRŽAVO (politejo):
  I. »kultura SMRTI« – diktatura lumpenproletariata –MURGL JUGOKOMUNISTIČNO sužnjelastništvo, ropanje, umori, kraje, laži, pedrofilija, »starš–1« in »starš–2«, pedofilija … uničevanje kulturne identitete, etnocid narodov … na poti k totalnemu in totalitarističnemu režimu, redu razredov – 1. sužnjelastniki 2. watchdogi, 3. SUŽNJI=ljudje.
  II. »kultura ŽIVLJENJA« – demokracija (demos-kratos – prastara SLOVENSKA LJUDO-VLADA: SVOBODA, pravica, RESNICA, pravo, človekoljubje, pošteno delo … družina, oče, mama, otroci … skratka SLOVENSKA kultura življenja, ki smo jo SLOVENCI podarili svetu.
  »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo osvobodila.«
  »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

 • Get Smart

  Leta 2004 smo se državljani Slovenije vsaj delno osvobodili MURGL JUGOKOMUNISTIČNE OKUPACIJE: po 4 letih poštenega dela Janeza Janše (SDS, 2004–2008) ZA SLOVENIJO,
  je dolg znašal le še 21 % BDP-ja oz. 8 MILIJARD €,
  – pa nižji davki, pa manj davkov,
  – pa REALNA RAST PLAČ in POKOJNIN, pa nižji stroški,
  – pa za 100 % nižje cene vinjet, brez LDS nalepk za avte,
  – pa za 100 % nižji stroški za vrtec,
  – pa za 100 % nižje notarske tarife,
  – pa za 100 % nižja brezposelnost,
  – pa BREZPLAČEN obrok za otroke, ki ga je SOCIALNI BORAT POHAR ukinil,
  – imeli smo Piranski zaliv, ki ga je SOCIALNI BORAT POHAR podaril Rvackoj …
  Torej je l. 2008 za MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO nastopil čas za revolucionarno akcijo: »veliki pok« = »patrija« = »sfukovanje ČLOVEKA« in »teþihovanje SLOVENIJE«:
  »Sloveniju tepihovati« in »Janeza Janšo je potrebno “sfukati”, popolnoma ga je potrebno sfukati!« so rekli in »on dela nje« – ŠARAC Levica SD DeSUS SMC SABratušak … so le PREIMENOVANJA in »novi obrazi« ene in edine MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE.

 • Get Smart

  DOLG DRŽAVE SLOVENIJE: 2004–2008 = Janez Janša =SDS= EDINIČ ZNIŽAN dolg je 8 milijard €
  —————
  2008–2011=BORAT = SD_DeSUS_Zares_sms_LDS=dolg= 17 milijard €
  2011–2014=Bratušak PS_SD_DeSUS_DL_virant = dolg= 30 milijard €
  2014–2017=SMC_Bratušak_SD_DeSUS_Levica = dolg= +31 milijard €
  2018–2019=SMC_Bratušak_SD_DeSUS_Levica_ŠARAC =dolg=+32 milijard €
  Kaj ste »VZELI NA KREDIT«, da odplačujete DOLG MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE? Nič. Okupator denar porabi za »ohranjanje okupacije«: »… pola sebi, pola ŠARCU daje …« Pol naložijo na svoje (FORUM 21) in kaviaržidoKOMINTERN oazne račune (Amsterdam, Luxemburg … Beograd, Ciper …) in s tem NAROPANIM denarjem »kupujejo« nekoč naša podjetja (mercator, merkur, gorenje … mlečno, mesno predelavo, PIVO, vodo, mineralno vodo … časopise (delo, dnevnik, večer, NEDELJSKI DNEVNIK … revije lejdi, obraze, jane … MLADINE … 99 % radijev, TV-POP-kanalizacije …), vse, TOTALITARIZEM pač: »… sve je ovo naše i nečemo nikome dozvoliti da nam dira to…«. Pol porabijo za vzdrževanje OKUPACIJSKEGA stroja, za: BORATE, ŠARCE_SD_Levica_DeSUS–SMC_SAB, đupljane Jankoviće–Arsenoviće–Kontiće … na tisoče FEJK URADOV, direktorjev, sekretarjev sekretov … torej za WATCHDOGE (»vojake revolucije«, po KUćANU), ki »za drobtinice z gospodarjeve mize« usmrajujejo splet in svet z LAŽNIVIMI iztrebki, blatijo ljudi, blatijo Slovenijo, blatijo Slovenstvo itd. in gradijo svojo sužnjelastniško MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.

