Khanov London: Ob epidemiji napadov z noži se londonska policija razkazuje z BMW-jem za 130 tisoč funtov, da bi zadostila standardom glede emisij?!

BMW i8 (Foto: Twitter)

London je pod Khanovim vodstvom očitno izgubil stik z realnostjo. V mestu razsaja epidemija napadov z noži, prebivalci pa se posledično počutijo vse manj varne. In s čim se ukvarja tamkajšnja policija? Po ulicah se šopiri s hibridnim BMW, ki ji sploh ne bo služil pri pregonu kriminala, bo pa zadostil strogim standardom glede emisij!

Londončani so bili lahko v teh dneh priča eksotičnemu hibridnemu vozilu BMW i8 v barvah tamkajšnje policije, ki je patruljiralo po ulicah v bližini sedeža policije. Kot poroča Daily Mail, naj bi šlo za poskus policije dokazati, da upoštevajo kontroverzna mestna navodila, med drugim so uvedli izredno nizke emisijske cone (Ultra Low Emission Zone – ULEZ). Te so bile s strani nepriljubljenega župana Sadiqa Khana uvedene aprila, v njih pa je prepovedana uporaba starejših vozil na bencinski ali dizelski pogon.

Nekdanji visok policijski uradnik kritičen do policije
Bavarsko podjetje BWM je zato londonski policiji posodilo omenjeno vozilo, ki na trgu dosega vrednost kar 130 tisoč funtov. Eden izmed nekdanjih višjih policijskih uradnikov je za medije zadevo komentiral takole: “Prepogosto višji policijski uradniki pozabljajo, da je vloga policije preprečevati zločine in izkazovati vrline glede modernih razlogov.” Mick Neville je za The Sun dodal še, da naj se policija namesto z okoljskimi cilji ukvarja z zmanjševanjem stopnje umorov.

Londonski levičarski župan Sadiq Khan (Vir: Twitter)

Za 10 milijonov funtov so se prejšnji mesec policisti učili o barvah osebnosti
A razkazovanje prestižnega BMW ni prvi piar zdrs policije, med drugim je v javnost prejšnji mesec prišla informacija, da je policija zapravila 10 milijonov funtov za “voditeljski trening”, na katerem se je 10 tisoč policistov učilo tudi o tem, kakšne barve je njihova osebnost. Kar 44.500 zločinov, ki so vključevali nož, so lansko leto zabeležili na območjih Anglije in Walesa, na tem območju pa je tudi stopnja umorov dosegla desetletni vrh, kar 732 jih je bilo lansko leto. Zdaj policija pojasnjuje javnosti, da vozilo policiji ni povzročilo nobenih stroškov, kar velja tudi za namestitev barv policije.

Rok Krajnc

 • Dostmamrecesijeinpičkarije

  Saj je prav da imajo takšen avto vendar bi lahko najprej poskrbeli za barabe in vse druge zlinkovce. Kriminala imajo v Londonu tisočkrat preveč.

 • xtc

  Najprej realno-omenjena kripa sploh ni tako eko tot tulijp.
  In nadalje trga Pakija je treba poslat z familijo in premoženjem nazaj v iIslamabad.

 • Andrej

  Na “voditeljskih treningih” jih naučijo, da je njihova barva rdeča. To gre skupaj z ideološko usmeritvijo Levakov, ki jih imajo tam kar precej. Poleg tega ima še praktično vrednost. Ko na sebi zasledijo rdečo barvo so najbrž v riti, ker so krvavi, ker so jih zabodli. Zdaj pa potrebujejo še nadaljevalni trening za 100 mio funtov, da jih naučijo, kaj narediti, ko spoznajo, da so rdeče barve.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!