fbpx

Ker mu je rekel, naj si nadene masko, je ubil uslužbenca na bencinski črpalki

Slika je simbolična (Foto: STA)

20-letni uslužbenec na bencinski črpalki v Nemčiji je končal mrtev, ker je od stranke zahteval, da nosi masko. Moški se je zaradi zahteve razjezil in uslužbenca ustrelil v glavo. Morilec je kasneje povedal, da je bil pod stresom zaradi koronaukrepov.

V mestu Idar-Oberstein v deželi Porenje-Pfalška na zahodu Nemčije je prišlo v soboto zvezčer do streljanja ne bencinski črpalki, v kateri je umrl 20-letni uslužbenec, ki se je sporekel s stranko zaradi ukrepov proti covidU-19, so po poročanju DW sporočili z nemške policije.

Po informacijah policije je 49-letnik osumljen ustrelitve 20-letnega zaposlenega zaradi zahteve, da v notranjih prostorih bencinske črpalke nosi masko.

Vrnil se je in ga ustrelil

Vse se je začelo, ko je 49-letnik vstopil v prodajalno bencinske črpalke brez maske in skušal kupiti pivo. Mladi prodajalec ga je prosil, da spoštuje ukrepe in si natakne masko. Izbruhnil je prepir, nato je moški brez maske in brez piva besen odsopihal stran. A ne za dolgo. Čez kakšno uro se je 49-letnik ponovno prikazal na bencinski črpalki. Tokrat je nosil masko, ki pa jo je ob vstopu v prodajalno snel. Ponovno sta se z zaposlenim začela prepirati, nato pa je osumljenec izvlekel revolver in ustrelil 20-letnika v glavo. Po trditvah New York Times naj bi šlo za neregistrirano orožje.

Slika je simbolična. (Foto: EPA)

Javni tožilec Kai Fuhrman je za nemško tiskovno agencijo povedal, da je žrtev umrla zaradi strela v glavo, morilec pa je pobegnil peš. Ko so na prizorišče umora prispele oblasti, se je za njim izgubila vsaka sled. Dan kasneje je osumljenec sam vkorakal na policijsko postajo in priznal svoj zločin.

49-letni morilec naj bi policistom povedal, da nasprotuje omejitvam zaradi preprečevanja širjenja okužbe s covidom-19 in da je zaradi celotne situacije, povezane s pandemijo, pod velikim stresom. Po podatkih policije gre za prvi zločin, povezan s koronaukrepi v zvezni deželi Porenje-Pfalška. Župan Idar-Obersteina Frank Frühauf je bil nad dejanjem zgrožen. “Tak zločin je brez precendensa. Da bi se sprijaznili s tem, bo potreben čas, je povedal.

Ivan Šokić