 • Get Smart

  90 poslancev v Državnem zboru Republike Slovenije je »zakonodajno telo« (zakonodajalec). DRŽAVNI ZBOR je tisti del državne celote, ki sprejme ZAKON, po katerem državljani živimo. Zakone sprejme VEČINA od 90 poslancev v Državnem zboru. Če je država OKUPIRANA, kot je okupirana Slovenija, potem OKUPATOR v DRŽAVNI ZBOR namesti VEČINO svojih »vojakov revolucije« in ti zločinci sprejemajo zakone, po katerih vas »ropajo po zakonu«. Ne ropa vas država, ne ropajo vas poslanci, ampak VAS ROPAJO POSLANCI MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE: lm-Šarac, SOCIALNI Demokrati, DeSUS, Levica, SABratušak. Ta sekta zločincev še ni delala za človeka in ne bo delala, ker je sekta samoimenovanih in z deli DOKAZANIH »smrtnih sovražnikov ljudi« in njen smisel obstoja je PARAZITIRANJE na človeku, izkoriščanje človeka. OSVOBODITEV je možna na dva načina:
  1. MURGL JUGOKOMUNISTIČNE zločinske KREATURE zbrcaš ven iz državnih uradov in jih namestiš na Dob, na Ig …
  2. Greš na VOLITVE, daš svoj glas ZA LJUDI (obvezno nadzoruješ ŠTETJE, ker štejejo MURGL JUGOKOMI kreature), nakar z VEČINO GLASOV LJUDI v DRŽAVNEM ZBORU sprejmeš ZAKONE, po katerih MURGL JUGOKOMI zločince namestiš na Dob, Ig … ter sprejmeš še ostale zakone v DOBROBIT LJUDI, kot ste lahko že videli v obdobju 2004–2008, ko smo se ljudje delno in začasno OSVOBODILI okupacije zločinske MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE.

 • piko8

  Sedaj GORI SIMBOL KRŠČANSTVA, ZELO ŽALOSTNO!!
  Upam, da se bodo Francozi zamislili in zamenjali profrancosko usmerjenega makrona in njemu enake!!
  Po Franciji in EU je veliko mošej, ki nesodijo v ta prostor!!!

  • Kapodistrias

   Res je. Ampak Macron ni niti malo profrancosko usmerjen, zato pa Francija ni več Francija, ampak multikulti štala, vsaj v večjih mestih. Merde!

 • bojan

  Definitivno bodo gorele mošeje zaradi tega …

  • rubec

   kao

 • stajerc5

  It is a given that the Muslims, not only in France but throughout the world will celebrate the destruction of Notre Dame Cathedral. Celebrating the death and destruction of Western, or Judaic civilization is part and parcel of this cult’s insatiable thirst for the downfall of Western Judeo-Christian principles from its genesis to its present day. Nor is this death cult alone in its disregard and contempt of the West’s right to exist; the Leftist-Fascist Progressives, the Democrats, the labourites, May’s Tories, and the godless EU are working hand-in-hand with this evil cult, Islam.

 • Franjo Trojner

  Zares čudno, vse skupaj sovpada z bližnjim praznovanjem VELIKE NOČI, ki je najpomembnejši krščanski praznik. Kristjani na ta dan praznujemo Jezusovo vstajenje.
  Zato velja požigalcem, pa kdorkoli že so latinski rek: ” Hodie mihi, cras tibi”, ( kar je danes meni, bo jutri tebi)
  Macronova leva vlada in levi mediji bodo resnico o požigu in požigalcih domači in tuji javnosti v skladu z levičarsko agendo gotovo prikrili.

 • Olga101

  Letos so Francozi zelo zgodaj začeli kuriti kresove.

 • xtc

  Kdo tega ne obžaluje?
  Islam,multi kultarji ,anarholiberali tipa juncker in socialisti.
  Sicer pa::::..
  Kje je tuukaj Face bookova cenzura?
  Če bi kaj takega pisali Evropejci ,ko bi slučajno gorela največja đamija v EU,bi ne samo cenzurirali marveč še ovajali ljudi policiji in tožilstvu-toliko o dvojnih merilih Facebooka,ki bi ga morali zradirati.

  • šmentanamuha

   Še dobro, da ni cenzure. tako vsaj vemo in vidimo črno na belem. Kakšno šele bo veselje, ko bodo gorele mošeje.

 • Štalmajster

  Res vprašanje, kdo dejansko stoji za tem ?
  “L’islam est le balai d’Israël” (Islam je metla Izraela)
  https://www.youtube.com/watch?v=HuukqqtniSg

  • šmentanamuha

   Kar se mene tiče, ni nobenega vprašanja.

 • Novakec1

  V naslednjem požaru ki ga bodo podkurili pritepenci bo Eiflov stolp zgoru.. Če dovolj verjameš v Alaha bo tudi želez goru.

 • Valter BraniSlav

  ,Ko boste levaki navlekli dovolj muslijev v SLO da uvedejo Seriat, bodo vasi namisljeni “prijatelji” najprej porezali glave Vam levakom. Zakaj levakom?
  Ker levi ne verjamejo v boga pac pa v enakopravnost spolov in spolnih orientacij. To pa so tri stvari ki se muslijem najbolj gnusijo.,

  • Imperial Commando

   Tu se pa clo jaz strinjam s tabo. Žagajo si vejo na kateri sedijo, a so preneumni, da bi dojeli.

   • Peter

    Kot naši LGTBitdjevci, ki se ne zavedajo, da bodo pedri prvi leteli s stolpnic, pa jih še vseeno vabijo.

   • Valter BraniSlav

    Pretupi.
    Socializem je vera tupih in lenih.
    Mene so starsi (ne stricka Kardelj in Macek) naucili da stojim na svojih nogah.
    Jaz sociale ne potrebujem. Zato sem se leta 1977, 23 let star, izselil v ZDA

    • Iztok Kresnik

     Grd stari lenuh si levičarski gnoj

     • Valter BraniSlav

      Desnicarski gnoj.
      Ljudje ki imamo $$$ smo povecini desni

     • šmentanamuha

      Tole zdaj ni bilo potrebno.

 • Anton

  Francijo sta prizadeli dve nacionani katastrofi v relativno zelo kratkem času, razglasitev predsednika Francije Emmanuela Macrona in velik žalostni dan za Francijo, napad, oskrunitev gotske cerkve Naše Gospe.

  sarkazem press

 • Caesar

  To je v veliki meri zato, ker v Evropi niso znali odgovoriti tako kot so v Rusiji. Ko so Saudijci prišli v Moskvo, da bi tam zgradili mošejo, so jim Rusi rekli, da lahko, če lahko Rusija v Rijadu zgradi pravoslavno cerkev. Savdijci so takoj rekli, da to ni možno, Rusi pa so jim odvrnili, pri nas tudi ne. V Rusiji se na veliko gradijo nove cerkve, po Evropi pa mošeje. Po tem se lahko vidi, kdo še ohranja avtohtono krščansko Evropo. Pravi Papež je moskovski patriarh Kiril, ne pa neki pajac imenovan Frančišek v Vatikanu.

  • Peter

   Kar se rusov tiče…no ja.
   kar pa se franceka tiče pa, ja pajac je.

  • sunday

   bravo, res je tako kot pišeš in rusi tudi nimajo pritiska na mejah, ker tam so sankcionirani za vsako sranje, ki ga naredijo mnogo bolj kot domačini, kar je seveda popolnoma pravilno !!!

   • Kapodistrias

    So imeli tudi hude probleme z muslimani, pa so jih obvladali. Vemo kako. Žal Evropa, pomehkužena kot je, tega ne zna.

   • Steiermark

    Se ti ne zdi, da tista “o pritiskih na meje z rusijo”, ni ravno takšna, kot ti to razumeš . Mislim, da ima, poleg soroševe podgane, zasluge za to tudi putin – rdeče roparssko morilska podgana, ki usmerjal “begunce”, k nam v Evropo, sam pa kljub prostrani rusiji, ni sprejel nikogar, celo pomagal je prevažati te zveri, nazadnje z preskrbljenjem z bicikli, s katerimi so nato iz rusije vstopili na Finsko….

 • rubec

  Najlepša stvar, ki so jo francozi naredili je oblika rogljička. Ko ga zjutraj pregriznem in požrem, neznansko uživam.

  • Peter

   Moram priznati, da mene malo moti, da je zakrivljen iz leve v desno in nazaj, no.

   • rubec

    Mene tudi, zato ga pa ugriznem.

 • Olga101

  Francozi naj se obrnejo na tovariša Macrona, tovariša Junkerja in tovarišico Merklo, ki davjake uvažajo! Divjaki pa mislijo, tako kot naši komunisti, da denar raste kar v bankomatih! 13 milijonov obiskovalcev letno, .pomeni tudi milijonske prihodke za državni proracun, ki razsipa za unvozene divjake, ki jim kulturne dobrine in človeška življenja ne pomenijo nič! Komunisti in Islamisti uničujejo sakralne objekte! Poglejmo, kaj delajo levičarji s Plečnikovo dediščino!

  • Valter BraniSlav

   Na vse vplivne polozaje Olgiste in zlasti Olgistke

 • Luiggi

  Ko so se stolpnice v New Yorku podrle,so se uspeha najbolj veselili v Tel-Avivu!

  • Peter

   Zanimiva trditev. Predvidevam, da imaš za to trditev na razpolago kakšen link, drugače, saj veš, si trobenta, no.

 • Luiggi

  Ali je se kdo tolk neumen,da verjame,da sta se tista dva turna podrla do tal od tistih dveh frceplanov,pa se bajta cez cesto se je kar sama sesedla?sam prasam?..Na youtube je film,ki ga podpirajo strokovnjaki za jeklene kostrukcije,da se to ni moglo podret od tistih dveh jet planes.Ali se je kdo kdaj vprasal,kao to,da se vidijo roplani,glih pred zadetkom v luftu.Torej je nekdo kar za hec imel vse kamere pripravljene za snemanje dogodka.Nekdaj bo zgodovina pisala resnico,samo ne v our life time!

 • Imperial Commando

  Levićarji na kurah so tudi zelo veseli. Če bi gorela đamija bi jokali.

 • Slovenec 33

  ISLAM JE KRVAVA, HISTERIČNA, AGRESIVNA IN PEDOFILSKA RELIGIJA.

  Kaj vam ni jasno

  Oglejte si skrajšan prevod njihpove “svete” knjige imenovana koran in boste videli, da je to priročnk za uničevanje vsega kar ni isalmistično, ubijanje in maltertiranje drugi in ni kaj dodati.

  https://med.over.net/forum5/viewtopic.php?t=9913261

  • Kapodistrias

   Islam sploh ni religija. Nobena religija na tem svetu ne uzakonja ubijanja “nevernikov”, ki pa so zanje vsi, ki niso muslimani. Nobena religija na tem svetu ne dela iz ženske sužnjo, stroj za potešitev moške pohote in rojevanje novih vojščakov islama. Je potem to religija? Ne, ni, to je zblojena ideologija primitivnih, krvoločnih arabskih kamelovodcev. Pika!

 • šmentanamuha

  Takole gre: pred Božičem so nam mohamedanci postregli z odrezanima glavama dveh multikulti aktivistk, ki so se odpravile na prijateljski obisk v Maroko, pred Veliko nočjo gori Notre Dame, ki je eden največjih simbolov krščanske kulture v Evropi. Naslednji veliki praznik se mi zdi je 15. avgust. Ne spoznam se natančno na krščanske praznike, zato mi pomagajte, prosim.. Poskusimo ugibati, kaj bi lahko bilo naslednje, kar bodo mohamedanci oskrunili v svoji maščevalni sli, ki jo bomo dobili v zahvalo zato, ker jih hranimo in jim dajemo socialno podporo in vse ugodnosti za brezdelno življenje?

  • Slovenka

   15. 8. je Marijino vnebovzetje, sicer pa mislim, da islamistično govno ne bo čakalo do 15.8., ampak bo že prej pokazalo, kaj zna.

 • All Bot

  Pri nas u firmi so tudi bosanci praznovali požig te cerkve

  • šmentanamuha

   Si prijavil sovražni govor?

  • ZatonMesecnikov

   To pa lažeš. Vzrok za praznovanje je kvečjemu ker jih bodo Francozi potrebovali kot gradbince…

  • Tone

   Si jih prijavil?

 • Marija

  Res groza.In teh mi ne pošljemo nazaj vsaki dan jih stotine nezakonito pride v Evropo.In prihajajo z namenom uničevanja,mi pa moramo biti solidarni z njimi.Ocitno je z nami Evropejci nekaj narobe.Ali oligarhi res hočejo imeti uničeni Evropo.Bodo s tem se bolj obogateli?Res se sprašujem kdo je tu nor?

 • milanček

  komunistična golazen v Sloveniji s murgeljsko kroto na čelu! tit turenšek se je odločil , da je to čudeš in se bo ponovno poročil v stalinovi pisarni, samo še eno fato mora najti ta kreten!

  • wert

   V sedmo gre rado. :)

  • Peter

   Fato morgano. Ta bo taprava, no.
   Lejte, člouk ma dnar. Bejbe pa kot bejbe, bolš butl z dnarom kot normaln dec brez dnara. Eh, jebat ga, taki cajti so, no…

 • sunday

  mislim, da je skrajni čas, da začnejo goreti tudi džamije in mošeje, da se bomo lahko tudi kristjani veselili !!!

  • to_mi_delaj

   1. maj se bliža, kakšen dober kres ne bi bil odveć

 • Tone

  šmentanamuha

  Še dobro, da ni cenzure. tako vsaj vemo in vidimo črno na belem. Kakšno šele bo veselje, ko bodo gorele mošeje.

  • šmentanamuha

   Kaj je islamistek, si srečen ob pogledu na gorečo krščansko cerkev? Palca ima dva konca.

 • Slovenec

  Evropejec bo izumrl, če se ne bo uprl.

 • garfi

  akcija teroristov gLobaListov kot je Makaron in naši kućanovi leviWiČĆarji so del te satanistične Zalege
  nadaljevali bodo z marljivim delom dokler se jim resno ne upremo – TO JE BILA ŽE STOTA KAPLJA ČEZ ROB
  ali pa bodo zanetili vojno in ustoličili svetovni totalitarni nered NWO
  NA MAJSKIH VOLITVAH DOL Z “LEVIMI” PSIHOPATI l-sd-šarc-smc-desus-bratušek !!!

  FAKTOR #278: NAŠA GOSPA-EVROPA, GORI! (dr. Boštjan M. TURK, Tino MAMIĆ)
  https://www.youtube.com/watch?v=BWYrqvmWmpk

 • Get Smart

  SOCIALIZEM = MURGL JUGOKOMUNIZEM = FAŠIZEM = KOMUNIZEM = JUGOKOMUNIZEM = USTAŠIZEM = ČETNICIZEM = TURČIZEM = FEVDALIZEM = LIBERALIZEM = KAPITALIZEM = MUSLIćKULTIZEM … vsi ti »-izmi« so t. i. POPULISTIČNE floskule, vse po vrsti so tvorbe kaviaržido KOMINTERNE = SUŽNJELASTNIŠTVO = kaviaržido KOMINTERNIZEM = KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA.
  Dovolj bo, če pogledate, katero je NAJVEČJE KAPITALISTIČNO društvo v Sloveniji =
  = FORUM 21 = FORUM 21 je MURGL JUGOKOMUNISTIČNO združenje vsega NAROPANEGA KAPITALA, ki ga je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVILA naropala v Sloveniji, predsednik pa je tovariš Milan KUćAN, ki je tudi predsednik PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji, ki so jo uradno preimenovali v SD = SOCIALNI DEMOKRATI
  in podmladek SKOJ = Savez komunističke omladine Jugoslavije, ki so ga uradno preimenovali v LDS.
  DeSUS Levica SABratuške SD ŠARAC … in Zares POZITIVNA-srbija dobri dobovški LDS i tako dalje do tokija, so vse le “novi-obrazi” teh dveh struktur (KPJ + SKOJ), ki je dejansko ENA = KOMUNISTIČKA PARTIJA JUGOSLAVIJE = MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA.

  Pamet v glavo.

 • Get Smart

  Drugi steber PEDRIZEM/LEZBIZEM je za KOMINTERN-OVCE oz. MURGL JUGO KOMUNJARE najprej iniciacijski odnos GOSPODAR vs SERBUS: gospodar zazanamuje svojo lastnino – vse riti so v lasti gospodarjev in njihovi otroci so vzgajani v PONOSNO nastavljanje dupeta gazdi. Te kreature svoja dela vedno PODTIKAJO LJUDEM: ste že slišali »za hlapce (za SERBUSE) rojeni«? Ja, IVAN CANKAR je govoril o teh kaviarSERBUSNIH KREATURAH, ki so ZA SERBUSE tekovina revolucije ROJENI, biča željni in vajeni, hrbet upognjen, dupe za gazdu spremno … LEZBIZEM je sredstvo za poneumljanje deklic, ki kupijo LAŽNO PROPAGANDO o »grdih moških«, ki da zlorabljajo ženske, kar je znova le kominternistično PODTIKANJE skladno z njihovo agendo: »Deli in vladaj!«
  Samo te kaviaržidoKOMINTERNOVSKE parazitske kreature (krvosesi) in njihovi SERBUSNI WATCHDOGI (volkodlaki) zlorabljajo ženske in otroke. Delajo za svojo MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviarKOMUNISTIČNO INTERNACIONALO, za svoj »Nov svetovni red«, njihov tisočletja isti red, SUŽNJELASTNIŠTVO:
  1. PRVORAZREDNI pusići in TRANSIćI so gazde, odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psov=watchdogov in zasužnjenih ljudi,
  2. DRUGORAZREDNI pusići in TRANSIćI so SERBUSI (hlapci), watchdogići, psi čuvaji tekovina revolucije, »VOJAKI REVOLUCIJE«, kot jim pravi tovariš Milan KUćAN,
  3. TRETJERAZREDNI so ljudje, LJUDJE so SUŽNJI.

 • Get Smart

  Pomni, kaj so ti položili v zibko:

  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKO POLITEJO = DRŽAVO,
  je DELO ZA SLOVENSKO POLITEJO (za ljudi v SLOVENSKI POLITEJI),
  seveda na SLOVENSKI NAČIN, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, EDINA ČLOVEŠKA stranka v OKUPIRANEM DRŽAVNEM ZBORU Republike Slovenije izvaja SLOVENSKO POLITIKO, ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  = poštenost,
  = pravičnost,
  = resnicoljubnost,
  = prijateljstvo do ljudi,
  = domoljubnost,
  = rodoljubnost,
  = svobodoljubnost
  in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI podarili svetu.
  Govorimo skratka o »KULTURI ŽIVLJENJA«.

  • Get Smart

   Nasprotje kulture življenja je »KULTURA SMRTI«.
   »Kultura smrti« je kaviaržidoKOMINTERNISTIČNA fašistično socialistično komunistična SUŽNJELASTNIŠKA agenda ZLOČINOV PROTI ČLOVEŠTVU: umor, uničevanja kultur, uničevanja narodov (etnocid, genocid), ropanje, kraja, LAŽ, blatenje ljudi – ČLOVEKU PODTIKAJO svoje ZLOČINE, »prodajanje magle«, pasjejebstvo (»vukojebine«), kamelojebstvo, pedrstvo, pedofilstvo … skratka PARAZITIRANJE na ljudeh, ustvarjanje »novega svetovnega reda« reda RAZREDOV, kar je le njihov stari red: SUŽNJELASTNIŠTVO.
   Njihove stare in nove sužnjelastniške strukture: (babilon perzija egipt bizanc rim jugoslavija turčija serbia rvackija bosnija …) oz. tu MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA
   (ŠARAC, Levica, SD, DeSUS, SABratušak, SMC idr. »novi obrazi«.
   Vsi »-izmi« so izdelki teh kreatur. Ko se človek-SUŽENJ končno upre enemu njihovemu načinu »tepihovanja« in »sfukovanja«, opranim ljudem preko PROPAGANDNEGA stroja ponudijo kao rešitev: SOCIALIZEM = KOMUNIZEM = FAŠIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = MUSLIćKULTIZEM oz. tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM, vsesplošno pa gospodarjev kaviaržidoKOMINTERNIZEM in (wathdogov–serbusov–hlapcev) MUSLIćKULTI SERBUSIZEM. In imajo še spremljevalne »-izme«: lezbizem, feminizem … ki so vsi le kaviaržidoKOMINTERNISTIČNI oz. tu MURGL JUGOKOMUNISTIČNI propagandizmi za pranje možganov.

   • Get Smart

    En od stebrov zločinske kaviaržidoKOMINTERNE oz. tu MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE je TRANSIćIZEM: svoje izrodke in kupljene otroke kastrirajo in VZGAJAJO v pedofiliji, v pedrofiliji, v LAŽI, v SOVRAŠTVU DO LJUDI in s hormoni nasprotnega spola. Ko te kreature odrastejo, so, kot si same pravijo in z DELI DOKAZUJEJO na vsakem koraku, SMRTNI NEPRIJATELJI LJUDI. Sovraštvo do ljudi kar žari iz njihovih oči in potem so vam FOVŠ. Poznate PODTIKANJA o fovšiji (zavist – želja)? Fovšijo – zavist ločimo po NAČINU IZPOLNITVE želje:
    – USTVARJALNA fovšija – prirojena fovšija ljudi (Tina je bila fovš Mateji Svet, zato se je lotila treninga, poštenega dela in VZORNICO Matejo presegla);
    – UNIČEVALNA fovšija – prirojena in VZGAJANA fovšija KOMUNISTIČNIH kreatur – človeku so fovš vsega, zato človeka zakoljejo in si prisvojijo njegovo imetje.
    FEJK ženske – »MOŽAČE« (TRANSIćI – KASTRIRANI fantki) ne morejo roditi, ne morejo izkusiti ženskih bolečin in užitkov, FEJK moški (TRANSIćIRANE deklice na testosteronu do konca svojih dni igrajo vloge »POŽENŠČENIH kao MOŠKIH« in to FEJK moško POŽENŠČENOST potem PODTIKAJO LJUDEM. Znani PONOSNI pedrizem/lezbizem je sredstvo za prikrivanje TRANSIćiZMA. Tak je univerzalni kaviaržidoKOMINTERNISTIČNI »modus operandi«.

 • kalavnik

  Vsem komentatorjem bi svetoval, da uporabljate VPN…

 • Ani Bidar

  Kdo dejansko stoji za požarom katedrale Notre-Dame, ki je simbol krščanske Evrope ? Tega ne bomo nikoli izvedeli! Možno je, da gre za nesrečo, v kar pa močno dvomim. Verjetno ni slučajno, da se vse to dogaja v tednu, ko se kristjani pripravljajo na praznovanje velike noči.
  Vse gre po planu elite! Dovolj je da en skrajni islamist izjavi » mi smo vam požgali katedralo Notre Dame », četudi to ne bi bilo res, bo Evropi vsiljena vojna. Ne glede na to, kdo je podtaknil požar bodo krivi muslimani. Kristjani zagotovo ne bodo tega mirno prenašali, to je dejstvo mimo katerega ne moremo.
  Pariz je idealen za začetek vojne v Evropi. Od novembra divjajo množični protesti rumenih jopičev proti naseljevanju ilegalnih migrantov, ki jih policija nasilno zatira. Vse to nasilje protestnikov ne bo zaustavilo, dogaja se ravno obratno. Zavedati se moramo, da v Franciji živi več kot 10 milijonov muslimanov in Francija je idealna za začetek vojne v Evropi. Sedaj lahko samo še čakamo, kdaj bo zagorela naslednja cerkev ali džamija? Temu se žal ne bo izognila niti Slovenija, glede na to kako deluje naša politika z naseljevanjem ilegalnih migrantov.

 • Get Smart

  POLITIKA = pomeni DELO za POLITEJO, SKRB za POLITEJO = DRŽAVO.
  POLITIK je tisti, ki na kakršenkoli način dela za POLITEJO (državo).
  POLITIKE najprej RAZLIKUJEMO glede na PRIPADNOST POLITEJAM, torej ZA katero DRŽAVO DELAJO in na KAKŠEN NAČIN delajo za POLITEJO (državo), ne kot PODTIKA kaviaržidoKOMINTERNISTIČNA PROPAGANDA in otroci neumno ponavljajo: “vsi nogometaši so isti”, “vsi igrajo za isto državo”, “nogomet je grd”, “nogomet je kurba”, “nogometaš je nedolžen kot prostitutka”, “nogomet krade” … in kar je še bulšitizmov in LAŽI, ki jih je kaviaržidoKOMINTERNISTIČNI (v lasti +90 % medijev na svetu) oz. MURGL JUGOKOMUNISTIČNI propagandni stroj (v lasti 99 % medijev v OKUPIRANI POLITEJI Sloveniji) naselil v oprane glavice OKUPIRANIH-zasužnjenih ljudi. Vzemimo primer »vsegliharstva«: nogometaš (napadalec) MESSI »je isti« (ker »vsi so isti«, nje«) kot nogometaš (golman) OBLAK? Ne. MESSI dela za POLITEJO ARGENTINO in dela (NA NAČIN) kot napadalec – zabija žogo v nasprotnikove gole ZA POLITEJO ARGENTINO, ne za Španijo, ne za Italijo, NE ZA VSE ISTE, ne za bla bla nogomet … ampak DELA ZA POLITEJO ARGENTINO. Medtem pa OBLAK DELA ZA POLITEJO SLOVENIJO, brani gol za POLITEJO SLOVENIJO, ni isti kot MESSI, ampak DELA ZA POLITEJO SLOVENIJO, ne za Španijo, ne za Italijo … in DELA drugače kot MESSI, in sicer NA NAČIN, da BRANI GOL za POLITEJO SLOVENIJO.

  • Get Smart

   MESSI ni španski nogometaš, je argentinski V ŠPANIJI, RONALDO ni italijanski, je PORTUGALSKI v Italiji. “Vsi nogometaši so isti”, “vsi igrajo za isti klub”, “vsi igrajo za isto državo” … so LAŽNA VSEGLIHARJENJA, ali pa “vsi nogometaši so pošteni kot kurbica”, kar OPRANI otroci radi ponavljajo, rajcajo jih kurbice, kar je v redu, ni pa v redu, če poštenim prostitutkam PODTIKATE NEPOŠTENOST. Poštene kurbice so POŠTENE DELAVKE: ti pošteno plačaš, one ti nudijo spolne storitve. Za razliko od MURGL JUGOKOMUNISTIČNIH zločinskih PEDERČINA in KURBETIN, ki vam ROPAJO MILIJARDE, uničujejo vašo kulturo, v zameno pa vam nudijo storitev: “jebanja na suvo u zdrav mozak nje”, skratka NISO VSI ISTI – osel v Lipici NI LIPIŠKI KONJ, ni LIPICANAC nje.
   ŠARAC ni slovenski premier, je MURGL JUGOKOMUNISTIČNI FEJKpremier v Sloveniji, je nastopljena pi-ar mekanocurna lutka, ki pred kamerami svira kurtzu, prodaja maglu … LAŽE, kot pes teče. Vsi KOMINTERNOVCI in njihovi SERBUSI=hlapci so:
   –MURGL-srborvackoJUGOKOMUNISTIČNI stvori v Sloveniji
   –kaviaržido KOMINTERNISTIČNI stvori v Sloveniji
   –MUSLIćKULTI JUGOKOMUNISTIČNI stvori v Sloveniji
   –pravoslavni JUGOKOMUNISTIČNI stvori v Sloveniji
   –gezoslavski JUGOKOMUNISTIČNI stvori v Sloveniji … oz. s starimi imeni: babilonski perzijski egiptovski bizantinski rimski turški … = kaviaržido KOMINTERNISTIČNI.

 • Janez Kepic-Kern

  93 4NA,
  SPODNJA VARIANTA – OBSTOJI – O TEM
  KAJ
  JE POVZROČILO POŽAR V KATEDRALI
  – NOTRE DAME.
  ŠALA
  S tem ‘ppžarom cerkvi NOTRE DAME
  ima
  – se zdi KAR PRECEJ – EDEN OD NAŠIH EX KP, ZK PROVOKATORČKOV !?
  Bolj excentrićna

  – “RDEČI BALON”
  in
  “IZTOK PUŠNIK”
  – – sta morda v tisti NOTRE DAME – ISKALA – PAČ – “MARIJO”. Take so govorice.
  Toliko
  sta SLIŠALA O TEJ
  – BREZMADEŽNI in “V NEBO VZETI ŽENSKI ! – ” M A R I J I”
  da
  bi jo rada – se zdi – ŽIVO SREČALA.
  Sliši se,
  da je tudi “LILI PILI
  S
  SVEČO V ROKI – HODIL – po cerkvo “NOTRE DAME !?
  A LILI PILI” – je
  – ISKAL
  sobo v kateri kr ŽIVEL – Z V O N A R – iz NOTRE DAME.
  In baje
  “LILI PILI” je iskal tudi – KAKO REALNO sliiko, PODOBO — baje ZRLO GRDEGA – ZVONARJA
  Saj
  ŽENSKE – se tdi – – “LILI PIČIJA” – NE ZANIMAJO – VEČ- vseeno pa
  se zdi – da bi rad – dokazal,
  DA NEKAJ
  – LEPŠI –
  OD ” NOTREDAMSKEGA ZVONARJA – pa on – ” LILI PILI” – le – JE !
  Zakaj
  ša sta ” RDEČI Blob” in “IZROK PUŠNIH”
  S
  SVEČO V ROKI IN Z VŽIGALICAMI – PO katedrali – MOTRE DAME – iskala ” MARIJO ”
  PA
  NAJ POVESTA – KAR – SAMA.
  Zdi se, da je
  v “RDEČEM BALONU” in
  v “IZTOKU PUŠNIKU” – še nekaj – “vere” v res dobre ženske?KAR
  Z BESEDO NA DAN !
  telo verjetno se zdi
  . DA STE – ” NERODE – KOT STE”
  in
  ZARADI VAŠE ” EKSCENTRIČNOSTI”
  TISTI
  POŽAR V
  – KATEDRALI ” NOTRE DAME” V PARIZU
  – POVTZROČILI – KAR – VI TRIJE: povejte ! A – ne ! L.R.. JANEZ JK. KERN KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE